MayBeautyn matkassa

*Kaupallisessa yhteistyössä MayBeauty

Vuosi vaihtui ja 2018 tuo mukanaan hyvin mielenkiintoisia projekteja, ja monien muiden juttujen ohessa tänä vuonna on tulossa taas ihania ja kivoja kaupallisia yhteistöitä. Ensimmäisenä onkin kiva kertoa teille, että vuonna 2018 saan kunnian toimia MayBeautyn blogilähettiläänä. Yhteistyömme on jatkunut jo puolitoista vuotta ja olen ollut äärimmäisen tyytyväinen MayBeautyn tuotteisiin. Saamani palautteen perusteella myös te olette pitäneet tuotteista ja tämä tiivis yhteistyö MayBeautyn kanssa onkin ihan mahtava juttu myös lukijoille, sillä kauttani saatte huikeita alennuksia ja tiedot uutuuksista ensimmäisten joukossa.

Koska MayBeautyn sivut ovat tähän mennessä olleet aika vähäinformatiiviset ja aiheuttaneet kysymyksiä, halusin näin vuoden alussa esitellä yritystä hieman enemmän.

MayBeauty on saanut alkunsa siis reilu viisi vuotta sitten, vuonna 2012. MayBeautyn perustajat tekivät tuolloin markkinointikonsultaatiota muille kosmetiikkayrityksille, ja työskennellessään alalla he huomasivat kuinka paljon vahingoittavia aineksia kosmetiikka usein sisältää samalla kun tuotteiden teho ei ole välttämättä tutkittua ja niistä saatava hyöty täysin mysteeri. Niinpä tästä alkoi ajatus MayBeautysta; kosmetiikkasarjasta, jonka tuotteet ovat tehokkaita ja helppokäyttöisiä. Vuonna 2013 päivänvalon näki ensimmäinen tuote, Maylash, ja siitä sitten alkoi MayBeautyn taival.

Mistä MayBeauty on ja mistä tuotteet tulevat?
”MayBeauty sijaitsee Maltalla, ja tuotteet valmistetaan Taiwanissa, Etelä-Koreassa ja tuotepakkaukset Kiinassa, mistä ne toimitetaan Ahvenanmaan varastolle”, kertoo Suomen vastaava Helmi MayBeautylta.

Siis hetkinen. Malta, Suomi, Aasia.. MayBeautyn sijainti ja postitus on herättänyt kysymyksiä teidän joukossa, sillä vanhoilla nettisivuilla näitä asioita ei ole huomioitu hirveän hyvin. Pyysinkin tähän hieman selvennystä MayBeautylta, jotta se ei herätä kummastelua lukijoideni joukossa. Kyseessä on kuitenkin yritys, joka postittaa Ahvenanmaalta ja heillä on suomenkielinen asiakaspalvelu, mutta sen sijainti on jossain vallan muualla. Miksi? Ja miten varmistua tuotteiden eettisyydestä?

Yksi tärkeä asia MayBeautyn tuotteista on sanottava heti alkuun. Yritys ei testaa mitään tuotteita eläimillä ja MayBeauty on myös varmistanut, ettei erillisiä ainesosia testata eläimillä. MayBeautyn tiimissä on viisihenkinen ryhmä, joka toimii etänä Aasiasta käsin. Tämä ryhmä käy tutustumassa uusiin tuotteisiin ja tehtaisiin, joissa tuotteita valmistetaan. Jokainen sertifikaatti varmistetaan ja MayBeauty järjestää satunnaisia pistokokeita tehtaille. Kiinassa valmistetaan tuotepakkaukset, jotka lähetetään tehtaille, joissa pussitus ja purkitus tapahtuu.

Itse yritys sijaitsee Maltan Spinola Bayssa, jossa myös suurin osa MayBeautyn tiimistä työskentelee. MayBeautyn perustajat ovat asuneet saarella jo lähemmäs vuosikymmenen, ja yrityksen kotipaikka on sen takia siellä. Usein syntyy kysymyksiä tuotteiden lähetyspaikasta kun moni pohtii tuleeko lisäkustannuksia tullista. Ei tule, sillä tuotteet postitetaan Ahvenenmaalta. Sijainti on valikoitunut sen mukaan, että sieltä on helpointa saada nopeasti ja tehokkaasti pohjoismaiset postitukset. MayBeauty vaikuttaa tällä hetkellä Suomen, Ruotsin ja Norjan lisäksi Hollannin ja Saksan markkinoilla, joten varastointi Ahvenanmaalla on järkevää logistisesti. Suomen Tulli tarkistaa kaikki tuote-erät niiden saapuessa varastolle, mikä edesauttaa nopeaa ja tehokasta postitusta eteenpäin asiakkaille.

