My addiction

Mungolife

Tiedättekö mikä on aika ihanaa? Se, että ulkona sataa ja on hyvä tekosyy käpertyä sänkyyn koko päiväksi. Kahvi kädessä peiton alla läppäri sylissä on about yks siisteimpiä paikkoja olla.

Ja tosiaan se kahvi. Mä oon joskus blogissa kertonutkin, että nuorempana kyseinen aine oli mulle kuin huumetta. Mun äiti juo kahvia lähinnä sosiaalisissa tilanteissa ja tapahtumissa, siinä missä isi juo aamulla melkeen puoli litraa kahvia ennen kuin lähtee töihin ennen aamukuutta. Mulla se homma ei mennyt ihan noin sulavasti, varsinkaan kun 16-vuotiaana menin kahvilaan töihin, ja kahvia oli ympärillä aina. 17-vuotiaana mulle normaalia oli juoda aamulla kahvi, että sai päivän käyntiin, kouluun päästyäni piti saada toinen, että jaksaisi aamun tunnit. Lounaan jälkeen kahvi. Töihin saapuessa ensimmäiseksi piti kaataa se oma kahvi. Sitten todennäköisesti iltavuoron aikana vielä kuppi tai kaksi.. Kunnes sitten totesin, että tuolla vauhdilla saan itselleni mahahaavan hyvin äkkiä, ja päätin juoda kahvia maltillisemmin. Ja olin kävelevä ihmisraunio ja monsteri jatkuvasti. Vaihdoin teehen ja kofeiinitabletteihin ja lopetin kahvin kokonaan. Kun ei pystynyt vähentämään, piti lopettaa kokonaan. Sitten ne kofeiinitabletitkin jäi. Mä en nimittäin niinkään vieroittanut itseäni kofeiinista, vaan siitä itse litkusta, kahvista.

Neljä vuotta en juonut kahvia ollenkaan, joskin kulutin kyllä mustaa teetä ja kokista. Sinä aikana oli yksi repsahdus. Annoin itselleni luvan juoda kahvia, ja viikossa olin palannut sellaiseen viisi kuppia päivässa -tahtiin. Kun Twilightissa Edward sanoo kliseisesti Bellalle "It's like a drug to me. Like my own personal brand of heroin" mä olen ajatellut, että se on mun suhtautuminen kahviin. Ollut. Vasta joskus 22-vuotiaana olen taas alkanut pikkuhilja juomaan kahvia. Annoin itselleni luvan juoda kahvia juhlissa tai muissa tilaisuuksissa. Musta tuli myös silleen aika vahva mun kahvista luopumisessa, että avokonttorissa töissä ollessani haistoin kahvin aina ja lakifirmassa töissä ollessani mä usein myös keitin sitä kahvia. Viimeiset pari vuotta oonki vihdoin löytäny jonku kultaisen keskitien ja antanut itselleni luvan juoda korkeintaan kupin kahvia päivässä. Ja tästä päästäänkin siihen, että esittelen teille uusimman ja suosikkini keittiömme asukeista. Kävin ostamassa myöhäiseksi joululahjaksi itselleni (ja tavallaan myös Annikalle :D) nimittäin vihdoin Nespressokeittimen.

Päädyin tuollaiseen mahdollisimman pieneen keittimeen, joka vie vähemmän tilaa ja siihen sopiva maitovaahdotin sitten mukaan :) Väriksi kerma, kun muutkin keittiökoneet noudattaa samaa linjaa. Usein kuulee, miten hirveen kallista toi Nespresso -kahvi on ja muuta valitusta aiheesta, mutta tässä vajaassa kuukaudessa on kyllä kone vienyt oman sydämeni täysin. Siisteysfriikki on tyytyväinen kun koneen puhtaana pitäminen ja puhdistaminen käy kirjaimellisesti napin painalluksella. Liikkuvien osien, eli tyhjien kapseleiden säilytysosan ja maitovaahdottimen huuhtelu vie todella vähän aikaa. Tosin oon maitotuotteiden kanssa aika natsi aina ja useimmiten pesen ihan harjalla ton vaahdottajan. Mutta silti. Ei mene kuin kaksi napin painallusta ja kolme minuuttia, niin mulla on täydellinen kahvi valmiina ja kone puhdas.

Hintakaan ei mun mielestä ole todellakaan paha. Itse kone maksoi kyllä 150 puntaa, mutta kapselit maksaa täällä 29 - 35 pencee ja maito ei nyt mitenkään luokattoman kallista muutenkaan ole. Tavallinen pannukahvi on mun mielestä ihan perberistä muutenkin ja useimmiten oonkin matkalla kouluun tai ennen luentoa ostanut aina mochan tai laten koulusta. Pannukahviin verrattuna on varmaan Nespresso -kone joo kalliimpi, mutta ei mua haittaa "maksaa" joka aamu 30 senttiä mun täydellisestä kahvista maitovaahdolla. Kapseleille taiottiin keittiöstä täydellinen astia Annikan läpinäkyvästä Aallon maljakosta, ja täytin sen suosikkimauilla heti alkuun. Ei olla vielä ehitty kokeilemaan niitä kaikkia makuja, jotka tuli koneen mukana, mutta mun suosikkeja on kyllä noi Variationsit, eli Caramelito, Cioccotino ja Vanilio. Makukahveja, jotka on kyllä aivan ihania :) Lisäksi Decaffeinato Lungo on aika mieluinen, silloin kun haksahdan myös illalla juomaan kahvia, ja kofeiinition ratkaisu on paikallaan.

Oli kieltämättä vähän hankalaa, kun kotona ei ollut kahvinkeitintä, kun ystäviä tuli käymään, ja joutuivat hakemaan aamukahvinsa kulmakunnan kahvilasta. Nyt ei tarvii, ja herkullisen aamupalan/brunssin järjestäminen kotona käy helposti ja nopeasti.

Ja siinäpä se tämän tytön perinteeksi muodostunut aamupala/välipala. Töiden tekeminen on paljon mukavempaa, kun vieressä on herkullista kahvia ja annos marjoja :)

Ihania kahvihetkiä myös ruudun toiselle puolelle tähän sunnuntaihin! Mä voisin repiä itseni peiton alta suihkuun, mennään tänään katsomaan The Wolf of Wall Street. Se on kyllä 3 tunnin leffa, eli ehkä toinen kuppi kahvia olisi ihan sallittu? ;)

Kommentit

Herkullisen näköset kahvit. :) ite juonu kohta 15 vuotta kahvia, ensimmäinen kahvi tuli nautittua 14 vuotiaana kaverin luona ja parhaimmillaan join noin 5 kuppia päivässä. Vähitellen vatsa ja keho ei kestänyt liikaa kahvia. Kerran pyörryinki ku oli liikaa kofeiinia veressä. Mutta nyt en oo juonu kahvia noin paljon moneen vuoteen. Nykyään menee se 1 kuppi päivässä aamuisin ja se on mulle jokapäiväinen kohokohta ja sitten alkaa päivä näyttämään paremmalta :) eilen tuli juotua hyvää kahvia kakun kanssa kun musta tuli eilen rouva :))

Anna (Ei varmistettu)

Ai teillä oli nyt ne häät!! :) Ihanaaa, onneksi olkoon kovasti!! :)

svea (Ei varmistettu)

Pakko tulla puolustelemaan (omaa;D) kahvin juontia(ni) sillä että tunnen kaksi sisäelimiin erikoistunutta lääkäriä eli molemmille vatsahaavat ja muut ovat tuttuja, ja kumpikaan heistä ei usko että kahvinjuonnilla olisi erityisiä haittavaikutuksia jos kulutus pysyy alle neljän tai viiden kupin //päivä. Molemmat heistä juovat myös punaviiniä ehkä neljänä iltana viikossa pienen lasin tai kaksi. :)

Anna (Ei varmistettu)

Hmmm, eli jos juon enemmän kahvia, pitää sitten juoda myös punkkua?! :D KÄY!!

I (Ei varmistettu)

Täälläki ilmoittautuu kahviaddikti! Tosin 8 kk sitten jouduin vähentämään ja rankasti, kun vauva ilmoitti tulostaan :) Ja totta tosiaan maistuu herkullisemmalta, kun sitä ei joka välissä ole juomassa. Aamukahvi on se päivän kohokohta nykyään! itseasiassa kahvin vähentäminen oli mulle vaikeempaa entä tupakoinnin lopettaminen..

Anna (Ei varmistettu)

Voin kuvitella, että on tosi vaikeeta. Röökiä kun paheksutaan paaaaaljon enemmän kuin kahvia, niin siinä ei oo sitä painettakaan :D

asasfaf (Ei varmistettu)

Muistaakseni luin jostain, et kahvin juojille tulee kofeiinittomasta kahvista placebo-efekti ja se piristää ihan samalla tavalla, kuin tavallinen kahvi.

Anna (Ei varmistettu)

varmasti :D Siks mä sitä juonki täällä itekseni välillä ku iltasin teen töitä. Mutta sen jälkeen pystyy sentään nukahtamaan :D

annika (Ei varmistettu)

Mä sain mun siskolta tollasen Nespressokoneen, mutta en ole vielä koittanut. Ainakin Suomessa ne kapselit pitää tilata netistä.... mutta niin! Tyhmä kysymys, mut lisäätkö maidon vaan maitona joukkoon? Et noilla ei ole niitä "maitokapseleita"? Olen tottunut Dolce Gustoon ja siinä esim. latteen on kahvikapseli sekä maitokapseli... mutta tässä vissiin vaan niitä kahvikapseleita? Or what? Ymmärsitköhän sitten yhtään mitä selitän :D

Anna (Ei varmistettu)

Ihan vaan maitona tuosta maidottimesta. Ja siis mun mielestä kapseleita saa ostettua ihan muualtakin, eiks sinne just avattu oma Nespresson myymälä ainakin Helsinkiin? Tässä on joo vaan kahvikapseleita mun tietääkseni :)

Kate (Ei varmistettu)

Minä olen nähnyt kahvikapseleita jossain ihan normi s-marketeissa yms just tuollasia kun sinulla kuvassa, mutta en tietenkään ole varma onko ne nespresso keittimiin mutta kahvikapseleita ne oli :)

Anna (Ei varmistettu)

Mä en itse asiassa tiedä noista mitään, täällä pystyy niin helposti käymään Nespressolla vaan hakemassa :)

annika (Ei varmistettu)

Mä oon turkulainen ja ainakin täällä Stockalla sanottiin, et vaan netistä sais :/ Helsingistä sit ehkä muutenkin!

Anna (Ei varmistettu)

No voi persus.. :/ Mutta eikö ne aika vauhdikkaasti toimita?

sarrrri (Ei varmistettu) http://www.sarrrri.com

Minulla on vastaus tähän! Eli Suomeen avataan kevään/kesän aikana oma Nespresson myymälä, mutta sitä ennen ainoa tapa on tilata netistä. Lähettävät tilauksen aina seuraavana arkipäivänä, eli ei kestä juuri mitään saapua. Joissakin kaupoissa myydään "nespressokeittimelle sopivia" kapseleita, mutta ne saattavat rikkoa koneen, eikä se silloin mene takuuseen jos on käytetty ns. vääränlaisia kapseleita. :)

Anna (Ei varmistettu)

Jes, kiitos :)

Erika (Ei varmistettu)

Hei voisitko tehdä tarkemman esittelyn tosta sun kahvikoneesta? Mua kiinnostais mm. malli ja sit miten toi maidonvaahdotin siis toimii? Onkse ihan erillinen laite vai tuliko ton mukana? Ja miten se toimii? Vai onks noita Nespressoja semmosiakin missä se on jotenki kiinteesti mukana? Mulla on ollu reilun vuoden Dolce Guston kahvikone ja kiinnostais "päivittää" Nespressoon, mutten oo oikeen koskaan tajunnut miten toi toimii.. Eli ilmeisestikin se "kahviosuus" valutetaan kapselista ton keittimen läpi, ja maitovaahto kaadetaan erikseen päällekö..? Kun Dolce Gustossahan (ja käsittääkseni myös Pauligin Cupsolosta) tulee esim. Vanilla Latte-paketissa 2 eri kapselia, toisesta maito ja toisesta kahvi.. Et semmonen step by step-esittely olis kiva! :)

Anna (Ei varmistettu)

No en ehkä tämän tarkempaa siitä tee :) Mulla on Nespresso Citiz Magimix Cream. Maidonvaahdotin tuli tuossa erikseen. Se on maailman helpoin. Paina kerran, niin tulee lämminä, paina kahdesti niin kylmää. On sellasia, joissa on mukana, mutta mun mielestä sellainen vei liikaa tilaa :) Ja tossa tosiaan erikseen keitetään se kahvi laittamalla kapseli sisään ja sitten kaadetaan maitoa vaahdottimeen, painetaan nappia ja venataan 80 sek, jonka jälkeen se on valmis, ja voi kaataa kahvin joukkoon. Lämmittää maidon samalla :)

Tui (Ei varmistettu)

Mulla olis tarpeeton ja käyttämätön Nespresso Umilk, valkoisena ja kapseleitakin useampi kymmenen. Kiinnostaako? :)

MouMou (Ei varmistettu) http://moumou.fi

Ooh, vaniljalatte! Ymmärrän täysin. Noihin kapseleihin jää koukkuun. <3

Anna (Ei varmistettu)

No aijaa!! Mun suosikki on kyllä ehkä Caramelito :D

heli (Ei varmistettu)

Nespresso sponssas?

Anna (Ei varmistettu)

No ellei Nespresso siirrä mun pankkitilille josta en oo tietonen ton koneen verran rahaa, niin ihan itse maksoin yhteensä 199 puntaa tonne tavaratalon kassalle. Merkitsen aina yhteistyöt selkeästi, tässä ei ole merkintää, kun se ei siihen kuulu.

Nessie (Ei varmistettu)

Haha mistään ei voi näköjään kirjoittaa ellei oo maksettu mainos joidenkin lukijoiden mielestä. Musta on kuitenkin kivaa kun erikseen ilmoitat että on mainos, kuten sulla on tapana. Ja tämä ilmiselvästi ei ole, mutta sait kyllä mut ylipuhuttua! Ja rupee ihmees yhteistyöhön Nessien kaa, niin voit arpoo esim mulle ton masinan :D

Anna (Ei varmistettu)

No just näin :D Ja voi kun saiskin tollasen teille arvottavaks :D

Rosita (Ei varmistettu) http://siipienhelinaa.blogspot.com

Kahvi on kyllä niin hyvää, että sitä tulee juotua ihan joka päivä! Yleensä pitäydyn parissa, max kolmessa kupissa, jolloin se vaikutus tuntuu lähinnä positiiviselta. Sitä enemmän jos tulee juotua niin tulee helposti maha kipeäksi.. Pirteyteen en ole kahvin kyllä huomannut vaikuttavan, mutta kai siihen turtuu kun juo joka päivä? Kapselikoneet vaikuttaa kivoilta ja niistä tulee myös hyvää kahvia, mutta itseäni häiritsee se muovin määrä mikä niissä tulee käytettyä. Siksipä meillä juodaan aina pannukahvia ja mutteripannulla keitettyä :)

Anna (Ei varmistettu)

Se on kyllä totta tuossa :) Mä en vaan tykkää yhtään pannukahvista, niin se olisi aika no-no hankinta meille :/

Emma (Ei varmistettu)

Nespresson kahvikapselit on tehty alumiinista, ne voi siis kierrättää metallinkeräyksessä :)

Anna (Ei varmistettu)

Hei hyvä tietää! :)

Katri (Ei varmistettu) http://loveleave.blogspot.com

Yyh, sain saman masiinan joululahjaks duunista mutta a) en voi sietää mitään kahvia b) en halua sitä kotiini, edes poikaystävän käytettäväksi, koska se on Nestlen tuote. Hieno lahja joo mutta ei kyllä huomioi sitä, että oikeesti yllättävän monet ei juo kahvia ollenkaan.

Anna (Ei varmistettu)

Voi vittuperkelesaatana mä olen tyhmä ihminen. Rääkäsin täällä kovaan ääneen tän kommentin luettuani ja juteltiin Annikan kanssa aiheesta. Mä en OLE TAJUNNUT että Nespresso on Nestlen kone. Kyllä. Vitun vammanen akka. Mä vielä pohdin siellä kaupassa DeLonghin, Krupsin ja Nespresson väliltä, ja päädyin tähän, kun vaikutti helpoimmalta käyttää. MITEN SÄ ET ANNA TAJUA TÄTÄ?!?!? Mä en oo itse asiassa ollut ees tietonen tuosta 80-90 -luvun sotkusta, vaan Annika kerto mulle siitä just. Mä aloin vaan semiboikotoimaan Nestlettä sen toimarin "vesi ei ole julkinen oikeus" -lässytyksen jälkeen, ja pyrin kattomaan, etten osta lafkan tuotteita. AGAIN, vittusaatana sanon minä. No, eipä siinä, ei tota oikeen takaskaan voi viedä moraalisyihin vedoten, että sori en tajunnu. Tästä lähtien vielä tarkempaan syyniin siis, etten vahingossakaan osta Nestlen vettä.

Rege
Pöllömummo

"Vitun vammanen"... Heidän kanssaan työskentelevänä aina särähtää korvaan kun joku käyttää kyseistä sanaa haukkumasanana, vaikkakin sit itseään mollais. Pikkunillitys tähän kohtaan, no can do.

Anna (Ei varmistettu)

Nojoo, ei ehkä paras sana käyttää. Jotenkin omassa päässä vammanen on aina vaan jotenkin ollut ainoastaan haukkumasana, enkä koskaan ajattelee esim. mieleltään tai kehitykseltään häiriintyneiden kohdalla sanaa vammanen.. Pitäisi opetella kokonaan pois tuosta :/

rousku (Ei varmistettu)

Moi! Mun on ihan pakko kommentoidakun siis mulle selvisi tänään jotain niin järkyttävää, että sanattomaksiveti. The Body Shopin, joka tukee kehitysmaita ja vastustaa eläinkokeita, omistaa kukas muukaan kuin eläinkokeista tunnettu loreal. Ja lorealin osakkeista kolmanneksen omistaa Nestle!! En tiedä tiesitkö, mutta halusin kertoa ihan vain siksi, että mihinkään ei näköjään voi luottaa. Arvostus body shopia kohtaan ropisi aika lailla...

Anna (Ei varmistettu)

Joo, tiesin kyllä, että L'Oreal omistaa The Body Shopin. Mutta mulle tärkeintä siinä on kuitenkin heidän ympäristöarvonsa ja eläinoikeuksiensa puolustus, omistusuhteet sinänsä toissijaisia jos tuotetta iholle laittaa. Tosin omat meikkisuosikkini ei muutenkaan oo The Body Shopilta :/

Katri (Ei varmistettu) http://loveleave.blogspot.com

Voi ei :D Mä itseasiassa vähän suoraan sanottuna ihmettelinkin, tai siis ajattelin, että jos tietäisit, et ois varmaan ostanut. Varmaan tosi hyvä laite ja onhan se kai joku testisuosikki myös mutta kun pirun NESTLE!!!

Anna (Ei varmistettu)

No aijaa :/ Höhhh. Mutta silti rakastan tota kahvia, jonka siitä saa. Bad bad person me :(

Piia (Ei varmistettu)

Tervehdys! Voisitko johonki postaukseen laittaa vinkkiä kuinka hiuksesi kiharrat? :)

Anna (Ei varmistettu)

Voisin :) Ja laitankin mahd. pian :)

raita (Ei varmistettu)

Mä niin herkuttelisin tuollaisilla, jos kestäisin paremmin kofeiinia. Nytkin yöunet on vaan välillä niin tiukassa, että vissiin parempi koittaa pärjätä ilman :) Addiktoituisin myös varmaan saman tien...

Anna (Ei varmistettu)

Noita saa kofeiinittomiakin ;)

Nii
En vaihtais sekuntiakaan

Me ostettiin kotiin Nescafén Dolce Gusto pari vuotta sitten enkä anna sitä enää ikinä pois. Aivan huippu. Parasta on, että tohon jopa meidän S-Marketista saa niitä kapseleita. Ja joo onhan se kalliimpaa kuin peruskahvi, mutta ei niin kallista ettenkö sitä hintaa olis valmis maksamaan hyvästä aamukahvista. Ilman aamukahvia musta tulee päänsärkyinen ihmishirviö. Muuten juon töissä päiväkahvin ja muuten en oikeastaan ikinä. Joskus harvakseltaan saatan juoda iltakahvit, jos on vieraita, mutta silloinkin valitsen mieluummin teen.

Anna (Ei varmistettu)

Joo, kyllä mä aivan koukussa ainakin olen :)

Katja (Ei varmistettu)

Hei jostain syystä tää sun blogi on nyt ihan kummallisen näkönen mun koneella :D Siis että koko sivu on siirtyny aika reilusti oikeelle, tossa vasemmassa reunassa on infoboksin levynen ihan vaan valkonen kaistale ja sitten se infoboksi ja sit melkolailla tasan sivun puolivälistä lähtien oikeeseen reunaan päin sijottuu ite tekstit. Siis että on tavallaan siirtynyt koko blogisivu tommosen sivupalkin verran oikeelle. Muissa rantapallno blogeissa ei oo samaa. Niin ja tosiaan oli eilen jo. Vähän on häiritsevän näkönen :D Selitin nyt kyllä taas äärimmäisen huonosti, mutta toivottavasti tajuat :)

Anna (Ei varmistettu)

Tekniikka yrittää kovasti tätä selvittää, mutta eivät ole vielä saaneet paikannettua ongelmaa :/

Katja (Ei varmistettu)

Ja nyt kun testailin vähän omaa selainta, niin tosiaan mulla on Adblock ja kun se on päällä niin sivu on tolleen sivupalkin verran oikeella, mutta kun sen ottaa pois käytöstä niin tulee mainokset oikeeseen reunaan ja sivu näyttää normaalilta, eli teksti keskellä ja sivupalkit molemmissa reunoissa. Silti kyllä vähän jännä että ei tää sun blogi ennen mennyt tolleen, vaikka Adblock mulla on ollutkin tosi pitkään ja ei myöskään oo muissa blogeissa tolleen :)

Anna (Ei varmistettu)

Hei kiitos tästä, helpompi ohjeistaa tekniikkaa, kun on tarkempi selitys, miksei toimi!! :) Tai mikä ei toimi :)

*Suvi* (Ei varmistettu)

Minulla Windows ja Adblock, sama ongelma. Ollut myös ties kuinka kauan eikä aiemmin ole tehnyt vastaavaa.
Poikaystävällä Linux ja Adblock, ei ongelmaa. Jokin johtolanka?

Anna (Ei varmistettu)

Nyt vissiin saatu ratkaistua? :)

Tuii (Ei varmistettu)

Heissan! Mulle ei ny muistu mieleen, onko sulla tatuointia ranteessa. Mutta jos on, ni sattuko se ihan vietävästi. Mua kuumottais kauheesti joku uus kuva, mutta mun ammatissa sen pitäis olla paikassa mikä on helppo peittää.

Pages

Kommentoi