MUNGOLIFE 10 V!

Mungolife

 

 

 

Wuhuuuu, onnea 10-vuotiaalle Mungolifelle! Ihan järjetön ajatus, että blogini on ollut olemassa kymmenen vuotta. Hippasen päälle kolmasosan elämästäni. Aika jännää. Miettikää, jos mun blogi on pystyssä vielä kymmenen vuotta, niin sen kaksikymmenvuotispäivänä se on ollut mukana puolet mun elämästä. 

Mietin tänään mun kymmentä rakkainta muistoa blogihistoriani aikana. Tavallaan tekisi mieli listata sellaisia ihania tapahtumia, joista oon kertonut blogissa, kuten Benji, Dante, häät yms. Mutta ne ovat oman elämän huikeita tapahtumia, jotka olisi olleet olemassa ilman blogiakin. Nyt vaan pääsin jakamaan ne kanssanne. Mietin, mitkä on niitä tapahtumia, jotka juuri blogi teki mielettömän hienoksi ja jotka blogini mahdollisti? Nämä ei ole missään paremmuusjärjestyksessä, vaan ihan vaan jossakin summittaisessa järjestyksessä, koska näiden järjestäminen paremmuusjärjestykseen olisi vain mahdotonta. 

 

1. Oma vaatemallisto 

Olin itse asiassa ihkaensimmäinen bloggaaja, joka suunnitteli vierailevana suunnittelijana malliston Nelly.comille. Se oli mieletön kokemus, jossa pääsi kokeilemaan millaista suunnittelijana oleminen olisi ja siihen sai valtavan hienosti tukea Nelly.comilta. Vaikka mallistosta ei aktiivisessa käytössä ole juuri mitään vaatetta, on tuo seitsemän vuoden takainen projekti edelleen lämpimänä muistona mielessäni. 

2. Maailmanympärimatka 

Yhteistyömme Rantapallon kanssa alkoi Australiaan muuttomme tiimoilta, mutta heti alussa neuvottelupöydässä oli idea maailmanympärimatkasta. Nuorena tyttönä mulla ei todellakaan olisi ollut taloudellista mahdollisuutta ensin muuttaa tyhjän päälle Ausseihin ja sitten lähteä vielä maailmanympärimatkalle. Tai no, olisi, mutta se olisi vaatinut pitkää taloudellista valmistautumista. 

Matkaan saatiin paljon apua ja ideoita Rantapallolta ja koko reissu oli ikimuistoinen kokemus, jota ei todennäköisesti olisi ikinä tullut tehtyä ilman blogia. 

3. Ammatti 

Jos en silloin kymmenen vuotta sitten olisi löytänyt Bloggeriin ja avannut omaa hassunnimistä sivua, jonne kirjoittelin kaikkea mahdollista, en välttämättä olisi tässä tilanteessa nykyään. Blogi on tehnyt minusta ammattibloggaajan, ja nykyään se on mun päätoiminen elantoni. En tiedä kuka tai mikä minusta olisi tullut ilman tätä. Tämä on vaikuttanut sekä nykyiseen työtilanteeseeni että siihen, kuka olen koulutukseltani. Aloitin oikiksen opiskelijana, mutta kymmenen vuoden kohdalla olen Bachelor (Hons) in Arts, Fashion Management. Olisinko opiskellut juristiksi? Olisinko vaihtanut koulua joka tapauksessa? En tiedä. Blogi ja muoti vei mukanaan ja löysin itseni Lontoosta opiskelemassa alaa. Myös tulevaisuuden urahaaveissa markkinointi on valtavan isossa roolissa, eikä se todennäköisesti sitä olisi, ellen olisi vuosia kerryttänyt kokemusta vaikuttajamarkkinoinnista. 

4. Ensimmäinen isompi blogimiitti

Muistelen sitä edelleen lämmöllä. En muista tarkalleen vuotta, olisko ollut 2009? Muistan, että järjestin silloiselle melko pienelle bloggaajaporukallemme kokonaisen tapahtuman, ja edelleen muistan sen kuvan meistä kaikista jätesäkkiasuissamme. Ne, jotka on olleet blogiskenessä mukana sen yhdeksän-kymmenen vuotta, muistaa sen. Näin jälkeenpäin ajatellen meidän ensimmäiset blogimiittimme oli ensimmäisiä askelia kohti tätä solidaarista, toisiaan tukevaa porukkaa, joka on nykyään ihan oma ammattikuntansa. 

5. Ensimmäinen palkkio bloggaamisesta

Muistan kuinka oudolta tuntui, että joku maksoi minulle bloggaamisesta. Joku ihan oikeesti maksoi euroja tililleni siitä, että minä kirjoitin tätä julkista päiväkirjaani. Ajatus on nykypäivänä melkeinpä absurdi, sillä milloin missäkin näkee pohdintoja siitä, minkä verran blogilla tienaa ja miten sen alkuun pääsee. Silloin aikanaan blogilla tienaaminen tuli positiivisena yllätyksenä sen tekemisen rinnalle. Kauas on tultu. 

6. MLL:n idolina olo 

Mut äänestettiin vuosia sitten Mannerheimin Lastensuojeluliiton yhdeksi nuorten idoleista. Se oli ihan älytön kunnia, ja edelleen muistan sitä lämmöllä. Arvostan todella paljon Mannerheimin Lastensuojeluliiton toimintaa ja oli todella hienoa päästä olemaan pikkiriikkinen osa sitä kaikkea. 

7. Lukijoiden yhteydenotot

Niitä on lukemattomia. Ehkä ensimmäisinä tulee mieleen kolme eri lukijaa, erilaisella asialla. Yksi nuori nainen, jolle blogini toimi pienenä päivän piristyksenä kun hänen äitinsä oli saattohoitona. Yksi nuori nainen, joka löysi blogistani lujuutta syömishäiriön jälkimainingeissa ja yksi nainen, jonka lapsen kielijänne leikattiin mun blogin kirjoituksesta heränneen oivalluksen jälkeen. 

Näitä on oikeesti vuosien aikana tullut satoja. On niin paljon liikuttavia sähköposteja, joita olen itkenyt ja nauranut. On niin paljon ihania tarinoita, kauniita sanoja ja myötäelämistä. Eniten mieltäni lämmittää, kun saan kuulla olleeni avuksi. Varsinkin tässä silent refluksi/kireä kielijänne -jutussa. On ollut mieletöntä kuulla, että yli kymmenen vanhempaa on keksinyt blogistani, että heidän vauvallaan voisi olla tällainen ongelma ja menneet samoille lääkäreille ja saaneet saman avun. Ei oikein sanat riitä kertomaan, miten etuoikeutettu olo on siitä, että on omilla sanoillaan, omilla kirjoituksillaan päässyt auttamaan pieniä vauvoja. Ja monia monia aikuisia naisia.

8. Se yksi IG-seuraaja, joka...

... ehdotti Danten vatsavaivoista ekan kerran mainittuani koko refluksista. Meillä ei edes ollut silloin kovin ongelmallinen tilanne ja ajattelin tapahtumaa normaaliksi vauvan kehityksen vaiheeksi. Tämä seuraaja (jonka tunnusta en enää muista, enkä satojen viestien joukosta enää edes löydä) tarjosi refluksia yhdeksi jutuksi. Ohitin koko ehdotuksen ensiksi, sillä eihän Dante puklaillut. Ja vasta parin viikon päästä palasin tähän ajatukseen, kun enemmän ja enemmän tuli syitä ja huomasin oireiden sopivan täydellisesti. Kiitos tämän yhden ihanan lukijan, meidän pieni kultaakin kalliimpi poikamme, sai heti tarvitsemaansa hoitoa ja sai elää hyvin iloisen ja onnellisen, kivuttoman, vauvavuoden. En pysty edes kertomaan, kuinka kiitollinen olen. Ja jos tätä luet, niin toivon, että ymmärrät yhteydenottosi merkityksen. Se ei ollut ainutlaatuisen arvokas vaan meille, vaan kauttani myös monille muille!

9. Apu ja neuvot

Teidän apu ja neuvot ovat olleet tässä vuosien varrella ihan älyttömän tärkeitä. Oon saanut niin paljon apua erilaisiin ongelmiin ja koenkin välillä, että te olette mun tietopankki, mut terapeutti ja mun assistentti. On niin helppo kääntyä teidän puoleen ja saada teiltä apua, neuvoa, mielenkohennusta ja kaikkea muuta. Jotenkin tuntuu, että jokin asia on aina iloisuudessaan isompi tai sitten surullisuudessaan helpommin kannettava kanssanne jaettuna.

10. Kaikki lukijakohtaamiset

Oon kohdannut vuosien varrella satoja lukijoitani. On ihanaa, kun joku tulee vastaan ja sanoo "Moi, sulla on ihana blogi". (Valehtelematta 80 % teistä aloittaa aina tuolla samalla lauseella :D) Multa on pyydetty yhteiskuvia, multa on jopa pyydetty nimmareita. Ootte ihan hassuja! Olette niin ihania, niin hauskoja tyyppejä ja vaan niin iloisia kohtaamisia mun arjessa, että en voi tarpeeksi kiittää kaikkia teitä, jotka rohkeasti tuutte juttelemaan! Ootte parasta! 

+ BONUS: Aviomies.

Mähän tapasin sen tapahtumassa, jossa olin blogikollegoiden kanssa tapahtumajärjestäjän kutsumana. Tekis mieli kiusata mun miestä ja laittaa se vasta sijalle 11, mutta todellisuudessa siihen on syynsä, miksi en laske häntä tähän listaukseen mukaan, on mun yltiöromanttinen kuvitelma siitä, että what's meant to be, is meant to be. Me törmättiin Blockfesteilla, mutta me oltais yhtä hyvin voitu törmätä kaupassa, salilla (who am I kidding?) tai vaikka baarissa. Ei Suomi niin iso maa kuitenkaan ole. Mutta, Mungolife olemassaolo ainakin vauhditti tai varmisti meidän kohtaamisen. 

Aikamoisen sanattoman kiitolliseksi vetää kun alkaa miettimään tän blogin merkitystä mun elämälle. Mieletöntä, että osa teistä on ollut mukana kokonaiset kymmenen vuotta! Miettikää, KYMMENEN VUOTTA. Ja ihan yhtä lailla kiitos teille kaikille, jotka tulitte mukaan viikko sitten, kuukausi sitten, vuosi sitten... Milloin tahansa tämän polkuni varrella. 

Hieno vuosikymmen. Saa nähdä montako vuotta meillä on vielä yhteiseloa ja saadaanko vielä joskus juhlia sitä, että blogi on ollut mukana kaksi vuosikymmentä. 

Tervetuloa mukaan Mungolifen toiselle vuosikymmenelle ja tervetuloa uudistuneeseen Lilyn Mungolifeen :) 

P.S. Tiedättekö mikä on siisteintä tässä blogimuutossa? Mä pääsen melko helposti kaikkiin mun postauksiin vuosilta 2011 tähän päivään, vaikka iso osa niistä on piilotettu teiltä. Se oli vähän hankalaa Rantapallon puolella, mutta nyt näen ne kaikki helposti. Mietinkin, että nostalgiahöyryissäni voisin järkyttävän itseni nolaamisen riskilläkin nostaa sieltä muutaman postauksen. Minkä haluaisitte lukea? Edelliseen postaukseen tulleiden vastausten perusteella Vince Neilin tatska-postaus on ollut yksi ikimuistoisimpia, mutta mitä haluaisitte lukea uudelleen? 

Kommentit

Ninalepo (Ei varmistettu)

Mukana kuljettu jo yli yhdeksän vuotta! Ja aion jatkossakin pysyä aktiivisena lukijana. Blogisi on ainut jota seuraan, enkä oikein kaipaakkaan muuta. Jatka Anna samaan malliin :)

Minskiii (Ei varmistettu)

Täällä sitä vaan ollaan, monta vuotta mukana olleena! Olin löytänyt vasta muutamia blogeja ja ymmärsin koko blogin olemassaolon vasta. Kunnes menin mun siskoni koneelle ja hän luki sun blogia :D! Ai herranjumala, ajattelin silloin, että ketä kiinnostas tämmönen. Öööö...tässä sitä vaa ollaa, sanoisinko ehkä 8:tta vuotta? On aika mennyt nopsaa :) ja blogi on ehdottomasti ollut jokapäiväinen piristysruiske :)! Valehtelematta oon sen 8 vuoden aikana käynyt jokapäivä täällä lukemassa :)! Mieletöntä ja oikeesti todella hienoa, että tätä jaksat tehdä intohimona :)! Se näkyy! Arvostan kyllä sun blogia :) toivon, että jatkat sen 10v :D lupaan olla mukana kokoajan!

Onnea Mungolife! Ja ihan mahtavaa että olet nyt Lilyssä.

Millamk (Ei varmistettu)

Heh, kaikki nämä hetket kyllä muistissa! Nuo greige-bootsit ja tutu on kyllä yks ikimuistoisimmista asuista. Jostain syystä muistuu kans mieleen se sellainen yks h&m (joku spessumallisto?) maksimekko, missä olit muistaakseni Arezin valmistujaisissa sairasta mitä kaikkea sitä muistaakaan.

Ihana idea nostaa vanhoja postauksia! Mielenkiinnolla odotan mitä nostat.

SaraI (Ei varmistettu)

Mä haluaisin nähdä vanhoja asukuvia uudelleen! Sun ansiosta kiinnostuin vaatteista enemmän ja sain inspiraatiota. Tuo asu neonvärisissä kengissä on yksi lemppareistani :) Esim. Xenialla on ollut postauksia missä vanhoja asukuvia koottu yhteen samalta vuodenajalta, ne on olleet kivoja.

Lalala (Ei varmistettu)

Sama! En tiedä minkä takia mulla on jäänyt eniten mieleen semmonen yksinkertanen asu missä sulla on valkonen mekko, oot ihanan ruskettunu ja sit sulla oli semmoset ruskeat mokkasiinit, olitte muistaakseni koko perhe jossain reissussa jossain kaupungissa. Se ois mukava nähdä uudestaan ainakin, palasin aina katseleee sitä asua ja ostin itsellekkin semmoset kengät mutta en kyllä ollut yhtä stunning ::D

Jonkou (Ei varmistettu)

Onnea Mungolife 10v! Tuosta Nellyn vaatemallistosta tuli mieleen, että mulla on edelleen se Everlong-tuubihuivi (oliko se ton niminen?) ja pinkki viittamainen vaate tallessa ja satunnaisessa käytössäkin!

Vakkarilukija (Ei varmistettu)

Aloin lukemaan jo silloin kun asuit herra V:n kanssa ja otit kuvia punatiiliseinää vasten. Sun korkkarikoulu oli huikee, niitä videoita ois huippuu fiilistellä :)

sannnnnnni (Ei varmistettu)

Demi.fi keskustelupalstalle aikoinaan olit mungolifen linkannut, ja sieltä sen löysin. :D Tai ainakin joku oli linkannut, jos et sinä itse. Tuntuu kyllä näin lukijanakin hullulta ajatella, että 14v minä ja nyt 24v minä lukee tätä samaa blogia edelleen, niin ikään puolisolla ja lapsella rikastuneena. Mitään muuta blogia en ole jaksanut aktiivisesti seurata teinivuosista lähtien. Ei niitä monia sen puoleen ole enää olemassakaan. Jatka samaan malliin! :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Korkokenkäkoulu!

Ellaaa (Ei varmistettu)

Korkkarikoulu ja se sydänsuruopas

Nau (Ei varmistettu)

:D aika kuluu. Korkokenkäkoulua ois mahtava nähdä uudestaan, naurattaa jo ajatuskin.. Kauanhan siitäkin on jo aikaa?

heidip
A DAY OFF

Haha mulla tulee kyllä vähän hasardit jutut mieleen tältä blogin lukemisen ajalta, joka on jatkunut hyvinkin pitkään! Yksi vaate, jonka muistan aina on Aruban reissulta se pusero, jossa on ne enkelin siivet takana. Muistan kun pikkupentuna ajattelin miten se on niin ihana!:D Ja viimeksi eilen kehällä ajellessa tuli mieleen sun muistutukset turvavälistä sen jälkeen kun sulla oli ollu peräänajo. Tai miten tapasit A7X jäbät lentokoneessa. Pelottavaakin jopa mitä kaikkea muistaa! :D

Ansba (Ei varmistettu)

Itelle muistuu mieleen Koivukylän Hoasin opiskelijakämpän esittelyvideot Valtterin kuvaamana. Silloin olin itsekkin muuttamassa pois kotoa ja haaveilin sisustavani samalla tavalla ensimmäisen oman opiskelija-asuntoni :D Niiltä ajoilta muistuu myös mieleen erityisesti se tarina, missä ostit Ikeasta ison punaisen ruusutaulun ja kuljetit sen taksilla kotiin kun ei mahtunut autoon! Eli melko kauan on tullut luettua, kommentoitua vain muutamaan otteeseen mutta sun blogis on ollut aina lemppari. Kiitos älyttömästi tästä kymmestä vuodesta! Ja EHDOTTOMASTI jakoon kaikkia vanhoja ihan alkuajan postauksia, se nostalgiaryöppy mikä niistä tulisi <3

Essiiij (Ei varmistettu)

Käsittämätöntä, miten nopeesti aika kuluu. Oon aina aatellu, et oon sunkin blogia seurannut joku max kolme vuotta, mut nyt kun rupee ajattelemaan niin ennen Rantapallo-aikaa kyllä oon seuraamisen aloittanut. Ja jos kerran Rantapallolla oot ollut noin kahdeksan vuotta, ni kyllä ainakin 9 vuotta on tullut seurattua. Hämmentävää! :D Voisin silti kyllä lukea sun juttuja seuraavatkin 9 vuotta, ei siinä. :) Ja ehdottomasti kannatan vanhojen postausten uudelleenjulkaisua! :D

Merrykoo (Ei varmistettu)

Kiitos Anna tästä vuosikymmenestä, jonka ajan olen saanut seurata ruudun takaa tarinaasi, tapahtumiasi ja touhujasi. Olet todella inspiroiva ja arvostan ajatuksiasi, mielipiteitäsi ja tapaasi tuoda ne rehellisesti ja suoraan esille. Itse muutaman vuoden vanhempana on välillä tullut ajatuksia että "voi kun minäkin....", silti olen samalla ollut todella iloinen siitä että olet päässyt kokemaan ja elämään. Ihanaa jatkoa sinulle, toivottavasti saamme iloa blogistasi myös seuraavat kymmenen vuotta! :)

Joooooooooooooooooooo (Ei varmistettu)

Se postaus ja tarina, missä päädyit samaan lentokoneeseen Avenged Sevenfoldin kanssa! Vai törmäsitte heihin vain lentokentällä Ausseissa? Oon koittanut googletella sitä teidän yhteiskuvaa, mutta se taitaa olla piilotettuna. Kiinnostais se kovasti :)

JW (Ei varmistettu)

Hei ja kiitos Anna menneestä vuosikymmenestä! Olen ollut mukana kutakuinkin alusta lähtien. En edes muista, kuinka blogiisi alunperin päädyin, mutta täällä ollaan edelleen :) Mäkin muistan korkkarikoulun ja sydänsuruoppaan! Ja lisäksi maailmanympärimatka sekä sun asettuminen Lontooseen. Oon niin usein koittanut etsiä vanhoja tekstejäsi nostalgiahöyryissä, joten ihanaa, jos julkaisisit jotakin vanhoja postauksia uusiksi :)

Vertsu (Ei varmistettu)

Paljon Onnea pyöreistä vuosista! Ihan uskomatonta kuinka aika on kulunut! Itse olen ollut mukana arviolta 9,5 vuotta ja blogiasi on aina ollut ilo seurata, koska se on aina ollut aito ja sinun näköisesi etkä ole yrittänyt mennä johonkin tiettyyn blogimuottiin.

Kiitos näistä vuosista ja postauksista! Matkassa aion pysyä vasta edeskin!
Onnea vielä!! :) :)

Sara1 (Ei varmistettu)

Voi apua mä olin unohtanut sen ekan ison miitin! Miten siitä voi olla noin helvetin kauan :D mites blogiristeily, oisko se ollu 2010?

lukija (Ei varmistettu)

Moi Anna! Seurasin blogiasi nuorempana mutta jossain vaiheessa lopetin blogien lukemisen ja netissä pyörimisen kokonaan niin putosin kärryiltä. Iso yllätys kun eksyin nyt taas blogiisi ja huomasin että sulla on jo ehtinyt tulla lapsikin! Mihin aika katoaa?? Sitä tuppaa unohtamaan kuinka vanhoja tässä oikeasti ollaan kun pari vuotta sitten päätin mennä yliopistoon ulkomaille ja kaveripiiri koostuu 19-22 vuotiaista. :D Sit välillä aina muistaa et ai niin oon 29 enkä enää 20..

Huomasin et olit jo ehtinyt hieman kritisoida blogin ulkoasua itsekin aikaisemmassa postauksessa. Näin lukijan näkökulmasta vinkkinä haluaisin sanoa että hieman isompi fontti tai riviväli (ehkä 1,15) tekisi tekstistä helpommin luettavan. Esim. Tickle your fancyssä fontti ja riviväli on tosi miellyttäviä silmälle ja tekee lukemisesta vaivattomampaa.

Mut tosi ihanaa löytää takas sun blogiin!

Miamia (Ei varmistettu)

Eikä mua niin ilahduttaa tämä kommentti t: itsekin lähenen kolmeakymppiä ja itsekin nyt korkeakoulussa väääähän nuorempien kanssa :D

Muuten itse postaukseen, itse havahduin että oon pyöriny mukana lähemmäs 10 vuotta, luulin että paljon vähemmän olisin ollut lukemassa näitä. Hämmentävää miten aika vaan katoaa nopeasti :| muistan kun olit australiassa, tulit suomeen, lähdit lontooseen, muistan ton ihanan asun keltasilla korkkareilla ja strippibaariseikkailun tatskoineen. Kiitos hyvistä jutuista, näitä on ollut viihdyttävää lukea :)
Terkuin Mia

Hepa (Ei varmistettu)

Paljon onnea 10-vuotiaalle Mungolifelle!

Muistan kaikki nämä etapit, mukana on tullut roikuttua kaiketi jo vuodesta 2009. :D Lisäisin listaan vielä valintasi Fun Fearless Femaleksi, olikos se Cosmon lukijaäänestys? :)

Hepa (Ei varmistettu)

Ja pakko vielä todeta, että aivan mielettömän arvokas tuo lukijan yhteydenotto Danten oireisiin liittyen. Tunnetun blogin etuja tuo suuri lukijakunta, jonka joukkoon mahtuu monenlaista tietoa ja erilaisia kokemuksia.

Disney princess (Ei varmistettu)

Kaikki mitä vain haluat ja koet sopivaksi julkaista. Henkilökohtaiset voi pitää itsellään. Mut kaikki muut käy!! Etenkin disney-miehet postaus aivan huikee tragikoomisuudessaan!! totta kai kaikki ymmärtää että se ei sun nykyelämää kuvaava mitenkään, mutta se oli yks mieleeni painunut

AnnikaER (Ei varmistettu)

Hei mikä tää korkkarikoulu on!? Ehdottomasti kiinnostais se! T. 26v enkä osaa kävellä korkokengillä.
Ja kiitos blogistasi! En ole ollut erityisen aktiivinen lukija, mutta arvostan todella ammattitaitoasi ja blogisi parissa kyllä viihtyy :)

La Dolce Musica (Ei varmistettu) http://www.nouw.com/ladolcemusica

Paljon onnea! Kyllä bloggailu on niin mukavaa. Pääsee tekemään kaikenlaista! Blogini on vasta vähän yli vuosi vanha ja on tosi kivaa nähdä mitä kaikkea kymmenessä vuodessa ehtii tehdä! Niin hienoja saavutuksia :)

TK (Ei varmistettu)

Hankala nimetä yhtä tiettyä postausta minkä haluaisin nähdä, mutta asukuvat on ollu yksi asia minkä takia sun blogia olen niin pitkään seurannut. Bloggerista on tultu pitkä matka tänne. :) Olisi ihanaa, jos vanhoja asukuvia olisi päässyt jostain kurkistelemaan.

Kiitos blogistasi, se on inspiroinut minua tosi paljon siitä lähtien, kun sitä sen n. 10v sitten olen ensimmäistä kertaa selannut. Mieleenpainuvimpia postauksia ovat olleet tosi asukuvien lisäksi korkkarikoulu ja kirppistelyn ABC.. Aina viikon lopuksi lukijoiden kysymykset oli koottu vastauksineen yhteen postaukseen, ne oli jotenkin tosi kivoja. :)

IinaS (Ei varmistettu) https://bangsiina.com

Kiitos Anna näistä vuosista! Oon seurannut sua jo todella pitkään :) Korkkarikoulu olisi kiva nähdä uudelleen!

Ja muistan ikuisesti kun olitte Merin kanssa Ausseissa ja kuvasitte sellaisen torakkavideon! :D Olitte molemmat ihan hysteerisiä kun torakka viipelsi lattialla, pompitte pöydillä ja sohvilla haha :D Olisi niin hauskaa nähdä se video uudelleen.

KKK (Ei varmistettu)

En tiedä ilmeneekö muilla samaa ongelmaa mutta näen kuvat vain tästä uusimmasta postauksesta. Muissa postauksissa näkyy vain pelkät tekstit :/

Emma (Ei varmistettu)

Joo, ehdottomasti vanhoja postauksia esiin niin paljon kuin vain kehtaat laittaa :D
Kirjottelit, että et ole täysin tyytyväinen itsekään tähän ulkoasuun, ja täytyy kyllä yhtyä tähän. Toki sanoit että koko Lily kokee ulkoasumuutoksen, joten jään odottelemaan sitä.
Minua juttujen keskellä olevat mainokset eivät haitanneet, koska ne olivat aika pieniä, mutta kun sivulle tultaessa (käytän siis puhelimen selainta) lävähtää koko näytön kokoinen mainos, jonka saa suljettua vain pienestä ruksista ylänurkasta, meinasin hiukkasen ärtyä... :D
Toinen vähän ärsyttävä juttu on muiden bloggaajien otsikot heti sinun postauksen jälkeen. Ensin erehdyin luuleemaan niitä sinun postauksiksi, ja aloinkin jo ihmetellä, missä vaiheessa olet tuosta aiheesta kirjoitellut.
Niin kuin joku mainitsi, fontti on myös aika pientä ja pidin enemmän perhe-blogin ulkoasusta. :) Mutta ulkoasua lukuunottamatta minulla ei ole blogistasi kuin hyvää sanottavaa, mielelläni luen seuraavat 10 vuotta lisää!!

SiljaTuulia (Ei varmistettu)

Mä oon tainnu lukea sun blogia vuoden 2010 tammikuusta lähtien, ku asuit yksin Simban kanssa ja kuvasit asuja sitä parvekkeen (??) punasta tiiliseinää vasten ja sulla oli blondi pitkä tukka! Jostain syystä mulle on jääny varsinkin mieleen sellanen asu kun sulla oli sellanen hopeinen tunika/mekko miss oli tosi pussimaiset ne hihat, varsinkin niinku siitä olkapäiden kohdalta ja muistan kun selitit että kolit koko ajan niitä korjaamassa :D Kaikkee sitä voikin herranen aika ihmismieli muistaa!

Vierailija (Ei varmistettu)

Olisi ihana päästä taas lukemaan sun Aussi ajoista ja maailmanympärysmatkasta!

oussi (Ei varmistettu)

Australia postaukset esiin!

Alice K (Ei varmistettu)

Aloin lukemaan vähän sen jälkeen kun olitte lähteneet ausseihin, olisko se nyt ollut v. 2011 sitten? Joskus aiemminkin oon varmaan blogiin törmännyt kun mielikuva jostain paljettitakista tms ja arezista. :D Tatskajuttu esiin ja kiinnostaisi todella paljon uuden-seelannin postaukset nyt kun olen itse lähdössä sinne working holidaylle! Aussipostauksiakin olisi kiva lukea. Aussiaikoina sulla oli joku todella kaunis maksimekko jossain vaiheessa, en kyllä muista sen enempää että minkä näköinen. Muutenkin olisi kiva jos niitä "vuoden asut" postauksia tulisi näkyville.

Vierailija (Ei varmistettu)

Ehdottomasti maailmanympäri matkasta haluaisin lukea vanhoja postauksia! Itse tullut vasta sen jälkeen vakituiseksi blogisi seuraajaksi :)
Ja niin paljon hehkutettu korkokenkäkoulu video olis kyllä pakko saada nähdä :D
Kiitos maailman parhaasta blogista ja onnittelut!

Kikoa (Ei varmistettu)

Olen seurannut blogiasi tuon kymmenen vuotta! Hassua, ei tunnu niin pitkältä ajalta. Blogisi on ainoa, jota olen seurannut tauotta näin pitkään.

Minulle blogistasi oli apua kolme vuotta sitten imettämisessä, vaikka siihen aikaan vauvahommat olivatkin vielä ihan vieraita blogissasi. Nimittäin stressaavassa elämäntilanteessa maitoni ei meinannut herua, mutta keksin, että luen jotain kevyttä ja mukaansa tempaavaa, jolla saan "heruuko-heruuko" stressiajatukset pois. Mungolifen postausten avulla sain mielen rennoksi ja imetyksen taas rullaamaan! :D Samana syksynä näin sinut ja miehesi Mötleyn keikalla, mutta en kehdannut tulla tämän asian tiimoilta kiittämään. :)

Tanja90 (Ei varmistettu)

Mä olen lukenut sun blogia ihan sen alkuajoista lähtien. Kiitos näistä kaikista vuosista! :)

Mua kiinnostaisi lukea uudelleen joitain randompostauksia sun aussi- ja maailmanympärysmatka-ajoilta. Muistaakseni teit jonkun maailmanympärysmatkakooste-postaukse? Se olis upeeta lukea uudelleen!

Toki korkokenkäkoulu-video olis ihan huippu myös, mutta ymmärrän, jos et halua julkaista sitä enää. Opin siitä niin paljon silloin aikoinaan! :D

Minä vain. (Ei varmistettu)

Herkistyin, kun huomasin kohdassa 7 että miun kommentti ja s.posti on jäänyt mieleesi :) Vaikkakin silloin vakavan asian keskellä elettiin niin muistan edelleen kuinka sairaalassa pääsin hetkeksi karkuun elämäni pelottavinta asiaa tänne sinun blogiisi. Paljon on tuosta hetkestä eteenpäin tultu ja paljon on sen kautta opittu. Kokemus avasi ihan toisenlaiset silmät tulevaisuuden suhteen ja nyt tuntuu siltä, että olen löytänyt elämässäni oman unelmani. Unelman, jota kohden en olisi ilman tuota kokemusta uskaltanut mennä. Edelleen kipuilen menetyksen takia, äidin neuvot ja välitön läsnäolo on sellaisia joita kaipaisin edelleen elämääni vaikka mittari näyttää jo yli 30vuotta, mutta koska yksi äitini neuvo oli että mene elämässä eteenpäin positiivisella asenteella ja hymy huulilla niin silloin sitä on niin tehtävä :D Ja edelleen notkun täällä sinun matkassasi, saat miut monesti nyökyttelemään että juuri näin ja välillä annat uutta pohdittavaa ja uusia näkökantoja asioihin. On mukava katsella ihan vaan kauniita kuvia ja lukea vähän pinnalisempaa tekstiä, mutta kaikkein eniten pidän siun syvällisemmistä teksteistä ja vaikka siulle varmasti kaikenlaisten mielipiteiden esiin tuominen on aina jonkinlainen "riski" niin silti olen todella kiitollinen, että niitä teet. Ne on vaan puhdasta kultaa! Niin kuin olet sinäkin :) !! Kiitos tuhannesti kaikista näistä vuosista, niitä on miulla ja mungolifella takana jo yli 9. Eli melkein alusta asti ollaan mukana oltu eikä ole kyllästymisen merkkejä vielä näköpiirissä.

Hsmm (Ei varmistettu)

Korkkarikouluvideot!! Olisi niin huikeaa :D Samoin muita vanhoja höpöttelyvideoita (missä esim puhuit venäjää, enkkua ruotsia?), vaaanhoja asukuvia ja postauksia Aussi-ajoilta!

Kommentoi