Mielikuvitusystäviä

*Kaupallisessa yhteistyössä BookBeat

Näin ystävänpäivän jälkimainingeissa olen miettinyt paljon erilaisia ystävyyksiä ja samalla kun olen aloittanut uuden kirjan, mietin myös yksi päivä erilaisten kirjahahmojen ystävyyssuhteita. Monissa suosikkikirjoissani ja suosikkitelkkarisarjoissani on ihania ystävyyssuhteita ja oikeasti jos miettii, niin todella moni terlkkarisarjakin perustuu pitkälle ystävyyksille. Big Bang Theory, Frendit, Sinkkuelämää, How I met you mother, yms. Supersuosittuja sarjoja, joissa on keskiössä ystävyys, on joka lähtöön.

Mä aina rakastun eri hahmojen ystävyyssuhteisiin ja elän jotenkin sitä ystävyyttä niin kirjoissa kuin sarjoissakin. Sit aina harmittaa, jos kuulee, että kaksi ihmistä eivät todellisuudessa tulekaan toimeen. Esim. oon aina fiiliksissä kun luen Jennifer Anistonin ja Courtney Cox Arquetten ystävyydestä, mutta sit mua jotenkin ihan masentaa tuo Sinkkuelämää-tähtien ympärillä vellova kohu. Mä kasvoin rakastaen Carrien ja Samanthan ystävyyttä ja on niin hirveetä ajatella, että todellisuudessa he inhoavat toisiaan. Tai en tiedä mikä on todellisuus, mutta hyvin on osattu näytellä tuo suhde, nimittäin lämpimimmät muistoni tuosta sarjasta ovat nimenomaan ystävyyteen liittyvät.

Mietin tuossa joku päivä myös ystävyyksiä kirjoissa, ja mun mielestä ehkä ihanimmat ystävyyssuhteet on ollut tietyllä tapaa Harry Pottereissa. Siinä on sellainen ystävävaljakko, jossa sekoittuu tytöt ja pojat ja ystävyys ei välitä velhosuvuisuudesta, täysiverisyydestä, jästiydestä tai taloudellisesta asemasta. Jotenkin kauniisti on kirjoitettu ystävyys erilaisten ihmisten välille välittämättä asioista, jotka todellisuudessa saattaisivat vaikuttaakin. Samalla tapaa rakastin lasten ja nuorten kirjoissa esim. Viisikon ja Hullun Luokan hahmojen välistä ystävyyttä. Oon miettinyt, missä aikuisten kirjoissa on tällaisia ystävyyssuhteita, ja ihan heti ei tullut hirveän montaa esimerkkiä mieleen.

Harry Pottereista voi toki olla montaa mieltä, onko kyseessä lasten vai nuorten vai aikuisten kirjallisuutta, sillä se palvelee mielestäni kaikkia. Mä oon lukenut noi kaikki kirjat kymmeniä kertoja läpi ja aina yhä uudelleen tekee mieleni lukea tai kuunnella nuo kirjat. Pitää varmaan taas aloittaa uusi kierros. Tietyllä tapaa oon myös huomannut, että monissa naisten ”hömppäkirjoissa” on ystävyyssuhteet vahvasti esillä. Marian Keyesillä on esimerkiksi ihania ystävyyksiä hänen kirjoissaan ja esim. Vielä on toivoa -kirjassa on musta aivan ihanan rakastettava joukko ystäviä.

Latasin tästä inspiroituneena nyt BookBeatin lukulistalleni kolme uutta kirjaa, joihin sain suosituksia ja joissa toivon olevan samanlaista ihanaa ystävyyttä ja hahmojen kemiaa kuin rakastamissani kirjoissa ja tv-sarjoissa. Saa nähdä. Lukulistallani tällä hetkellä on:

Denise Rudenberg & Hugo Rehnberg – Ihan vain väliaikaista 

Tätä kehui yksi lukutoukka-kaverini, ja vaikka tämä ei ehkä ole ihan tavallinen ystävyyssuhde, niin toivon, että kirja tuo hyvän mielen ja sellaisen rakastumisen hahmoihin, joka vie mukanaan. Kahden kirjailijan vuorotteleva tapa kirjoittaa voi olla tosi mielenkiintoinen ja kirjailijoilta löytyy myös toinen kirja samaan tyyliin kirjoitettuna, joten täytyy nyt maistella, miltä tämä tuntuu.

Gail Honeyman – Eleanorille kuuluu ihan hyvää

Tätä on hehkutettu Briteissä aika paljon ja ajattelin, että tää vois olla hauskan kepeää ja mukavaa luettavaa. En ole päässyt kovin pitkälle vielä, mutta lupaan palata asiaan lähiaikoina ja kertoa, oliko kirja hehkutuksen arvoinen 🙂

Liane Moriarty – Tavalliset pikku pihajuhlat

Oon tosi paljon tykännyt kaikista Liane Moriartyn kirjoista ja tää on vielä lukematta. Tosin, en tiedä yhtään onko tässä mitään ystäviä hahmoissa, mutta toivotaan ja katsotaan. Joka tapauksessa Liane Moriartyn kirjat on ihania sellaisia helppolukuisia hyvän mielen kirjoja 🙂

Mä luen melkein aina nykyään kaikki kirjat BookBeatilla, tai no osan luen ja osan kuuntelen. Ja välillä vaihtelen saman kirjan kohdalla molempia, ja musta on ihanaa, että niin ison osan kirjoista löytää sekä äänikirjana, että e-kirjana. Lämmin suositus edelleen kaikille, jos ette ole vielä BookBeatia kokeilleet! Mä oon käyttänyt jo reippaasti yli vuoden ja tullut luettua ja kuunneltua tosi paljon aktiivisemmin kirjoja kuin ennen. Jos siis äänikirjat ja e-kirjat on mieleen, kannattaa kokeilla.

BookBeat maksaa 16,90 € /kk, ja mun lukijat saavat tutustumistarjouksena ilmaisen ensimmäisen kuukauden koodilla mungolife. BookBeat ei ole mitenkään määräaikainen, vaan sen voi uusia aina kuukaudeksi tai pidemmäksi ajaksi kerrallaan, joten kokeilu ei velvoita mihinkään. Itse olen huomannut, että tuolla 16,90 eurolla kuussa tulee helposti luettua tai kuunneltua kolme-neljä kirjaa kuussa, kun hyödynnän automatkat, junamatkat ja muut kirjojen parissa ja usein myös pyöritän äänikirjaa kokkaillessa tai siivoillessa 🙂 Usein myös Danten päikkäreiden aikana rojahdan sohvalle, laitan äänikirjan päälle ja kuuntelen lounastaessa jotain mielen muualle vievää ihanaa tarinaa.

Mutta niin, kertokaa te mulle hyviä kirjavinkkejä, joissa on ihania ystäviä! Ketkä on teidän mielestä ihanimmat fiktiiviset ystävät? 

Kommentit (11)
  1. Pystyykö BookBeatilla lukemaan/kuuntelemaan englanniksi ja suomeksi samalla tilillä? Huomasin että heillä on suomisivusto ja brittisivusto erikseen mutta jos ostaisin tuon suomenkielisen niin löytyykä sieltä englannin kielisiä kirjoja myös vai onko kaikki valittavissa vain suomeksi? Ois mukava jos molemmilla kielillä löytisi äänikirjoja, itse oon käyttänyt audiblea joka on tosiaan kokonaan englanniksi mutta tuntuu että välillä ois kiva kuunnella suomea kans 🙂 Kiitos jos joltain löytyy tähän vastausta, itse en löytänyt tuolta sivustolta ainakaan näin pikaselauksella mitään 🙂

    1. Löytyy aika paljon englanniksikin kirjoja, itse kuuntelen ja luen lähinnä pelkästään englanniksi ja oon ollut todella tyytyväinen BookBeatiin ja heidän valikoimaan:)

  2. Minäkin olen lukenut Harry Potterit vaikka kuinka monta kertaa sekä suomeksi että englanniksi (ja muutaman kappaleen ruotsiksi, mutta ruotsinkieliset kirjat on hirveän huonosti käännetty). Nyt olen ruvennut kuuntelemaan kirjoja ja velhomaailma avautuu ihan eri lailla kun kuulee kirjat jonkun toisen luettuna! Eli voin todella suositella niitten kuuntelemista, ja varsinkin Vesa Vuorikon lukemina 🙂 En tiedä jos ne löytyy bookbeatistä, mutta storytelistä löytyy kaikki kirjat sekä suomeksi, englanniksi että ruotsiksi!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *