Mate

Mungolife

* Kaupallinen yhteistyö Huawein kanssa

Olen ollut vannoutunut Huawei-tyttö jo puolisentoista vuotta, ja viimeisin puhelimeni, eli Huawei P9 on ollut ihan suosikkini! Mikään puhelin ei ole koskaan hurmannut minua samalla tavalla, ja erityisesti P9:n kamera on ollut ihan älyttömän hyvä. Leican kanssa suunniteltu tuplakamera on ihan älyttömän hyvä, ja päiväsaikaan otetuissa kuvissa en juuri enää käytä järkkäriä, sillä toi kamera on ollut ihan mahtava! Oon ihan superkiintynyt mun P9:ään, ja kun kuulin, että Huaweilta on tulossa uutuus, olin vahvasti sitä mieltä, että "not interested". Sitten kuulin, että siinä on vielä parempi Leican kanssa kehitetty kamera ja paranneltu akku.

Huaweilta ilmestyi juuri kaksi uutta puhelinmallia, Huawei Mate 9 ja Huawei Mate 9 Pro. Kuvissa näkyvä Huawei Mate Pro 9 tulee myyntiin Kiinan lisäksi vain Pohjoismaihin, ja se on Huawein uusin "premium"-malli. Puhelimet tulevat Suomessa myyntiin 20.12. Huawein puhelimet ovat yleensä olleet kilpailijoitaan huomattavasti edullisempia, ja vaikka tämä uusi Mate 9 on hieman Huawein muita malleja hintavampi, on se hintalaadultaan erinomainen. Mate 9 Pro palveleekin heitä, jotka haluavat vähän high-endimmän puhelimen kaikilla herkuilla :)

Mitä Huawei siis lupaa?

Huawei Mate 9 Prossa on 4 000 milliampeeritunnin akku, jonka pitäisi kestää lähes kaksi päivää tavallisessa käytössä. Supercharge-latauksella Mate 9 Pro tarjoaa puolessa tunnissa mahdollistaa 58 % latauksen. Tällaiselle puhelinnarkkarille maailman paras juttu, koska harvoin ehdin lataamaan puhelinta pitkiä aikoja, jos olen unohtanut ladata puhelimen yöllä.

Mate 9 Prossa on Kirin 960-järjestelmäpiiri kahdeksanytimisellä suorittimella. RAMia on siinä kuusi gigatavua, eli puhelin ei todellakaan töki ja jöki, vaan pelittää. Ja tallennustilaa siinä on suoraan 128 gigaa, eli ahkerimmallakaan kuvaajaalla ei puhelin täyty ihan heti :)

Iso näyttö, vaikka puhelimen koko ei ole mitenkään häiritsevän iso, vaan sitä voi vielä käyttää yhdellä kädellä ongelmitta. Mate 9 on hieman isompi kuin Mate 9 Pro.

Väreinä on ihanat kulta ja titaaniharmaa.

Ja sitten se pääasia mulle. Kamera. Leivan kanssa yhdessä kehitetty kaksoiskamera, jossa on optinen kuvanvakain ja  12 megapikselin värikamera sekä 20 megapikselin mustavalkokamera. Nää Huawei Leica-kamerat ottaa käuytännössä kerralla kaksi kuvaa ja yhdistää ne yhdeksi. Kuvaan saadaan värit ja mustavalkokameran terävyys. Eli tarkemmin sanottuna RGB linssin värit toistuu kuvassa ja monogram-linssistä sitten tarkkuus. Näin saadaan tarkka ja terävä huikea kuva :)

Kaksi SIM-korttipaikkaa ja mahdollisuus käyttää niitä samanaikaisesti on himomatkailijan unelma, sillä puhelimessa voi samaan aikaan olla kaksi korttia, kaksi WhatsAppia jne.

Näiden lisäksi puhelimessa on kaikki Huaweille tutut käyttäjää helpottavat ominaisuudet, kuvankaappaukset napauttamalla ja muut herkut. Mitä olen esim. Huawein sormenjälkilaitteistoa käyttänyt, on se toiminut erinomaisesti ja sillä pääsee helposti niin verkkopankkiin kuin kirjautumaan puhelimeenkin.

Sain testattavaksi tämän uuden kauniin Mate 9 Pron, ja odotan innolla tutustumista siihen. Pari superkiireistä päivää on taannut sen, että en ole vielä edes ehtinyt kokeilemaan tätä puhelinta, mutta odotan innolla. Jos tämä tosiaan on vielä parempi versio kuin P9, niin en osaa edes kuvitella kuinka hyvä tää on!

No, kohta pääsen tutustumaan siihen vielä paremmin, nimittäin me lähdemme Huawein kanssa Kiinaan ylihuomenna! Pääsemme tutustumaan Huawein päämajaan ja R&D-osastoon, kuulemme tuotekehityksestä ja pääsemme mm. oppimaan, miten tästä kamerasta saa kaiken irti! En malta odottaa! Pääsemme näkemään Kiinaa ja oppimaan paremmaksi kuvaajaksi :)

Ja kun multa on kyselty Huawein asiakaspalvelusta, niin silläkin saralla on huikeita uutisia. Ensimmäisenä Pohjoismaana Huawei nimittäin avasi juuri Huawei Service Centerin Helsinkiin. Sen lisäksi, että Service Centeristä saa korjauksia, saa sieltä apua ja palvelua. Kyseessä on showroom-mainen liike, joka on hyvin helpolla paikalla suoraan Steissin vastapäätä Kaivokadulla.

Huawei Service Center lupaa yleisimpien puhelinmallien näytön vaihdon tunnissa ja muutkin mahdolliset huoltotoimenpiteet hyvin nopeasti. Koska Huawein puhelimissa on erinomaiset takuut, esim. P9:lla ja Mate Prolla 3 vuotta, ei puhelimen kestosta tarvii olla huolissaan. Service Centerin avulla Huawei haluaa tulla lähelle käyttäjiänsä ja auttaa erilaisten kysymysten kanssa ja opastaa laitteiden käyttöönotossa.

Huawei Service Center Helsingissä muuten juhlitaan avajaisia huomenna, niin kannattaa käydä tsekkaamassa, sillä siellä on kaikkia mahtavia kivoja juttuja luvassa :)

Odotan innolla tutustumista tähän uuteen malliin ja palaan teille varmasti asiaan käyttökokemuksin :) Jos joulupukin toivelistalta puuttuu jotain, en voi muuta kuin suositella Huawein puhelinta. Ja mahdollisesti Huawei muistaa yhtä lukijoistani myös pian alkavassa joulukalenterissa ;)

Kommentit

M (Ei varmistettu)

Mulla on huawei honor 7. :) Oon kyllä ollu tyytyväinen tähän, hyvin toiminu ja mukavan näkönen. Sitte ku tää joskus hajoaa niin eiköhän huawei taas oo se valinta. :)

Hemppe (Ei varmistettu) http://mythinghenzu.blogspot.fi

Iteltä löytyy Honor 7, ja oon ollut tähän kyllä erittäin tyytyväinen! Nyt alkoi kyllä houkuttelemaan tuo Mate 9 Pro. :D

Pauli (Ei varmistettu) http://www.kohteessa.fi/lomakohteet/aasia/kiina

Itse tilasin juuri Huawein P9 plussan. Rupesi tämän luettua mietityttämään, että olisiko Mate ollut silti parempi...
Hyvää Kiinan matkaa!

Sanna (Ei varmistettu)

Ooh, siinäpä on seuraava luuri lopen kyllästyneelle Lumian käyttäjälle :)!!

Emma (Ei varmistettu)

Itseltä löytyy Huawein halppispuhelin Honor 4C johon siirryin vanhan Lumian hajottua. Muuten on pelittänyt aika hyvin, mutta olisi pitänyt maksaa muutama kymppi enemmän, jotta olisi saanut enemmän tallennustilaa, sillä aika rajoitetusti pystyn tähän sovelluksia lataamaan, vaikka kaiken mahdollisen olen siirtänyt muistikortille. Käyttöjärjestelmältään Android on kyllä sekavampi ja epäkäytännöllisempi kun vertaa Lumiaan, ja useat asetukset löytyy monen mutkan kautta. Kun Lumian ja Huawein hyvät puolet saisi yhteen, niin täydellinen puhelin olisi syntynyt! Tuollainen kamera mitä noissa uutuuksissa on olisi kyllä niiiiin huippu!

Nea (Ei varmistettu)

Pakko kyllä tulla kehumaan, että sun blogisi on parantunut huimasti viime aikoina (päivätyön lopettamisen jälkeen, I assume)! Tällä hetkellä ihan ehdottomasti lempiblogini ja tää nopea postaustahti ja monipuolinen sisältö (myös mungobabyn puolella: oot osannu tosi hyvin pitää senkin kiinnostavana ihmiselle, jolle vauva ei aivan ajankohtainen ole) on vaan parhautta
Paljon tsemppiä odotusaikaan!

Miia (Ei varmistettu)

Mua häiritsee kun puhut Huaweista kuin yhtenä puhelimena vaikka esittelet kahta malliakin..

Meil oli poikaystävän kans kovat odotukset Huawein honoreista, mutta 6 ja 7 kokeiltuja hieman pettyneitä ollaan. Perus hyviä, 7:ssa hyvä kamera mut molemmat alkanut tökkii ja sekoilee alle vuodessa. Täytyy kai huoltoon viedä.

Samsungiin tulee paluu kun nää hajoo lopullisesti.

Janni (Ei varmistettu)

Voisitko tehdä joskus postauksen mihin olet ottanut itse kuvia pelkästään tuon puhelimen kameran avulla esim. ulkoa, sisätiloista ja eri valaistusten kanssa :)

Anne-Mari (Ei varmistettu) http://www.pochetteroulette.com/

Huaweit on parhautta! Mulla on ollu P8 reilun vuoden verran, ja oon kyllä tykännyt! Tossa Mate 9:ssä kiinnostaisi kovasti kamera, akun kestosta ja puhelimen nätistä ulkonäöstä puhumattakaan. Mutta, ehkä mä vielä toistaiseksi pärjäilen nykyisellä, ei siinäkään mitään valitettavaa oo :p

Sanna (Ei varmistettu) http://sisullajasydamella.blogspot.fi

Minulla oli Huawein P6 aikoinaan ja olin tykästynyt jo senkin kameraan. Voi vaan kuvitella millaista palavaa rakkautta se olisi P9:n tai Maten kanssa. Minun pitäisi rikastua (ja samalla köyhtyä, jos olisi ylimääräistä) kamera itselleni, mutta entäs jos se olisikin vain huippu puhelin. Ja jos se on huippu, niin se on Huawei ️

Kommentoi