MayBeautylla on tiimissään vähintään yksi henkilö jokaisesta maasta, jossa MayBeauty vaikuttaa, minkä vuoksi asiakaspalvelu vastaa suomeksi ja on näin helposti lähestyttävä asiakkaalle. Suomesta vastaava Helmi kertoo, että työilmapiiri MayBeautylla on ihan superinspiroiva. ”Kaikkien mielipiteitä kuunnellaan, mikä on erittäin tärkeää monikulttuurisessa ilmapiirissä. Näin pääsee vaikuttamaan oman vastuumaan osalta kuluttajien toiveisiin ja kysymyksiin ja vietämme paljon aikaa keskustellen eri ilmiöistä, tapahtumista ja ongelmistakin, ja työstämme yhdessä vaihtoehtoja, miten toimia erilaisissa tilanteissa mahdollisimman kuluttajaystävällisesti. Ryhmähenki MayBeautylla on yksi parhaita, joissa olen ikinä työstekennellyt ja tuemme jatkuvasti toisiamme kehittymään. Tuntuu, että olemme yksi monikansallinen iso perhe ennemmin kuin työyhteistö.” Helmi kertoo, että tuotekehitys etenee todella mukavasti, kun saa erilaisia näkökulmia ja lähestymistapoja eri maista ja lähtökohdista.

Entäs uudet nettisivut? Tällä hetkellä nettisivuissa on puutteita tietojen suhteen, ja uusia kattavampia sivuja on odotettu. Onko vielä aikataulutietoa sille, milloin uudet nettisivut julkaistaan? Helmi kertoo, että uusi verkkokauppa on tällä hetkellä loppusuoralla. Viimeisiä rasitustestejä ja sivujen kloonauksia tehdään paraikaa ja uudet sivut aukeavat aikaisintaan helmikuun toisella viikolla, mutta viimeistään maaliskuussa. Sivujen tekeminen on ollut pitkä ja vaativa projekti, sillä sivuista on haluttu rakentaa mahdollisimman selkeät ja asiakasystävälliset. Uudet sivut tulevat myös sisältämään paljon enemmän tietoa yrityksestä.

Kyselin MayBeautylta myös hieman tulevaisuudensuunnitelmia. Vuosi 2017 oli mullistava MayBeautylle, kun tiimi kasvoi huomattavasti ja tiimi on yhdistynyt vielä vahvemmin Maltalle. Tuotekehittely on tehostunut tämän seurauksena ja suunnitelmat lähitulevaisuudesta ja yrityksen suunnasta tulevina vuosina ovat kirkastuneet. Nykyisten markkinoiden lisäksi MayBeauty on laajentamassa Iso-Britanniaan ja Ranskaan vuoden 2018 aikana, ja markkinoille tuodaan uusia spesiaalituotteita. Tällä hetkellä myynnissä olevat The Incredible- ja Moroccan Miracle- sarjat saavat myös täydennystä alkuvuoden aikana.

Blogini lukijoille MayBeauty on tutuin todennäköisesti siitä ahh-niin-kivuliaasta ja ihanasta mustasta naamiosta (The Incredible Face Mask), mutta yrityksellä on tosiaan nykyään eri tuotteita kasvoille ja hiuksille. Valikoima on vielä melko suppea, mutta uusia tuotteita on tulossa reippaasti tänä vuonna. Tulossa on ainakin shampoota, hoitoainetta, pore strip, jalkanaamio, kuivashampoo ja uusi paranneltu versio ripsiseerumista. Tavoitteena on tuoda 10-15 uutta tuotetta markkinoille tämän vuoden aikana. Sen verran MayBeautylta sain ongittua tietoa, että myös vartalonhoidon puolelle on tulossa uutuuksia sekä mahdollisesti vähän oheismateriaalia. Jännityksellä odotan.

Lähiaikoina on odotettavissa myös uusia palveluja tuotesarjojen rinnalle, sillä yrityksen ajatuksissa on viedä brändiä enemmän kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin saavuttamisen polulle, mm. pahojen tapojen muutoksilla ja tietämyksen kehityksellä.

Mä oon oottanut malttamattomasti lempituotteistani pumppupullo-pakkauksia. Vaikka yksittäispakatut tuotteet on reissuissa ihan ykkösiä, toivoisin kotiini lempinaamiostani purkkia, joka ei jatkuvasti joutaisi muoviroskiin, vaan josta riittäisi iloa pitkäksi aikaa. Isommat pakkaukset ovat tulossa, niiden oli itse asiassa tarkoitus tulla markkinoille jo vuoden 2017 aikana. ”Valitettavasti vielä ei ole löytynyt oikeanlaista pumppupulloa kyseisille tuotteille, sillä niiden valinnassa on huomioitava tuotteen pysyminen priimakuntoisena”, kertoo Helmi. Helmi myös paljastaa, että MayBeauty on parhaillaan testailemassa erilaisia tuubeja ja purkitusvaihtoehtoja, ja toivon mukaan isommat pakkaukset suosikkituotteista saadaan markkinoille mahdollisimman pian!

Nää on muistini mukaan niitä asioita, jotka ovat herättäneet teissä kysymyksiä vuonna 2017 MayBeautyyn liittyen. Helmi mielellään vastaa myös muihin kysymyksiinne, joten jos teillä on jotain toiveita tai kysymyksiä, kertokaa ne ihmeessä kommenttiboksissa.

Kysyin myös Helmiltä, mitä MayBeauty odottaa yhteistyöltämme vuonna 2018?

”Odotamme suhteelta jälleen laadukasta ja informatiivista materiaalia, jossa Anna kertoo oman mielipiteensä meidän tuotteistamme sekä samalla opastaa niiden käytössä. Annan inspiroiva tapa kertoa omat mielipiteensä sekä seistä sanojensa takana on vaikuttanut meidät kerta toisensa jälkeen ja olemme enemmän kuin innoissamme saadessamme hänen kauttaan kertoa mitä MayBeautyllä on tarjottavana. Myöskin brändilähettiläänä Anna tulee olemaan ensimmäisiä, jotka pääsevät kertomaan uutuuksista, joten kannattaa seurata tiiviisti hänen sivujaan!”

Mä odotan valtavasti tältä yhteistyöltä tänä vuonna, sillä MayBeautyn tuotteet ovat poikkeuksetta tehneet minuun vaikutuksen ja jääneet mulla todella ahkerasti käyttöön. Odotan siis innolla mitä uutuuksia sieltä lanseerataan ja on mahtavaa, että pystyn yhteistyömme tiimoilta tarjoamaan teille jatkossakin alennuksia.

Nyt, jos varastot kaipaavat täydennystä tai haluatte tutustua tuotteisiin, vuoden alun kunniaksi saatte -30% alennuksen kaikista MayBeautyn tuotteista koodilla mungolife30 🙂

Kommentit (9)
  1. Ihana kuulla, että mieleinen yhteistyölumppani on löytynyt! Katselin tuotteita jo joulukalenterisi tiimoilta ja nyt rohkaistuin tilaamaan ensimmäiset tuotteet. Tyskinpa maltan odottaa naamioiden saapumista

  2. Mä just koitan välttää ihan kaiken turhan muoviroskan tuottamista, mutta tosi kiva ja _kattava_ postaus tää oli!! 🙂 Jännä miten lapsen saaminen on niin paljon muuttanut suhtautumista ekoasioihin, nyt sitä tekis ihan kaikkensa et pieni sais elää pallolla, jossa olis puhdas ilmakehä, kaloja eikä muoviroskaa kuhisevat vedet sekä happipitoista ilmaa eikä pelkkää hiilidioksidisaastetta! Viis vuotta sitten ei todellakaan näin paljo nää asiat kiinnostanu.. Mut kiva et toit tässäkin esille edes noita tuotteen vähän parempia puolia 🙂 Vaikka tosiaan itse en enää muovipakkauksia ostakaan niin tää postaus oli hyvin toteutettu.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *