Marble

Mungolife

Mä rakastan marmoria. Marmoria ja kultaa. Poikaystävän mielestä mun venäläiset juuret on marmorin perään, mene ja tiedä. Ehkä olen aivopeseytynyt sosiaalisen median pyörteissä, nimittäin marmoria tuntuu näkyvän kaikkialla puhelimenkuorista autoihin. Mun päähänpinttymä oli marmorinen läppärisuojus (mielellään matta), joka ei kustanna neljäätuhatta euroa ja jossa olisi mielellään vielä kultainen omena. Helppo homma. Paitsi, että jokainen suojus oli joko a) vääränlaisesti marmorinen, b) aivan liian kallis tai c) jotenkin muuten vääränlainen. Heittäydyin loppujen lopuksi luovaksi, ja päätin kokeilla kyseisen vempeleen rakentamista omin pikku sormin. Toimituksineen suojukselle tuli hintaa 28 euroa, joten mielestäni pääsin aika halvalla ja sain juuri sellaisen suojuksen kuin halusin :)

Mielestäni siitä tuli aika kaunis, mitäs te sanotte? :)

Tilasin marmorisuojuksen eBaysta. Halusin mattavalkoisen, jossa olisi marmorikuviointia ei-liian-reteesti. Tämä GMYLEn suojus tuli valkoisen alasosan kanssa, eli kone on suojattu myös alapuolelta. Alasuojuksessa on kivasti reiät tuulettimelle, mikä varmasti on ihan paikallaan. Edellisessä kuoressani ei sellaisia ollut ja pelkäsin aina kun läppäri vähän lämpeni, että saako kohta soitella palokunnan perään. Kuori maksoi 17 puntaa, eli n. 23 euroa. Toimitus oli ilmainen, ja siinä kesti Briteistä n. viikon verran.

Tuo GMYLEn suojus on umpinainen, mutta siitä paistaa hauskasti tuo ompun valkoisuus läpi, kun kone on päällä. Halusin kuitenkin pakkomielteeni mukaisesti kultaisen omenan päälle, joten metsästin Etsysta siihen tarran. Tarroja löysin kahden kappaleen paketissa Etsysta 3 dollarilla, ja toimituksineen niille tuli hinnaksi vähän reilu 5 euroa. Nuo on vähän sellasia järeämpiä siirtotarroja, jotka pysyy aika näppärästi kiinni, ja kiva kun on varatarra, jos nyt jotain käy :) Tarran sai helposti paikalleen, kun laittoi ensin suojuksen kiinni koneesen, koneen päälle ja valon mukaan sitten tarra oikeaan kohtaan. En tietenkään ottanut mitään kuvia tästä projektista, tuli tämä postauskin mieleen ihan vasta tänään.. Löytyy Etsystä kun hakee hakusanoilla Gold Macbook Sticker tms. En enää oikein muista millä sitä hain, mutta aika montaa eri vaihtoehtoa löytyi. Värejäkin oli aika paljon, mutta pitäydyin siinä toivomassani kullassa ainakin vielä. Ehkä sellainen hopeinenkin omena joskus vielä löytyy vaihtelun vuoksi :)

Tykkään valtavasti Applen omasta muotoilusta MacBookeissa, mutta karu todellisuus on, että Airini kulkee mukanani lähestulkoot kaikkialle. Siksi se myös alkaa näyttämään vähän eläneelle, jos ei sitä suojele. Tämä on minun esteettistä silmää hivelevin ratkaisu tähän asti, joten läppäri sai uuden ilmeen, enkä pelkää enää tiputtaa avaimia samaan laukkuun :)

Mitäs tykkäätte?

Me ollaan paraikaa Onnibussissa jossain Varkauden ja Juvan välillä nokka kohti Helsinkiä. En halua edes ajatella, miten pelottavan kiireiseltä kalenteri näyttää seuraavan kahden päivän ajan, mutta on kyllä paljon kivoja menoja suunnitelmissa. Pari työpalaveriakin sain mahdustettua samaan reissuun, joten lauantaina palaa Kuopioon varmaan aika väsynyt nainen. Ihanaa nähdä ystäviä ja perhettä, ihan helposti viiden tunnin matkan arvoista! Omatunto ja taloudellinen puoli kiusasi sen verran vahvasti, että päädyimme tähän vihreämpään, halvempaan ja mukavampaan ratkaisuun, ja ensikosketukseni Onnibussiin on aika positiivinen tähän mennessä. Täällähän on tilaa, on pistoke, eikä ole tupaten täynnäkään! Lippukin maksoi 8 euroa per hlö välille Kuopio - Helsinki. VR, ota mallia!

Kommentit

Maarit T.

Tosi tyylikäs! Marmori on kaunista. Onko tuo muki muuten niitä Villeroy & Bochin ihania?
Tykkään sun uudesta bannerista <3

Anna (Ei varmistettu)

On joo :) Mä tykkään siitä ihan valtavasti :) Meillä on muuten Iittalaa, mutta kahvimukiksi piti saada tuollainen kaunokainen itselleni :)

lena (Ei varmistettu) http://www.rantapallo.fi/lena/

Tuo Onnibus kiinnostaa kovasti. Oon ollut tosi ennakkoluuloinen, kokemuksia Brittien Megabusilta välillä Lontoo-Glasgow ja vannoin ettei ikinä enää viime reissun jälkeen. Tosin monet ovat kehuneet tuota suomalaista versiota, pitää ehdottomasti pistää korvan taa. Lontoossa asuessani lensin aina suoraan Kuopioon, ne liput on Lontoosta päin varattuna tosi halpoja (150£ olen maksanut edestakaisesta monta kertaaa). Tosin olisi joskus kiva pysähtyä Helsingissäkin ja matkata Kuopioon bussilla. :)

Anna (Ei varmistettu)

Tässä ollaan nyt penkkiä kulutettu kohta neljä tuntia, eikä ole mitään negatiivista sanottavaa :) Pistokepaikka toimii, tilaa on ihan sopivasti jaloille, bussi on hyväkuntoinen ja kaikki toimii :)

K (Ei varmistettu)

Onnibussilla Suomen uusimmat bussit ja koko ajan lisää uusia tulee! Kymmeniä 2kerroksisia uusia busseja siis tienpäällä, suosittelen!

Stina (Ei varmistettu)

Matkustan mieluummin kotimaisilla, oli VR, Finnair tai bussifirmat kyseessä. Monilla muillakin on tosi hyviä tarjouksia. Onnibus on skottien omistuksessa... Sen lisäksi pitää maksaa varausmaksu, eikä lemmikit ole sallittuja. Reissaamme usein julkisilla 2v spanielin kanssa. :)

Anna (Ei varmistettu)

Matkustaisin myös mieluummin kotimaisilla, harmi vaan, että VR on ylihinnoittanut itsensä perusteellisesti ja muut bussit eivät kulje yhtä kätevästi ja edullisesti kuin Onnibus. Toivon toki, että suomalaisetkin yritykset voisivat hieman edullistaa hintojaan ja tarjota samat palvelut kuin Onnibus. Kyllä mukavuus, helppous ja edullisuus on aika tärkeässä osassa noin pitkissä matkoissa :)
Haluaisin vielä selventää, että varausmaksu on tosiaan 1 euro, eikä sen kummempi, ettei kommentistasi jää väärää kuvaa :) Meidän yhteensä edestakainen matkamme, eli neljä lippua hoitui 1 euron varausmaksulla, joka ei musta ole melkeinpä edes maininnan arvoinen :)

Cherrymarja (Ei varmistettu) http://cherrymarja.wordpress.com

Kerronpa minäkin mielipiteeni. Mieluusti sitä jokainen varmasti suosisi suomalaista, ihan liikennevälineitä, vaatteista ja vaikka huonekaluista lähtien. Suomalainen työ vain on niin kallista, että halusta huolimatta sitä menee ennemmin Ikeaan hakemaan ruokapöytää kuin teettää sen suomalaisella puusepällä (tämä olisi kyllä ihan mahtavaa jos pystyisi tekemään noin).

Tietenkin työn hinnalle on syy, ei siitä hyvä mieli tule kun miettii miten esim. Kaukoidässä tehdyt vaatteet ovat alkunsa saaneet. Taitaa suomalaiselle ompelimolle jäädä vähän enemmän käteen kuin bangladeshilaiselle pikkutytölle.

VR ja Finnair taas ovat ihan oma lukunsa, VR on mielestäni pitkälle itse syypää matkustajakatoonsa järkyttävän hintatason vuoksi. Finnairilla olen joskus lentänyt mutta viimeksikin sain liput halvemmalla ulkomaisen varaussivun kautta. Ja silloinkin lentoemäntinä ei ollut yhtään suomalaista.

Ja onhan Onnibussissa ja Ikeassa ainakin suomalaiset työntekijät...:)

Anna (Ei varmistettu)

Nimenomaan näin. Tuo VR on vaan ihan naurettavissa hinnoissa nykyään ja kun kilpailu estetään, niin vähän mahdotonta on käyttää kotimaista järkevän hintaista junapalvelua :(

Sirpa (Ei varmistettu)

Mun isä asui 2vuotta Pietarissa. Kun tuli Suomeen takaisin hän rakensi talon ja kaikkialla oli marmoria ja erikoislaattoja! :D Hänellä ei ole edes mattoja, kun lattioillakin on mosaiikkeja. :D Ehkä siksi, olen omaa kotia sisustanut vain harmaalla ja valkoisella. :D Pietarin syy!

Anna (Ei varmistettu)

:D:D:D:D:D Kuulostaa kyllä mun unelmakodilta :D

nora (Ei varmistettu)

mistä toi sun kuvissa näkyvä valkonen peitto on? ihana

Anna (Ei varmistettu)

Se on meidän päiväpeitto, ja on eBaysta ninjailtu :)

nora (Ei varmistettu)

Nonni, oon metsästäny päiväpeittoo ikuisuuden, mut oon vissii liian nirso :D

Anna (Ei varmistettu)

eBay on mun vastaus vähän kaikkeen :)

Annina (Ei varmistettu)

Teittekö tuon sängynpäädyn itse? Muistelen lukeneeni jostain sivulauseesta, että se oli sellainen diy projekti..? Jos mun pää ei ole ihan sekaisin ja todella värkkäsitte sen itse, niin olisi kiva kuulla projektista lisää postauksen muodossa! Nätti on läppärikin, btw.

Anna (Ei varmistettu)

Juu, tehtiin :) Siitä puuttuu vielä napit, koska niiden päällystämiseen ei yksinkertaisesti ole vielä ollut aikaa, mutta sitten kun se on valmisvalmis, teen postauksen aiheesta :)

Annina (Ei varmistettu)

Jee! Sitä odotellessa...

Marjutt (Ei varmistettu) http://elamaaliikunnalla.fitfashion.fi

Tosi tyylikäs tuo kone! Hauska idea :)
Itekin juuri matkustin tänään Onnibussilla pohjanmaalta Helsinkiin ja totesin, että kyllä se vain on halpa ja kätevä tapa matkustaa! Toki kestää kauemmin kuin junalla meneminen, mutta useimmiten tilaa on enemmän ja kaikki muut mukavuudet ravintolavaunua lukuunottamatta löytyy :)

Anna (Ei varmistettu)

No nimenomaan :) Ja raflavaunun puutteen ratkaisimme kylmälaukulla :D

Laura (Ei varmistettu)

Onnibussi on tosi jees! Itsekin ramppaan vähän väliä Kuopiosta Helsinkiin sillä. Ei tartte itse ajaa (puuduttavaa), voi nukkua ja voi roikkua netissä ilman pelkoa akun loppumisesta :D Ja halapaa on, kun vaan muistaa ostaa lipun tarpeeks ajoissa :)

Anna (Ei varmistettu)

Nimenomaan näin :)

Annukka1 (Ei varmistettu)

Hei! Haluaisin kysyä siitä kasvoöljystä, josta mainitsit meikkipostauksessa, se Bootsin öljy. Mietin itsekin uuden kasvoöljyn ostamista, kun nykyinen Clarins vetelee viimeisiään. Osaatko sanoa onko siinä Sanctuaryn öljyssä erityisen voimakas tuoksu? Mun omassa Clarinsin öljyssä tuoksu on ihana, mutta tosi voimakas minkä vuoksi en sitä viitsi aamuisin lisätä (käytän vain öisin). Mietinkin siis, olisikohan tuo Sanctuary versio tuoksunsa (tai tuoksuttomuutensa) puolesta päivätarkoitukseen siis parempi (ja hinnaltaan myös!). Myös kysyisin, sekoitatko öljyä päivävoiteeseen? Tai jos käytät meikin alla, montako tippaa käytät esim päivinä jolloin iho on erityisen kuiva? Itse käytän kerralla yöksi 4 tippaa, joka riittää koko kasvoille.
Kiitos etukäteen vastauksesta! :)

Anna (Ei varmistettu)

Se on musta tuoksuton. Tai sellanen todella todella mieto tuoksu korkeintaan :) En juurikaan sekoita sitä, vaan laitan mun superkuivalle iholle vaan ihan noineen ja erityisesti mikroneulauksen jälkeen suoraan. Mä en osaa yhtään sanoa, laitan ehkä vähän reilummin sitä, mutta purkki riittää noin pariksi kolmeksi kuukaudeksi mullakin yleensä :)

Annukka1 (Ei varmistettu)

Kiitos vastauksesta! Saattaa lahtea siis kokeiluun :)

Anna (Ei varmistettu)

:)

Johanna (Ei varmistettu) http://www.handmadedreamsofmine.com

Ihan mahtavan näköinen tuli tuosta koneesta! Pitää tästä inspiroituneena itsekin etsiä tuunaustarvikkeet vuoden vanhalle läppärille - mikä voi olla haaste kun ei ole Applen kone. Toi kultainen omena on kyllä upea viimeistely tuohon, ja vaikka tosiaan marmori tuntuu olevan nyt kaikkialla, tuo yksityiskohta jotenkin mun silmään tekee siitä raikkaan. :)

Anna (Ei varmistettu)

No siis itse asiassa eBaysta löytyy kyllä suojus varmaan mihin malliin vaan, sitten sitä tuunaamaan siitä :)

Krisse (Ei varmistettu)

Todella kauniit villasukat, oikein superlämpimän ja pehmoisen näköiset :-)

Anna (Ei varmistettu)

"Ilkeen äitipuolen" rakkaudella kutomat :) <3

Hanna (Ei varmistettu)

Hei mistä nuo yöpöydän lamput ovat? :) Muutenkin todella kauniin näköinen makuuhuone!

Anna (Ei varmistettu)

Ne on Ikean Barometerit :) Tykkään niistä ihan hulluna :)

TanjaP (Ei varmistettu)

Itse suosin Onnibussia,helppo varata ja edullinen joka suhteessa.Vr on hinnoitellut itsensä ihan pihalle joten Onnibussi on mun juttu. Helsinki-Kuopio väliä kuljen useastikkin ja aina on ollut kiva reissu ajan voi käyttää lukemiseen,netissä surffailluun tai nukkumiseen. :)
Ihanat kuvat ja noi villasukat <3

Anna (Ei varmistettu)

Nimenomaan näin. En halua tukea VRää, kun pitäisi maksaa 130 euroa menopaluulta, mikä on reippaasti enemmän kuin lento. Ei kiitos :S

Kommentoi