Mangorahkakakku

mangokakku (7 of 8)

Hiphei, täällä ollaan! Anteeksi, että venähti tämä ohje hieman, eilinen meni ihan superkiireessä ja illalla käytiin vielä poimimassa kynttilöitä jne. häihimme, koska menemme käymään hääpaikalla viikonloppuna ja viemme ne sinne jo valmiiksi. Tänään olen tehnyt aamuvarhaisesta töitä, treffannut meidän hääkuvaajaa ja alkuillan tuijotellut vaan sormessani killuvaa maailman kauneinta korua, joka vihdoin saapui Suomeen ♥

Mutta, nyt kuten luvattua, mangorahkakakku 🙂 Tein tämän tosiaan itsenäisyyspäivänä vieraille tarjottavaksi, ja siihen nähden, että kakusta ei jäänyt kuin pienen pieni pala seuraavalle päivälle, uskoisin sen onnistuneen aika hyvin. Kehuja tuli kovasti, ja olen tämän tehnyt muutaman kerran jo, ja aina se on syöjille maistunut!

Tarvitset:

Pohja:
250 g kaurakeksejä
100 g voita

Täyte:
7 liivatetta
2,5 dl vispikermaa
200 g mangorahkaa
300 g soseutettua mangoa
2 tl vaniljasokeria
1/3 dl dl sokeria

Kiille:
1 dl vettä
n. 250 g soseutettua mangoa
1,5 dl hyytelösokeria

Koristeeksi: 
Hedelmiä ja marjoja

mangorahkakku (4 of 7)

1. Aloita laittama liivatelehdet kylmään veteen likoomaan.

mangorahkakku (1 of 7)

2. Murusta kaurakeksit. Hyvä kikka näihin on laittaa keksit kokonaisena isoon pussiin ja kaulia pussin päältä. Keksit ei murustele kaikkialle ja leviä pitkin keittiötä, ja ne on helppo kipata siitä astiaan.

mangorahkakku (2 of 7)

3. Sulata voita hieman mikrossa, että se muuttuu pehmeäksi. Kippaa keksimurut joukkoon ja sekoita tasaiseksi.

mangorahkakku (3 of 7)

4. Laita leivinpaperi avattavaan vuokaan ja levitä keksivoi-seos tasaisesti pohjalle, painele sormin ohueksi.

Laita vuoka jääkaappiin siksi aikaa kun teet täytteen.

mangorahkakku (5 of 7)

5. Vatkaa vispikerma

mangorahkakku (6 of 7)

6. Lisää joukkoon mangorahka, mangosose ja sokerit. Keitä hieman vettä ja kaada kuumaa vettä pieneen kuppiin n. 1/4 desiä. Nosta lionneet liivatelehdet veteen, ja sekoita ne joukkoon. Lisää liivatevesi täytteen joukkoon samalla vatkaten.

mangorahkakku (7 of 7)

7. Kaada täyte keksitaikinan päälle ja laita jääkaappiin.

Parin tunnin päästä valmista kiille.

mangokakku (1 of 8)

8. Mittaa kasariin vettä ja mangososetta ja kiehauta. Kiehumisen jälkeen hiljennä miedolle lämmölle ja sekoittele noin minuutin verran.

mangokakku (2 of 8)
9. Sekoita joukkoon hyytelösokeri koko ajan sekoittaen.

mangokakku (3 of 8)

mangokakku (4 of 8)

10. Anna kiilteen jäähtyä n. 10 minuuttia ja levitä sitä sitten jo hieman asettuneen rahkakakun päälle kevyesti lusikalla.
Laita kakku jääkaappiin ja anna vielä asettua noin kolmen tunnin ajan. Hyvä nyrkkisääntö on pitää kakkua viileässä yhtä kauan tunneissa kuin mitä siihen on käytetty liivatelehtiä.

11. Ota kakku ulos ja koristele!

mangokakku (6 of 8)
mangokakku (5 of 8)
mangokakku (8 of 8)
Mä heittelin päälle vaan epämääräisen kasan hedelmiä ja marjoja, mutta myös esim. valkosuklaa sopii tähän tosi kivasti koristeeksi, tai pitsiä hieman päälle 🙂

Rahkakakku on hyvin juustokakkumainen, mutta maistuu mielestäni vielä paremmalta, ja on ihanan raikas ja kevyt kakuksi 🙂 Kokeilkaa ihmeessä 🙂

Kommentit (27)
  1. Sormus on varmasti kaunis 🙂 millaisen valitsit?

    1. Se on 🙂 Mä näytin muutamaa, josta tykkäsin miehelle, ja hän tilasi mulle tehdyn sormuksen sen perusteella 🙂

  2. Nam näyttääpä hyvältä! Pakko kokeilla! Millaista mangorahkaa käytit?

    1. Ihan siis jotain Prismasta löytynyttä, oisko se ihan jotain sitä Rainbowta. Mun mielestä Valiolla on kans, mutten löytänyt sitä sieltä 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *