Meet Jedi!

IMG_4205

PERHEENLISÄYS. Kuten jokunen jo eilen oikein postauksesta arvasi ja varmasti IG:stakin jo bongasi, eiliselle vierailulle Lohjalle oli todella erityinen syy. Syy, josta en ole hiiskunut blogin puolelle tätä ennen vielä sanaakaan 🙂 Ja se syy on Simban pikkuveli, Jedi, joka täytti eilen 3 viikkoa, ja pääsimme herraa vihdoin tapaamaan. Naistenpäivänä maailmaan pullahtanut söpöläinen on ollut tiedossamme jo melkein kolme viikkoa, mutta äitillemme tämä vierailu oli kovin yllättävä!

Olemme perheen kanssa puhuneet toisen koiran hankkimisesta jo hetken. Tai me tytöt olemme puhuneet, ja vanhemmat vähän vastustelleet. Kun sain äidin Pariisin lomalla käännytettyä Simban vauvakuvilla, rupesin tuumasta toimeen. En voi väittää, etteikö koiranpentu ole mielestäni maailman kaunein ja ihanin asia, mutta voin rehellisesti käsi sydämellä sanoa, että tärkein syy uuteen hauvavauvaan on jossain muualla. Simba täyttää ensi kuussa kuusi vuotta. Haluan, että oma kultakimpaleeni elää mahdollisimman pitkään ja mahdollisimman onnellisesti. Olen lukenut lukuisia ajatuksia siitä, että nuoremman koiran tulo perheeseen nuorentaa myös vanhempaa koiraa, ja Simballe nuoren leikkikaverin hankinta olikin tärkein syy miksi koiraa aloimme etsimään. Tai no etsiminen lienee väärä sana, koska soitin vaan suoraan kotikenneliin, jossa Simba syntyi ja pyysin seuraavaa vapautuvaa poikapentua. Olen niin kiitollinen siitä, millaisissa olosuhteissa Simba on saanut elämänsä ensimmäiset seitsemän viikkoa asustella, että minulle ainoa oikea paikka pennunhankkimiseen oli sama kasvattaja.

Pentutehtailua harrastetaan niin paljon, että se on ihan karmeeta. Lisäksi kenneleissäkin on niin erilaisia oloja pennuilla, etten välttämättä uskaltaisi ottaa mistään semituntemattomasta paikasta koiraa. Tiesin kokemuksesta, että tässä kennelissä pentujen olot on ihan mahtavat, ja pikkuiset saavat asua kotona muiden koirien ja lasten ympäröimänä ja tulevat jo sosiaalisina pikkuveijareina uusiin koteihin. Värin puolesta meillä ei ollut väliä. Äidin suosikki oli soopeli, mun suosikki oli blue merle ja muilla ei oikein ollut mitään mielipidettä asiaan. Päädyimme sitten vaan yksinkertaisesti siihen, että ensimmäinen poika, joka meille tarjoutuu, on meidän… 🙂

Ja tässä hän nyt on, soturipentumme Jedi!

IMG_4205IMG_4209IMG_4183IMG_4109IMG_4160

Miksi tämä hiljaisuus blogissa aiheesta? No itse asiassa blogin ulkopuolisista syistä. Vahempamme olivat Karibian lomalla kun pentu syntyi, ja päätimme siskojeni kanssa tehdä tästä yllätyksen äidille. Äiti oli kovin pettynyt kun ilmoitimme, että kenneliin syntyi vain tyttöjä ja että meidän pentuhaaveet jää ainakin syksyyn. Olemme tässä kolme viikkoa salailleet tyttöjen kanssa pentua (ei ihan helpoin tehtävä perhelomalla Dubaissa varsinkaan chihupallon kanssa rannalle leikkiessä..), valinneet nimen ja pitäneet yhteyttä kasvattajaan. Äidille huijasimme, että siellä olisi eilen ollut Simban äiti paikalla, ja että mennään moikkaamaan kasvattajaa ja Simban mammaa. Äiti ei edes epäillyt mitään. Kun kävelimme sisään katsomaan pentuja, kerroimme, että huijasimme vähän, ja itse asiassa tämä yksi tässä on meidän Jedi. En oo pitkään aikaan nähnyt äitiäni niin hämmentyneenä 😀 Hän ei ensimmäiseen viiteen minuuttiin oikein tajunnut mitään ”siis nehän on kaikki tyttöjä?” ja vielä vartin päästä tiedusteli, että ”niin missä se Simban äiti siis on?”

On vaatinut kaikki tahdonvoimani olla kertomatta tästä blogissani ja Instagramissani, mutta äitiryökäle seuraa molempia. Siksi siis tämä radiohiljaisuus aiheesta 🙂 Isälle kerroin ja FB:ssa ystävilleni, mutta kaikilla oli iso turpalukko olla kertomatta äidille. Äiti oli vähän kiukkunen kun selvisi, että kaikki muut tiesivät, paitsi hän. Sitä kesti ehkä kolme sekuntia.

IMG_4212IMG_4121

IMG_4197IMG_4178IMG_4139

Pikkuruinen pentu oli niin käsittämättömän suloinen eilen, että tuntuu kuin sydämeni olisi sulanut ja jäänyt Lohjaan. Tämä on sitä pennun ottamisen pahinta aikaa, kun joutuu odottamaan taas pari vk ennen kuin pennun näkee uudestaan ja sitten vielä pari viikkoa ennen kuin veijarin saa kotiin.

Tämä ajoitushan on meille täydellinen. Mä halusin nimenomaan kevätpennun, ja tämä vuosi oli mahtava ajoitukseltaan. Mun viimeinen jakso yliopistossa tänä vuonna on konsultointiprojekti ja konsultoimme parini kanssa suomalaista yritystä. Kontaktiopetusta meillä on vain torstaisin ja perjantaisin, muuten itsenäistä työtä. Lisäksi mä joutuisin käymään koulun puolesta Suomessa aika paljon, joten saan nähdä pentua yllin kyllin. Myös kesä menee siis suurimmaksi osaksi Suomessa tänä vuonna, pikkuruista opettaen ja tämän seurasta nauttien. Simba saa ihan uuden roolin, kun pitää isoveljenä opettaa pennulle kaikkea, joten kesä tulee varmasti olemaan aika ikimuistoinen. Näin pentu saa tottua minuun perheenjäsenenä, eikä vierailijana, kun ensimmäiset 6 kk hänen elämästään menee aika säännöllisesti minua nähden.

Simban suhteen tein jo vähän aikaa sitten päätöksen, että hän ei Lontooseen muuta. Lontoo ei ole musta hyvä kaupunki koiralle, eikä varsinkaan sellaiselle, joka on jo kolmisen vuotta asunut omakotitalossa, temmeltäen pihalla pitkiä pätkiä. En voi olla niin itsekäs, että vien Simbaa tuollaisista oloista karuun suurkaupungin meininkiin, vaikka kovasti häntä siellä ikävöinkin. Nyt kun pentu tulee perheeseen, niin yksi asia on selvä.  Simbaa ja Jediä ei tulla erottamaan. Jos yliopistourani jälkeen teen paluun Suomeen, niin koirat tulevat sitten viihtymään sekä minulla, että perheelläni. Ja varmasti kun siskot joskus omilleen muuttavat, hekin välillä poikia ottavat luokseen 🙂 Jokainen perheenjäsen osallistuu pennun hintaan, ja Jedistä tulee meidän kaikkien yhteinen koira. Vaikka Simba lain puolesta minun koira onkin, niin onhan sekin jo meidän perheen vauva ollut vaikka miten pitkään 🙂

IMG_4141 IMG_4151

(Katsokaa nyt noita putsailemassa toisiaan!!!)

IMG_4131JA NOI NALLEKORVAT!! MÄ EN KESTÄ!!

IMG_4115 IMG_4105 Vauvoilla oli eilen kauhea määrä energiaa ja häsellystä. Vasta vähän aikaa sitten silmänsä avanneet kaverit olivat eilen aloittaneet kävelemisen, ja voi herran pieksut, miten suloisia pieniä matoja siellä pyöri, kun tassut eivät oikein vielä kantaneet. Onnistuivat kuitenkin nelisteen saamaan kaadettua äitinsä kuivamuona-kipon ja samalla alkaneet sitä tyhjentämäänkin. Olivat sitten omatoimisesti kolmeviikkoisina päättäneet, että nyt on hyvä aika aloittaa kuivaruokinta. Nappuloita lenteli sinne tänne, kun nää veijarit kaikki yhdessä tönien ehtivät takatassujaan myöten ruokakippoon.

Jedi oli kyllä ihan meidän pentu. Ensimmäisen kerran vieraassa kosketuksessa alkoi kamala huuto äitin turviin, mutta toisen kerran kun pojan varovasti syliin nostin, simahti hän siihen oikein tyytyväisenä ja venytteli sylissämme vähän. Siinä se sitten vuorotellen nukkui jokaisen meidän sylissä 🙂 Kolme varttia tuossa seurassa ja perheen jokainen nainen oli täysin myyty. Seuraavan kerran pääsemme siis pikkuisia näkemään parin viikon päästä. Nää mun reissusta paluut on kyllä aika mahtavia tänä keväänä. Aina on Jedin luona vierailu tai hänen kotiinhakeminen tiedossa. Vappu meneekin tänä vuonna rauhallisissa merkeissä pientä kuonoa ihaillen ♥

IMG_4172Jedin kaunis sinisilmäinen sisko 🙂

IMG_4179IMG_4185

Nimi oli pitkän valintaprosessin jälkeen selkeä. Alkuperäinen ideamme Disney-nimestä tosin jäi sivuun. Meeko -nimen on ”pilannut” eräs tuttu, jolla on hyvin samanlainen nimi, ja se on vedetty listasta pois kauan sitten. Bambia ja Pumbaa pyöriteltiin leikkimielisesti hetken, mutta nekin jäivät pois. Päädyimme jo hetkeksi Lilo -nimeen, jotta olisi edes jostain piirretystä nimi. Pidimme idean hengissä noin vuorokauden, ennen kuin muistin, että meidän isähän on L-vikainen 😀 Scratch that then. Loppusuoralle jäivätkin sitten Dino ja Jedi, joista Jedi oli ehdoton suosikkimme.

Ja ihan Jediltähän tuo näyttääkin! 🙂

Saatte siis varautua nyt blogin täydeltä hauvavauva-kuviin, mun täydellinen sekoominen on nyt ihan käsillä 😀 

Kommentit (81)
  1. Oh my, he’s so cute! 🙂 Welcome Jedi! 😀 I hope he will get along with Simba. Now you have two cute boys in your family, Anna. 🙂

    1. Yes I do, I’m a lucky girl! <3

  2. Awww. Ei saisi katsella näitä kuvia kun omistaa jo yksinään kaksi pikkukoiraa ja pentukuume saattaa iskeä. Koirille on niin paljon seuraa toisistaan. Minulla nuorempi versio koirista otti laumanjohtajan paikan mikä oli hieman hassua. Vanhempi on sellainen rauhallinen sylilöllykkä.

    Piti kysyä sellaista, että miten tatuointisi ovat kestäneet aurinkoa? Onko haalistumista huomattavissa, rasvaatko tatuoinnit hyvin rannalle? Ensimmäinen kesä itsellä kun on kuvia ihossa ja olen lukenut pelotteluita että 3 ekaa kesää UV-säteet haalentavat tatuointeja kovasti.

    1. Hahahahah, vaarallisia tollaset 😀 On kestäny tosi hyvin, ei oo ollu mitään haalistumista 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *