Mission accomplished

Huomenta ihanat! (okei, lienee paikallaan ilmoittaa, että nyt on edessänne postaus, joka tulee sisältämään ihanaa ihanan perään…)

Minulla oli eilen missio. Tai jossakin vaiheessa eilistä, mulla oli sellainen olo, että Markuksella on missio. Mä halusin Pariin reissulta mukaani saarivaltioon tuoda erään periranskalaisen, joskin Italiassa valmistetun, kaunottaren. Kuten aiemminkin jo kerroin, Markus oli merkinnyt puhelimen karttaansa tähdin reitin, jonka varrelta näitä aarteita löytyisi. Ystäväni J, joka on töissä Célinellä täällä Lontoossa oli salaa kertonut Markukselle, että todennäköisyydet juuri oikean kaunottaren löytymiseen ovat sangen slimmit. Markus vahingossa möläytti tämän tiedon mulle, ja suuntasin kohti Pariisia siinä toivossa, että tunnelin päästä näkyy edes auringon valoa, kun ei nähtävästi ainakaan minun toiveeni mukaista italialaista käsityötä.

Olin jo oikeastaan päättänyt, että en tule sitä saamaan. Kohtalon sanelemaa, se ei tule olemaan minun, antaa olla ja palataan asiaan, kun niitä jostakin saa. Markus kuitenkin Pariisia tuntevana johdatti minut ensin asemalta suoraan Lafayette Galleriesiin. Sieltä haukankatseella toisen kerroksen Célinen liike, ja varovainen kysymys. ”Löytyisikö teiltä…?” Ei.
Kävelin jo viereiseen Printempsiin lisää toivoani hukanneena odottaen, että sielläkin myydään ei-oota…

I had a mission in Paris.. 

IMG_3745

IMG_3858-001

”Löytyy, molemmat. Kumman haluat?” Ehhh.

IMG_3782

Mission accomplished.

Olin jättänyt tämän osan täysin luojan lykkyyn. Minä halusin mustan Luggagen Mini -koossa. Iso (12″ x 12″), muttei valtava. Ja kaiken kanssa tästä vuosikymmeniksi eteenpäin sopiva väri. Olin pyöritellyt Luggagen omistavien ystävieni kanssa valintaa laukun nahasta, ja miettinyt pääni puhki. Koska Célinen kauppoihin tulee joka aamu yleensä vain yksi kipale tietynväristä Luggagea, eikä niitä voi varata, olin varautunut siihen, että jään nuolemaan näppejäni. Pieni toive oli siitä, että siellä jompikumpi musta olisi jossakin viidestä kaupasta, ja olinkin päättänyt, että se, kumpi laukku siellä on, on se jonka otan. Koska se olisi sitten kohtaloa. Blondilla meni pasmat ihan sekaisin, kun siellä oli molemmat.

Célinen luggage valmistetaan lähtökohtaisesti kahdesta nahasta. Toinen on smooth calfskin -nahkaa, eli todella kaunista viimeisteltyä sileäpintaista nahkaa, joka on hieman kiiltävämpi, ja joka ainakin jossakin vaiheessa oli kanssasisartaan kalliimpi (ellei muistini nyt temppuile). Toinen on drummed leather, eli sellaista röpelöistä nahkaa, joka on pinnaltaan vähän karheampaa. Laukut ovat molemmat mielestäni tajuttoman kauniita, ja nahkavaihtoehdoista puhutaan vastaan ja puolesta molempien.

Smoothin plussia on mm. se, että se pitää jämäkkyytensä hieman drummedia paremmin (tämä kokemus on siis ystäviltäni, jotka omistavat molemmat versiot ja ystävältäni, joka on liikkeessä töissä ja lukemattomista keskusteluista) ja muoto pysyy paremmin vuosia samana. Drummed nahka on hieman pehmeämpää, jolloin pientä löystymistä on havaittavissa. Smoothin plussa on myös sen vuori, joka on tuota samaa nahkaa. Helpompi pitää puhtaana kuin drummedin mokkamainen vuori, johon tarttuu helpohkosti kaikki pöly ja nöyhtä. Minun silmääni smooth on myös luksuksemman näköinen. Se nahka on jotenkin niin kaunista. Drummedin plussa smoothin yli sitten vuorostaan on se, että siinä näkyy vähemmän käytön jäljet. Pitipä myös miettiä sitä, että smoothissa on kultaiset metalliosat (minun toiveeni), kun taas drummedissa hopeiset.

Painin aikanaan saman ongelman kanssa Chanelia valitessani, ja silloin voitti caviar-nahka pehmoisen lampaannahan yli. Silloin vaakakupissa oli päivittäisessä käytössä todella helposti naarmuuntuva lampaannahka, joka menettää muotoaan helpommin kuin caviar-nahkainen, vaikka onkin mielestäni kauniimpi. Valinta oli aika helppo silloin. Käytännöllisyys vuosien sijoituksessa meni kauneuden yli, ja olen ollut äärimmäisen iloinen valinnastani. Chanelissani ei näy ulkopuolella mitään käytön jälkiä. Ei mitään. Laukku on kulkenut täyteen ahdatuissa Lontoon metroissa, turvatarkastuksissa heiteltynä lentokentillä ja vaikka missä. Ei naarmun naarmua ja sen muoto on yhtä jämäkkä kuin kaupasta ulos kantaessani. Vuorikangas siinä on burgundya lampaannahkaa, ja siinä kyllä näkyy muutama käytössä tullut naarmu. Mulla lampaannahkainen Chanel ei olisi mitenkään selvinnyt edes ensimmäisestä vuodestaan naarmuitta, toisin kuin caviar.

Pyörin siellä Célinen liikkeessä, enkä osannut päättää. Toisessa kädessä kiilteli uskomattoman kaunis laukku, joka pitäisi muotonsa paremmin. Toisessa kädessä vuorostaan kaunotar, jossa ei näkyisi käytönjäljet yhtä helposti. Poukkoilin peilille vuoron perään toinen käsivarrellani keikkuen, yhdessä ja erikseen. Tuskan hiki nousi otsalle kun en millään osannut päättää. Kauniita ne olivat molemmat. Suorastaan tyrmääviä. Kyse ei ollut edes siitä enää. Tiesin, että toisessa muoto säilyy paremmin, ja se tuntui kädessäkin jämäkämmältä. Toinen oli ehkä n. 4 grammaa kevyempi ja piilottaisi naarmut paremmin. KUMPI?!

All I knew was that I wanted a black Mini Luggage from Céline. I didn’t even think as far as which, since I thought I’d just get the one they have. It is so difficult to find anywhere in black Mini, and I was quite sure the mission would be a mission impossible. I feel that smooth is more luxurious, more beautiful. The smooth calfskin keeps its shape a little bit better, whereas the drummed skin seems to sag a little bit with time. Then again all the marks on the smooth skin are more visible than on the drummed, which hides them well, and doesn’t scratch as easily. Such a difficult decision… WHICH ONE?!

IMG_4023-001

IMG_4033-001

IMG_4042-001

IMG_4025-001 IMG_4041IMG_4028-001 IMG_4026-001

Valitsin smoothin. Siinä missä Chaneleissa valinta oli helppo, arvoin tätä varmaan tunnin ja soitin kriisipuhelun sen jälkeen Vivvelle Suomeen. Alan ammattilaisena arvostan mielipidettä aika korkeelle sillä naisella. ”Ota se smooth”. Selvä. Ja kassan kautta ulos. Loppujen lopuksi tässä vei pidemmän korren se, että tuo uskomattoman kaunis malli pysyy vuodesta toiseen samanlaisena. Mun koulukaveri juuri valitteli sitä, että hänen vähemmän käyttämänsä drummed tuntuu vuoden käytön jälkeen siltä, että se painuu kasaan. Jos googlaatte ”celine drummed luggage”, niin näette että useissa kuvissa laukku ei vaan ole yhtä särmikäs kuin smooth-nahkainen. Nahka on eläväistä materiaalia, ja siihen kuuluu mun mielestä tietyllä tapaa vähän kuluma ja pienet käyttönaarmut. Jos niitä smoothiini tulee, niin tulkoot. Mutta ainakin se pitää mallinsa ja muotonsa vuosia ja vuosia. Eikä tämä Celinen smooth-nahka todellakaan ole mitään hepposta matskua. Chanelin lampaannahka on niin uskomattoman pehmeetä, että se ottaa sen osuman paljon paljon helpommin kuin tämä. Siksi tässä valinnassa ei ollut niin suuressa roolissa loppujen lopuksi nahan kestävyys. Molemmat kun on helvetin kestäviä.

Viime vuodet laukkumarkkinoilla korkeessa asemassa jyllännyt Céline nostetaan tällä hetkellä alalla todella korkealle juurikin korkealaatuisen nahkansa takia. Vertauksena käytetään Hermesin Birkiniä, ja jotkut ammattilaiset tuntuvat olevan sitä mieltä, että Célinen nahka on jopa parempaa. Mene ja tiedä. Kuitenkin, laukku on tällä hetkellä kiistaton muotimaailman it-bag, ja alan arvioinneissa epäillään, että laukku tulee muutamassa vuodessa saavuttamaan Chaneleiden hintatason. Ennustuksissa on n. 400-500 euron arvonnousu vuodessa. Katsotaan onko moinen sitten muutaman vuoden päästä jo tuplannut arvonsa.

Mä halusin ostaa laukun ehdottomasti Pariisista enkä Lontoosta paristakin syystä. Ranskalainen merkki, joten mulle jotenkin toi lisäarvoa sille se, että ostin sen Pariisista. Tyhmä perustelu, mutta tunnearvo-puolella painitaankin tämä kohdalla. Järkevä perustelu on se, että Pariisissa laukku maksaa 225 puntaa vähemmän kuin Lontoossa. Siihen hintaan sai jo menopaluun Pariisiin junalla ja kaiken muunkin mikä Pariisissa päivän aikana kului. Lisäksi todennäköisyydet sille, että ehtii omansa nappaamaan on paremmat kuin Lontoossa 🙂

Tanssiessani ulos Printempsista valtavan valkoisen paperikassin kanssa, Markus vaikutti vähän pettyneeltä. ”Mitä me nyt tehdään, kun ei tarviikkaan mennä kolmeen muuhun paikkaan?”

With my Chanel I chose functionality over beauty. Or well, actually I chose beauty over beauty. Caviar keeps it shape much better than lambskin. Lambskin is gorgeous, but I feel it’s not boxy enough after few years. It becomes even too smooth. And scratches so easily. So I went with caviar. Here I made sort of the similar choice and went for smooth. On the contrary to my choice with Chanel, my choice of Céline does scratch easier than its counterpart, but, and this is a big but, it does keep its shape firmer and doesn’t sag. I love my bags to have their boxy shape, so in the end, it wasn’t that difficult a choice. 

Yksi vuoden kivoimpia päiviä tulossa kuvien muodossa illalla teillekin nähtävästi 🙂

Mitäs tuumitte, valitsinko oikein? 🙂

So, what do you think. Did I choose wisely? 🙂

(Ja ne nillitykset mun merkkilaukkujen määristä/hinnoista kommenteissa voidaan jättää ihan suosiolla pois. Mua ei kiinnosta metriäkään kenenkään muun mielipide siitä, onko mulla liikaa laukkuja. Ne on mulle harrastus ja rakas asia, ja pidän niitä taide-esineinä siinä missä toiset Monet’n tauluja. Eikä se kuulu kenellekään muulle, montako laukkua mulla on. Piste. Ja ennen kuin joku vetää kortin siitä, miten minun tulee jättää hänen lapsilleen hyvinvoiva planeetta kuluttamalla vähemmän on hyvä ja miettii a) kuinka vähemmän kulutan määrällisesti, kun yhteen esineeseen käytän liikaa rahaa ja b) kuinka paljon se planeetta kuluu lasten saamisella ja näiden lasten kulutuksella sitten ylipäätään. Varsinkin meidän lapsettomien, jotka ei välttämättä lapsia tähän maailmaan edes halua tuoda, mielestä.)

Kommentit (185)
 1. sandr-A-licious
  20.11.2013, 11:57

  En tajuu tota sun Markus-ystävää ! ihan käsittämättömän outo tyyppi – kuka mies haluaisi muka laukkuetsintärumbaan mukaan ?! 😀

  1. Maailman paras ystävä 😀 Selkeestikin <3

   1. mietin aivan samaa 😀

 2. Ihana. Mihin sitä muita laukkuja kohta enää tarvitsee, kun omistaa tällaiset helmet, Chanelin ja Celinen. <3

  1. Nojep. Tässä itse asiassa seison vaatekaappini edessä arpoen mitkä menevät huuto.netin kautta myyntiin. Olen itselleni luvannut muutaman laukun myydä, kun en niitä oikeasti tarvitse näiden kahden lisäksi 😀

   1. Laita mielummin blogiin myyntiin! 🙂 täydellinen tuo celine <3

    1. Mä tykkään huuto.netistä, kätevämpi 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *