My boys ♥

Koska nähtävästi koirafaneja ruudun toisella puolen riittää, niin otetaanpa tällainen kahden viikon päivitys mun poikien yhteiselosta tähän asti. Kuten kerroin hieman huolestuneena alussa, Simba ei oikein olisi voinut vähempää Jedistä välittää. Nyt kahden viikon kohdalla voinkin jo iloisesti sanoa, että tässä ollaan menty eteenpäin ja isoveikka on alkanut jo kiinnostumaan pienestä vipeltäjästä.

Kerran on saatu kärhämä aikaiseksi, mutta sekin oli ehkä enemmän ihmisten vika kuin koirien. Äitini antoi tottumuksesta / ajattelematta herkullisen häränhäntäluun vain Simballe. Jedi kävi tietenkin sen siltä varastamassa. Simba heitti vähän isännän ottein pikkuveljen niskasta irti luusta. Uikutusvalituskin hiljentyi murahduksella ja haukahduksella. Komentojen kulku on siis selkeä pojilla. Tuossa muutama päivä sitten pojat alkoivat jo leikkimään yhdessä. Pylly pystyssä häntä vispaten leikkikutsuja alkuun esitti vain Jedi, mutta nyt niitä aloitteita on alkanut tekemään jo Simbakin. Takapihalla rehaavat hirveetä vauhtia ja jahtaavat toisiaan ja kotona jahtaavat kilpaa palloja ja vetoleluja.

IMG_8676IMG_8730JediJedi1

Jedin lempileikki taitaa olla vetolelusta taistelu, jossa se välillä voittaa Simban, kun tämä ei uskalla vetää ihan niin kovaa. Tosin välillä kyllä Simbakin sisuuntuu ja kiskoo kyllä vetolelun Jediltä pois. Tennispallojen jahtaaminen on aina ollut Simban suosikki ja nyt niiden perässä menee kaksi karvapalloa. Tosin pakko sanoa, että Jedi ei ehkä ole tajunnut vielä tennispallojen hienoutta. Sen ilo siinä leikissä on Simban jahtaaminen. Kumpikin voittaa. Simba saa jahdata tennispalloa ilman kilpailua, Jedi saa jahdata Simbaa. Poikien jahdatessa toisiaan on hauska huomata, miten Jedi sukeltaa tv-tason alle ”suojaan” heti kun on vähänkin alakynnessä ja sitten tulee taas sieltä uhoomaan. Ei se sinne enää kauaa kyllä mahdu 😀

(Tätä kirjoittaessani pojat leikkivät mun edessä repien yhdessä vinkuopossumia ja Simba välillä muristen näyttää miten opossumia murhataan. Jedi istuu vieressä ja ihaillen katsoo menoa silloin. IHANIA!)

IMG_8736IMG_8738

Muutenkin alkaa jo heräämään vähän veljellistä rakkautta Simbankin puolelta. Jedin uikahtaessa tämä käy aina tarkistamassa, mikä on tilanne. Jedi tykkää nukkua pedin lisäksi TV-tason alla, missä on varmaan vähän viileämpi. Eilen se näki jotain unta, josta sätki ja uikahteli ja Simba tuli heti katsomaan tilanteen. Mun sydän melkein suli kun toinen varovasti tassulla kosketti Jediä, joka heräsi hetkeksi ja jatkoi sitten unia rauhallisemmin.

Jedi palvoo edelleen Simbaa ja vahtaa sen joka liikettä. Simban kanssa lenkillä Jedi kulkee suurimman osan matkasta sylissä, koska ei todellakaan jaksa samaa etäisyyttä vielä mennä sillä vauhdilla. Jos Simba katoaa näköpiiristä alkaa heti ujellus ja uikutus, muuten on silmät kiinni isoveikassa. On jotenkin hassua, miten ihmismäisiä nuo tietyllä tapaa on. Usein Simban peuhatessa jotain erikoisempaa, Jedi pyllähtää istumaan ja katsomaan. Simban hyppiessä sohvalle / nojatuolille, Jedi jää istumaan aina tosi hämmentyneen näköisenä. Melkein voi nähdä kun rattaat pyörii päässsä toisen miettiessä, miten hemmetissä se tohon pystyy. Ja sitten se loikkii sohvaa vasten itse, kun yrittää perässä samaa. Hölmö vauva.

IMG_8729IMG_8718IMG_8677

Ruokakuppikäyttäytyminenkin on jo rutinoitunut näillä kahdella. Alkuun Jedi yritti nyysiä kaikki Simban sapuskat, mutta pari kertaa Simban annettua palautetta on osannut kiltisti pysyä omalla ruokakupillaan. Simba ei vieläkään tee elettäkään Jedin ruokakuppia kohtaan ja juovat kiltisti samasta vesikupista. Ruokahalua tolla pienellä riittää kyllä kahdenkin pennun edestä. Vaikeaa tulee lähinnä annostella ruoka niin, ettei tuo pieni lihoa pahasti. Jedi käy täysin normaalisti tyhjällä kupilla pari kertaa päivässä vaan nuoleskelemassa sitä tai istumassa sen vieressä pyytävä katse pienellä nassullaan.

