My boys ♥

Mungolife

Koska nähtävästi koirafaneja ruudun toisella puolen riittää, niin otetaanpa tällainen kahden viikon päivitys mun poikien yhteiselosta tähän asti. Kuten kerroin hieman huolestuneena alussa, Simba ei oikein olisi voinut vähempää Jedistä välittää. Nyt kahden viikon kohdalla voinkin jo iloisesti sanoa, että tässä ollaan menty eteenpäin ja isoveikka on alkanut jo kiinnostumaan pienestä vipeltäjästä.

Kerran on saatu kärhämä aikaiseksi, mutta sekin oli ehkä enemmän ihmisten vika kuin koirien. Äitini antoi tottumuksesta / ajattelematta herkullisen häränhäntäluun vain Simballe. Jedi kävi tietenkin sen siltä varastamassa. Simba heitti vähän isännän ottein pikkuveljen niskasta irti luusta. Uikutusvalituskin hiljentyi murahduksella ja haukahduksella. Komentojen kulku on siis selkeä pojilla. Tuossa muutama päivä sitten pojat alkoivat jo leikkimään yhdessä. Pylly pystyssä häntä vispaten leikkikutsuja alkuun esitti vain Jedi, mutta nyt niitä aloitteita on alkanut tekemään jo Simbakin. Takapihalla rehaavat hirveetä vauhtia ja jahtaavat toisiaan ja kotona jahtaavat kilpaa palloja ja vetoleluja.

Jedin lempileikki taitaa olla vetolelusta taistelu, jossa se välillä voittaa Simban, kun tämä ei uskalla vetää ihan niin kovaa. Tosin välillä kyllä Simbakin sisuuntuu ja kiskoo kyllä vetolelun Jediltä pois. Tennispallojen jahtaaminen on aina ollut Simban suosikki ja nyt niiden perässä menee kaksi karvapalloa. Tosin pakko sanoa, että Jedi ei ehkä ole tajunnut vielä tennispallojen hienoutta. Sen ilo siinä leikissä on Simban jahtaaminen. Kumpikin voittaa. Simba saa jahdata tennispalloa ilman kilpailua, Jedi saa jahdata Simbaa. Poikien jahdatessa toisiaan on hauska huomata, miten Jedi sukeltaa tv-tason alle "suojaan" heti kun on vähänkin alakynnessä ja sitten tulee taas sieltä uhoomaan. Ei se sinne enää kauaa kyllä mahdu :D

(Tätä kirjoittaessani pojat leikkivät mun edessä repien yhdessä vinkuopossumia ja Simba välillä muristen näyttää miten opossumia murhataan. Jedi istuu vieressä ja ihaillen katsoo menoa silloin. IHANIA!)

Muutenkin alkaa jo heräämään vähän veljellistä rakkautta Simbankin puolelta. Jedin uikahtaessa tämä käy aina tarkistamassa, mikä on tilanne. Jedi tykkää nukkua pedin lisäksi TV-tason alla, missä on varmaan vähän viileämpi. Eilen se näki jotain unta, josta sätki ja uikahteli ja Simba tuli heti katsomaan tilanteen. Mun sydän melkein suli kun toinen varovasti tassulla kosketti Jediä, joka heräsi hetkeksi ja jatkoi sitten unia rauhallisemmin.

Jedi palvoo edelleen Simbaa ja vahtaa sen joka liikettä. Simban kanssa lenkillä Jedi kulkee suurimman osan matkasta sylissä, koska ei todellakaan jaksa samaa etäisyyttä vielä mennä sillä vauhdilla. Jos Simba katoaa näköpiiristä alkaa heti ujellus ja uikutus, muuten on silmät kiinni isoveikassa. On jotenkin hassua, miten ihmismäisiä nuo tietyllä tapaa on. Usein Simban peuhatessa jotain erikoisempaa, Jedi pyllähtää istumaan ja katsomaan. Simban hyppiessä sohvalle / nojatuolille, Jedi jää istumaan aina tosi hämmentyneen näköisenä. Melkein voi nähdä kun rattaat pyörii päässsä toisen miettiessä, miten hemmetissä se tohon pystyy. Ja sitten se loikkii sohvaa vasten itse, kun yrittää perässä samaa. Hölmö vauva.

Ruokakuppikäyttäytyminenkin on jo rutinoitunut näillä kahdella. Alkuun Jedi yritti nyysiä kaikki Simban sapuskat, mutta pari kertaa Simban annettua palautetta on osannut kiltisti pysyä omalla ruokakupillaan. Simba ei vieläkään tee elettäkään Jedin ruokakuppia kohtaan ja juovat kiltisti samasta vesikupista. Ruokahalua tolla pienellä riittää kyllä kahdenkin pennun edestä. Vaikeaa tulee lähinnä annostella ruoka niin, ettei tuo pieni lihoa pahasti. Jedi käy täysin normaalisti tyhjällä kupilla pari kertaa päivässä vaan nuoleskelemassa sitä tai istumassa sen vieressä pyytävä katse pienellä nassullaan.

Simba nukkuu valikoidusti joko mun vieressä tai mun siskon kanssa. Yleensä tulee kuitenkin mun huoneeseen nukahtamaan kun Jedi menee petiinsä mun sängyn viereen. Kun oon ollut Lontoossa, niin Jedi on nukkunut mun vanhempien huoneessa. Ei tunnu välittävän niinkään, kenen lähellä nukkuu, kunhan saa olla pedissään. Usein jos Jedi on vasta nukahtamaisillaan petiin, Simba hyppää mun viereen mun sängylle ja sieltä katselee Jedin petiin vähän sellaisella "lälläslää" -asenteella.

Jedi on edelleen todellinen riiviö. Suostuu selälleen alistumaan ja tulee jo kutsuttaessa luokse (useimmiten), mutta jatkuvasti herran ollessa hereillä saa olla varuillaan, milloin kaveri on pahanteossa. Vähemmän jo tosin puree kaikkea, mutta on äärimmäisen kiinnostunut joka asiasta minkä löytää ja kaikkea pitää maistaa.  Tosi vahva luonne, joka kyllä kertoo aina kun ei halua tehdä jotain (leikata kynsiä, olla harjattavana, olla hihnassa tms.) ja kyllä tekee selväksi jos haluaa huomiota tai ruokaa. Yksi ihanimpia pentuja, jotka olen koskaan nähnyt. Tosi leikkisä ja valloittava, aktiivinen kaveri.

Ollaan pyritty antamaan pojille myös aikaa erossa toisistaan. Jedin nukkuessa käyty pitkällä lenkillä vain Simban kanssa jne. Simba on tottunut nukkumaan aamupäivät kaikkien ollessa töissä tai koulussa, niin oon välillä vaan laittanut sen siskoni huoneeseen päikkäreille aamupäivisin Jedin rehatessa. Tää ei kylläkään useimmiten toimi, kun Jedi vinkuu Simban luokse pääsemistä. Oon myös paljon kulkenut Jedin kanssa jossain asioilla / näkemässä kavereita. Kaikki kaverit haluaa kovasti nähdä pientä, niin on ollut hyviä syitä lähteä sen kanssa kotoa. Jedi ei tykkää yhtään autosta, mutta viihtyy hyvin bussissa :D Autossa alkaa hirvee valitus ja mussutus, kun istuu laukussaan, mutta bussissa vetelee aina hirsiä (tai valloittaa mun sylistä matkaseuralaisia).

Tällä viikolla kerron muuten vielä enemmän noista meidän koiravarusteista, nimittäin pelkkiä ylistyssanoja riittää meidän laukulle ja pedille. Tuolla Mattolaiturillakin Jedi nukkui kai 90 % ajasta. Saatuaan ensin mielettömän määrän rutistuksia ja pusuja kanssabloggareilta nukahti laukkuunsa ja nukkui tyytyväisenä lämpölampun alla sitten pari tuntia. Heräsi kai 10 minuuttia ennen kuin lähdin kaveria viemään siskolleni ja tämän mukana kotiin. Tuo laukku on maaginen, jos koiranpennun haluaa saada rauhoittumaan ja tutimaan. Simban kanssa meillä ei ollut kunnollista laukkua aikanaan, ja sillä ei ollut ikinä samanlaista turvapaikkaa. On ollut tosi ihanaa, kun on voinut mennä näkemään kavereita vaikka minne, ja kaveri on tutinut laukussa tyytyväisenä suojassa ja lämmössä. Se itse pyytää usein päästä laukkuun, ja on ottanut sen omaksi pieneksi turvapaikakseen selvästi.

Muuten arki on aika lailla tasoittunut täällä. On ihan kamalaa, mitä vauhtia toi pieni kasvaa. Perjantaina kun olin ollut kaksi päivää poissa ja tulin takaisin, meinasin alkaa itkemään. Jotenkin sen kasvun huomasi niin selvästi silloin. Siitä kun vauva haettiin on painoa tullut jo n. 700 gr, häntä on venähtänyt, kuono venähtänyt, tassut on pidemmät ja pinkistä nahkamasusta on jo paljon peittynyt karvan alle. Ei ei ei, miksei noi vois ikuisesti pysyä vauvoina?!

Mä oon ottanu tavotteeks kuvata pojat tossa samassa keinussa joka viikko, että näkee Jedin kehityksen :)

(Vinkki vitonen: hyvä keino ahneiden shelttien kuvaamiseen - anna pieni pala lohta molemmille ja heiluttele toista palaa kameran yllä kun napsit kuvia. Seuraava haaste onkin keksiä miten näistä saa kuvia leikin keskeltä :D) 

Kommentit

GM (Ei varmistettu)

Ihanaa, että Simba on ottanut Jedin jo kaverikseen :) Ja ompa pikkuinen tosiaan muuttunut viikossa huimasti. Näyttää nyt jo paljon enemmän sheltiltä eikä vain pörröiseltä kasalta :D Jännä nähdä millainen poju siitä tulee isompana.

ps. Nää shelttipostaukset on kyllä ihan parhaita!

Anna (Ei varmistettu)

Hahhah, kauheesti venyny on jo, sais kasvaa hitaammin :D

Emmi L. (Ei varmistettu) http://happyfeetingblogi.blogspot.com

Tää oli ihana postaus <3 Tuli mieleen kun mun pikkunen luulee edelleen olevansa yhtä pieni kun pentuna ja sitten hirveellä ähinällä ja puhinalla puskee mm. sohvan ja sängyn alle vaikka ennen niihin pääsi ihan helposti :D

Anna (Ei varmistettu)

Ahahahah, siis Jedihän on jäänyt pari kertaa jumiin sohvan alle, kun ei oo uskaltanu tulla pois kun sinne ensin tunki.

Hei (Ei varmistettu)

Löytyykö videoita koirista?

Anna (Ei varmistettu)

En oo ottanu hirveesti videoita, täytyy yrittää muistaa :)

Janna (Ei varmistettu)

Miten ihmeessä saat ne istumaan noin lähekkäin toisiaan! :D Jos mä yritän ottaa kuvia meidän shelttitytöistä (1,5v ja 3,5kk), eihän siitä tuu mitään. Vanhempi ei kyllä suostu istumaan noin lähellä pikkusta! ;D

Anna (Ei varmistettu)

Hahaha, no kyllä ne vierekkäin jo viihtyy :) Lohiherkuilla :D

Heidi (Ei varmistettu)

Hei Anna!

En tiedä teetkö näin mutta jos et niin muistuttaisin että opetat Jedille myös yksinolon yksin ilman Simbaa. Eli jos kaikki lähtevät pois niin jätät koirat esim eri huoneisiin jotta myös Jedi oppii olemaan yksin sillä tilanteita varmasti tulee että Jedi joutuu jäämään yksin ja onhan tämä myös suojaksi teidän huonekaluille ja lepohetki Simballe- mitä oletkin jo ottanut huomioon :)
Tätä en tarkoita kritiikkinä mutta omasta kokemuksesta voin suositella erittäin lämpimästi- vaikka aluksi on kurjaa jättää koira eri tilaan kun olisi kaverikin niin kokrasi ja perheesi tulevat hyötymään tästä vielä ;) ja enhän voi tietää jos tätä teette jo. Muuten teillä näyttää menevän hyvin ja Jedi on kyllä suloinen!
Ja hei- meilläkin kun uusi pentu tuli taloon niin muutama hetki siinä meni mutta pian ne ovat teilläkin kuin parhaat kaverukset. Ihanaa pennuntuoksuista arkea- se on niiiin ihanaa. Nauttikaa :)

Anna (Ei varmistettu)

Joo, ne esim. nukkuu eri huoneissa päivisin ja välillä Jedi on vaan yksikseen kotona ollut. Ei mitään hirveen pitkiä aikoja tosin vielä :)

Kia (Ei varmistettu)

On ne kyllä niin valloittavia molemmat!

Anna (Ei varmistettu)

Ne on :)

Netta (Ei varmistettu)

Voi herranjestas että se on viikossa kasvanu ihan kauheen paljon :o
Ja kiitos vaan, näitä kuvia kattellessa oma koirakuume kasvaa kasvamistaan :D

Anna (Ei varmistettu)

No niinpä! Tuollai sen muutoksen vielä huomaa hirveen hyvin :)

HooCee (Ei varmistettu) http://hoocee.blogspot.fi

Hienoa että pojilla on lähtenyt yhteiselämä rullaamaan! :)

Kannattaa olla tarkkana/varovainen noissa pennun vetoleikeissä, ettei liian pitkään vedä liian kovalla voimalla. Tämä voi vahingoittaa pennun purentaa kun leuka on vielä vasta kehittymässä eikä hampaat oo vielä vaihtunu. Varmaan tämän jo tiesittekin, ei sen puoleen. :)

Anna (Ei varmistettu)

Joo, Simba on aika varovainen onneksi :) Ja itse annamme pojan usein voittaa, jotta itsevarmuus kasvaa. Tai ehkä oikeempi muoto on annoimme. Koska nyt tolla itsevarmuutta kyllä on ihan tarpeeks :D

samson (Ei varmistettu)

anteeks mä nauran täällä kun toi pörröpallo on niin naurettavan suloinen :D mulle tulee just mieleen sellanen pieni idari joka uhoo isompien takaa ja luulee olevansa isokin kovis vaikka on vain suloinen pieni pallero. näyttää ihan pehmolelulta :D
sanopa mitä busseja alan käyttämään missä tuollasia pentuja saa sitte nähä :3 videot ainakin ovat hyvinhyvin tervetulleita!!

Ai että nauran joka kerta ku scrollaan ylös ja nään Jedin kuvan tulee mielee joku pikku mafioso emmä tiiä ihana! :D

Anna (Ei varmistettu)

Siis haha, se on just sellanen idari :D Aina rehaa ja huutaa Simballe minkä ehtii ja sit singahtaa pöydän alle tai meidän jalkoihin suojaan :D

Nina (Ei varmistettu)

On nuo kaks vaan niin ihanan näkösiä yhessä :) Ite käytän oman chihun kans tuota samaa kuvaustaktiikkaa..herkku käteen ja heilutan sitä sit kameran yläpuolella ni varmasti kattoo kameraan meijän haukku :D

Anna (Ei varmistettu)

Hahah, joo, vähän hankalaa, mutta worth it :)

Satu V (Ei varmistettu)

Suloiset pojat! Leikkien seuraaminen on ihan parasta! Asiasta kukkaruukkuun, eikö sulla oo mitään sanottavaa jääkiekon MM-kisoista? :D Kieltämättä vetää sanattomaksi itsenikin...

Anna (Ei varmistettu)

On sanomista, mutta en jaksa sitä sotaa, mikä siitä syttyy :D en kahta kertaa vuodessa.. Senki sanomisen voinee sanoa yhdessä lauseessa. Ei skootterilla voi motarille lähteä.

Mixed

Turha tuota koirien yhteiseloa on liikaa stressata, kyllä isompi opettaa pientä eikä ota heti hengiltä vaikka välillä vähän meteliä nostaisikin :) Pennulle on kyllä tosi kiva kasvaa aikuisen koiran seurassa, meilläkin veljen nyt kaksivuotias labradorinnoutaja sai olla ekat 1,5 vuotta äidin labbisvanhuksen "Näin sinustakin kasvaa kunnon koira"-mestarikoulutuksessa, kunnes vanhaherra jouduttiin reilu kuukausi sitten lopettamaan. Kyllä siinä välillä näytettiin reilustikin hampaita ja komennettiin kovilla haukuilla korvia näykkivää yliaktiivista koiranalkua, mutta hetken päästä sitten lepäiltiinkin sulassa sovussa samalla sohvalla :)

Anna (Ei varmistettu)

Hahah, joo, ei oo ollu pelkoa, että Simba ottais Jedin hengiltä, vaan lähinnä se, että Jedi ajaa Simban hulluks touhottamisellaan :D

camilla koivisto (Ei varmistettu)

Tottakai se ihannoin simbaa, se on sen roolihahmo ja tulee ottamaan kaikki vaikutukset simbalta. en ilmeisesti tiedä vittuakaan koiralaumasta ja sielä miten käyttäydytään. Suosittelen pitämään alfa järjestystä yllä, ettei ala veri lentämään (fiksusti otettu kaksi urosta) . Aina simballe ruoka ensi, herkut ymym. Ovesta ei ikinä koira kulje aikaisemmin kuin ihminen.

Anna (Ei varmistettu)

Meillä on kyllä aika hyvä tieto näistä asioista ja kasvattajan tuki. Vanhempi koira on leikattu, eikä piiruakaan agressiivinen. Veri ei kyllä täällä ala lentämään. Koira kulkee itse asiassa meillä aina ennen omistajaa ulos, mutta Jedi ei mene ennen Simbaa, vaan Simba aina ennen. En kaipaa lukijoilta koiraluentoja tai kritiikkiä, ellen niitä kysy. Sitä varten on kasvattaja, jonka kanssa olemme jatkuvasti yhteydessä :)

Anna (Ei varmistettu)

Sähän just aikaisemmin sanoit että Simba nukkuu vaan sun siskon sängyssä? Ja ps. pienten pentujen paikka ei ole Mattolaiturin avajaisissa,vaan ihan jossain muualla. Luulis jo ton ikäisen tietävän miten koiran kanssa tulee toimia. Sääliks käy Jediä..

Anna (Ei varmistettu)

Voi kuule, jos Mattolaiturin "avajaisissa" on meidän yksityistilaisuus, jossa on paikalla muutama un ystävä, niin se on just oikea paikka Jedille ;) Ei tarvii yhtään sääliä Jedillä, sillä kun on aika erinomaiset oltavat. Ennemmin säälisin sinua itseäsi, on aika säälittävää olla nettikiusaaja <3

Heidi (Ei varmistettu) http://tiktiktika.blogspot.fi

Ja itseasiassa, mitä nuorempana pentua tutustuttaa mahdollisimman monenlaisiin koiriin ja ihmisiin, sen sosiaalisempia siitä tulee. Tämän tietää melkein jokainen koiranomistaja (joskin jotkut pikkukoirien omistajat karttavat isompia vähän turhan neuroottisesti, mutta se on jo ihan eri aihe ;)).

Tiina (Ei varmistettu)

Huhhuh nostan kyllä hattua sulle Anna ja kaikille muillekkin bloggaajille, että jaksatte kirjoittaa ja tehdä tätä työtä, vaikka maailma on täynnä just tälläisiä idiootteja kuten ylläoleva kirjoittaja. Päässä on vikaa, et hakee itselleen hyvää mieltä sillä, et yrittää pahoittaa toisen ihmisen mielen.. Kuvottaa tollaset ihmispaskat :D

Keep up the good work! :)

Anna (Ei varmistettu)

Hahah, joo, välillä tuntuu, että tässä ei voi voittaa :D

Anna (Ei varmistettu)

Haha, selkeesti, kun ei mennyt sanatkaan putkeen <3

Heidi (Ei varmistettu) http://tiktiktika.blogspot.fi

Voi miten erilaiselta ja ah-niin-helpolta teidän koira-arki kuulostaa!

Toki puhutaan ihan erilaisista roduista, että ymmärtäähän sen sinänsä.
Meillä on 6v narttu roto, ja tammikuussa perheeseen muutti uros samaa laatua. Nartut nyt tuppaa olemaan vähän hitaammin lämpiäviä ja kärttysämpiä, mutta nää kaksi ei vieläkään voi olla samassa tilassa ilman että nuorempi rupee käymään ihan ylikierroksilla ja alkaisi pomppia nartun päälle. Vanhempihan saa siitä aina ihan järkyttävän raivokohtauksen. Ne asuu eri huoneissa, eikä myöskään syö samassa huoneessa. Narttu ei päästä ketään lähelle kun se syö, se luulee että ruoka otetaan pois, ja juomakipollekin on välillä vaikea päästää pentua tai jopa kissaa
.
Mä alan olemaan jo ihan puhki tähän pentuaikaan, ja toivoisin että toi kakara olisi jo aikuinen ja osaisi käyttäytyä. Sitä ei vieläkään voi sanoa täysin sisäsiistiksi, joskin se ei omaan tilaansa tee niitä tarpeita. Haastetta tähän soppaan tuo lisäksi kissa, jonka mielestä koiraa on kiva härnää niin kauan kuin se on aidan toisella puolella. Muullon ne jahtaa toisiaan ja yrittää tehdä toisistaan rukkasia. Kivaa!

Ainiin, meillä kasvetaan kilo viikkoon, eli tällä hetkellä painoa alkaa olemaan jo ihan melkein saman verran kuin tolla nartulla. Korkeus on ainakin sama. Ennusteiden mukaan meille tulee aikuisena pienen varsan kokoinen uros joka painaa meikäläisen verran.

Voisin vaihtaa tohon teidän pentuelämään, voitasko?

Anna (Ei varmistettu)

Voi apua, meillähän menee täysin ongelmitta tuohon verrattuna :D Apua, tsemppiä kovasti sinne! :)

Mia (Ei varmistettu)

A-P-U-A!!! Pitäisi säätää joku uusi direktiivi, joka kieltäisi tällaisten ylisöpöjen pentukuvien julkaisun... Kaikki karvaiset vauvat on ääreissöpöjä, ei voi vastustaa!

Anna (Ei varmistettu)

Hahahah, no äläpä! Koiranpennut on kyllä mun mielestä eläinlapsista suloisimmat :)

Jennifer (Ei varmistettu)

Aivan ihania palloja molemmat!! Itsellenihän on myös tulossa shelttiurospentu kesäkuussa ja tuli tästä postauksesta mieleen, että minkälainen kantolaukku sinulla pennulle on ja onko sen kokoinen, että mahtuu vielä isompanakin siihen vai pelkästään nyt pentuna? :)
Ihania pikkutassujen täyteisiä päiviä sinne!<3

Anna (Ei varmistettu)

On sellainen, mihin mahtuu nyt kasvuvaiheessa, muttei enää isona :) Kyllä niistä kummiskin sen verran isoja tulee aina :)

Anna (Ei varmistettu)

Love! <3

s (Ei varmistettu)

apua, miten ihanat!

Anna (Ei varmistettu)

Ne on :) <3

Millamaija (Ei varmistettu) http://avaruusponi.blogspot.com

Ihanat koirat :) pitää aina ottaa uusi pallero pentukuumeeseen :D itelläni on mäyräkoiranarttu (pitkäkarvainen) josta myös kirjoittelen blogiini silloin tällöin. Käy tsekkaamassa mun rakkaus<3

Anna (Ei varmistettu)

Mä käyn kurkkimassa! :)

***

Simballa on tommonen luottavainen sympaattinen nappisilmäinen katse, pikkukaverilla selvästi kolttosia mielessä :D Hihii ihanat kaverit <3

Anna (Ei varmistettu)

Haha, joo, ne on kovin erinäköisiä :D

berni (Ei varmistettu)

aattelitteko käyttää koiruimalas? :) meillä opittiin parin talven aikana oikeasti uimaan ja nauttiin uimisesta, ihan huippu aktiviteetti.

Anna (Ei varmistettu)

Jedi oli jo kerran uimassa Kuusisaaressa, mutten usko että koirauimalaa nmennään ihan heri:)

Emma (Ei varmistettu)

Moi Anna! Olen lukenut sun blogia melkein alusta asti ja kaipaan kovasti sun mielipide-/pohdiskelupostauksia. Ymmärrän hyvin, että epäröit kirjoittaa sellaisia negatiivisten kommenttien vuoksi, mutta toivottavasti edes harkitset joskus tulevaisuudessa kirjoittavasi niitä.. :) Varsinkin sun ajatuksia rakkaudesta olisi todella kiva lukea.

Anna (Ei varmistettu)

Katsotaan, menen aika fiilispohjalta tässä asiassa :)

HeliJ (Ei varmistettu)

Päivän sana: vinkuopossumi! :) :) Ja komeita on sun pojat <3 <3

Pages

Kommentoi