"Mama love I'm on my way don't you cry / I'll make it just in time"

Mungolife

Huomenta ihanat!

Mulla on joku superluova vaihde tän blogin kanssa menossa. Ei ehkä mitään superluovia postauksia tulossa, mutta ainakin tuntuu riittävän asiaa ihan mistä vaan ja koko ajan, että älkääpä ihmetelkö jos tässä lähiaikoina tulee postauksia parikin päivässä :)

Pyrin pitämään asukuvat kuitenkin aina pääosana tätä blogia, joten tässäpä olisi eilistä kouluasua tällä kertaa.

Bongasin tuon viitan LookBookin jostakin kuvista, ja se oli jotenkin niin ihanan rennon oloinen, että tilasin sen omakseni :) Viitta on I Love Fashion merkiltä, ja sitä saa mm. ASOSilta. Tällä hetkellä kukkakuosit on edelleen supertrendikkäitä, ja varsinkin "yön kukat", eli tummapohjaiset kukkaprintit rulaa aika lujaa muotimaailmassa, joten oli kerrankin myös ihan ajankohtainen hankinta. Mä yleensä ihastun vaatteisiin muutaman kauden jälkijunassa, kun kaikki muut on jo sitä mieltä, että joku on todella mennyt juttu :D Toisaalta, mulla on ikuisuus-suosikkeja, joista voi aina ilahtua, kun ne tulee takaisin muotiin. Esim. ylipolvensaappaita oon pitäny jotakuinkin yläasteelta asti aina, ja on aina yhtä kiva nähdä miten ne aina muutaman vuoden välein ilmestyy takaisin "supertrendikäs" -listojen kärkeen. On muutenkin mielenkiintosta, miten lyhytkestoista muoti nykyään on. Samalla se kuitenkin palaa paljon nopeammin. Jos joku asia menee ns. pois muodista, todennäköisyydet sen paluulle seuraavan 3-4 vuoden sisään on todella suuret. Siinä missä meidän vanhempien aikaan kiertokulku oli paljon hitaampi, nykyään mennään turbovauhdilla.

Sinänsä kun tuota nopeaa kiertokulkua miettii, niin vähän tulee pohdittua, mikä on muuttunut. Ja mä ainakin osoittaisin "syyttävällä sormella" sosiaalista mediaa. Ennen kesti aika pitkään saada trendit catwalkeilta kauppoihin ja sieltä sitten ripoteltua suuren yleisön tietoisuuteen, suosituksi ja loppujen lopuksi kyllästymisen aiheuttajaksi. Nykyään sosiaalinen media tuo varmasti oman osuutensa siihen, että tavaroiden kiertokulku on niin nopea. Innovaattorit on aina pari vuotta edellä, ja suuri yleisö pääsee seuraamaan näitä asioita Pinterestistä, Instagramista, LookBookista, blogeista jne. Edelliskauden juttu on todennäkösesti "vanhentunut" jo siinä vaiheessa kun sen on ostanut, ja muodin edelläkävijät instagrammaa jo juttuja uusista kuumista jutuista. Toki aina ennenkin on ollut kuvia ja lehtiä ja keinoja olla perillä muodista, mutta sosiaalinen media on nostanut vauhtia. Blogit ja sivustot päivittyy ympäri maailman joka ikinen minuutti ja sekunti, inspiraatiosivustot on loputtomia, niitä ei ikinä ehdi edes käymään kokonaan läpi. Kyllästyminen tulee vastaan paljon nopeemmin, kun asioita näkee ihan koko ajan ihan kaikkialla. Ja sosiaalisen median ammattilaisten ja muodin edelläkävijöiden pitää keksiä koko ajan uutta pitääkseen mielenkiintoa yllä. Aika lailla loputon kehä, jonka vauhti vaan tuntuu yltyvän.

Itse olen alkanut näkemään tosi eri tavalla viime aikoina muotia ja sen eri aspekteja. Ehkä senkin takia, että meillä on ollut pari kurssia historia/kulttuuri-opintoja muodista, ja niissä on tullut tutustuttua mitä mielenkiintosempiin asioihin. Muodista löytyy paljon psykoanalyyttistä kirjoitusta, ja on mielenkiintoista seurata yhteiskunnallisella tasolla asioita, jotka on itselle harrastus ja työ. Huomaan, että oma pukeutuminen on muuttunut ehkä tylsemmäksi, tavallisemmaksi. Tai oikeastaan jotenkin klassisemmaksi. Oon alkanut vähän valikoivammaksi, ja samalla huomaan, että hankintani on kestävämpiä. Ei pelkästään materiaaleiltaan, vaan ihan malleiltaankin :) Muodin teemat, värit ja muodot vaihtaa hirveellä sykkeellä vauhtia, mutta tietyt asiat ja tietyllä tapaa klassinen tyyli ei tule koskaan "poistumaan muodista". Ne on ns. varmoja vetoja. Ja huomaan, että nämä asiat ovat tällä hetkellä mulle miellyttävimpiä. Ymmärrän koko ajan paremmin ja paremmin, että yritys pysyä supermuodin harjalla ei vaan ole sellainen asia, johon mulla on resursseja tai edes mielenkiintoa. Mieluummin haluan näyttää joka päivä hyvältä omasta mielestäni, ja voisinkin sanoa viime aikoina löytäneeni paremmin omaa tyyliäni :) Palaan aiheeseen itse asiassa tarkemmin lähiaikoina.

Tuossa ylempänä vilahtikin mun tällä hetkellä paljon käyttämä "takkini". Itse asiassa Lontoossa on niin pirun lämmin tällä hetkellä, että tuntuu melkein turhalta pitää edes takkia. Ilta-aikaan takki on tarpeen, mutta edelleen päivät tarkenee oikein erinomaisesti pelkässä neuleessa. Tuota viittaa olen kuitenkin pitänyt aika paljon, koska siinä ei tule kuuma, ja se on tosi kaunis päällä. Ihastuin H&M:n keväisiin Paris Fashion Week Collectioniin, ja olin ihan varma, että siitä pitää saada monta monta juttua. Loppujen lopuksi ko. mallistosta ostin vain tuon viitan. Jotenkin laatu oli heikompaa kuin yleensä Hennesin erityismallistoissa ja suurin osa vaatteista oli nimenomaan tuota kertakäyttömuotia edustavia yksilöitä. Tämä viitta kuitenkin oli mun mielestä laadultaan oikein mainio, ja myös malli oli tässä mun mieleen, tosi simppeli parilla yksityiskohdalla :) Matsku on myös sen verran painavaa, että se pysyy suorana, eikä rypisty koko aikaa.

Pienet epoletit olkapäillä on nätti pieni lisäys muuten tosi simppeliin viittaan :)

Siinäpä siis mun kouluasu eiliseltä, mitäs te tykkäätte siitä? :) Jännästi taas karkasi vähän ajatus käsistä ja sormet näppiksellä, mutta mikäs siinä.

Palailen illalla kivan iltaohjelman tiimoilta! :)

Psst! Kuka arvaa otsikosta, mitä illalla tapahtuu? ;) 

 

Kommentit

jjeweeee (Ei varmistettu) http://andependant.blogspot.fi/

Rakastaa tuota viittaa! Aivan uskomattoman upea.

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia :)

Hanna P (Ei varmistettu)

Tääkin asu on erityisen paljon mun mieleen! Toi viitta on ihan huippu!!! Tollasta klassista ja tyylikästä oon itekin katellut jo muutaman vuoden, mutta täydellistä ei ole tullut vastaan vielä.

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia kovasti :)

TiiaHanna

Meet kattoo Volbeatia! Oon kade ;(

Anna (Ei varmistettu)

KYLLÄ! :)

elina (Ei varmistettu)

harmittaa kun monesti vaatteet peittyy sun poseerausten taakse :( tässäkin postauksessa ainoastaan eka kuva on sellainen ettei se peity käsien/laukun taakse. viitasta ei ole yhtäkään suoraa kuvaa... tarkoituksena kuitenkin on asuja esitellä, niin olisi kiva nähdä ne ihan kokonaisuudessaan, ilman peittäviä käsiä tai laukkua! :)

Anna (Ei varmistettu)

No kai tuosta viitasta aika hyvän käsityksen saa :D Tai rajansa nyt kaikella.. Eihän ihminen kadullakaan kävele koko ajan tönkösti kädet sivuilla, vaan ihminen, tai ainakin minä, on eläväinen ja liikkuvainen :D Mun tarkoitus on nimenomaan esitellä asuja, käytössä, ei mitenkään miltä ne näyttää henkarilla. Että kyllä mä vaan haluan näyttää mun asut juurikin tällein miten ne näkyy käytössä. Jos ei tuosta osaa havaita, minkänäköinen vaate X on päällä, niin on musta sitten kyllä katsojassa vika. Tai kyllä kai osaat olettaa, että kyseessä on 5-tasku farkut, vaikkei niistä joka taskua ole kuvattu? Ei blogien asuesittelyt ole vaatemainoksia, vaan inspiraatioita siitä, miten vaatteita voi yhdistää :)

aikki (Ei varmistettu)

tosi kaunis asu! itsehän näyttäisin jollekin velholle viitassa... mut sä voisit olla sellainen hottisbeibe tylypahkasta :D

Anna (Ei varmistettu)

Hahahha, en kestä :D Velhohottis :D

lillis (Ei varmistettu)

ei liity tähän postaukseen mitenkään, mutta joskun aikasemmin oli kuvia sun itse tekemistä susheista ja siinä oli myös ravunpyrstöjä. mistä olet ostanut niitä? en oo löytänyt niitä mistään kaupasta pakasteena enkä tuoreena.. kiitos!

Anna (Ei varmistettu)

S-Marketin pakasteosastolta löytyy ja nimeltään ebi-ravut :)

Riikka (Ei varmistettu)

Upea asu! Just sellanen käytettävä, mutta silti "sen jonkin" omaava kokonaisuus. Pakko myöntää, että noi kengät ei oo ihan mun makuuni ainakaan kaikissa asuissa, mutta tässä ne toimii ja lujaa! Muutenkin mun silmiini lemppariasu sulta hetkeen:) Vastaava vyö, viitta ja no oikei kaikki olisi omaankin kaappiin kotiutettva pikimmiten;) Täydellisten ylipolvensaappaiden etsintä siis jatkuu..

Riikka (Ei varmistettu)

Oikeesti en kestä ku katon näitä kuvia ja kehitin itselleni pakkomielteen tuon(kin) värisiin ylipolvensaappaisiin hahah:D Hassua miten nopeesti mielipiteet muuttuu! Sopii yhteen tekstisi aihepiirin kanssa:D

Anna (Ei varmistettu)

Hhahaha, nimenomaan! ;)

Anna (Ei varmistettu)

Kiitos kovasti :) Ja se etsintä on muuten tuskaisen piinavaa, voin kertoa :D

Elinor (Ei varmistettu)

Viitta on U P E A.
Aivan mahtava ootd muutenkin, elegantti ja ajaton :)

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia :)

Rose (Ei varmistettu)

Tuosta viitasta tulee mieleen yksi sun vanha asu ja postaus!
Se postaus oli sellainen "tyylini ennen ja nyt", jossa oli paljon lapsuuskuvia
joita kommentoit :) Viimeisten kuvien teksti oli jotenkin "Anna Tylypahkan opiskelija" ja "Anna Helsingin yliopiston opiskelija"... Postaus oli ajalta, kun asuit vielä
Valtterin kanssa ja viitta oli muistaakseni aika samaa tyyliä kuin tuo nykyinen. Tykkään siis tästäkin asustasi paljon! Ja oon aika tyytyväinen muistiini haha :)

Anna (Ei varmistettu)

Hahahah, kiitoksia kovasti :)

Roosa (Ei varmistettu)

Moikka! Etin tota kukkapaitulia asokselta, mutta en löytäny, viittisitkö linkata sen mulle? :D

Anna (Ei varmistettu)

Se on loppu Asosilla, ja oon nähtävästi laittanut merkinkin väärin :D Se on kuitenkin In Love With Fashion :D Täältä saa tilattua: http://www.inlovewithfashion.com/products/LOVE-Oriental-Kimono.html

Roosa (Ei varmistettu)

Kiitos kiits :)

Roosa (Ei varmistettu)

ÄÄÄÄÄ, tätä ei saa tilattua Suomeeen!! :(((((

Anna (Ei varmistettu)

:(

nadu (Ei varmistettu)

Oon kyllä samaa mielä tosta somen vaikutuksesta muotiin. Blogeista jne löytää myös paljon asioita, joita ei olisi tajunnut edes haluta, jos ei olisi törmännyt niihin blogeissa. Itse opiskelijana en kovinkaan paljon shoppaile, mutta monesti muotiblogeja lukiessa iskee kauhea himo kaupoille :) Olen myös lukenut jonkin verran hääblogeja, enkä ollut tajunnukkaan, mitä kaikkea koristetta/ohjelmaa/härpäkettä hääjuhliinkin voi haluta :D Some inspiroi valtavasti, mutta sillä on myös kääntöpuolensa: jos ei saa kaikkea ihanaa häihinsä/vaatekaappiinsa, niin tuntuuko jotenkin riittämättömältä :/

Anna (Ei varmistettu)

No juurikin tätä oon ajatellut itse paljon :)

SabbraCadabra (Ei varmistettu)

Rrrrakastuin tohon kukalliseen viittaan syvästi <3 Olisin samantien kotiuttanut samanlaisen itsellenikin mutta...ASOS, ei mitään. Siellä ei ollut koko merkin vaatteita, enkä saanu googlaamallakaan mitään eikä ebaystäkään ollut apua:( tekisi mieleni hysterisoitua mutta tässä iässä se taitaa olla jo aika naurettavaa yhden vaatteen takia :/ Ihana Anna, APUA!

Anna (Ei varmistettu)

Ahmm, kyllä niitä pitäisi olla ASOSilla? Hups, se onkin In Love With Fashion :D No, täältä löytyy anyway: http://www.inlovewithfashion.com/products/LOVE-Oriental-Kimono.html

Ansku (Ei varmistettu) http://anskuwee.blogspot.fi/

Moikka!
Tosi ihana asu ja oon aivan rakastunut noihin sun kenkiin!!!!!
Pakko poiketa vähän aiheesta: onks Lontoossa millanen sää? :D Oon ite tulossa loppuviikosta sinne shoppaileen ja mietin et minkälaisia vaatteita pitää ottaa mukaan... Pärjääks bleiserillä/trenssillä vielä vai pitääkö olla jo villakangastakki?
kiva jos vastaat ja ihanaa lauantain jatkoa! :)

Anna (Ei varmistettu)

Lämmin :) Pärjää trenssillä, villakangastakilla et tee yhtään mitään täällä vielä :)

Minna (Ei varmistettu) http://styleinacoconutshell.blogspot.fi/

Ihana asu! Varsinkin toi viitta on tosi makee. Viitat on houkutellu mua jo vuosikaudet, mutta en ole vielä hankkinut yhtäkään, kun oon mieltänyt ne vähän epäkäytännöllisiksi. Mutta sopii varmaan hyvin tollasille semi-lämpöisille ilmoille, voi kun ne täälläkin jatkuisivat kauemmin...

Ja mielenkiintoista pohdintaa muodista, lukisin mielelläni enemmänkin tällaisia pohdiskelevia muoti-/tyylijuttuja. :) Mä olen aika samoilla linjoilla sun kanssa, pyrin myös rakentamaan aikaa kestävää vaatekaappia ja ostamaan sellaisia juttuja, joita uskon käyttäväni ilolla vielä vuosienkin päästä. Ihan mahtava tunne, kun joku vanhempi vaate jaksaa kerta toisensa jälkeen innostaa ja ilahduttaa aina, kun sen laittaa päälle!

Anna (Ei varmistettu)

Joo, täällä on niin pirun lämpöistä vielä, ettei mitään tarvetta paksummalle takille :)

Laura8880 (Ei varmistettu)

IHANA asu! Aluks tuli jotkut aamutakki-vibat tosta mut nyt ku kattoo ni sopii sulle hyvin. Itelle no no, mut sulle kyllä. Oot järkyttävän kaunis Anna! :)

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia kovasti ihanainen <3

Ansku in Ireland (Ei varmistettu)

Two thumbs up asulle!! Oon ihaillut sita sun turkoosia kimonoa siita asti kin ostit sen ausseista ja nyt tama... Annoskateus! :)

Anna (Ei varmistettu)

Se turkoosi on kyllä ikisuosikkini :)

maisa (Ei varmistettu)

Pakko sanoa että on ihania kuvia susta! Ps. Haluun ton viitan!!

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia :)

Oona (Ei varmistettu)

Oi! Tää asu oli tosi ihana! Ja tuo viitta on vaan rakkautta <3

Anna (Ei varmistettu)

Se on :) Ja kiitoksia :)

surku (Ei varmistettu) http://www.rantapallo.fi/laurareissaa/

Tukkasi näyttää jotenkin tavallistakin leijonanharjamaiselta, mikä sopii asuun hyvin, kun et "häviä" noin isolle ja näyttävälle kuosille. :)

Miten muuten säilytät noin pitkiä saappaita? Mietin, että miten ehkäiset sitä, etteivät nilkkaosat mene ihan ruttuun säilytettäessä, tämä on välillä ollut itselläni ongelmana.

Anna (Ei varmistettu)

Mä oon tilannu sellaset saapas-mallit. Tai sellaset, mitä kaupoissakin on, mitkä laitetaan ja saappaat pysyy niiden kanssa pystyssä :) eBaysta tilasin aikanaan joku 10 paria, ja ne pitää saappaat paikallaan :)

A (Ei varmistettu)

Ah, tuo laukku on kirjaimellisesti ihan täydellinen! Muutenkin tosi kiva asu :)

Anna (Ei varmistettu)

Se on <3

Kaisa (Ei varmistettu)

Koskahan kys. Mallisto on suomessa? :)

Anna (Ei varmistettu)

Siis mikä malisto?

Kommentoi