Marjojen voimaa iholla

* Kaupallisessa yhteistyössä Mossa Cosmetics

Aloin raskausaikana kiinnostua enemmän ja enemmän luonnonkosmetiikasta ja olen viimeisen vuoden aikana kokeillut paljon erilaisia brändejä ja tuotteita. Sain kokeiltavakseni jo viime syksyllä ihonhoitotuotteita Mossa-nimiseltä brändiltä ja ykskaks huomasin valitsevani niitä niin joululahjapaketteihin kuin omaan meikkikaappiinkin.

Mielenkiintoni asiaa kohtaan on aika tuoretta, enkä ole missään nimessä hankalien INCI-listojen ystävä, en oikeastaan edes ymmärrä niitä hirveän tarkkaan. Ymmärrän vain sen, että ne on todella monimutkaisia. Kuitenkin, sertifikaatit kertoo paljon, ja esimerkiks ECOCERT -sertifikaatti kertoo, että sertifikaatin saaneen tuotteen raaka-aineiden on oltava peräisin uudistuvista luonnonvaroista, ja niiden tulee olla työstetty ympäristöystävällisesti ja luontoa säästäen. Lisäksi tuotteiden täytyy olla ilman geeniteknisesti muunneltuja ainesosia, parabeeneja, fenoksietanolia, nanopartikkeleja, silikonia, polyetyleenilglykoolia, synteettisiä parfyymejä ja väriaineita ja eläinperäisiä tuotteita (paitsi jos eläimet luonnostaan tuottavat niitä, kuten hunaja, maito jne.) ECOCERT -merkillä varustettu tuote kertoo, että vähintään 95 % kaikista ainesosista täytyy olla luonnollista alkuperää ja pakkausten tulee olla biohajoavia tai kierrätettäviä. ECOCERTin myöntää kansainvälisesti toimiva ja riippumaton kontrollijärjestö, ja se on nykyään yksi tunnetuimmista sineteistä luonnonkosmetiikan standardisoinnin alalla. Sertifikaattiin luotetaan laajasti sen vaativien kokeiden ja tuotteiden arvioinnin takia.

Niinpä olen jättänyt INCI-listat sikseen ja metsästänyt lähinnä tuotteita, joissa on tuo merkintä.

No miksi sitten luonnonkosmetiikkaa? Raskasuaikana panin merkille, kuinka paljon kemikaaleja on elämässämme. Shampoosta ruokaan ja hiusväristä meikkiputsariin. Mä en usko oikein missään asiassa totaalikieltäytymiseen. Musta ei olisi kasvissyöjäksi, mutta pyrin aina välillä syömään vain kasvisruokaa ja välttämään liiallista lihankäyttöä arjessa. Pyrin välttämään tiettyjen alueiden kaloja raskasmetallien vuoksi ja yritän välillä viettää sokerittomia päiviä. En todellakaan osta kaikkea luomuna, mutta mahdollisimman paljon. Minulle ei ole kynnyskysymys vaikkapa ruoan luomu-merkintä. Jos joku tuote kiinnostaa, ostan sen siitä välittämättä onko se luomu vai ei. Mutta jos valinnanvaraa on, niin otan aina luomua. Juon homogenoimatonta maitoa, syön luomujauhelihaa yms. Kosmetiikan kanssa on vähän sama. En usko totaalikieltäytymiseen, mutta hyvien vaihtoehtojen löytyessä luonnonkosmetiikassa, toki valitsen mieluiten sellaisen käyttöön.

Jos huolehdin kovasti siitä, mitä laitan suuhuni, miksen ajattelisi, millä ravitsen ihoani? Jos mulla olisi kaksi lasia, jossa toisessa olisi marjojen ja muiden luonnontuotteiden mehua, ja toisessa lasissa vähän kemikaalilla terästettyä tavaraa, kumman valitsisin? Aika selkeetä. Samaa oon pyrkinyt tekemään mahdollisimman paljon myös kosmetiikan kanssa.

Onkin ilo päästä tekemään yhteistyötä Mossan kanssa, sillä Mossan tuotteet ovat olleet todella hyviä ja muutamasta on tullut todellinen luottotuotteeni arjessa. Mossan kaikilla tuotteilla on tuo ECOCERT-merkki ja niiden pohjana on pohjoismaiset marjat. Runsaasti antioksidantteja ja vitamiineja sisältävät marjat ovat kuin pieni tehokas shotti vitamiineja iholle. Koska Mossan tuotteissa käytetyt tuotteet on niin tuttuja, lakkaa, mustikkaa ja vadelmaa, ajattelin ensin, että tuote on suomalainen. No ei ihan, kyseessä on latvialainen tuotesarja, jonka kaikissa tuotteissa on anti-aging -vaikutteisia antioksidantteja. Mossa on dermatologisesti testattu ja osoitettu tehokkaaksi.

Mossan tuotteet eivät sisällä keinotekoisia aineita, jotka ovat haitallisia elimistölle, sitä ei ole testattu eläimillä ja se on todella ihoystävällinen. Sen lisäksi, että haluan luonnonkosmetiikan hyödyt itselleni, on mulla kotona sellainen pieni kiipeilevä apinapoikanen, joka tykkää tällä hetkellä “jaella pusuja”. Suu isosti auki kiinni äitin poskeen kuin pieni vampyyri. Siinä on jotenkin hieman parempi mieli itsellä, jos kasvoilla on luonnonkosmetiikkaa eikä kemikaaleilla kyllästettyä voidetta.

Toki käytän ihan yhtä lailla edelleen luottotuotteitani, jotka eivät ole luonnonkosmetiikkaa, mutta luonnonkosmetiikan hyödyt korostuvat mulla nimenomaan rennossa arjessa. Silloin kun en käytä kovin paljoa meikkiä, vaan olen rennosti kotona, mutta haluan silti, että ihoni voi hyvin, näyttää hyvältä ja on elinvoimainen. Silloin mä läträän päiväksi vitamiinipommia iholle, yöksi tehokasta yövoidetta ja kuorin ihoani tai laitan naamion. Kemikaalikuormitusta voi nimittäin vähentää kääntymällä ihanien ja hyvien luonnonkosmetiikkatuotteiden puoleen.

Suomessa Mossaa maahantuo Natural Goods Company, joka on Suomen suurin luonnonkosmetiikan maahantuoja ja jälleenmyyjä. Tuotteita myydään Ruohonjuurissa, Prismoissa, Sokoksissa ja hyvinvarustetuissa luonnonkosmetiikan verkkokaupoissa kuten vaikkapa Natural Goods Companylla.

Olen päässyt tutustumaan Mossan tuotteisiin jo hyvin pitkään, lähes vuoden ajan, ja omiksi suosikeiksini on noussut kolme tuotetta ylitse muiden.

Lempparituotteeni ovat itse asiassa kaikki samaa “sarjaa”, eli tuota tyrnisiemenöljyn ja vadelmauutteen yhdistävää Youth Defence -sarjaa, joka on tehokosteuttava sarja. Tällaiselle ikipintakuivalle iholle ihan mahtava sarja kaikin puolin!

Vitamiinipäivävoide on ihanan pehmeä ja rikkaan tuntuinen, ja sen antioksidantit ravitsevat ihoa luonnollisesti. Ihon solujen uusiutuessa ne kiinteyttävät ja heleyttävät ihoa ja virkistävät ihon omaa kollageenin tuotantoa. Youth Defence -sarjan tuotteet on kehitety 20-35 -vuotiaalle iholle, ja niissä on siis kevyt anti age -vaikutus.

Ehdoton ykkössuosikkini on tuo Facial Oil Vitamin Cocktail, eli vitamiinipitoinen kasvoöljy. Se toimii meikin alla tosi hyvin, ja on ihan mieletön yhdistelmä luomuvadelma-, -tyrni, jojobansiemen-, manteli-, avokado-, oliivi-, aprikoosi-, luumu-, helokki-, ruusunmarja, kaura- ja tomaattiöljyjä.


Kyseessä on tehotiiviste erityisesti kuivalle tai väsyneelle iholle, mutta se sopii käytettäväksi tehokuurina kaikille ihotyypeille. Parhaimmillaan tuote on mun mielestä nyt talviaikaan, kun ihon on ainakin mulla kuivimmillaan ja usein läträän tätä esim. lennon ajaksi kasvoille. Välillä laitan pari tippaa tätä päivävoiteen joukkoon tai sitten laitan ohuen kerroksen ennen meikkiprimeria, jolloin meikki liukuu kauniisti paikalleen, eikä näytä kuivalta. Vaikka kyseessä on öljy, tuote imeytyy todella hyvin, joten meikki pysyy hyvin tuossa päällä.

Ja saman sarjan Vitamin Cocktail Energy Boost Multi-Use Mask on kolmas suosikkini, nimittäin kyseinen monikäyttöinen voide toimii niin yövoiteena kuin naamionakin.

Voide sisältää 8 eri kasviuutetta, hyaluronihappoa sekä C- ja E-vitamiineja, ja tuote onkin oivallinen väline hehkun palauttamiseksi kasvoille. Koska kyseessä on yövoiteen ja naamion yhdistelmä, voide ravitsee ja rauhoittaa ihoa, mutta samalla se myös kosteuttaa, auttraa ihoa uudistumaan ja antaa luonnollista hehkua.

Nuori iho on usein hehkuva, mutta iän lisääntyessä, elimistömme tuottaa vähemmän hyaluronihappoa. Iho voi muuttua kuivaksi tai sameaksi ja rypistyy helpommin. Tämä tuote auttaa korjaamaan näitä ilmiöitä ja parantaa ihon kimmoisuutta ja täyteläisyyttä. Mä oon tykännyt tästä todella paljon just pitkinä päivinä, jolloin iho tuntuu iltaa kohti mentäessä jo vähän väsyneelle, ja käytän voiteen naamiona, ennen kuin alan laittautumaan iltamenoihin.

Youth Defence -sarjan tuotteet soveltuu hyvin myös herkälle iholle, eivätkä ne sisällä lisättyjä tuoksuja. Sarjan peruspilareina on vadelma ja tyrni, jotka molemmat ovat erinomaisia vitamiinipommeja iholle. Tyrni tekee ihosta pehmeän ja auttaa soluja uusiutumaan. Se sisältää paljon omega 7 -rasvahappoja ja runsaasti vitamiineja sekä antioksidantteja. Tyrniöljy imeytyy nopeasti, ja sillä on myös anti-inflammatorinen eli tulehduksen vastainen vaikutus. Tyrniöljy stimuloi uusien solujen muodostumista ja siksi se sopii erityisen hyvin ikääntyvälle iholle. Vadelma vuorostaan tuo iholle välttämättömiä rasvahappoja ja vadelma rauhoittaa erinomaisen hyvin ihoärsytystä ja vahvistaa ihoa, sillä se sisältää reippaasti E-vitamiinia. Sekä tyrni, että vadelma, muodostavat vahvan luonnonmukaisen anti age -cocktailin, jolla iho säilyy nuorekkaampana ja kimmoisampana.

Youth Defence -sarjan yövoide ja silmänympärysvoide on myös mielettömän hyviä tuotteita, joiden pohjalla on karhunvatukkaa. Jos mä alkaisin jokaisesta tuotteesta kertomaan pitkästi, niin postaus olisi nälkävuottakin pidempi, siksi valitsin tuohon nyt kolme ehdottomasti lemppareinta tuotettani, vaikka kaikki nämä viisi tuotetta ovat aktiivisessa päivittäisessä käytössä mulla. Näiden lisäksi Mossalla on myös 13 muuta tuotetta, joista yksikään ei aiheuttanut mitään pettymystä, toiset eivät vaan ole mun iholle niin olennaisia tuotteita. Age Excellence -sarja on ollut äitini mielestä aivan ihastuttava, ja pakko sanoa, että vaikka sarja on kehitetty 35+ -iholle, on mulla siitäkin muutama lempituote. Erityisesti pidän tuosta Mossa Peeling Maskista, eli kirkastavasta hedelmähappokuorinnasta. Se on hellävarainen, mutta todella tehokas kuorinta, joka jättää ihon kyllä todella pehmeäksi ja kimmoisan tuntuiseksi. Myös kuvissa olevat sävyttävä BB-voide ja ravitseva päivävoide saavat multa täydet pisteet. BB-voide varsinkin käy oikein hyvin kevyen meikin pohjalle!

Muuten, Black Friday -viikko kun on vielä hetken käynnissä, niin täytyy muuten mainita, että tuo Youth Defence -sarjan vitamiinipäivävoide on Natural Goods Companyn sivuilla -40 %alennuksessa.

Mossan tuotteet ovat muutenkin hyvin edullisia mielestäni, varsinkin laatu huomioon ottaen. Kalleimmat tuotteet ovat 21,90 € ja halvimmat hieman päälle 10 euroa. Ollaan siis todella paljon edullisemmassa hintakategoriassa kuin selektiivinen kosmetiikka, vaikka tulokset ovat mielelläni ihan huipputasoa.

Nyt haluaisin kuitenkin tiedustella teiltä, mikä on teidän kokemus luonnonkosmetiikasta? Oletteko kaltaisiani aloittelijoita, kovia osaajia vai oletteko vasta kiinnostuneita kokeilemaan? Kerro hieman ihotyypistäsi, sillä valitsemme kaikkien vastaajien joukosta kolme lukijaa, jotka saavat oman Mossan tuotepaketin testattavaksi, sen mukaan, mitkä tuotteet sopisivat teidän iholle. Olisi huikeaa, jos voittajat voisivat palata minulle sitten asiaan ja jakaa hieman kokemuksiaan tuotteista, että voin kertoa niistä lisää blogissani. Mun lempituotteet kun on aika rajallinen otanta, sillä ne sopivat juuri minulle, pintakuivalle mutta muutoin helpohkolle iholle.

Kommentit (141)
  1. En ole tainnut käyttää juurikaan luonnonkosmetiikkaa, mutta olen ajatellut alkaa siirtyä siihen meikkien osalta, koska ihoni on aika herkkä. Mun iho on siis aika kuiva ja reakoi helposti stressiin ym.

  2. Hyvä postaus! Tämän kaltaista postausta olen kaivannut! Itse käytän ainoastaan vegaanista ja cruelty free -luonnonkosmetiikkaa. Ihoni on todella herkkä. Käytin pitkään ”tavallista” herkälle iholle suunnattua kosmetiikkaa (moni tuote ihan apteekista ostettu) kunnes kyllästyin ainaisiin epämääräisiin näppylöihin ja selvästi ärsyyntyneeseen ihoon. Iho-ongelmat ratkesivat minun osaltani siirtymällä ainesosiltaan yksinkertaiseen luonnonkosmetiikkaan. Peruskosmetiikassa mietitytti kemikaalit. En ole asiantuntija, mutta olen tehnyt tarpeeksi omaa tutkimusta aiheesta, minkä takia olen päätynyt käyttämään vain luonnonkosmetiikkaa.

    1. Oho postasin koko nimellä. No menkööt 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *