Men…

autot (9 of 12)

Aijai, nyt on kyllä pakko sanoa, että meidän perheessä on aika sellaiset stereotyyppiset sukupuoliroolit. Minä kokkaan, mies imuroi. Minä sisustan, mies remontoi. Minä tiedän, missä on lahjapaperit ja hoidan lahjat molempien perheille. Mies tietää, mitä autolle pitää tehdä. Minä rakastan kaikkea naisellista, söpöä ja pehmoista, mies taas tykkää työkaluista, nyrkkeilysäkeistä ja harrastaa ampumista. Mä juon siideriä, mies olutta. You know, sellasii arjen juttuja.

Välillä me ei oikeen kohdata. Esim. kun miehen ystävä tulee remppa-avuksi ja ensimmäinen tunti katellaan remppakuvia ja puhutaan työkaluista. Silleen now I know how you feel ku mä intoilen jostain laukusta ja meikeistä tyttökavereiden kaa. Mut sit on hetkii, ku mä voin juhlia, että nyt mä ymmärsin sitä. Nyt mä ihan oikeesti osuin siihen herkkään kohtaan, jossa onni on melkein kyyneleet silmiin nostattava. Ei, en ole vieläkään ostanut K-Raudan lahjakorttia lahjaksi. Mut kuulemma paras syntymäpäivälahja ever oli se, jota mies pääsi toteuttamaan parisen viikkoa sitten.

Oh yes, vauhdikkaat urheiluautot. Herkkä kohta.

autot (1 of 12)

autot (12 of 12)

autot (2 of 12)

autot (11 of 12)

autot (10 of 12)

autot (5 of 12)
autot (8 of 12)

Mies sai synttärilahjaksi siis Ferrari vs. Lamborghini ajoelämyksen, jonka bongasin Elämyslahjojen valikoimasta. Autot ovat Suomessa muutamana viikonloppuna kesällä, ja meidän aikatauluihin ne sopivat tuossa pari viikkoa sitten. Suuntasimme siis aamulla kohti Espoota, jossa odotti kaks n. polvenkorkuista autoa, joista lähti ääntä ku höyryveturista. Nähtävästi molemmat piirteet on autolle jotenki ihan älyttömän hienoja.

Siinä sitten tutkittiin niitä joka suunnasta, katseltin moottoreita ja ihasteltiin kaikkea mahdollista. Ja sit ajeltiin. Tai siis mies ajeli. Minä katselin ja ennen kaikkea kuuntelin kun toinen lähti. Voi jumalauta oikeesti. Kuinka paljon ääntä voi yhdestä autosta lähteä? Maailman tyytyväisin mies istui ensin punaisen Ferrarin kyytiin ja hurjisteli menemään Turun motaria. Mä kuulin sinne torille asti vartin päästä kun ne oli tulossa takasin sen auton varmaan kolme minuuttia ennen ku se osu näköpiiriin. Ihan oikeesti. Ja sieltä se kurvasi pihaan, mies hymyillen kuin Naantalin aurinko, ja sitten seuraavan kyytiin. Lamborghini alle ja menoksi. Ääntä lähti ihan yhtä lailla, mut ulkoisesti Lambo oli mun silmääni hienompi. En voi sille mitään, Lamborghinista tulee aina mieleen Batman ja hei Batman on äijä.

autot (7 of 12)

autot (6 of 12)

autot (4 of 12)autot (3 of 12)

Siinä kun odottelin miestä takaisin aika moni mies ehti kerääntyä autojen ympärille. Sitä selfieiden määrää 😀 Päivän ajot oli ihan minuutilleen aikataulutettu ja aamusta iltaan täyteen varattuja, eli voisi todeta tällaisten autojen miellyttävän suomalaisia miehiä ihan todella. Mä ite sytyn kyllä ihan todella paljon enemmän sellasille Hummer H2 kaltaisille möhkäleille. Jos en välittäis a) bensan hinnoista, b) siitä, että mulla ei oo rekkakorttia ja c) planeetan hyvinvoinnista yhtään, ja samalla d) voittaisin lotossa, niin mulla ois kyllä musta Hummer H2.

No anyway, reilu puoli tuntia tuolla viihdyttyämme mies palasi takaisin Lambolla ja totesi, että Ferrari vie voiton. Vaikka Lambo kiihtyikin vielä vähän Ferraria paremmin, oli Ferrarissa mukavampaa istua. Ihmettelin, miten mies käytti termiä ”mukava”, koska voisin kuvitella, että ton 190 cm varren sijoittaminen noihin miniautoihin ei ois välttistä mukavaa.

Tytöt, en voi ku suositella! Jos on vaimomatskumittaria, niin tällä saa ihan hirveet pisteet! Sivuseikkana se, että sen jälkeen joutuu kuuntelemaan oman perustylsän citymaasturin ratin takana istuvan miehen suusta ”vrrrrrrrmmmmmm, tshhh, vvrrrrrmmmm, tsshhhh…” pari päivää aina kiihdytyskaistan tullessa eteen. Oon aika varma, että se tekee sitä edelleen sillon ku mä en oo kyydissä. Se ”tshhhh” on muuten sitä, ku Ferrari vaihtaa vaihdetta, nii se päästää ilmaa jotenkin ja siitä lähtee tollanen ääni. Ha! Ja kuka sano, että mä en kuuntele.

Toinen silleen vähän sivuseikka tässä on se, että meidän matkakohteiden listan huipuksi nousi Liettua. Ai miksikö, te kysytte? Minäkin vähän ihmettelin. Minähän olen 1/4 liettualainen, ja jotenkin mies onnistui ujuttamaan meidän Kuopio-Helsinki matkan keskusteluun mun juuret, liettualaisuuden ja siitä päästiinkin siihen, että hän ilmoitti, että hän onkin AINA (siis hei aina) halunnut käydä Liettuassa. Kun hieman ihmettelin tätä mieheltä, joka ei koskaan erityisemmin halua lähteä kaupunkilomille, oli havaittavissa pientä kiemurtelua. Niin että miksikö Liettua? Katsokaas kun nämä autot kiertävät muutamaa eri maata Euroopassa, ja Liettuassa näillä pääsee ajaa radalle. Kovaa! Täysii! Aeevan.

No ei siinä. Voin kiillotella hetken sädekehääni ja sit alkaa miettimään, että milläs helvetillä tän lahjan ylittää ens vuonna.

Suosittelen lämpimästi Elämyslahjoja kyllä jokaiseen ongelmalliseen lahjanhankintahetkeen. Meille ne tarjosi aika paljon onnea tänä kesänä 😀 Autot on muuten nyt vkl taas Suomessa, kannattaa tsekkaa, onko vapaita aikoja vielä! 🙂

Kommentit (16)
  1. Ei helevatu. Sit jos joku pv mul on poikaystävä mä ostan sille tämmösen lahjan. Oli autoihminen tai ei 😀

  2. Täällä kans yks joka asuu saman katon alla autohullun miehen kans. Vaikka välillä tuleekin autojutut korvista ulos, niin tässä neljän vuoden aikana on kyllä oppinukki yhtä sun toista (esim sen että se sihahtava ääni lähtee yleensä turboista kun ahdettu ilma vapautuu :D) kuin myös opetellu ajamaan muilla kuin perus käyttiksillä. Nykysin tuntuu jotenkin hassulta istua vaikka perus corollan ratissa vasemmalla puolen, kuin myös on vähän turhankin tottunu siihen että ei tartte muiden jalkoihin jäädä ja ohi pääsee kevyesti jos tarttee.. Ollaan myös naurettu että meidän laatuaikaa ilmesesti on, kun notkutaan vielä ilta kymmeneltä pajalla, konepelti pystyssä ja kummanki kädet kyynerpäitä myöten kaikenmaailman rasvassa ja öljyssä 😀

    1. Ei mulla muuta, mutta se on kyynÄrpää! Ihan mun pet peeve ku niin moni kirjoittaa sen nykyään väärin 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *