My mate in China

Mungolife

*Kaupallinen yhteistyö Huawein kanssa

Matkamme alkaa olemaan loppumaan päin, ja tuntuukin siltä, että olisimme seikkailleet Kiinassa jo iäisyyden, vaikka olemmekin olleet täällä vasta viitisen päivää. Vielä on kaksi täyttä päivää Shanghaissa edessä, ja sitten suuntaammekin jo kohti Helsinkiä ja minä jatkan sieltä vielä Kuopioon. Aikamoinen aikataulu on taas tälläkin pressimatkalla ollut, mutta toisaalta olemme saaneet nähdä, kokea ja oppia ihan hirveesti!

Shanghailta odotan paljon, sillä Peking ei tehnyt mitään sen kummempaa vaikutusta, eikä HongKongkaan nyt mikään niin erikoinen kokemus ollut. Vaikka kaupungit eivät ehkä olekaan tehneet sen kummempaa vaikutusta, yksi asia on kyllä vaikuttanut. Tämä uusi puhelin! Me ollaan täällä tosiaan pressimatkalla tutustumassa niin Kiinaan, Huaweihin kuin myös tähän heidän uuteen lippulaivamalliin, eli Huawei Mate 9 Prohon, joka tulee Suomessa myyntiin 20.12. Olen kirjoitellut puhelimesta tuossa jokunen aika sitten, ja nyt mulla olisi siitä ekoja käyttökokemuksia tämän reissun myötä. Voin nimittäin kertoa, ettei järkkäriä ole ihan hirveästi tullut käytettyä. Jo Huawei P9:n kohdalla koin suuren rakastumisen ja järkkärin käyttö väheni dramaattisesti Leica-kameroin varustetun puhelimen vuoksi. Tämä Pro on aiheuttanut ihastuksen hihkaisuja joka päivä. Joku kyselikin, olisiko mahdollista saada materiaalia vain puhelimella otetuista kuvista, ja tässäpä niitä on kokonaisen postauksen verran :)

Käyttökokemuksena voin tähän mennessä antaa tälle ihan 10/10. Ensinnäkin, en pysty lopettamaan tämän kauneuden ihastelua. Tuo kultainen väri taipuu sään ja valo-olosuhteiden mukaan milloin pastellisen ruusunkultaiseksi, milloin hopeaisen kultaiseksi. Ja aina se on kaunis!! Näytön pyöristetty muotoilu yhdessä värin ja tuon hyvin esteettisen muotoilun kanssa on ihan parasta. Vaikka puhelin on ihan hiukan P8 ja P9 isompi, on se itse asiassa tosi sopiva käteen. Mulla ei oo kovin isot kädet, ja silti tuo toimii hyvin yhdellä kädellä. Nopeammin tietty kirjoittaa kahdella kädellä, mutta kyllä tuo oikean käden peukalokin sangen sujuvasti yltää a-kirjaimeen.

(Muokkaamaton kuva, räpsäisty sellaisessa normiankeessa keltaisessa ravintolavalossa. Kuvassa Ainon Mate, tämäkin kuva siis otettu puhelimella)

(Muokkaamaton suoraan puhelimesta, night shot -moodilla kuvattu)

(Hieman retusoitu valojen ja värien puolesta)

(Muokkaamaton puhelimesta suoraan)

(Hieman värimuokattu kuva)

Akku tässä on kestänyt kyllä todella hyvin! Ja lataa ihan törkeän nopeasti! Täällä on koko ajan jotain kuvattavaa, jotain ihmeteltävää ja muistiinpanojen tekemisen paikka, joten puhelin on käteni jatkeena ihan koko ajan. Siltikään siinä ei ole vielä kertaakaan loppunut akku kesken päivän. Ja täytyy huomioida, etten ole pitänyt edes energiansäästötilaa päällä, vaikka yleensä se on aina päällä. (Säädän sen yleensä niin, että vain WhatsApp, Instagram ja Facebook hyörii taustalla, jos puhelimesta on näyttö pois päältä) 

Ja sitten se kamera. Ehkä nää kuvat puhuu puolestaan. Ei paljoa tee mieli kaivella kameraa edes olalta, saati laukusta, kun tällä saa näin kauniita kuvia kuvattua. Koinpa senkin hetken, kun kallis Canonin järjestelmäkamerani hävisi Huawein puhelimelle. Yökuvauksessa Huawein night shot on ihan mieletön, jos kameran voi pitää paikallaan liikkumatta hetken aikaa. Tämäkin kuva on kuvattu Huaweilla (värejä hieman kirkastettu kuvanmuokkaustoiminnolla), ja voin kertoa, että se ei todellakaan näyttänyt yhtä kivalta kameralla nappastuna.

(Muokkaamaton) 

(Muokkaamaton) 

(Muokkaamaton)


(Muokkaamaton)

(Muokkaamaton, kuvattu harmahtavassa pilvisessä kelissä)

(Muokkaamaton) 

(Saman kuvasarjan kuva muokkauksin)

(Illalla ravintolan aulassa otettu kuva, valotus ollut vähän hämärää)

(Muokkaamaton, night shotilla kuvattu kuva ravintolan drinkkibaarista, jossa hämyinen valo)

(Muokkaamaton)

(Muokkaamaton, näissä valona sellainen kelmeähkö keltainen ravintolavalo)

(Muokkaamaton, näissä valona sellainen kelmeähkö keltainen ravintolavalo)

Siinä hieman kuvasaldoa menneiltä päiviltä randomisti kännykän kamerasta poimittuna. Olen yrittänyt laittaa tähän hieman eri valo-olosuhteissa kuvattuja kohteita, niin saa hieman käsitystä tuosta kuvanlaadusta ja tarkkuudesta. Olemme täällä kilpaa huokailleet tuon kameran kuvanlaatua, ja kyllähän nämä kuvat hyvin selittävät miksi.

Ylihuomenna meillä on vielä kuvaamiskoulutus näihin Leica-kameroihin liittyen, jonka jälkeen näistä pitäisi pystyä saamaan vielä enemmän irti. Huom, nämä kaikki kuvat on kuvattu ihan kameran perusominaisuudella, tässä kamerassahan on myös tuo syväterävyyden muuttamismahdollisuus ja PRO-mode, joiden kanssa ajattelin aloittaa leikkimisen vasta sen jälkeen, kun saan hieman lisää opastusta tähän kameraan :) Voin sitten jakaa teillekin vinkkejä!

Kaikki hyvin siis Kiinassa, ja Mate on lunastanut odotukset! :)

Kommentit

Jasmin V (Ei varmistettu)

Ihan mielettömän hyviä kuvia :o Ensimmäistä kertaa aloin miettimään merkin vaihtoa.. :D

Anna (Ei varmistettu)

Voin kyllä lämpimästi suositella :) Ja nyt kun oon reilun viikon leikkinyt mun Matella, niin aijai, olen myyty :D

Jonna (Ei varmistettu)

Tosi tarkkoja ja hyviä kuvia!! :)

Anna (Ei varmistettu)

No eikö :)

Rosse (Ei varmistettu)

Ostin Huawei Honor 8 perjantaina kun se oli puoleen hintaan. Kuusi vuotta Applen asiakkaana ei hermot yksinkertaisesti riittäneet sen käyttämiseen. Ja varmasti olisin vielä oppinut, mutta suoraan sanottuna v*tutti huonommat appsit (esim. Instagram ja Tukholman SL-reittiopas ihan erilaiset ja reilusti huonommat sekä Snapchatin videolaatu todella huono), joten se oli viimeinen niitti... Myin sen sitten kahden käyttöpäivän jälkeen eteenpäin. Harmittaa, tykkään kyllä puhelimesta, sen ulkonäöstä, touchista ja hyvästä kamerasta mutta kun ei niin ei. Liian kärsimätön kai olen. :)

Miten sä siis olet tottunut puhelimeen?

Tosin valokuvaajana on kyllä pakko sanoa, etteivät nämä(kään) kuvat millään vedä vertoja kunnon järkkärillä ja objektiivilla otetuille kuville. Mutta kuvanlaatu on tottakai yksiä parhaimpia puhelimella otetuista kuvista! :)

Anna (Ei varmistettu)

Oho :o Mulla ei oo ollu Honoria, niin en osaa sanoa, mutta monilla ystävilläni on Honor, ja he on olleet sille myytyjä. Mä en oo ainakaan huomannut, että mikään appi olisi Huaweissa huonompi kuin muissa puhelimissa, päinvastoin nuo mun Huaweit on ollu niin nopeita ja tehokkaita, että applikaatiot kaatuilee paljon harvemmin. En kyllä ymmärrä miten Instagram voi olla huonompi, kun se on kaikissa Androideissa sama ja sama kuin iPhonessakin? Ootkohan ladannut jonkun oudon version? Eikä käsittääkseni Snapchatin videolaadussakaan ole ollut mitään outo?

Omituista tuo appi-osuus ja jokaisella kai menee oma aikansa tottua puhelimeen. Itse en vaan voi arvostaa Applea, joka ei ole tuonut puhelinmarkkinoille mitään uutta, vaan jumahtanut täysin ja vielä ylihintaisena niin. Siinä missä esim. Huaweissa kamerakehitys on hullun nopeaa, samaten lataamisteknologia. Samankokoisessa puhelimessa on puolet isompi ja kestävämpi akku, joka lataa 20 minuutissa.

Ja ei tietenkään voi lähteä vertaamaan kuvanlaatua järkkäriin, mutta toisaalta hyvä järkkäri objektiiveineen on a) 2000+, b) painava, c) hankala kantaa mukana. Puhelin on aina taskussa, ja jos sillä saa tuollaista jälkeä, niin kyllä se ainakin mulle riittää erinomaisesti :)

Iitu (Ei varmistettu)

Hei oon tässä miettiny puhelimen vaihtoa ja tutkaillut tuota Huawein P9. Vaikuttaako tuo optisen kuvanvakaajan puuttuminen miten ihan normiarjen kuvaamiseen? (Ainakin lueskelin, että sellainen puute olisi.) Sulla ilmeisesti se kyseinen puhelin ennen tätä uutta versiota oli. Mulla kun kädet tuppaa tärisemään ihan omia aikojaan, niin puhelimella otetut tärähtää tosi helposti.

Anna (Ei varmistettu)

Ei mun mielestä ainakaan. Mulla on ihan tosi tärisevät kädet välillä, ja en ole huomannut mitään ongelmia :) Mä rakastin sitä P9 kameraa, joskin pakko sanoa, että Mate Pro on vielä tosi paljon parempi :)

Sanna (Ei varmistettu)

Huippuja kuvia!! Kylläpä tuli ikävä Huaweita. Se on ehdottomasti seuraava puhelimeni. Tai pitäisi varmaan sanoa kamerani. :)

Anna (Ei varmistettu)

Suosittelen tätä Mate Prota täydestä sydämestäni :)

lion (Ei varmistettu)

Mulla on tällä hetkellä Huawei P9 Lite ja oon ollut tosi tyytyväinen tähän malliin :) Osaatkohan sä tai joku muu huaweipuhelimien käyttäjä kertoa, mistä löytyisi sellainen urheiltaessa käteen laitettava kotelo? Sellainen käteen pujotettava, missä on yleensä läpinäkyvä kohta näytön kohdalla. Oon sellaisen tarpeessa mutta esimerkiksi Stadiumissa olevat oli aivan liian pieniä tälle puhelimelle. En osaa tietenkään sinun Huaweiin verrata, mutta jos sellaseen löytyy niin vois mahtua tämäkin.
Toistaseksi ainoa valitukseni tästä puhelimesta on se, että kaikkien tällasten lisäjuttujen ostaminen on vaikeampaa, kun ei kaupan hyllystä oo löytynyt pahemmin esim kuoria tai suojakalvoja suoraan.

Anna (Ei varmistettu)

Suosittelen tilaamaan Kiinasta, eBay/AliExpress/Etsy. Saa tosi edullisesti ja on valikoimaa. On kiinalainen puhelin, niin sieltä löytyy myös paremmin sille kaikkia lisäosia.

Pakko sanoa, että kyllä, se on näiden ainoa huono puoli. Koska iPhone on niin länkkäri ja tunnettu, siihen saa upeita kuoria kaikkialta. Huaweihin on pitänyt aina hieman metsästää suojakuoria, kun ne omat on funktionaalisia, muttei kovin kauniita kuitenkaan. Suojakalvoja oon kyllä löytäny tosi helposti ihan vaikka DNAlta :)

Essi (Ei varmistettu)

Oonko ihan taukki, yritän ladata spotifyta tähän mateen ja store väittää että se ei olis sastavilla tässä maassa. Ai suomessa muka? Tää on toistaiseksi ainoa miinus, vaikka paljon totuttelua vaatiikin iphonen jälkeen. :)

Essi (Ei varmistettu)

Edelliseen, onnistuikin koko juttu! Siinä oli joku kohta mikä piti napsauttaa päälle tms.

Kommentoi