Mökkimainen hotellivierailu Helsingissä

rantapuisto (19 of 29)

*Kaupallinen yhteistyö hotelli Rantapuiston kanssa

Saimme viime viikonloppuna tilaisuuden vierailla Helsingissä hotelli Rantapuistossa, ja se olikin aika hauska kokemus! En ihan hirveästi ole viettänyt hotelleissa Helsingissä aikaa, sillä perheeni on aina asunut pk-seudulla. Oli kuitenkin hirveän hauskaa päästä kokeilemaan miehen kanssa tuollaista hotelliviikonloppua Helsingissä. Tunne oli kuin mökkilomalla, nimittäin Vuosaaren lähellä sijaitseva hotelli oli ihan supersymppis vierailupaikka, jossa tunsi olevansa kuin mökillä keskellä Helsinkiä.

Jos nyt jotakin negatiivista täytyy Rantapuistosta sanoa, niin se tulee ehkä ensimmäisenä tunteena. Rakennus on näin talvella ulospäin hieman kolkon ja vanhan näköinen. Rakennus on kuitenkin jo yli 50 vuotta vanha, ja se on alunperin suunniteltu 60-luvulla pankin koulutuskeskukseksi. Kun kuitenkin kävelee sisään pääovista, hurmaa rakennus nimenomaan suunnittelullaan ja sisustuksellaan. Koko paikka huokuu aitoa retroa, ja joka paikkaa koristavat jättikokoiset ikkunat takaavat, että jokainen tietää olevansa aivan keskellä luontoa. Koko rakennus ympäröity metsällä ja kallioilla ja se jatkuu sisätiloissa, missä on käytetty paljon puulajeja. Rantapuisto on yhdistelmä suuria tiloja, siipiä ja atrium-pihoja. Alkuperäistä sisustusta on säästetty, ja paikassa on ihanan lämmin tunnelma takkoineen, vanhoinen valisimineen ja erikoisine puukattorakenteineen. Hotelli Rantapuistosta on tullut itsenäinen hotelli pari vuotta sitten, ja nykyään siellä palveleekin ihan todella hyvä ravintola ja vieraat voivat nauttia niin pakohuoneesta kuin paljusta Rantapuistossa vieraillessaan 🙂

rantapuisto (13 of 29)

rantapuisto (1 of 1)

rantapuisto (1 of 29)

rantapuisto (2 of 29)

rantapuisto (3 of 29)

rantapuisto (4 of 29)

Rantapuistossa on menossa parhaillaan bliniviikot, ja illalliseksi voi valita joko blini-buffetin tai vaihtoehtoisesti yhdeksi ruokalajiksi voi a la carte -listalta tilata itselleen biliniannoksen. Tattariblinit oli ihan superherkullisia ja täytteitä löytyi porosta mätiin.

rantapuisto (5 of 29)

rantapuisto (6 of 29)

rantapuisto (7 of 29)

rantapuisto (8 of 29)

rantapuisto (9 of 29)

rantapuisto (10 of 29)

rantapuisto (11 of 29)

rantapuisto (12 of 29)

Pääruoka oli ihan superherkullista, suomalaisin viboin tehty ja annokset erittäin muhkeita. Jälkiruoan siirryimme syömään tuohon takan eteen nautiskellen takan rätinästä, lämmöstä ja mökkitunnelmasta. Ai että kuolasin miehen juustolautasta, mutta onneksi tuo hunajapähkinöillä koristettu pannacottakin oli aika herkullista!

rantapuisto (14 of 29)

rantapuisto (15 of 29)

Rantapuistossa aamupala kuuluu hotelliyön hintaan, ja aamupala oli ihanan kattava ja täyttävä. Oli ihanaa istuskella kaikessa rauhassa tuijotellen jäälle ja päin, nauttien siitä luonnon helman rauhasta. Voin vain kuvitella, kuinka kaunista tuolla on kesällä!

rantapuisto (16 of 29)

rantapuisto (17 of 29)

Jos aikataulu olisi sallinut, olisimme ehdottomasti käyneet kokeilemassa pakohuonettakin, mutta tällä kertaa valitsimme päiväaktiviteetiksi paljun ja saunan.

rantapuisto (18 of 29)

rantapuisto (20 of 29)

rantapuisto (21 of 29)

On itse asiassa ihan mahtavaa, että ”joudun” juomaan tällä hetkellä alkoholitonta skumppaa, sillä siitä ei tule sellainen rikollinen olo, jos skumppaa latkii menemään 10.30 aamulla 😀 Jotenkin kuitenkin kylmä alkoholiton skumppa kruunasi täysin tuon kuumassa paljussa istuskelun ja rauhasta nauttimisen. Oli ihan hassua, kuinka hiljaista ja rauhallista tuolla on. Vaikka tuosta ei taida mennä edes kymmentä minuuttia Itäkeskukseen, oli oli kuin olisimme jossakin kaukana maalla. Oli rauhallista, avaraa, tyhjää. Mies totesi viikonlopun aikana monta kertaa, että harvinaisen rauhoittava ja rentouttava paikka. Ja sen helmenä kyllä tuo palju!

rantapuisto (22 of 29)

rantapuisto (29 of 29)

Palju ei tokikaan kuulu hotelliyön hintaan, vaan se on varattava ja maksettava erikseen. Rantasaunan (joka oli superviehättävä myös sisältä) saa vuokrattua omaan käyttöön 300 eurosta alkaen ja paljun 100 eurolla. Nämä ovat siis alkaen-hintoja kahdelle tunnille, mutta näistä voi aina pyytää tarjousta Rantapuistolta. Mietinkin tuolla, että tuo olisi ihan täydellinen paikka esim. polttareille tai muille juhlille tai muuten vaan ystäväporukan illanvietolle tai mukavalle talvipäivälle.

Tuosta on kuitenkin todella helppo kulkea keskustaan, mutta samalla saa olla täysin luonnonhelmassa ja omassa rauhassa 🙂

Paljun lisäksi suosittelen erityisesti Rantapuiston brunssia!

rantapuisto (23 of 29)

rantapuisto (24 of 29)

rantapuisto (25 of 29)

rantapuisto (26 of 29)

Meidän piti päästä nauttimaan brunssia ystäväpariskuntamme kanssa, mutta influenssa… Niinpä äitini ja siskoni tulivat seuraksemme vielä brunssille, joka oli ruokailuistamme Rantapuistossa melkein suosikkini! Suosittelen lämpimästi vaikka Ystävänpäivän tai vastaavan kunniaksi kokeilla tätä brunssiksi keskustan brunssipaikkojen sijaan, sillä sijainti on niin kaunis! Varsinkin kesällä tämä on varmasti ihan hurmaava paikka mennä brunssille ja puistokävelylle. Hotellilta kun on kävelymatka mm. Aurinkolahteen.

rantapuisto (27 of 29)

rantapuisto (28 of 29)

Hotellihuoneen hinnat vaihtelee tietenkin, mutta esim. tällä hetkellä huone Rantapuistossa on n. 80 euroa, sisältäen aamiaisen. Tämä on sangen edullinen hinta Helsingin hotellitarjonnassa, ja mikä parasta, parkkipaikkaakaan ei tarvitse tuskailla! Iso ja ilmainen moinen löytyy suoraan päärakennuksen edestä 🙂

Kiitos Rantapuistolle mukavasta käynnistä! Oli hauskaa viettää tällaista hotelliaikaa ”omassa” kaupungissa, ja voin kyllä suositella kaikille, jotka haluavat minigetawayn lähtemättä kauas tai heille, jotka etsivät majoitusta Helsingissä. Aina ei ehkä tule asiaa ajatelleeksi niin, mutta keskustan ulkopuolellakin on vaikka ja mitä kivoja paikkoja!

Kommentit (4)
  1. Kiitos vinkistä! Olipa mukavaa lukea. Ja on kyllä niin totta, että luontoa ja maisemia löytyy Helsingistäkin.

  2. Moi. Meinasitko tehdä juttua siitä sun uudesta läppäristä? 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *