My Eurovision

Mungolife

Heippahei!!

Täällä me ollaan vanhempieni kotosalla, grillissä valmistuu pihvit ja juurekset siskoni toimesta ja uunissa on raparperipiirakka meikäläisen käsialalla. Kohta tunti on popitettu euroviisu-odotuksessa vanhoja euroviisuja, ja ajattelinpa verestää muistojanne ja jakaa omat suosikkini :)

En ole mikään euroviisujen superfani, mutta kyllä mä ne melkein joka vuosi olen katsonut viimeisen kahdenkymmenen vuoden aikana. Ulkomuistista laittelin äsken suosikkibiisejäni soimaan, ja tässäpä nämä.

Yohanna - Is It True? (Islanti, 2009)

Kaikkien aikojen suosikkini. Kaunis biisi, upea ääni, laulutaidolla toiseksi, hävisi vain Rybakille ja Fairytalelle.

Wig Wam - In My Dreams (Norja, 2005)

No hei. Mitä Mötley-fani voi ees sanoa? TODELLAKI toimii :D

Polina Gagarina - Million Voices (Venäjä, 2015)

Tuo mekko, tuo upea nainen, tuo älyttömän kaunis ääni. Tiedän, että sillä Ruotsin voittajalla on paljon faneja, mutta ei vaan innosta. Se on jotenkin niin tusinaviisubiisi, ja harmitti kun tämä ei voittanut. Mulle ei oo koskaan mailla väliä, joten en vedä yhtään toiseen kotiinkaan päin.

The Common Linnets - Calm After the Storm (Hollanti, 2014)

Ei euroviisumainen, vaan ihan muutenkin todella hyvä biisi. Vaikka Conchitan biisi olikin ihan hyvä, niin mielestäni Conchita voitti osittain erikoisuutensa vuoksi. Tämä oli minusta aivan mahtava veto kahden vuoden takaa! Tämä on miehenkin chill-listalla autossa soimassa, vaikka tuo ei kyllä euroviisufani olekaan :D

Shiri Maimon - Hasheket Shenish'ar (Israel, 2005)

Toi mimmi ja noi tis... silmät :D Mun girl crush jo yli kymmenen vuoden takaa. Biisi on musta kaunis, sanat on kauniit (tästä on täysin englanninkielinen versiokin olemassa. Ihastuin Shiriin ja olen edelleen fani.

Aysel & Arash - Always (Azerbaijan, 2009)

Ärsyttävän viisumainen, mutta jotenkin tosi suloinen :) En tiedä miksi, mutta tämä jäi mieleeni, ja tykkään tästä vieläkin.

Vanilla Ninja - Cool Vibes (Sveitsi, 2005)

Sveitsiä edustanut virolaisbändi nousi teini-ikäisen Annan yhdeksi suosikeista aikanaan juuri viisujen takia :)

Loreen - Euphoria (Ruotsi, 2012)

Tästä ruotsalaisesta voittajasta minä jopa tykkäsin :) Kuten vissiin kaikki muutkin maailmassa :D

Dana International - Viva La Diva (Israel, 1998)

Conchitaa melkein kaksikymmentä vuotta edeltänyt shokeeraaja, mutta biisi soi edelleen välillä mielessäni :) Oli siis ainakin mieleenpainuva

Ja sitten yksi ehdottomia suosikkejani....

Geir Rönning - Why? (Suomi, 2005)

Suomea edustanut norjalainen Geir, jonka biisi oli kuulemani mukaan omistettu Beslanin uhreille.

Mitkä on olleet teidän suosikkeja? 

Ihanaa viisuiltaa kaikille viisuja katselevilla!!

Kommentit

Idahhh (Ei varmistettu) http://idahhh.blogspot.fi

Muistan että vuoden 2004 voittaja Ruslana - Wild dances iski aika kovaa silloin ja tykkäsin siitä tosi paljon. En tosin ole kuullut sitä moneen vuoteen jos vaikka mieli onkin muuttunut:D

Anna (Ei varmistettu)

Joo sillon lapsena se oli kova :) Tai no, 15-vuotiaana :D

Hilkka (Ei varmistettu)

Monia omia suosikkeja löytyi listalta! Oon muuten ihan samaa mieltä viime vuoden Venäjästä. Polina oli mun lemppari ja olisi todellakin ansainnut voiton. Ruslana oli kyllä kova silloin kun olin pieni, välillä kuuntelen studioversiota nykyäänkin :D Sitten 2004 vuoden Viron biisi oli musta kanssa hyvä!

Anna (Ei varmistettu)

Joo, se oli pienenä ihan paras :D Euroopan Shakira :)

Iida (Ei varmistettu)

2009 armenia inga & anush (kyllä) biisi jan jan! Ihan huikee kesäbiisi. Muistan kun mun parhaan kaverin kans vietettiin huikeeta sinkkukesää ja reissattiin ympäri suomea tää biisi raikuen :D edelleen kun ollaan yhessä niin pakko kuunnella illan aikana väh. Kerran ;D

Anna (Ei varmistettu)

Täytyyki kuunnella toi :)

Anniina (Ei varmistettu)

Oih, mullakin on jäänyt tuo Islannin Yohanna mieleen! Oli niin suloinen ja kaunis ääninen, olisi pitänyt voittaa! :) Lisäksi toi Polina oli kyllä viime vuonna upea! Sitten mieleen on jäänyt myös Verka Serduschka ja muita vähän hassumpia esiintyjiä... :D Vanhoista viisuista Ruotsin voittobiisi 80-luvulta, Herreys: Diggiloo-Diggiley, on vaan hupaisa! :D

Anna (Ei varmistettu)

Joo, toi Yohannan biisi oli ihan <3<3 En kestä tota biisiä, se on vaan niin naurettava :D

Mä RAKASTIN tota Hollannin biisiä ja kukaan mun kavereista ei ymmärtäny sitä, en tajua! Se oli mun mielestä just täydellinen chillailu-fiilistely-biisi. Joo ei mitään perus euroviisumatskua, mutta rehellisesti mun mielestä parempi jopa kun Conchitan biisi.

Anna (Ei varmistettu)

No niinpä!! :)

Eveliina (Ei varmistettu)

All time favorite: Brainstorm-my star :) Tykkäsin myös Yohannasta, Polinasta ja Wig wamista!

Anna (Ei varmistettu)

Joooo, se on ihan superhyvä!!! :) Kokeile niiden Maybe -biisi myös :)

Aik (Ei varmistettu)

Mun ihan ylitsepääsemätön lemppari on viime vuoden Viron biisi ja kuuntelen sitä vieläkin viikoittain! Niin kaunis ja koko esitys oli niin kymppi:)

Anna (Ei varmistettu)

Mustaki se oli hyvä!!! Virolaistaustaisen miehen mielestä se oli kamala :D En pysty ymmärtää :)

-A (Ei varmistettu)

Samaa mieltä, näistä moni jäänyt myös mieleen lemppareina!

Anna (Ei varmistettu)

:)

Jenni (Ei varmistettu)

Cezar - It's My Life (Romania 2013) soi edelleen soittolistalla. On vaan aivan mahtava ja muistan kuinka yllätyin, kun kuulin biisin ekaa kertaa. Mitä äänenkäyttöä! Kunnon popitusbiisi autossa ;)

Anna (Ei varmistettu)

:D Romanialla oli toinen kova se Mihai Traistariu (tms) - Tornerå

Lotta (Ei varmistettu)

Apua!

Kauheena kaappi-euroviisufanina lemppareita löytyy useita :D Viime vuosilta iTunesiin asti on päätyneet muun muassa Italian parin vuoden takainen dancing in the rain, rybakin fairytale ja månsin heroes :)

Tän vuoden biiseistä mieleen parhaiten jäivät ruotsin, venäjän ja liettuan vedot jostain syystä :) Positiivisessa mielessä siis - voittaja harmitti kovasti, tuntuu että biisissä oli vaan liikaa poliittista agendaa, mikä ei mielestäni Euroviisuihin kuulu ollenkaan.... Nojaa, onneksi Måns ja Petra oli aivan huikeita - kyllä ne tuolla naapurissa osaa pistää ihan huikean shown pystyyn!

Anna (Ei varmistettu)

Joo, show oli kyllä ihan mieletön! Ja onneksi tuli paljon uusia makeita biisejä kuunneltavaksi :)

kaista (Ei varmistettu)

Lapsuusnostalgia hakkaa 2000-luvun täysillä tässä. Herreysin Diggiloo Diggiley ja sen yhden irkun Johnny Loganin Hold Me Now on ainoat oikeat. Jossei Pertti Kurikan Nimipäiviä lasketa, unohdin vain edes ajatella sitä euroviisubiisinä kun olen bändin fani muuten.

Anna (Ei varmistettu)

:D:D:D Toi Diggiloo Diggiley :D:D

Heinz (Ei varmistettu)

Oi Yohanna! Mun Spotifyn soittolistalla toi biisi! Eukkareista noin muuten niin oisko ollut 2000 Tanskan Fly on the wings of love, soi päässä tasaisen epätasaisesti päässä näin 16 vuoden jälkeenkin :D Ja seuraavan vuoden Kreikan (Ruotsin) Antiquen biisi, jammailen edelleen. Ja Lauran vedosta Suomen edustajana tykkäsin, tosi euroviisumainen mutta ehkä just siks. Onhan noita, oon vähän saladiggari jostain syystä.......

Anna (Ei varmistettu)

Mies muisti ton Tanskan viisun, multa se on mennyt tasan ohi :D Ja siis mä oon ihan avoimesti fani :D

Heinz (Ei varmistettu)

Ai hyvänen aika meinasin unohtaa lempimauttomuuden! Täytin tona vuonna 18v ja tätä kyllä laulettiin ja huom. TANSSITTIIN erinäisissä riennoissa, them moves sistas! Kauheehan tää on mut taas kö kuuntelin niin alkoi jorailuttaa mukana :D

Anna (Ei varmistettu)

Ei herranjumala Ruotsikin on tehnyt paskoja viisuja joskus :D

Kommentoi