MIELIPIDEMAANANTAI - KYLLÄSTYNYT SEKSIIN

Mungolife

 

Mä tunnen jo, kuinka näppäimistö kuumenee jollain jo valmiiksi otsikon nähtyään. Että nyt se Munkkeli kertoo kuinka ei enää jaksa sekstailla, jes, sosiaalipornoa parhaimmillaan. 

Sori, että joudun jälleen tuottamaan pettymyksen, tämä postaus ei nyt koske sitä. Ei, en ole kyllästynyt itse seksiin, vaan mä olen täysin kyllästynyt jatkuvaan seksin ylitulvaan, joka on rantautunut mun mielestä jotenkin tavallista vahvemmin vaikuttajamaailmaan, tai sitten vaan huomaan sen jotenkin nyt enemmän kuin ennen. Siis ei siinä, onhan pylly pystyssä poseeraukset ja tissit tiskissä keimailut somessa ihan jo vuosia jatkunut ilmiö. Olen saattanut itsekin välillä erehtyä osallistumaan tähän. Mitään uutta somen seksuaalisuudessa ei toki ole, mut tiedättekö mä oon jotenki viime aikoina kyllästynyt. Mut jotenkin noi on ollut sellaista seksin vihjailua, ei suoraa puhetta siitä. 

Mua kiinnostais lukea muiden ihmisten ajatuksia politiikasta ja sisustuksesta ja lasten kasvatuksesta ja mielipiteitä ja pohdintoja ja vaikka leffa-arvosteluja. Mut sit tajuan ykskaks, että mä tiedän enemmän erinäisten bloggaajien ja vaikuttajien seksielämästä kuin heidän lempimusasta tai lempileffasta. Kuka tykkää mistäkin asennosta, mikä värisevä väkkärä on paras dildo kenenkin mielestä ja onhan somessa pyörähtänyt joku kuva jonkun ei-niin-puhtaista seksilakanoista. Jaha. No ei siinä. 

Mulla ei siis ole mitään seksuaalisuutta tai seksiä vastaan. Mun mielestä seksin ei pidä olla tabu, mut mä en jaksa sitä, kun se tuntuu olevan nyt vähän pääuutinen. Mulle ainakin tää koko sexual revolution on vähän old news. Itse oon elänyt melko lailla sellaisen elämän, että miesseikkailut ovat kuuluneet nuoruuteen, eikä niitä ole kukaan mitenkään paheksunut. Mä oon puhunut seksistä niin kavereiden kuin äitini ja mieheni kanssa avoimesti ilman mitään ongelmaa. En mä koe, että meidän pitäisi edelleen naisina jotenkin piilotella seksuaalisuuttamme. Aina toki löytyy joku, joka saa hernarin siitä, että jollain on pitsialusvaatteet raskausvatsan esittelykuvassa ja aina on niitä, joiden mielestä miehet saavat kerätä sulkia hattuun vaikka inkkaripäähineellisen verran, mutta naisen olisi hyvä olla neitsyt naimisiin mennessään. Mut ne nyt alkaa olla niin jyrkkä vähemmistö, että ei niiden takia enää tarvii mitään seksivallankumousta. 

Eikä siinä, seksissähän ei sinänsä ole mitään vikaa. Se on kivaa ja mukavaa puuhaa. Sinkuille ja seurusteleville. Jopa, yhteiskunta kavahda toki, äideille. Mut siis se on vaan musta jotenkin niin... banaalia. (Hah hah, ihan tarkoituksella käytin tässä tylsän sijaan banaali-sanaa, hih hih, olenpa veikeän viksu. Mitä tuli mieleen? :D) Ei mut oikeesti, niin tylsää. Jotakuinkin lähes kaikki harrastaa seksiä. Suomessa pannaan, Sudanissa pannaan. Ihan sama missä päin maailmaa ollaan ja ketä siellä asuu ja mitä kulttuuria edustetaan, seksi kuuluu todennäköisesti jossakin muodossa asiaan. Vähän kaikki harrastaa sitä. Se ei oo mikään vuorikiipeily tai vatsatanssi. Se on sellainen laji, jota harrastaa suurin osa aikuisista ihmisistä ja aika moni nuorempikin. Villiä tai vaniljaa. Usein tai harvoin. Siinä ei tarvii olla mitenkään erityisen taitava tai lahjakas (ellei nyt jotain tosi radikaalia tantraa harrasta) ja perustaidoilla pääsee pitkälle. Mikä siinä nyt on niin jumalattoman jännää? 

Ja siis, palatakseni tähän, etten tiedä vaikuttajien lempileffoja mut tiedän niiden lempiseksiasentoja, niin okei, myönnän. En hirveesti seuraa blogeja, mut kuulen aina välillä jotain "parhaita paloja" tai sitten kerran kuussa otan aikaa ja tsekkailen kollegojeni juttuja. Ja siis tosiasiahan on se, että lempileffa voidaan mainita kymmenen kertaa, eikä se jää kenenkään mieleen eikä herätä mitään radikaaleja tunteita (ellei se nyt oo jotain vähän tosi erikoista), mut kaikki seksijutut nostaa hirveen haloon. Eli vaikka bloggaaja ei tarkoittaiskaan mitään sivulauseen maininnallaan, niin silti se saattaa nousta isoon merkitykseen. Onhan meillä toki vaikuttajia, joiden koko vaikuttaminen keskittyy aika vahvasti siihen itseensä. Eikä siinä mitään, en seuraa sellaisia vaikuttajia, koska se ei kiinnosta minua. Mun mielestä sukupuolitautienkaan ei pitäisi olla mikään tabu, mut en mä välttistä haluais törmätä kuvaan, jossa on lähikuvassa asiaan liittyvää materiaalia. Ei mun mielestä seksinkään tarvii olla mikään tabu, mut ei mua jotenki kiinnosta tietää. Mulla on niin vilkas mielikuvitus, että onnistun luomaan hyvin nopeasti hyvin lähtemättömän mielikuvan henkilöstä tai tämän kumppanista silmieni eteen, eikä se sieltä ihan hevillä heti poistu. 

Jotenki mä oon vaan kyllästynyt. Aina ku nään auto/alkoholi/pesuaine/huonekalu -mainoksen, joka hyödyntää seksiä, totean, että siinä ei paljoa mielikuvitusta ole ehditty käyttämään. Alaston nainen ja autojen ostaminen kun harvemmin liittyy toisiinsa loppujen lopuksi. 

Nykyään takuuvarma keino saada huomiota tai päästä julkkikseksi on seksi. Jotenkin niin yksinkertaista, niin tylsää. 

Joojoo, lihavat harrastaa sekisä, laihat harrastaa seksiä, vanhat harrastaa seksiä, nuoret, sinkut, seurustelevat, vastasynnyttäneet... kaikki harrastaa seksiä. Ei kiinnosta! Ei siitä tarvii nostaa älämölöä. Vähän ku jauhaisi siitä, että flunssaisena yskii ja ylipäätään hengittää. Eipä siinä nyt hirveästi mitään uutta ole. Ketäs meinasitte käydä äänestää ja miksi ja kelasitteko? Ja mitä mieltä ootte tästä sote-uudistuksesta? Ja onko teillä ajatuksia siitä, että kannattaako eskari tehdä kaksivuotiseksi vai ei ja miten se vaikuttaa erilaisiin ihmisryhmiin? Onko naiskiintiöille sijaa yhteiskunnassamme ja mitä muutoksia toivotte Suomen lähitulevaisuudessa? Mikä on teidän lempparikirja ja ootteko kokeilleet seinäkiipeilyä? Kertokaa mulle jotain muuta. Mua kiinnostaa paljon enemmän hauskin lautapeli ku lempi seksiasento. Mut ehkä se oon vaan minä. Joku syksy kyllästyin lihaan ja söin tosi kasvispitoisesti monta kuukautta. Tänä vuonna oon kyllästynyt näkemään ja kuulemaan seksistä kaikkialla. 

Mun ei tarvii tietää kaikista ihmisistä ihan kaikkea. 

Mitä te ootte mieltä? 

Kommentit

Ainojee (Ei varmistettu)

Hmm, kyllä mä koen "seksuaalisen vallankumouksen" vielä tässä vaiheessa maailmaa tarpeelliseksi, ihan täällä meidän tasa-arvokuplassakin. En koe että ns. asiapuhetta seksistä mitenkään tulvii joka suunnasta, eikä mun sitä tarvii lukea/katsoa jos ei kiinnosta. :)

Toki tarkoitan tällä nimenomaan sitä, että seksistä saa ja voi puhua häpeilemättä, seksillä mainonta ärsyttää ja kyllästyttää kyllä täälläkin, siltä osin olen ihan samaa mieltä!

MungoAnna
Mungolife

Niin, ehkä kyse on siitä, että musta iso osa siitä ei ole enää mitään asiapuhetta vaan kaikkea roskaa luokkaa Love Islandit, Paratiisihotellit ja muut ja sitten nää vaikuttajat, jotka on tunnettuja syystä seksi. Et asiasisältö tervetuloa, mut jotenkin asialla vaan revitellään ja jos vaikuttaja itse ei revittele, niin sen tekee sitten seuraajat. 

2381 (Ei varmistettu)

Mua itseani ei haittaa, jos seksista puhutaan..en jaksa jotenkin arsyyntya moisesta. Valilla toisten seksikokemuksien kuunteleminen voi olla tosi mielenkiintoista, hauskaa ja samalla myos inspiroivaa - hyvana esimerkkina Alexan ja Lindan nonsensepodi! Oletko kuunnellut? Heidan seksi podcastit on aivan parhautta ja odotan aina uutta jaksoa. Niissa yhdistyy huumori ja informaatio todella hyvin ! :) Hyva ohjenuora voisi olla, etta jos arsyttaa, niin sitten ei tarvi lukea/katsoa/kuunnella ja keskittya johonkin muuhun. Problem solved! ...unless visuals have taken over your mind :-D

Miii (Ei varmistettu)

Minulle taas tuli mieleen juuri tämä kyseinen podcast tätä juttua lukiessani, mutta ei välttämättä niin hyvässä mielessä. Enkä edes niitä kaikista rivoimpia jaksoja ole edes kuunnellut. Kukin tyylillään ja seksiaihe on heillä ilmeisen toimiva, mutta mä en ainakaan ihan noin yksityiskohtaisesti haluaisi asioista kuulla. Naiset ovat kyllä ihan hauskoja, mutta osa asioista kannattaisi ehkä jättää kertomatta eikä joka jaksoon tarvi suoltaa mistään seksileluista ja asennoista. Tässä oon toki tehnyt valinnan ja jättänyt kyseisen podin kuuntelematta viime kuukausina kun hoksasin ettei ohjelma ainakaan ”seksittömämmäksi” lähiaikoina muutu. Tiedostan sen, että luultavasti olen tässä asiassa vähemmistöä ja jokainen seksijakso varmaan lisää kuulijakuntaa, mikä on minusta se asian ydinongelma.

Oon tästä asiasta Annan kanssa aika samoilla mielin. Nykyään tulee liikaa seksiä joka puolelta halusi sitä tai ei. Telkkarista ja radiosta tulee jatkuvasti joko sitä itseään tai vähintään mainoksia aikuisten lelukaupoista. Ja ei, olen ihan tavallinen 25v nuori nainen jolla on hyvä seksielämä, silti tämä on vaan liikaa. Mielestäni ihan kaikkea ei vaan tarvitsisi jakaa julkisesti, seksi voisi olla myös ihan sen osapuolten välinen ihana ja oma asia.

MungoAnna
Mungolife

Mä en osaa sanoa ton podcastin osalta juuta enkä jaata, kun en oo ikinä koskaan kuunnellut yhtäkään podcast-jaksoa. En oo itse asiassa kuunnellut minuuttiakaan Nonsenseä, koska podcastit ei vaan tunnu omalta jutulta. Mut just toi, että jotenki oon vaan tylsistyny siihen, kun joka kuukausi tulee joku uus "vaikuttaja", jonka koko vaikuttajuus pohjaa seksiin tai sitten muuten olemassaolevat repäisee jotakin saadakseen huomiota. Ja jotenkin koko seksiaihe on musta niin tylsä, etten ymmärrä kun siitä puhutaan koko ajan jotenki hirveän "spesiaalina" ja tehdään siitä jotenkin iso numero. 

Luc (Ei varmistettu)

Mulla tuli kans tuli nonsense podcast mieleen tästä ja ite ainaki tykkään niitten seksijaksoista. Rinnastit seksistä puhumisen esim flunssasta puhumiseen ja mielestäni hyvä vertaus. Mutta aivan samalla tavalla ku luen flunssaan liittyviä vinkkejä netistä, haluan myös seksistä kuulla asiaa. Ja parempi jos se tulee vielä oikeiden kasvojen takaa, eikä anonyymien jutusteluista jossain palstoilla.

Podcasteista tuli mieleen, että millon sulta saadaan taas jaksoa? :) vai ootko muuttanut mieltä omankin podcastin suhteen ettei se ole sun juttu? Toivottavasti et :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Niiiiiiin samaa mieltä!!! Hyvä kirjotus

MungoAnna
Mungolife

Kiitos :) 

Paulat (Ei varmistettu)

Miksei Harry ole aina nähnyt Thestraleja?

MungoAnna
Mungolife

Koska Rowling teki virheen, jos multa kysytään. Koska Harry ei nähnyt vanhempiensa ja Oraven surmaa ja oli shokissa Cedricin kuoleman jälkeen niin, ettei heti ollut sisäistänyt kuolemaa, jos Rowlingilta kysytään :D Ihana kysymys :D 

Kia89 (Ei varmistettu)

Mä ymmärrän sua hyvin. Tuli mieleen Alexan ja Lindan podcast kuvauksestasi, jota itsekin olen joitain jaksoja juuri kyseiseen aiheeseen liittyen kuunnellut. Olen ehkä vähän vanhanaikainen, mutta ne asiat ovat hyvin yksityisiä enkä haluaisi itsekään tietää aivan kaikkea sillä se jotenkin jää ''kummittelemaan'' mieleen ja ''tuhoaa'' mielikuvan ihmisestä. Ei sen mikään tabu tarvitse olla, mutta jokin raja tähän ylitulvaan pitäisi saada. Voi toki jättää kuuntelematta tai lukematta, mutta ei sitä aina pääse pakoonkaan.

MungoAnna
Mungolife

Mä en itse asiassa mitenkään viittaa tähän nimenomaiseen podcastiin, koska en oo itse jaksoakaan sitä kuunnellut. Vaan ylipäätään jotenkin tähän koko asiaan :) Ja just toi ylitulva on se, mitä tuntuu ettei pääse pakoon, vaikka yrittää olla lukematta ja kuuntelematta ja seuraamatta, mutta asiaa pyöritetään jotenkin muka mielenkiintoisena telkkarissa, radiossa, naistenlehdissä ja vaikuttajien someissa. Ei jaksa. 

Janskuuu (Ei varmistettu)

Ehkäpä jotakin ärsyttää se, että seksiaiheita viljelevä podi menestyy huikean hyvin. Eilen oli mahtava nähdä Alexa Puoli seitsemän -ohjelmassa. Alexa ja Linda poseeraavat lehden kannessa. Tytöt ovat menestyneet olemalla aitoja itseään. Ehkäpä se on se mikä ärsyttää.

MungoAnna
Mungolife

Jos viittaat minuun, niin pieleen meni. Mä en oo yhtään ärsyyntynyt Lindasta ja Alexasta. He on luoneet kyllä isot brändinsä ihan muuhun ku seksiin nojaten. Mä en oo yhtäkään jaksoa kuunnellut heidän podcastia kuten en mitään muutakaan podcastia. Se ei vaan oo mua varten se genre. Tykkään heistä molemmista ja heidän blogeista, enkä koe, että he möisivät itseään jotenkin seksillä. Joten tää postaus ei nyt ollu millään lailla suunnattu Nonsenseen. 

Vierailija (Ei varmistettu)

Aamen. Täällä toimen aiheeseen todella kyllästynyt. Pidän sitä myös hyvin narsistisena, että itseä pidetään lööpeissä esillä omalla seksielämällä. Tosin pidän somea ja monia somevaikuttajia muutenkin ahdistavan narsistisina.. en ymmärrä miksi ihmisiä kiinnostaa jonkun tuntemattoman tytön tai naisen naama ja kroppa niin paljon, ja miksi ihmiset haluavat koko ajan itseään esitellä, hence kaikki "loma", "treeni" ja vaikka sisustuskuvat joissa oikeasti on pointtina somettajan takalisto, rintojen koko tai muuten todella seksualisoitu "avoin kotona hengailu". Huoh. Oon kait vähän kukkahattutäti sometuksen suhteen. :'D se vaan tuntuu niin turhalta.

MungoAnna
Mungolife

No just tää. Asiasisältö asiasta on täysin paikallaan, mut kun suurin osa on jotain Love Island turhakkeen vuodatusta tai jonku BB-Danin kommenttejas tai sitten jonkun bloggaajan luetteloa seksikumppaneistaan ja likaiset lakanat. En tajua.

Mua mietityttää ihan sama asia. On toki hienoa, että seksiä ja seksuaalisuutta tuodaan esille ja poistetaan ehkä siinä vieläkin jollain tapaa olevaa stigmaa varsinkin naisten osalta. En vain koe, että se on enää kovin mielenkiintoista, kun joka toinen jauhaa seksijuttuja podeissa ja vieläpä yksityiskohtineen. Mua ei vaan kiinnosta se, että missä asennossa joku on milloinkin tai mitä jonkun poikaystävä tekee sängyssä. Koen noiden asioiden tavallaan olevan aika yksityisiä. En tarkoita, että niitä pitäisi erityisesti salailla tai missään nimessä vaikka hävetä, mutta ei kaikki asiat kuulu mielestäni ihan koko kansalle. Varsinkin kaikki seksilakanakuvat on mun mielestä vaan jotain, mikä ei mahdu mun ymmärrykseen. On mielestäni eri asia olla avoin seksistä yleisesti kuin tuoda esiin yksityiskohtia, jotka ovat kuitenkin aika henkilökohtaisia. Ehkä olen vähän vanhanaikainen tässä, mutta mun mielestä loppupeleissä nuo on asioita, joista en kovin tarkkaan edes ystävillenikään kertoisi ainakaan parisuhteessa oltaessa. Siinä kun on kuitenkin myös se toinen osapuoli.

Petyin varsinkin tässä viime aikoina, kun aloin kuunnella yhtä podia, jonka piti käsitellä aivan eri aihetta, mutta silti joka jaksoon mahtuu viittauksia seksistä tai miehistä. Tekisi mieli joskus vaan huutaa, että eikö tässä maailmassa ole mitään muita aiheita kuin miehet?! :D Eikö meillä naisilla todella ole muka muuta kerrottavaa?

MungoAnna
Mungolife

No siis just tämä! Mä luulen, että huomasin tän muutoksen sen takia, että suurin osa mun ystävistä on pitkissä parisuhteissa ja me ei juuri jutella seksistä. Siitä on puitu kaikki olennainen aikanaan parisuhteiden alkaessa ja siitä saatetaan puhua jos jotain olennaista tulee eteen (asiaan liittyen, siis tyyliin lapsen syntymä yms.) Nyt kun ei tule jauhettua kavereiden kanssa asiasta niin kuin sinkkuaikoina, niin ehkä tajuaa, kuinka naiivi oli aikanaan kun tämä oli elämän keskiössä ja koko aihe tympäännyttää. Nimenomaan tuo, että meillä naisilla todellakin on paljon muita aiheita kuin miehet ja seksi. Ja ennen kaikkea se, että siitä seksistä täytyy tehdä numero ja olla niin special snowflake. Tai se, että koko julkisuuspersoona on kiinni seksissä ja seksikkyydessä. En vaan tajua, niin tylsää musta :D

Marjap (Ei varmistettu)

Olen pitkälti samoilla linjoilla, lähinnä siitä syystä että koen tärkeäksi, että asioista keskustellaan, mutta arvostan yksityisyyttä siellä minne se minusta esimerkiksi parisuhteessa kuuluu.

En kuitenkaan pidä argumenttina tietyn asian naiivina pitämistä. Se korostaa helposti sitä näkökulmaa, että nuoret ja naiivit eivät vielä tiedä paremmasta/tärkeämmästä. Kaikki olemme nuoria, naiiviksi kutsuminen helposti kuulostaa sen väheksymiseltä. Se on ihmiselle luonnollista kun ikää/kokemusta karttuu, mutta pyrin silti itse välttämään sellaista "kun minä olin nuori" / "kyllä sinäkin ymmärrät kun olet vanhempi" / "on naiivia jos toi on elämäsi tärkein asia" -mentaliteettia.

kaneliomenainen (Ei varmistettu)

Musta on upeeta että seksistä puhutaan nykyään enemmän. Esimerkiksi Lindan ja Alexan Nonsense-podcast on mulle ollut iloinen yllätys. Se miten rehellisesti nämä kaksi nuorta naista puhuvat seksistä on todella hienoa. Olen seurannut molemman blogia monta vuotta, enkä olisi ikinä tiennyt että heillä olisi samanlaisia kokemuksia, oli ne sitten traumaattisia, posiitivisia tai ongelmia, kuin itselläni. Olen 26 ja vasta viime aikoina alkanut puhua ihan oikeasti rehellisesti seksistä. Musta on pelottavaa miten monta kaveria itselläni on ollut, jotka ovat harrastaneet seksiä 10 vuotta, eivätkä IKINÄ KERTAAKAAN esimerkiksi saaneet orgasmia poikaystävän kanssa, ja tunteneet siitä järkyttävää häpeää koko tämän ajan. Miksi? Koska kukaan ei puhu siitä, he eivät ole ikinä kertoneet kellekkään, ei edes poikaystävälle tai 5 sellaiselle. Tämä on esimerkiksi asia mistä ei ainakaan meijän terveystiedontunnilla ihan hirveästi puhuttu, eikä muuten semmonen mistä oma äiti tai serkut tai kaveritkaan kyllä ihan hirveästi ole jutellut. Mistä nuoren tytön pitäisi sitten tietää että hei tää on ihan normaalia, ja nyt keksitään jotain joka toimii. Esimerkiksi tämä on asia mistä Linda ja Alexa on puhunu, ja musta se on älyttömän hienoa. Esim orgasmittomuus on juttu jolla on tosi isoja vaikutuksia parisuhteeseen ja omaan mielenterveyteen - miksi ihmeessä me ei puhuttaisi siitä, jos puhumisella ongelmiin löytyisi tukea ja ratkaisua??? Mä ainakin mieluummin luen blogeista aiheesta, joka voi parhaimmillaan pelastaa jonkun mielenterveyden tai suurelta häpeältä, kuin vaikka kirjavinkkejä. Makunsa kullakin :)

MungoAnna
Mungolife

Mut täähän on aivan eri asia! Tää on oikeeta asiasisältöä, eikä omien seksilakanoiden esittelyä tai sitä, että listaa valloituksiaan tai jotain BB-Danimaista vouhkaamista. Musta on hienoa, että jokainen puhuu avoimesti asioista, joilla on oikeesti merkitystä. Vaikka sitten sinkkuudesta ja seksistä, mutta näkisin sen enemmän just tollaisena asiapitoisena sisältönä, enkä sellaisena seksiseksiseksiseksi, taas oli uus vosu/kundi, yms. En jaksa. Ja täysin asiaan liittymättömät mainokset TAI täysin asian ympärillä pyörivät TV-sarjat ja niistä syntyvät julkkikset. On musta vaan jotenkin todella tylsää.

Ap (Ei varmistettu)

Aika yllättävä mielipide siihen nähden, että vielä kaksi vuotta sitten mainostit Roosa nauha -korua omilla rinnoillasi. Jos koet, että autoja ei saa mainostaa seksuaalissävytteisesti, niin miksi mielestäsi on ok mainostaa rintasyöpään liittyvää korua omilla rinnoilla?

Vierailija (Ei varmistettu)

Jos puhutaan rintasyövästä, eikö silloin ole vain luonnollista että markkinointiin liittyvät rinnat?

Ap (Ei varmistettu)

Toki, mutta on olemassa erilaisia tapoja tehdä se. Jos kuvan fokus on kuitenkin korun sijaan rinnoissa, mennään mielestäni tyylillisesti metsään. Olisi ollut esimerkiksi mahtavaa, jos kuvissa olisi ollut joku rohkea rintansa syövän vuoksi menettänyt. Eritoten kun teksti velloi sen ympärillä, kuinka bloggaaja rakastaa omia täydellisiä rintojaan

MungoAnna
Mungolife

Kyseessä oli rintasyöpäkampanja, jossa tosiaan kerroin omasta suhteestani rintoihini ja olen myöhemminkin kirjoittanut asiasta, synnytyksen ja imetyksen jälkeen ihan taannoin. Jos katsot postauksia, on niissä kaksi vuotta väliä ja aikamoinen kuvitusero. Tekstini ei muuten vellonut sen ympärillä, vaan se oli tekstin kantava punainen lanka, että todella arvostan sitä mitä olen itsestäni oppinut vuosien varrella. Onneksi en ole joku, joka on rintansa syövän vuoksi menettänyt, mutta toivottavasti muistutin meitä, jotka emme ole tätä kokeneet, että arvostaisimme asiaa, sillä meillä kaikilla on siihen riski. Minä en tosiaan päättänyt, ketä kampanjassa esiintyy. Enkä ole pahoillani, että en sen takia nyt saanut rintasyöpää, että voisin asiasta puhua. Uskoisin, että muutkin voivat asiast puhua. 

Ja btw, kyllä niissä kuvissa se tarkennus, eli fokus on siinä korussa. Jota mainostin ja jota ihmiset ostivat ja niistä rahoista ohjattiin rahaa kyseisen sairauden tutkimuksen ja sitä kautta ehkä ennaltaehkäisyn varoihin. En muistaakseni kuitenkaan näyttänyt tissejäni tai kertonut mitä mieheni niille tykkää tehdä tai puhunut mistään muustakaan tuirhan seksuaalisesta siinä tilanteessa. Että niin.

Vierailija (Ei varmistettu)

Hassua, että omien sanojesi mukaan et ole kuunnellut yhtäkään podcastia, kun itse niitä yhdessä vaiheessa myös teit.

MungoAnna
Mungolife

Niin, kuvittele, etten ole kuunnellut niitäkään :D Mä en kuuntele radiota, mä en kuuntele podcasteja. En mitään niistä. Kokeilin niiden tekemistä, eikä sekään loppujen lopuksi tuntunut omalta, varsinkin kun niitä sitten alkoi olemaan vähän joka toisella bloggaajalla ja totesin, että he ehkä osaavat tehdä mielenkiintoisempaa ja parempaa sisältöä kuin minä ja että mä voin siirtyä vaan kuuntelijaksi. Mitä en sitten kuitenkaan tehnyt. Kuuntelen mieluummin musiikkia ja katson telkkaria. Tai parasta, kuuntelen e-kirjaa.

Tantta (Ei varmistettu)

Ähh, mä en tajuu miten lähes kaikki naisten voimautumiseen liittyvä, kuten naisten seksistä puhuminen sen sijaan että olisivat itse pelkästään objekteina ja seksipuheen kohteena, voi ärsyttää sua ja olla mielipidetekstin arvoinen asia. Vartalopositiivisuus, mutta... feminismi NOT, me too NO.. Abortti sentäs thank god YES! Tiedän toki, että tekstillä saatat viitata myös muun sukupuolisiin tai miesvaikuttajiin, mutta valtaosa vaikuttajista ja blogeista taitaa kuitenkin naisten pitämiä joten vedin johtopäätökseni tästä! Haluan kuitenkin jakaa linkin niille ketä ei naisten voimautuminen esimerkiksi oman kehonsa suhteen häiritse:http://suostumus2018.fi
Käykää allekirjoittamassa, ja muutetaan raiskauslainsäädäntöä suostumusperustaiseksi!

MungoAnna
Mungolife

Mä en yleensä anna mainostaa mun blogissa mitään. Antaa tuon mennä tällä kertaa, jos joku haluaa tuohon osallistua. Mä en sitä allekirjoita, siinä on liikaa kohtia, jotka on mun mielestä sellaisia, etten voi niitä allekirjoittaa. Esim. kohta e, g ja h ei vaan oo sellaisia, joista voin allekirjoittaa sanan "raiskaus". Mun mielestä raiskaus on sellainen asia, jossa on pahat aikomukset. Jos vaikka kohdassa h on 14-v, joka näyttää täysikäiseltä, on baarissa väärillä papereilla ja tapaa miehen, joka on vaikka 27 ja he harrastavat seksiä, mitä sitten? Entäs kohta g, miten tämä käytännössä määritellään? En mä oo ainakaan ollut koskaan tilanteessa, jossa ois ennalta käsikirjoitettu akti. Jos joku on ehdottanut jotain, mikä ei oo kiinnostellut, oon sanonut Ei. Toki jos sen jälkeen tyyppi tekee niin silti, niin onhan se väärin, mutta se ei musta oo raiskaus, vaan hieman eri termistön alle kuuluva asia. 

Oon kyllä sitä mieltä, että raiskauslakeja pitää tiukentaa ja niiden vankeusrangaistuksia pidentää, MUTTA tätä en kyllä allekirjoita tällaisenaan ja toivon, ettei kukaan mun seuraajistakaan, ellei oikeasti ole joka kohdan kanssa samaa mieltä. 

Eli kyllä, jälleen olen sun kanssasi eri mieltä. En sano NOT feminismille, sanon NOT miesvihalle, johon moni feministi lipsuu. Mä kannatan todellista tasa-arvoa. Jos sun feminismi on todellista tasa-arvoa, sittenhän me ollaan samalla sivulla. Vartalopositiivisuus, kunhan ei unohdeta terveyshaitoistakin avoimesti puhunista. METOO todellakin YES, MUTTA mun mielestä raiskausta ja catcallingia ei pidä missään laittaa samaan kategoriaan seksuaalisena ahdisteluna. 

Ja sitten Tantta on vielä hyvä ja ottaa vihalasit silmiltä. Mulle on ihan sama jauhaako miespuolinen stand up koomikko illasta toiseen tussusta vai laittaako nainen seksilakanoista kuvia someen. Molemmat on musta äärimmäisen tylsää. 

MungoAnna
Mungolife

Ja siis korostan että itse kampanja Suostumus2018 on varmasti erittäin tarpeen ja hyvää tarkoittava, mutta käytännön tasolla muutama kohta ei toimi ollenkaan. 

MungoAnna
Mungolife

Lisään vielä ylempään esimerkkiin 14v-27v kun laitoin "entä sitten?" tarkoitan että onko OK tuomita mies raiskauksesta, jos hänellä on syytä epäillä tilannetta? Kun se 14 v valehtelee ja antaa suostumuksen seksiin? Tarkoitan siis entä miten tässä tilanteessa toimitaan? 

Vierailija (Ei varmistettu)

Kyseiseen esimerkkiisi liittyen. Minulla ei ole vastausta kysymykseesi. Mutta tehdään ajatusleikki, ja yritän kuvitella tilanteen jossa itse 28-vuotiaana naisena tapaisin 14-15 vuotiaan pojan, joka esiintyy täysi-ikäisenä, ja harrastaisin tämän kanssa seksiä. Pitäisinkö tätä henkilöä vertaisenani, aikuisena seksikumppanina? Enkö huomaisi, että hän on vielä lapsi, ja minuun verrattuna kypsymätön?
Tulkoon tuomio sitten raiskauksesta tai törkeästä lapsen hyväksikäytöstä, nimikkeestä viis. Mutta mielestäni on aivan absurdi ajatus, että ikäiseni vastuullinen henkilö voisi todella mennä metsään näin pahasti, tai sitten on oltava itsellä jotain henkisessä kehityksessä pielessä.

MungoAnna
Mungolife

No, tässä ei verratakaan 28-vuotiaaseen, vaan 18-vuotiaaseen, ja olen itsekin arvanut ikiä ihan pieleen, kun joku on ollut vaikka 15 ja oon luullut 20-vuotiaaksi. Ei miehen tarvitse olla omanikäisensä kanssa, vaan 18-vuotiaan.  Tässä esimerkissä. 14 ja 28 ero on selvempi. 14 ja 18 ei välttämättä. Nuorista naisista on tosi vaikee sanoa, varsinki jos ite on juonu vaikka 3 viinilasillista ja nainen sanoo olevansa 19. Oon mäki huijannut ikäni nuorena varmaa sata kertaa. Sitä ei pidä laittaa miehen vastuulle, sillä raiskaustuomio tuhoaa pahimmassa tapauksessa miehen elämän, ilman että hän on tarkoittanut pahaa tai edes osannut aavistaa alaikäisyyttä. Ja kyllä baarissa voi aika hyvin olettaa tapaavansa täysikäisiä.

Anskutin (Ei varmistettu)

"Ei miehen tarvitse olla omanikäisensä kanssa, vaan 18-vuotiaan."

Suojaikärajahan on 16 vuotta, 18 vain siinä tapauksessa että vanhempi osapuoli on nuoreen nähden auktoriteettiasemassa (esim. opettaja, valmentaja tms.). En kyllä itse osaa välttämättä teini-ikäisestä sanoa onko tämä 14, 15 vai 16-vuotias. Jos suostumus on joka tapauksessa ollut ja kaikki on tapahtunut yhteisymmärryksessä, niin raiskaukseksi silloin ei pitäisi muutenkaan nimittää, vaan lapsen seksuaaliseksi hyväksikäytöksi. Siihen en osaa sitten kovin hyvin ottaa kantaa missä määrin pitäisi huomioida iän valehtelu, ainakin yökerhossa tms. tavattaessa oletus kuitenkin lienee että kaikki ovat ainakin täysikäisiä. Vähän tuntuu absurdilta että ennalta tuntemattomammalta petikumppanilta pitäisi alkaa vaatimaan henkilöllisyystodistusta iän varmistamiseksi ennen aktia... Kaiketi varmin tapa olisi siis pyytää esittämään henkilöllisyystodistus ja allekirjoittamaan suostumuslomake johon voi myös ruksia minkälaisiin akteihin on suostuvainen!

Vierailija (Ei varmistettu)

Mihin termistöön tuo kohta g) sitten mielestäsi kuuluisi, jos olisit vaikka itse sanonut ei ja toinen toteuttaisi aikomuksensa siitä huolimatta?

Vierailija (Ei varmistettu)

Lyhyesti: kyllä, kannatan uutta esitystä huomattavasti vanhaa lakia enemmän, jossa sysätään törkeästi vastuu uhrille, laki joka on jäänyt siihen aikaan kun vasta avioliitossa tehty raiskaus kriminalisoitiin. Toki silloinkin oli kovasti soraääniä, koska ”naisethan sitten voi käyttää tätä hyödykseen, miehiä vastaa”, aivan kuin nyt: ”kyllä ne naiset sitten syyttömiä miehiä syyttää tekaistuilla jutuilla”. Miksi aina ne naiset? Mitäs jos pidettäis se keskustelu vaan siinä raiskauksessa. Mutta ei, koska huomio on järkevä kääntää pois itse asiasta alkamalla puhua sivuseikoista, itseasiassa jostain aivan muusta kuin itse asiasta. Aivan kuten teit me too:ssä, vartalopositiivisuudessa jne. Kyllä kaikesta Mutan kaivamalla löytää ja on mahtavaa kääntää keskustelu pois tärkeistä asioista ihan vaan huvinvuoksi sen sijaan että vaikka itse yrittäisi tehdä jotain itse itselleen tärkeäksi kokemansa asian eteen, eikä vain huudella mitä vikaa kaikessa muiden tekemissä asioissa on! Vihalasit ei ole olleet päässä. Mielipiteisiin saanee lienee sanoa oman mielipiteensä. Jos ei, ehkä kommentointi kannattaa sulkea. Jos minun mielipide ei miellytä, olen pahoillani, mutta ei sinunkaan aina minua! Ei muuta lisättävää tähän!

Tantta (Ei varmistettu)

Terkuin Tantta

Pauliina.O (Ei varmistettu)

Mä kirjotin hienon pitkän kommentin puhelimella, sitten jotain kävi ja se hävisi ennen postaamista.. Joten tässä ei nyt ehkä ole ihan kaikki niin hienosti muotoiltuna enää........

Piti mennä oikein ajatuksella lukemaan uudelleen tuo ehdotus ja varmistaa olenko itse ymmärtänyt väärin, mutta kyllä edelleen tuntuu, että oletkohan kuitenkin sinä ymmärtänyt noi pari kohtaa eri lailla kuin ne on tarkoitettu.. Näin olen siis viittaamasi kohdat ymmärtänyt, korjatkaa toki jos olen väärässä! Ja nämä on siis lyhyesti vain esimerkkejä..
- Jos olet aikaisemmin harrastanut seksiä jonkun kanssa, ja seuraavan kerran tavatessanne olet umpituiterissa, ei se entinen kumppanisi saa olettaa sinun olevan suostuvainen tällä kertaa, ellet sitä hänelle ilmaise.
- Jos olet kumppanisi kanssa kerran kokeillut peppuseksiä, etkä tykännyt, ja hän silti vaikkapa kesken ns. normi seksin yrittää kiellosta huolimatta sitä uudelleen, tässä voi täyttyä raiskauksen määritelmä.
- Toi alaikäisyys-homma tarkottaa lähinnä sitä, että aina alaikäiseen kohdistuva seksuaalinen hyväksikäyttö (tai raiskaus) kulkisi raiskaus-nimikkeellä. Esim aiemmin tapahtunut lapsen seksuaalisävytteinen koskettelu olisi vissiin mennyt lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö-nimikkeellä, kun nyt se olisi raiskaus. Tuossahan sanotaan, että jos esim. 16- ja 19-vuotiaat seurustelevat yhteisymmärryksessä harrastavat seksiä, se on ok, koska siinä ei itsemääräämisoikeutta rikota.. Tommonen baari-sekaannus alaikäisen ja huomattavasti vanhemman välillä tuskin menisi raiskauksena läpi, jos nuorempi osapuoli on oikeasti vanhemman oloinen ja ollut ihan mukana touhuissa. Mä uskon että sun pitää voida luottaa siihen, että baarissa kaikki on täysi-ikäisiä.

Kyllä nää mun mielestä on ihan hyviä kohtia. Tietysti jokainen tapaus on omansa, eikä mikään ole mustavalkoista, mutta kyllä nää ois selventäviä ja parannuksia aiempaan lainsäädäntöön. Tällä saatais oikeasti vakavia tekoja esim. vankilatuomioiksi, koska raiskauksesta saa kuitenkin aina vähän kovemman tuomion, tosin kuten sanoit, sais tulla kyllä paljon kovempiakin.. Pakko myös tarttua sun sanavalintaan tosta raiskauksessa on aina pahat aikomukset-kommentissa. Mä en näkis noin.. Voihan esim joku ajatella, että kyllähän nyt sammunutta puolisoaan voi vähän lempiä, koska ennenkin on seksiä harrastettu kivasti, ja eihän tässä ketään satuteta, rakastetaan ja kaikkee. Tosi kärjistettyä, mutta u get the point. Et varmasti sitä tarkottanut, mutta ehkä vähän huonosti muotoiltu..

Korjatkaa mua jos oon ite ihan metsässä näiden ajatusten kanssa! Muuten oli mun mielestä ihan hyvä postaus, ymmärsin sun idean! :)

katariin (Ei varmistettu)

Huh, yllätti ja meni tunteeseen että et allekirjoittanut tätä lakialoitetta. Naiselta
jotenkin erityisen ignoranttia ja erikoista suhtautumista.

"Jos joku on ehdottanut jotain, mikä ei oo kiinnostellut, oon sanonut Ei. Toki jos sen jälkeen tyyppi tekee niin silti, niin onhan se väärin, mutta se ei musta oo raiskaus, vaan hieman eri termistön alle kuuluva asia."
Mitä ihmettä?? Seksuaalinen teko joka on tehty uhrin sanottua "ei", ei ole mielestäsi raiskaus? Aivan uskomaton asenne.. Sitten kun otetaan vielä huomioon tilanteet joissa uhri on niin shokissa ettei edes pysty sanomaan sitä eitäkään.. Seksi on seksiä vain silloin kun siihen on kaikkien osapuolten suostumus, ja jos joku jatkaa hommiaan kun toinen kieltäytyy , ihan sama kuinka pitkällä aktissa ollaan, kyseessä on väkivalta! En kertakaikkiaan ymmärrä minkä termistön alle asia mielestäsi kuuluu?

Ja mitä tulee aikuisiin jotka makaavat lasten kanssa, en lähtisi surkuttelemaan huijatuksi tullutta setää tai tätiä joka ei tajunnut kysyä lapsen henkkareita, vaan lasta jonka seksuaalinen kehitys saattaa vaurioitua aikuisen tekojen takia. Vastuu on aikuisella, aina!

Savon (Ei varmistettu)

Allekirjoitin :)

MungoAnna
Mungolife

Mä en vaan ymmärrä mitä voimaannuttavaa on julkaista kuvia seksilakanoista, asettaa itsensä koko kansan seksinukeksi jossai tosiTVssä tai jauhaa stand upia pitkälti vaan seksistä.

Ristiriitaista (Ei varmistettu)

Jotenkin vähän hassu postaus siihen nähden, että muistelin, kuinka itse jokin aika sitten teit postauksen seksistä ja seksuaalisuudesta. Kävin lukemassa tämän "kuinka äitiys tappoi seksikkyyden- postauksen." Postaus alkaa näin: "Sormet oikeasti vähän tärisee tätä postausta aloittaessani, sillä olen varma, että sohaisen mehiläispesää, jonka jälkeen saan kauhulla päivittää kommenttiboksiani ja voin vain kuvitella, mitä iloa keskustelupalstat tästä repivät. Koskeehan postaukseni seksiä. Kyllä, seksiä. Eikä se ole mikään anonyymi tilitys tai kasvoton artikkeli. Eikä edes seksuaaliterapeutin osittain itsestäänselvyyksiäkin kertova tutkimus. Ei, se on yhden naisen, tuoreen äidin, ajatus seksuaalisuudesta ja seksistä. Silläkin uhalla, että tätä ehkä joku pitää epäsopivana." Tässä postauksessa mm. kerroit, kuinka koet vaikuttajana ns. velvollisuutenasi puhua myös niistä asioiden toisista puolista.

Sitten tässä postauksessa selostat, kuinka olet kyllästynyt siihen, kuinka seksi on jotenkin tavallista vahvemmin rantautunut vaikuttajamaailmaan.
Eipä siinä, koin vain hiukan ristiriitaaa, kun eipä näiden postausten välillä ole kuin reilu puoli vuotta. :)

Savon (Ei varmistettu)

Siinä blogauksessa oli hyvää pohdintaa, eikä esim. pelkkiä sexyjä kuvia...

MungoAnna
Mungolife

No sepä juuri, että mun mielestä on ihan eri asia puhua seksistä asiasisältöisesti (mun kokemus seksuaalisuudesta äitiyden myötä, nähtävästi Nonsensen tapa puhua orgasmittomuudesta ja sen häpeästä) kuin laittaa kyseenalaisia kuvia ja kuvailla seksiä. Tuossakin postauksessa pidättäydytään hyvinkin pitkälti ajatustasolla siinä, mitä kropan muutokset ja synnytys tekee.

Savon (Ei varmistettu)

Olen kyllästynyt juurikin seksin hyödyntämiseen ihan kaiken myymisessä sekä naisten esineellistämiseen. Miksi vaikkapa Tanssii tähtien kanssa -kisassa naisilla vilkkuu pakarat? Ihan turhaa, blaah!
Todellakin Suomeen tarvittaisiin naiskiintiöt yritysten hallituksiin ja kannatan myös tasa-arvoisen palkkauksen edistämistä Islannin malliin.

Vierailija (Ei varmistettu)

Sun ois ollut ehkä hyvä tarkentaa postauksessa vähän tota mielipidettä seksiä kohtaan, että tarkoitit nimenomaan jotain herutusta ja seksiin painottuvia reality-ohjelmia, etkä asiapuhetta seksistä. Nyt on tää Nonsense-podi ollut niin pinnalla, kuten tämänkin sivun alalaidasta näkyy, että ihmiset luulee sun kohdistavan tämän kyllästymisen sen kaltaiseen seksipuheeseen.

Ja toi, että sä olet voinut puhua seksistä aina avoimesti, ei välttämättä koske kaikkia. Niille tää seksipuhe ja siitä keskusteleminen onkin juuri tärkeätä, kun ei ole sellaista kaveria tai äitiä kenelle voisi siitä puhua.

MungoAnna
Mungolife

No suoraan sanottuna en oo ees ajatellu, että nonsense olis jotenki seksiin keskittyvä podi. En oo kuunnellu, nii en tiedä, mut oon ajatellu, että se on enemmänki podi vähän kaikesta. 

RaijaS (Ei varmistettu)

Aivan samaa mielta! Jotenkin mun mielesta tama nykymaailma luo myos ihan hirveasti paineita sinne omaan parisuhteeseen / sinkkuiluun.. kun joka tuutti mainostaa kerta toisensa jalkeen parempaa ja parasta seksia ja sen jumalatonta maaraa / miljoonaa kumppania niin akkia oma seksielama voi tuntua ihan mitattomalta ja siitta alkaa ottaa paineita vaikka olisikin ollut ennen lukemaansa ihan tyytyvainen. Minusta se on inhottava asia tassa miten julkiseksi kaikki on nykyaan tehty. Joku voi olla ihan tyytyvainen joka toinen lauantai saunan jalkeen seksielamaansa mutta sitten joka paikasta toitetetaan miten sen pitaisi olla. Tottakai asioista pitaa puhua mutta kuten moni muukin sanoi niin tietty yksityisyys seksin parissa olisi minusta ihan sopivaa.

ja ps, mulla ei oo ees saunaa joten ihan keksitty esimerkki mutta kuitenkin. :D

Mmuksu (Ei varmistettu)

Oon kanssasi samaa mieltä. Jo silloin, kun fitness tuli muotiin ja jokainen 13-30v julkaisi 'treeni'kuvia, nii meinas mennä hermo siihen ittensä tyrkyttämiseen.
Eniten tässä kaikessa somessa sun muussa ärsyttää kuitenkin se, että en tiedä tällä hetkellä, mistä voisin lukea uutisia. Jos joku osaa vinkata sellaista sivustoa/sovellusta, minkä avulla pysyisi kärryillä maailmasta ilman IS:n tai IL:n kaltaista klikkiotsikointia (jopa jotkut hesarin uutiset ovat menneet tähän kastiin) ja juuri tätä seksillä myymistä olisin enemmän kuin iloinen. :)

Ja en tiedä teitkö tarkoituksella, mutta tämän postauksen otsikkokin myy blogiasi niin sanotusti seksillä. Varmasti saat enemmän klikkauksia kuin jos otsikko olisi esim. Kyllästynyt seksiin mainonnassa tai jotain muuta vastaavaa.

mariava (Ei varmistettu)

Olen niiiiin samaa mieltä! Mua suoraan sanottuna välillä raivostuttaa se, miksi kaikesta pitää tehdä julkista, ja vielä räävittömällä tavalla. Jotkut asiat kuuluvat mun mielestä vain ja ainoastaan niiden henkilöiden välille, joita ne asiat koskevat: en tajua, miksi pitää julkisesti kertoa yksityiskohtaisia sepustuksiaan omista yhdenyön jutuista tai millainen esileikki pariskunnalla yleensä on ja missä asennossa. Sitten toitotetaan, miten voimaannuttavaa ja rohkeaa tämä on.

Pages

Kommentoi