Simba nukkuu valikoidusti joko mun vieressä tai mun siskon kanssa. Yleensä tulee kuitenkin mun huoneeseen nukahtamaan kun Jedi menee petiinsä mun sängyn viereen. Kun oon ollut Lontoossa, niin Jedi on nukkunut mun vanhempien huoneessa. Ei tunnu välittävän niinkään, kenen lähellä nukkuu, kunhan saa olla pedissään. Usein jos Jedi on vasta nukahtamaisillaan petiin, Simba hyppää mun viereen mun sängylle ja sieltä katselee Jedin petiin vähän sellaisella ”lälläslää” -asenteella.

Jedi on edelleen todellinen riiviö. Suostuu selälleen alistumaan ja tulee jo kutsuttaessa luokse (useimmiten), mutta jatkuvasti herran ollessa hereillä saa olla varuillaan, milloin kaveri on pahanteossa. Vähemmän jo tosin puree kaikkea, mutta on äärimmäisen kiinnostunut joka asiasta minkä löytää ja kaikkea pitää maistaa.  Tosi vahva luonne, joka kyllä kertoo aina kun ei halua tehdä jotain (leikata kynsiä, olla harjattavana, olla hihnassa tms.) ja kyllä tekee selväksi jos haluaa huomiota tai ruokaa. Yksi ihanimpia pentuja, jotka olen koskaan nähnyt. Tosi leikkisä ja valloittava, aktiivinen kaveri.

Ollaan pyritty antamaan pojille myös aikaa erossa toisistaan. Jedin nukkuessa käyty pitkällä lenkillä vain Simban kanssa jne. Simba on tottunut nukkumaan aamupäivät kaikkien ollessa töissä tai koulussa, niin oon välillä vaan laittanut sen siskoni huoneeseen päikkäreille aamupäivisin Jedin rehatessa. Tää ei kylläkään useimmiten toimi, kun Jedi vinkuu Simban luokse pääsemistä. Oon myös paljon kulkenut Jedin kanssa jossain asioilla / näkemässä kavereita. Kaikki kaverit haluaa kovasti nähdä pientä, niin on ollut hyviä syitä lähteä sen kanssa kotoa. Jedi ei tykkää yhtään autosta, mutta viihtyy hyvin bussissa 😀 Autossa alkaa hirvee valitus ja mussutus, kun istuu laukussaan, mutta bussissa vetelee aina hirsiä (tai valloittaa mun sylistä matkaseuralaisia).

IMG_8686-001IMG_8709IMG_8721IMG_8704

Tällä viikolla kerron muuten vielä enemmän noista meidän koiravarusteista, nimittäin pelkkiä ylistyssanoja riittää meidän laukulle ja pedille. Tuolla Mattolaiturillakin Jedi nukkui kai 90 % ajasta. Saatuaan ensin mielettömän määrän rutistuksia ja pusuja kanssabloggareilta nukahti laukkuunsa ja nukkui tyytyväisenä lämpölampun alla sitten pari tuntia. Heräsi kai 10 minuuttia ennen kuin lähdin kaveria viemään siskolleni ja tämän mukana kotiin. Tuo laukku on maaginen, jos koiranpennun haluaa saada rauhoittumaan ja tutimaan. Simban kanssa meillä ei ollut kunnollista laukkua aikanaan, ja sillä ei ollut ikinä samanlaista turvapaikkaa. On ollut tosi ihanaa, kun on voinut mennä näkemään kavereita vaikka minne, ja kaveri on tutinut laukussa tyytyväisenä suojassa ja lämmössä. Se itse pyytää usein päästä laukkuun, ja on ottanut sen omaksi pieneksi turvapaikakseen selvästi.

Muuten arki on aika lailla tasoittunut täällä. On ihan kamalaa, mitä vauhtia toi pieni kasvaa. Perjantaina kun olin ollut kaksi päivää poissa ja tulin takaisin, meinasin alkaa itkemään. Jotenkin sen kasvun huomasi niin selvästi silloin. Siitä kun vauva haettiin on painoa tullut jo n. 700 gr, häntä on venähtänyt, kuono venähtänyt, tassut on pidemmät ja pinkistä nahkamasusta on jo paljon peittynyt karvan alle. Ei ei ei, miksei noi vois ikuisesti pysyä vauvoina?!

Mä oon ottanu tavotteeks kuvata pojat tossa samassa keinussa joka viikko, että näkee Jedin kehityksen 🙂

(Vinkki vitonen: hyvä keino ahneiden shelttien kuvaamiseen – anna pieni pala lohta molemmille ja heiluttele toista palaa kameran yllä kun napsit kuvia. Seuraava haaste onkin keksiä miten näistä saa kuvia leikin keskeltä :D) 

Kommentit (51)
  1. Ihanaa, että Simba on ottanut Jedin jo kaverikseen 🙂 Ja ompa pikkuinen tosiaan muuttunut viikossa huimasti. Näyttää nyt jo paljon enemmän sheltiltä eikä vain pörröiseltä kasalta 😀 Jännä nähdä millainen poju siitä tulee isompana.

    ps. Nää shelttipostaukset on kyllä ihan parhaita!

    1. Hahhah, kauheesti venyny on jo, sais kasvaa hitaammin 😀

  2. Tää oli ihana postaus <3 Tuli mieleen kun mun pikkunen luulee edelleen olevansa yhtä pieni kun pentuna ja sitten hirveellä ähinällä ja puhinalla puskee mm. sohvan ja sängyn alle vaikka ennen niihin pääsi ihan helposti 😀

    1. Ahahahah, siis Jedihän on jäänyt pari kertaa jumiin sohvan alle, kun ei oo uskaltanu tulla pois kun sinne ensin tunki.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *