MIELIPIDEMAANANTAI – KYLLÄSTYNYT SEKSIIN

 

DIVING (1).jpg

Mä tunnen jo, kuinka näppäimistö kuumenee jollain jo valmiiksi otsikon nähtyään. Että nyt se Munkkeli kertoo kuinka ei enää jaksa sekstailla, jes, sosiaalipornoa parhaimmillaan. 

Sori, että joudun jälleen tuottamaan pettymyksen, tämä postaus ei nyt koske sitä. Ei, en ole kyllästynyt itse seksiin, vaan mä olen täysin kyllästynyt jatkuvaan seksin ylitulvaan, joka on rantautunut mun mielestä jotenkin tavallista vahvemmin vaikuttajamaailmaan, tai sitten vaan huomaan sen jotenkin nyt enemmän kuin ennen. Siis ei siinä, onhan pylly pystyssä poseeraukset ja tissit tiskissä keimailut somessa ihan jo vuosia jatkunut ilmiö. Olen saattanut itsekin välillä erehtyä osallistumaan tähän. Mitään uutta somen seksuaalisuudessa ei toki ole, mut tiedättekö mä oon jotenki viime aikoina kyllästynyt. Mut jotenkin noi on ollut sellaista seksin vihjailua, ei suoraa puhetta siitä. 

Mua kiinnostais lukea muiden ihmisten ajatuksia politiikasta ja sisustuksesta ja lasten kasvatuksesta ja mielipiteitä ja pohdintoja ja vaikka leffa-arvosteluja. Mut sit tajuan ykskaks, että mä tiedän enemmän erinäisten bloggaajien ja vaikuttajien seksielämästä kuin heidän lempimusasta tai lempileffasta. Kuka tykkää mistäkin asennosta, mikä värisevä väkkärä on paras dildo kenenkin mielestä ja onhan somessa pyörähtänyt joku kuva jonkun ei-niin-puhtaista seksilakanoista. Jaha. No ei siinä. 

Mulla ei siis ole mitään seksuaalisuutta tai seksiä vastaan. Mun mielestä seksin ei pidä olla tabu, mut mä en jaksa sitä, kun se tuntuu olevan nyt vähän pääuutinen. Mulle ainakin tää koko sexual revolution on vähän old news. Itse oon elänyt melko lailla sellaisen elämän, että miesseikkailut ovat kuuluneet nuoruuteen, eikä niitä ole kukaan mitenkään paheksunut. Mä oon puhunut seksistä niin kavereiden kuin äitini ja mieheni kanssa avoimesti ilman mitään ongelmaa. En mä koe, että meidän pitäisi edelleen naisina jotenkin piilotella seksuaalisuuttamme. Aina toki löytyy joku, joka saa hernarin siitä, että jollain on pitsialusvaatteet raskausvatsan esittelykuvassa ja aina on niitä, joiden mielestä miehet saavat kerätä sulkia hattuun vaikka inkkaripäähineellisen verran, mutta naisen olisi hyvä olla neitsyt naimisiin mennessään. Mut ne nyt alkaa olla niin jyrkkä vähemmistö, että ei niiden takia enää tarvii mitään seksivallankumousta. 

Eikä siinä, seksissähän ei sinänsä ole mitään vikaa. Se on kivaa ja mukavaa puuhaa. Sinkuille ja seurusteleville. Jopa, yhteiskunta kavahda toki, äideille. Mut siis se on vaan musta jotenkin niin… banaalia. (Hah hah, ihan tarkoituksella käytin tässä tylsän sijaan banaali-sanaa, hih hih, olenpa veikeän viksu. Mitä tuli mieleen? :D) Ei mut oikeesti, niin tylsää. Jotakuinkin lähes kaikki harrastaa seksiä. Suomessa pannaan, Sudanissa pannaan. Ihan sama missä päin maailmaa ollaan ja ketä siellä asuu ja mitä kulttuuria edustetaan, seksi kuuluu todennäköisesti jossakin muodossa asiaan. Vähän kaikki harrastaa sitä. Se ei oo mikään vuorikiipeily tai vatsatanssi. Se on sellainen laji, jota harrastaa suurin osa aikuisista ihmisistä ja aika moni nuorempikin. Villiä tai vaniljaa. Usein tai harvoin. Siinä ei tarvii olla mitenkään erityisen taitava tai lahjakas (ellei nyt jotain tosi radikaalia tantraa harrasta) ja perustaidoilla pääsee pitkälle. Mikä siinä nyt on niin jumalattoman jännää? 

Ja siis, palatakseni tähän, etten tiedä vaikuttajien lempileffoja mut tiedän niiden lempiseksiasentoja, niin okei, myönnän. En hirveesti seuraa blogeja, mut kuulen aina välillä jotain ”parhaita paloja” tai sitten kerran kuussa otan aikaa ja tsekkailen kollegojeni juttuja. Ja siis tosiasiahan on se, että lempileffa voidaan mainita kymmenen kertaa, eikä se jää kenenkään mieleen eikä herätä mitään radikaaleja tunteita (ellei se nyt oo jotain vähän tosi erikoista), mut kaikki seksijutut nostaa hirveen haloon. Eli vaikka bloggaaja ei tarkoittaiskaan mitään sivulauseen maininnallaan, niin silti se saattaa nousta isoon merkitykseen. Onhan meillä toki vaikuttajia, joiden koko vaikuttaminen keskittyy aika vahvasti siihen itseensä. Eikä siinä mitään, en seuraa sellaisia vaikuttajia, koska se ei kiinnosta minua. Mun mielestä sukupuolitautienkaan ei pitäisi olla mikään tabu, mut en mä välttistä haluais törmätä kuvaan, jossa on lähikuvassa asiaan liittyvää materiaalia. Ei mun mielestä seksinkään tarvii olla mikään tabu, mut ei mua jotenki kiinnosta tietää. Mulla on niin vilkas mielikuvitus, että onnistun luomaan hyvin nopeasti hyvin lähtemättömän mielikuvan henkilöstä tai tämän kumppanista silmieni eteen, eikä se sieltä ihan hevillä heti poistu. 

Jotenki mä oon vaan kyllästynyt. Aina ku nään auto/alkoholi/pesuaine/huonekalu -mainoksen, joka hyödyntää seksiä, totean, että siinä ei paljoa mielikuvitusta ole ehditty käyttämään. Alaston nainen ja autojen ostaminen kun harvemmin liittyy toisiinsa loppujen lopuksi. 

Nykyään takuuvarma keino saada huomiota tai päästä julkkikseksi on seksi. Jotenkin niin yksinkertaista, niin tylsää. 

Joojoo, lihavat harrastaa sekisä, laihat harrastaa seksiä, vanhat harrastaa seksiä, nuoret, sinkut, seurustelevat, vastasynnyttäneet… kaikki harrastaa seksiä. Ei kiinnosta! Ei siitä tarvii nostaa älämölöä. Vähän ku jauhaisi siitä, että flunssaisena yskii ja ylipäätään hengittää. Eipä siinä nyt hirveästi mitään uutta ole. Ketäs meinasitte käydä äänestää ja miksi ja kelasitteko? Ja mitä mieltä ootte tästä sote-uudistuksesta? Ja onko teillä ajatuksia siitä, että kannattaako eskari tehdä kaksivuotiseksi vai ei ja miten se vaikuttaa erilaisiin ihmisryhmiin? Onko naiskiintiöille sijaa yhteiskunnassamme ja mitä muutoksia toivotte Suomen lähitulevaisuudessa? Mikä on teidän lempparikirja ja ootteko kokeilleet seinäkiipeilyä? Kertokaa mulle jotain muuta. Mua kiinnostaa paljon enemmän hauskin lautapeli ku lempi seksiasento. Mut ehkä se oon vaan minä. Joku syksy kyllästyin lihaan ja söin tosi kasvispitoisesti monta kuukautta. Tänä vuonna oon kyllästynyt näkemään ja kuulemaan seksistä kaikkialla. 

Mun ei tarvii tietää kaikista ihmisistä ihan kaikkea. 

Mitä te ootte mieltä? 

Kommentit (56)
 1. Hmm, kyllä mä koen ”seksuaalisen vallankumouksen” vielä tässä vaiheessa maailmaa tarpeelliseksi, ihan täällä meidän tasa-arvokuplassakin. En koe että ns. asiapuhetta seksistä mitenkään tulvii joka suunnasta, eikä mun sitä tarvii lukea/katsoa jos ei kiinnosta. 🙂

  Toki tarkoitan tällä nimenomaan sitä, että seksistä saa ja voi puhua häpeilemättä, seksillä mainonta ärsyttää ja kyllästyttää kyllä täälläkin, siltä osin olen ihan samaa mieltä!

  1. Niin, ehkä kyse on siitä, että musta iso osa siitä ei ole enää mitään asiapuhetta vaan kaikkea roskaa luokkaa Love Islandit, Paratiisihotellit ja muut ja sitten nää vaikuttajat, jotka on tunnettuja syystä seksi. Et asiasisältö tervetuloa, mut jotenkin asialla vaan revitellään ja jos vaikuttaja itse ei revittele, niin sen tekee sitten seuraajat. 

 2. Mua itseani ei haittaa, jos seksista puhutaan..en jaksa jotenkin arsyyntya moisesta. Valilla toisten seksikokemuksien kuunteleminen voi olla tosi mielenkiintoista, hauskaa ja samalla myos inspiroivaa – hyvana esimerkkina Alexan ja Lindan nonsensepodi! Oletko kuunnellut? Heidan seksi podcastit on aivan parhautta ja odotan aina uutta jaksoa. Niissa yhdistyy huumori ja informaatio todella hyvin ! 🙂 Hyva ohjenuora voisi olla, etta jos arsyttaa, niin sitten ei tarvi lukea/katsoa/kuunnella ja keskittya johonkin muuhun. Problem solved! …unless visuals have taken over your mind 😀

  1. Minulle taas tuli mieleen juuri tämä kyseinen podcast tätä juttua lukiessani, mutta ei välttämättä niin hyvässä mielessä. Enkä edes niitä kaikista rivoimpia jaksoja ole edes kuunnellut. Kukin tyylillään ja seksiaihe on heillä ilmeisen toimiva, mutta mä en ainakaan ihan noin yksityiskohtaisesti haluaisi asioista kuulla. Naiset ovat kyllä ihan hauskoja, mutta osa asioista kannattaisi ehkä jättää kertomatta eikä joka jaksoon tarvi suoltaa mistään seksileluista ja asennoista. Tässä oon toki tehnyt valinnan ja jättänyt kyseisen podin kuuntelematta viime kuukausina kun hoksasin ettei ohjelma ainakaan ”seksittömämmäksi” lähiaikoina muutu. Tiedostan sen, että luultavasti olen tässä asiassa vähemmistöä ja jokainen seksijakso varmaan lisää kuulijakuntaa, mikä on minusta se asian ydinongelma.

   Oon tästä asiasta Annan kanssa aika samoilla mielin. Nykyään tulee liikaa seksiä joka puolelta halusi sitä tai ei. Telkkarista ja radiosta tulee jatkuvasti joko sitä itseään tai vähintään mainoksia aikuisten lelukaupoista. Ja ei, olen ihan tavallinen 25v nuori nainen jolla on hyvä seksielämä, silti tämä on vaan liikaa. Mielestäni ihan kaikkea ei vaan tarvitsisi jakaa julkisesti, seksi voisi olla myös ihan sen osapuolten välinen ihana ja oma asia.

   1. Mä en osaa sanoa ton podcastin osalta juuta enkä jaata, kun en oo ikinä koskaan kuunnellut yhtäkään podcast-jaksoa. En oo itse asiassa kuunnellut minuuttiakaan Nonsenseä, koska podcastit ei vaan tunnu omalta jutulta. Mut just toi, että jotenki oon vaan tylsistyny siihen, kun joka kuukausi tulee joku uus ”vaikuttaja”, jonka koko vaikuttajuus pohjaa seksiin tai sitten muuten olemassaolevat repäisee jotakin saadakseen huomiota. Ja jotenkin koko seksiaihe on musta niin tylsä, etten ymmärrä kun siitä puhutaan koko ajan jotenki hirveän ”spesiaalina” ja tehdään siitä jotenkin iso numero. 

    1. Mulla tuli kans tuli nonsense podcast mieleen tästä ja ite ainaki tykkään niitten seksijaksoista. Rinnastit seksistä puhumisen esim flunssasta puhumiseen ja mielestäni hyvä vertaus. Mutta aivan samalla tavalla ku luen flunssaan liittyviä vinkkejä netistä, haluan myös seksistä kuulla asiaa. Ja parempi jos se tulee vielä oikeiden kasvojen takaa, eikä anonyymien jutusteluista jossain palstoilla.

     Podcasteista tuli mieleen, että millon sulta saadaan taas jaksoa? 🙂 vai ootko muuttanut mieltä omankin podcastin suhteen ettei se ole sun juttu? Toivottavasti et 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *