Men...

Mungolife

Aijai, nyt on kyllä pakko sanoa, että meidän perheessä on aika sellaiset stereotyyppiset sukupuoliroolit. Minä kokkaan, mies imuroi. Minä sisustan, mies remontoi. Minä tiedän, missä on lahjapaperit ja hoidan lahjat molempien perheille. Mies tietää, mitä autolle pitää tehdä. Minä rakastan kaikkea naisellista, söpöä ja pehmoista, mies taas tykkää työkaluista, nyrkkeilysäkeistä ja harrastaa ampumista. Mä juon siideriä, mies olutta. You know, sellasii arjen juttuja.

Välillä me ei oikeen kohdata. Esim. kun miehen ystävä tulee remppa-avuksi ja ensimmäinen tunti katellaan remppakuvia ja puhutaan työkaluista. Silleen now I know how you feel ku mä intoilen jostain laukusta ja meikeistä tyttökavereiden kaa. Mut sit on hetkii, ku mä voin juhlia, että nyt mä ymmärsin sitä. Nyt mä ihan oikeesti osuin siihen herkkään kohtaan, jossa onni on melkein kyyneleet silmiin nostattava. Ei, en ole vieläkään ostanut K-Raudan lahjakorttia lahjaksi. Mut kuulemma paras syntymäpäivälahja ever oli se, jota mies pääsi toteuttamaan parisen viikkoa sitten.

Oh yes, vauhdikkaat urheiluautot. Herkkä kohta.


Mies sai synttärilahjaksi siis Ferrari vs. Lamborghini ajoelämyksen, jonka bongasin Elämyslahjojen valikoimasta. Autot ovat Suomessa muutamana viikonloppuna kesällä, ja meidän aikatauluihin ne sopivat tuossa pari viikkoa sitten. Suuntasimme siis aamulla kohti Espoota, jossa odotti kaks n. polvenkorkuista autoa, joista lähti ääntä ku höyryveturista. Nähtävästi molemmat piirteet on autolle jotenki ihan älyttömän hienoja.

Siinä sitten tutkittiin niitä joka suunnasta, katseltin moottoreita ja ihasteltiin kaikkea mahdollista. Ja sit ajeltiin. Tai siis mies ajeli. Minä katselin ja ennen kaikkea kuuntelin kun toinen lähti. Voi jumalauta oikeesti. Kuinka paljon ääntä voi yhdestä autosta lähteä? Maailman tyytyväisin mies istui ensin punaisen Ferrarin kyytiin ja hurjisteli menemään Turun motaria. Mä kuulin sinne torille asti vartin päästä kun ne oli tulossa takasin sen auton varmaan kolme minuuttia ennen ku se osu näköpiiriin. Ihan oikeesti. Ja sieltä se kurvasi pihaan, mies hymyillen kuin Naantalin aurinko, ja sitten seuraavan kyytiin. Lamborghini alle ja menoksi. Ääntä lähti ihan yhtä lailla, mut ulkoisesti Lambo oli mun silmääni hienompi. En voi sille mitään, Lamborghinista tulee aina mieleen Batman ja hei Batman on äijä.

Siinä kun odottelin miestä takaisin aika moni mies ehti kerääntyä autojen ympärille. Sitä selfieiden määrää :D Päivän ajot oli ihan minuutilleen aikataulutettu ja aamusta iltaan täyteen varattuja, eli voisi todeta tällaisten autojen miellyttävän suomalaisia miehiä ihan todella. Mä ite sytyn kyllä ihan todella paljon enemmän sellasille Hummer H2 kaltaisille möhkäleille. Jos en välittäis a) bensan hinnoista, b) siitä, että mulla ei oo rekkakorttia ja c) planeetan hyvinvoinnista yhtään, ja samalla d) voittaisin lotossa, niin mulla ois kyllä musta Hummer H2.

No anyway, reilu puoli tuntia tuolla viihdyttyämme mies palasi takaisin Lambolla ja totesi, että Ferrari vie voiton. Vaikka Lambo kiihtyikin vielä vähän Ferraria paremmin, oli Ferrarissa mukavampaa istua. Ihmettelin, miten mies käytti termiä "mukava", koska voisin kuvitella, että ton 190 cm varren sijoittaminen noihin miniautoihin ei ois välttistä mukavaa.

Tytöt, en voi ku suositella! Jos on vaimomatskumittaria, niin tällä saa ihan hirveet pisteet! Sivuseikkana se, että sen jälkeen joutuu kuuntelemaan oman perustylsän citymaasturin ratin takana istuvan miehen suusta "vrrrrrrrmmmmmm, tshhh, vvrrrrrmmmm, tsshhhh..." pari päivää aina kiihdytyskaistan tullessa eteen. Oon aika varma, että se tekee sitä edelleen sillon ku mä en oo kyydissä. Se "tshhhh" on muuten sitä, ku Ferrari vaihtaa vaihdetta, nii se päästää ilmaa jotenkin ja siitä lähtee tollanen ääni. Ha! Ja kuka sano, että mä en kuuntele.

Toinen silleen vähän sivuseikka tässä on se, että meidän matkakohteiden listan huipuksi nousi Liettua. Ai miksikö, te kysytte? Minäkin vähän ihmettelin. Minähän olen 1/4 liettualainen, ja jotenkin mies onnistui ujuttamaan meidän Kuopio-Helsinki matkan keskusteluun mun juuret, liettualaisuuden ja siitä päästiinkin siihen, että hän ilmoitti, että hän onkin AINA (siis hei aina) halunnut käydä Liettuassa. Kun hieman ihmettelin tätä mieheltä, joka ei koskaan erityisemmin halua lähteä kaupunkilomille, oli havaittavissa pientä kiemurtelua. Niin että miksikö Liettua? Katsokaas kun nämä autot kiertävät muutamaa eri maata Euroopassa, ja Liettuassa näillä pääsee ajaa radalle. Kovaa! Täysii! Aeevan.

No ei siinä. Voin kiillotella hetken sädekehääni ja sit alkaa miettimään, että milläs helvetillä tän lahjan ylittää ens vuonna.

Suosittelen lämpimästi Elämyslahjoja kyllä jokaiseen ongelmalliseen lahjanhankintahetkeen. Meille ne tarjosi aika paljon onnea tänä kesänä :D Autot on muuten nyt vkl taas Suomessa, kannattaa tsekkaa, onko vapaita aikoja vielä! :)

Kommentit

Minski (Ei varmistettu)

Ei helevatu. Sit jos joku pv mul on poikaystävä mä ostan sille tämmösen lahjan. Oli autoihminen tai ei :D

Noowa (Ei varmistettu)

Täällä kans yks joka asuu saman katon alla autohullun miehen kans. Vaikka välillä tuleekin autojutut korvista ulos, niin tässä neljän vuoden aikana on kyllä oppinukki yhtä sun toista (esim sen että se sihahtava ääni lähtee yleensä turboista kun ahdettu ilma vapautuu :D) kuin myös opetellu ajamaan muilla kuin perus käyttiksillä. Nykysin tuntuu jotenkin hassulta istua vaikka perus corollan ratissa vasemmalla puolen, kuin myös on vähän turhankin tottunu siihen että ei tartte muiden jalkoihin jäädä ja ohi pääsee kevyesti jos tarttee.. Ollaan myös naurettu että meidän laatuaikaa ilmesesti on, kun notkutaan vielä ilta kymmeneltä pajalla, konepelti pystyssä ja kummanki kädet kyynerpäitä myöten kaikenmaailman rasvassa ja öljyssä :D

Laura (Ei varmistettu)

Ei mulla muuta, mutta se on kyynÄrpää! Ihan mun pet peeve ku niin moni kirjoittaa sen nykyään väärin :D

Laura (Ei varmistettu)

Vähän ollut paineita miehen 30v lahjan hankinnassa ja se heitti vitsillä et hauu ferrarin.. tää on siis pakko toteuttaa ens kesänä!

Laura (Ei varmistettu)

Pakko vielä jatkaa, että mies siis vei mut täysin yllätysreissulle Tallinnaan kylpylähotelliin mun synttäreinä (asuntoon piilotettu matkavihjeitä ja pakkausvihjeitä ym ja kaikki!). Siks tää ois supertärkeetä keksiä joku mahtava lahja sille. Oih kun mun insta-kommentti tois kerrankin onnee meille..

Feline (Ei varmistettu)

Olipas hauskasti kirjoitettu teksti! Hymyssäsuin sai lukea :)

Kata (Ei varmistettu)

Hei, ihan mielettömän kivalta kuulostava lahja miehelle, joka tykkää autoista! Ja uskon, että miehesi oli varmaan ihan onnesta sekaisin auton ratissa tuolla motarilla ajellessa :D Näitä sun postauksia on niin kiva aina lukea ja nytkin kirjoituksesi tuosta miehen innostuksesta sai hymyn huulille. Mukavaa syksyä ja tulevaa Liettuan matkaa ;)

ikm (Ei varmistettu)

Se ilmanpäästöääni taitaa kyllä olla turbo, ei mikään vaihteiden vaihtoon vaan kierroslukuihin liittyvä asia :D PS. ei ole veettuilua tämä, vaan ihan sitä, että halutessasi pääset tällä tiedolla leuhottamaan joskus.

liinana (Ei varmistettu)

Meillä mies ei mieluiten istu autoon ja jos istuukin, niin mä oon se, joka ajaa. Saisko tästä jonkun fillariajoelämysversion siis?! :D

Ylipäänsä koko miehen kaveripiiri tuntuu olevan aika epäautoihmisiä. Eli jep, muuttopäivä pari viikkoa sitten, kuus miestä kantamassa laatikoita ja minä koko reilun puolentoista metrin varrellani ajoin valtavaa muuttoautoa sillä aikaa, kun äijät sitten ahkerasti PYÖRÄILI kämppien välin. :D

Auringonkukka

Moi
vastaatko sä enää kysymyksiin ollenkaan vai odotanko turhaan? Jos yhden palautteen saan sanoa niin Anna ennen blogisi oli mukava ja keskustelua käytiin puolin ja toisin. Enää et vaivaudu vastaamaan. Miksi näin? Nyt ei enää juuri kukaan kommentoi ja sit ihmetellään vähäistä kommenttien määrää. Tämän mä luen vielä, mikäli tähän vastaus tulee ja sitten siirryn muihin blogeihin. Niihin joissa lukijat on tärkeitä.

Anna (Ei varmistettu)

Lukijat on tärkeitä, mutta niin valitettavasti/onnekseni myös päivätyö, parisuhde, ystävät, läheiset, harrastukset ja muu elämä. Tällä hetkellä aikataulujen sallima on se, että en ehdi postaamaankaan päivittäin, saati vastaamaan. Tähänkin on tulossa pian muutos, kun elämä hieman uudelleenjärjestyy. Jos pelkkä lukeminen ja tieto kommenttien lukemisesta/ilahduttamisesta ei riitä, niin toivotan hyvää jatkoa niissä blogeissa, joisen pitäjillä on enemmän aikaa! :)

Viimeisin esitetty kysymys tällä meilillä on jätetty 2015 alkupuolella blogiini, niin olisi kyllä mielenkiintoista tietää, mihin kysymykseen tarkalleen ottaen odotit vastausta?

Haha, ihana postaus! Nosti hymyn omille huulille, kun kuvittelin rakastasi huristelemassa pitkin Turun motaria :)

Me kun vuokrataan ulkomailla auto, olen minä aina ollut kuski (koska en vaan osaa lukea karttaa, ainakaan niin, että päädyttäisiin perille ajoissa ja vasen = oikea ja toisinpäin :D). Briteissä tosin sain itsekin nautiskella välillä takapenkkiläisen elämästä, kun avomiehen sisko oli mukana ja toimi kartturina. Takaisin aiheeseen. Itävallassa oli aika kiva ajaa autoa, kun mentiin 4-5-kaistaisella motarilla ja suvereenisti itse alun jännityksen jälkeen siirryin ihan sinne vasemmanpuolimmaiselle kaistalle ja mittari saattoi jossain kohtaa näyttää 160 O:) Kyllä, tiedän miten paljon bensaa kului ja että maapallo ei tykkää, mutta noh, olihan tuo siistiä!

Ostin pari vuotta sitten avomiehelle synttärilahjaksi synttäripaketin ampumaradalle. Oltiin siis molemmat ampumassa (itselle eka kerta, jos ei lasketa ilmapistooliampumista lapsuudessa, muru on intissä ammuskellut viimeksi), sillä erotuksella, että itse ammuin vain yhdellä käsiaseella ja muru sai kokeiltavakseen useamman aseen, aina vain järeämpiä. Tästä oli siis puhunut jo aiemmin ja sain pidettyä lahjan yllätyksenä ihan siihen hetkeen asti, että oltiin kävelemässä ampumaradalle. Se ilme, mikä miehen kasvoille tuli, kun kuuli määränpään, oli aika kiva. Todellakin tuli tunne itselle, että vaimomatskupisteitä ropisee ja lahja oli mieluisa :)

Onnea siis onnistuneesta lahjavalinnasta ja tsemppiä ensi vuoden lahjan mietintään ;)

Mariiy (Ei varmistettu)

Mä oon varma, että mun miehelle tulis vaan paha mieli kun istuis takas omaan autoon ja tajuais, ettei ite voi omistaa tollasta autoo :D mä itseasias katoin noita mut oli just joku yks viikonloppu milloin toi oli mahdollista..

Nela (Ei varmistettu)

Tervetuloa Liettuaan Anna! Täällä suurimman osan vuodesta viettävänä voin suositella :)

Savon (Ei varmistettu) http://deleted

Mun mieheni pääsi kesällä Maranellossa, Italiassa, ajamaan Ferrarilla ja Lamborghinilla (joka oli lahja minulta). Siellä on paljon erilaisia automalleja (erityisesti Ferrarilta), erilaisia reittejä ja Ferrari-museo. Ensi vuotta varten ;)

Savon (Ei varmistettu) http://deleted

...ja ajosta saa halutessaan ostaa videon mukaansa, meiltä löytyy luonnollisesti molemmat. :D Voi fiilistellä vielä jälkikäteen...

Kommentoi