My rings

MungolifeSormuksistani on kyselty jonkin verran, enkä ole niitä sen kummemmin esitellyt, mutta tuossa kun ne ovat joka päivän ihailevan katseeni alla, niin mieluusti kerron niistä hieman lisää :) Mun välineistöllä niiden kuvaaminen vaan osoittautui aikamoiseksi haasteeksi, joten kuvat eivät ehkä tee niille ihan täysin oikeutta.

Kihlasormuksestani en voi ottaa mitään kunniaa, se on miehen käsialaa. Minä totesin hänelle, että tulen vaimoksi vaikka Kinder-sormuksella, joten hänen valinnakseen jäi kihlasormukseni täysin. Anoppi kyseli jo ennen viime joulua ei-niin-sulavasti sormuskokoani ja muutenkin mielipiteitäni sormuksesta, joten toki mun toiveet ja ajatukset oli miehen tiedossa :D Mä en itse asiassa tykkää yhtään pyöreänmallisista timanteista, vaikka niitä arvokkaimpina pidetäänkin. Mun mieleen on aina ollut neliönmalliset kivet ja erityisesti emerald-cut kivet, jotka ovat yleensä edullisempia kuin pyöreät, sillä niissä siitä kivestä päästään käyttämään isompi osa. Mieheni tiesi, että tykkään halo-sormuksista (yksi isompi timantti, jota ympäröi pienet kivet), valkoisesta enkä keltaisesta ja että emerald cut on suosikkini. Kun sormuksista joskus oli puhe, totesin miehelle, että itse toivoisin siroa sormusta, en mitään kovin leveää tai suurta. Näiden ajatusten pohjalta on minun kihlasormukseni teetetty, ja voin rehellisesti sanoa, etten ole kauniimpaa sormusta ikinä nähnyt! Se on juuri sitä, mikä on minulle kaikista kauneinta. Tykkään erityisesti korkeasta istutuksesta ja siitä, että siinä on yksi selkeästi isompi kivi ja ympärillä sirot pienet kivet, eikä paljoa pieniä kiviä. Rakastan myös sitä, että sormus on uniikki, miehen valintojen summa, joka sopii minulle niin erinomaisen hyvin :)

Sormukseni on emerald cut halo sormus, jossa ei ole kiviä "hartioilla", eli itse sormusrinkulalla. Mä en ole suoraan sanottuna hirveästi paneutunut kirkkauksiin, sävyihin tai mihinkään muuhun, mutta miehen vaatimuksena sormukselle oli ensiluokkaiset kirkkaus ja sävy. Mies on valinnut sormuksen timantin erikseen ja se on tilattu Jenkeistä GIA-sertifioituna Britanniaan, jossa sormukseni valmistettiin. Mies on valinnut sormuksen materiaaliksi platinan, joka on kestävämpää kuin valkokulta. Valkokulta ja platina ei useimmiten päällepäin uutena eroa mitenkään, mutta niissä on valtavia eroja. Valkokulta on jonkin verran edullisempi materiaali, mutta sillekin on syynsä. Valkokulta kun ei ole koskaan 100 % kultaa, siinä missä platina on lähes 100 % platinaa. Valkokullan joukkoon on useimmiten sekoitettu palladiumia, hopeaa tai muita jalometalleja, jotta sen väri saadaan mahdollisimman valkeaksi. Valitettavasti naarmuuntuessaan valkokulta naarmuuntuu hieman keltaiseen taittaen, sillä kullan luonnollinen väri on keltainen. 14 ct kulta tarkoittaa kultaa, jossa kultaa on 14/24, eli n. 57 % (laskinko oikein?). 18 ct kulta vuorostaan on 18/24 kultaa, eli n. 75 % kultaa. Loput on siis muita jalometalleja. Valkokullan kanssa on välillä tarvetta käydä käsittelemässä sen pinta uudelleen, jotta se ei näytä kellertävältä, ja valitettavasti se on materiaalina pehmeämpi kuin platina. Platinaa ei tarvitse käsitellä koskaan uudelleen, joskin sen pinnan voi hioa kiiltävämmäksi, jos siihen onnistuu saamaan naarmuja jotenkin.

Platina on harvinaisempi ja siksi huomattavasti kalliimpi, sitä taidetaan pitää arvokkaimpana jalometallina. Platina on myös materiaalina huomattavasti kovempi ja kestävämpi, mikä tekee siitä vaikeamman käsitellä, eli vuorostaan lisää valmistuskustannuksia. Suomessa varsinkin platinan ja valkokullan hintaero on aika huomattava, usein sama sormus voi olla jopa tuplasti kalliimpi. Briteissä hintaero näillä kahdella on huomattavasti pienempi, joten jos platinasormus on hakusessa, kannattaa kokeilla englantilaisia koruseppiä.

Materiaalivalinnan lisäksi olen äärimmäisen tyytyväinen sormuksen istutukseen. Mä rrrrrakastan mun sormuksen kaunista korkeaa istutusta, joka on sivustakin älyttömän kaunis! Rakastan tuota tyynymäistä emerald-timanttia, joka näyttää siltä, kuin se olisi nostettu estradille tolla korkealla upotuksella.

Vihkisormuksia ostimme yhdessä. Mies halusi leveän, valkean ja simppelin, minä arvoin iäisyyden. Rakastan tuota kihlasormustani ja mun oli kauhean vaikea kuvitella sille paria. Elin jopa hetken siinä ajatuksessa, että pidän sormuksia eri käsissä. Suomesta etsittyäni sormusta, tulin siihen tulokseen, että tarjolla on n. 95 % valkokultaisia sormuksia, ja sitä ei osaavat sepät suosittelisi platinan viereen. Platina on sen verran vahvempaa, että pyöriessään yhdessä, platinainen kihlasormukseni naarmuttaisi valkokultaista vihkisormusta. Platinaisena tietyn sormuksen tilaaminen Suomessa olisi useimmiten maksanut maltaita, joten Lontoon reissumme päätarkoitus oli löytää meille sopivat sormukset. Kävimme samassa liikkeessä, kuin missä kihlasormukseni on tehty ja ensimmäinen kokeilemani sormus oli juuri se oikea. Minulle tarjottiin heidän mielestään sormukseeni sopivaa platinaista timanttirengasta, ja sehän oli juuri sitä, mitä kihlasormukseni kaipasi rinnalleen. Halusin vihkisormukseksi siron pienikivisen timanttirenkaan, joka ei veisi huomiota kihlasormukseltani vaan imartelisi sitä juuri oikealla tavalla. Ja sellainenhan nimetöntäni koristaa paraikaa :) Yhdessäkin nämä sormukset ovat todella sirot ja niiden yhteisleveys on 0,4 cm. Halusin sormukset, jotka eivät tunnu kädessä, jotta voisin pitää niitä aina, eikä niitä tekisi mieli koskaan riisua :)

Miehen sormuskin löytyi samasta paikasta. Kokeiltuaan erimallisia miesten sormuksia mies ihastui hieman pyöristettyyn littanaan sormukseen, joka on hieman pyöristetty myös sisäpuolelta käyttömukavuutta huomoidakseen. Olimme tilaamassa myös miehelle platinasormusta, mutta vuorokauden pohdittuamme päädyimme palladiumiin. Tai itse asiassa mies päätyi palladiumiin. Palladium on "sukua" platinalle, ja on itse asiassa vielä harvinaisempi jalometalli. Se on myös hieman kovempi, mutta yllättäen tuplasti edullisempi. Ihmettelimme useammassa kultaliikkeessä näiden kahden eroa, ja saimme aina saman vastauksen. Päälle päin ei mitään eroa, palladium vielä hieman kestävämpi. Huomattavin ero siinä, että platinalla on tietty "status", siksi hinta ja palladium on kevyempi. Mies halusi kevyen sormuksen, ja niinpä hänen valintansa osui palladiumiin. Hän on ollut valintaansa huipputyytyväinen, sillä ei kuulemma edes tunne kevyttä sormusta kädessä, se ei koskaan häiritse häntä. (Miehen sormus vilahtaa aika monissa hääkuvissamme, sieltä voi vilkaista sitä :)

Multa on kysytty pari kertaa sormukseni tarttuvuudesta. Korkea istutus isohkolle timantille aiheuttaa pelkoa siitä, että se on joka neuleessa ja lapasessa kiinni. Itse en ole koskaan asiaa huomannut, eikä mun sormus oo mielestäni koskaan jäänyt kiinni mihinkään. En ota sormuksia juuri ollenkaan pois, ja käyn suihkussakin sormus kädessä. Ei ole tukkaa pestessä, pukeutuessa tai ikinä muutenkaan jäänyt kiinni tai häirinnyt, eli mulle ainakin tuollaist huolet on olleet ihan turhia. Kestävyydestä en voi sanoa kuin kehuja platinalle. Sormuksissani ei ole jäljen jälkeä, mikä ei vihkisormuksen kohdalla ole tietenkään ylättävää, kun se on niin tuore, mutta eipä ole kihlasormuksessakaa mitään käytönjälkiä. Toki jonkin verran myös suojelen sormuksiani. En pidä niitä salilla (metalliset tamgot tms.) ja otan ne pois kun käytän öljyä tai läträän käsirasvalla. Toki näiden putsaaminen on maailman helpointa, eli ei se ole niin justiinsa. Minulle ainakin suositeltiin putsariksi Fairya vedessä ja vauvojen hammarharjaa, sekä varovaisin liikkein timanttien putsaamista näillä vehkeillä. Ja hyvin muuten kiiltää! :D

Hinnoista en osaa sen tarkemmin sanoa, kihlasormukseni hintaa en edes tiedä. Vihkisormusten hinnat vaihtelee valtavasti materiaalien mukaan, mutta oma kokemukseni on se, että jos platinaa haluaa, saa sen huomattavasti edullisemmin esim. Briteistä kuin Suomesta. Sama taitaa päteä kyllä valkokultaankin, joskaan niitä en niin tarkkaan tutkinut, kun etsin vain platinaista vihkisormusta.

Siinäpä ne, rakkaimmat koruni :) Joka päivä kun näen nämä kädessäni, muistan sen hetken ja tiedostan mitä nämä symboloivat, olen vaan niin ikionnellinen ♥

Kommentit

Emma (Ei varmistettu)

Nuo on kyllä kauniit! Mun kihlasormus on vähän saman tyylinen kun tuo sinun (siis tämä: https://sandberg.fi/wp-content/uploads/2016/04/V-913w-web.jpg ) ja Sandbergin tuote-esittelijä kyseli multa juuri, että mitä oon tykänny sormuksesta arjessa, kun monet asiakkaat pohtii juuri tota että sormus on koko ajan tiellä jne. Totesin, että ei oo missään ollu tiellä, ei oo jäänyt mihinkään kiinni, eikä sitä edes huomais kädessä ellei se kimaltelis niin kovasti! :-D teen töitä lasten parissa ja edes niitä en ole sormuksella raapinu, kun sitäkin ilmeisesti joku äiti-ihminen oli pelännyt kun tätä sormusta oli testaillu itselleen :-D

Emma (Ei varmistettu)

Ja siis mun sormushan on samanlainen istutukseltaan, eli tommonen korkea eikä kyllä mitenkään muuten yhtään samanlainen kun sulla don't get me wrong!

Anna (Ei varmistettu)

Mä hetken jo ihmettelin, että tulikohan väärä linkki :D Mutta joo, ei mulla oo ainakaan ollut mitään pahaa sanottavaa tosta, ei se mielestäni vaikuta arjessa mitenkään :)

Rosa (Ei varmistettu)

Hei! Missä liikkeessä teetätitte sormukset Britanniassa? Sama kiinnostaisi minuakin, mutta tulee hieman epävarma olo mihin paikkoihin voi luottaa.

Anna (Ei varmistettu)

Kyllä ne luotettavat paikat lähtökohtaisesti erottaa hyvin helposti, niitä on satoja. Luotettavat paikat kertovat timantin alkuperän ja tarjoavat timanteilleen sertifikaatit :)

Ansku in ireland (Ei varmistettu)

Kauniit on!! Onnittelut vielä häiden johdosta!! Mikäli olen oikein ymmärtänyt niin te juhlitte etelä naapurivaltiossa ja olen itsekin harkinnut maata juhlien järjestämiseen joten häät ulkomailla postaus would be more than appreciated

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia :) Mä mietin, että olisin tehnyt aiheesta postauksen, mutta se olis jäänyt kovin heppoisaksi. Meidän virallinen vihkiminen oli Suomessa ja juhlien järjestäminen Viroon on kuin toiseen kaupunkiin järjestäisi, kaikki on niin helppoa ja samaa. Lisäksi meillä oli sukulaisia auttamassa järjestämisessä, joten musta ei ole kyllä ihan hirveesti hyötyä tuossa asiassa :/

C (Ei varmistettu)

Hei! Tiedän ettet halua kertoa kosinnasta mitään yksityiskohtaista, mutta kiinnostaa tietää että oliko miehelläsi siis kihlasormuksesi valmiina kosinnan hetkellä? Siinä tapauksessa pointsit hänelle, todella upea. Olen vain monesti miettinyt, että miten ne miehet raaskivat ostaa sormuksen valmiiksi jos eivät ole satavarmoja mallista ja esim koosta. (Itsellä tilanne ei tosiaan vielä vähään aikaan ajankohtainen. :D) Muistelin vaan että kerroit täällä blogissa kosinnan tapahtuneen jo aiemmin ja niihin aikoihin sinulla ei vielä käsittääkseni ollut sormusta sormessa. Voin olla väärässäkin. Joka tapauksessa onnittelut naimisiin menon johdosta!

Anna (Ei varmistettu)

Ei ollut sormusta valmiina :) Ennen sormuksen tilaamista hän kyselikin minulta hieman mielipiteitä ja kävin myös tarkistuttamassa kokoni :)

Minna (Ei varmistettu)

Ihanat sormukset! Itsekin tykkään että on kapeat sormukset :) olisi vielä kiva tietää mistä liikkeestä nämä on hankittu lontoosta tai mistä kävitte katsomassa? Sekä myöskin olisi kiva tietää saako netin kautta tilattua vai täytyykö mennä paikan päälle? Yritin katsella briteista platinasormuksia mutta mistään liikkeistä tai sivuista ei oikein ota selvää eikä tiedä mistä alottaa..

Anna (Ei varmistettu)

Me käytiin itse asiassa tosi monessa paikassa Lontoossa katsomassa vihkisormuksia. Jos tykkäät tietystä mallista, usein sen saa tilattua valkokullan sijaan platinaisena samasta liikkeestä, eikä hintaero ole kovin valtava :) Mä olettaisin, että mun sormus on tullut kuriiripalvelulla Suomeen, ellei äitini paras ystävä avustanut miestä hieman. Mutta suurin osa kyllä varmasti tarjoaa postituksen tai lähettipalvelulla toimituksen EU:n sisällä :)

Anna (Ei varmistettu)

Munkin on pakko kysyä sormuksien teettämisestä/ostamisesta ja tilaamisesta Suomeen. Harkinnassa kans platinainen vihkisormus valkokultaisen kihlasormuksen viereen. Mietin, että missäköhän hintaluokassa platina on ylipäätään Briteissä? Valkokultaiset vihkisormukse, joita olen Suomessa ihaillut on olleet timanttirivi-istutuksisia valkokultaisia ja hinta liikkunut minimissään 600euron. Mietin, että missäköhän hintaluokassa mahtaa platinainen vastaava olla, kun kultaliikkeet eikä sepät ole suostuneet kertomaan sitä messuilla eikä liikkeissä. Austraaliaan menossa niin ajattelin sielläkin käydä onneani kokeilemassa, jos löytyisi oma vihkisormus =)
Hirmuisesti avio-onnea teille!!! <3

Anna (Ei varmistettu)

Mä en osaa hirveän tarkkaan sanoa :/ Mun vihkisormus ei ollut kovin hintava, se oli about 1500 euroa. Ainoa mitä suosittelisin harkitsemaan, on että ottaisit samaa materiaalia olevan vihkisormuksen. Mulle ainakin useampi seppä ja myyjä sanoi, että kullan ja platinan yhdistämisessä on se riski, että yhdessä sormessa ollessaan platinainen kuluttaa valkokultaista. Eli sun tapauksessa voisi olla niin, että vihkisormus kuluttaa ja naarmuttaa kihlasormusta. Sikäli siis voisi olla harkinnan arvoista pitäytyä samassa metallissa, sillä platinan ja kullan kovuudessa on suuria eroja :)

Anna (Ei varmistettu)

Totta, näin mullekin sanoivat kultasepät ja myyjät, mutta mietin 3:tta sormusta, joka tulisi täydentämään kihlan+vihkin miehen sormuksen kanssa sopivaksi. Kolmas sormus olisi siis titaani ja mietin, että jos sormuksia haluaa säästää kulumiselta joutuu kuitenkin laittamaan sormukset toisiinsa kiinni. Platina houkuttelisi juurikin kovuuden tähden (ja kihlaista platinaa ei löytynyt mistään :( ) Onneksi on vielä aikaa miettiä =) Kiitti vastauksesta!

Laura (Ei varmistettu)

Hyvin kauniit sormukset ja sopivat sinulle täydellisesti<3 kiitos tästä mielenkiintoisesta infopläjäyksestä :)

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia :)

Johanna (Ei varmistettu)

Mulla on tosi leveä valkokultainen timanttivihki+kihla enkä ole taas moneen vuoteen sitä rodassu eikä silti kellerrä. Miehellä on flakkaplatinakihla ja se on ihan samalla tavalla naarmuuntunu kuin mun valkokultainen Eikä niistä huomaa enää kumpi on valkokultaa ja kumpi platinaa. Meidän sormukset on molemmat teetetty käsityönä.

Anna (Ei varmistettu)

Jännä kuulla :) Mielenkiintoista muutenkin nähdä, miten platina käytössä eroaa muista valkokultaisista koruista :) Toisaalta olen hullun tyytyväinen sormuksiini, joten en usko minkään voivan häiritä tätä iloa :)

Onerva (Ei varmistettu)

Mulla Amerikasta ostetut platinasormukset olleet jo 8 vuotta kädessä ja todella tyytyväinen olen materiaalivalintaan, vaikka kyllä sielläkin hintaa oli aika paljon enemmän kuin valkokullalla.
Myyjä muuten varoitteli, että etenkin jos on timantteja sormuksessa kannattaa ehdottomasti ottaa pois kädestä jos käyttää itseruskettavia, puhumattakaan voimakkaista kemikaaleista. Ei vaikuta platinaan, mutta timantit saattavat värjääntyä.. se ei olisi kiva juttu.

Anna (Ei varmistettu)

Hei tosi kiva kuulla :) Että ovat kestäneet hyvin :) Joo, mä otan pois ihan meikatessaki yleensä sormukset, ku levitän jotain öljyä käsin. Ja välillä ruoanlaitossaki. Mut sit suihkussa en esim. ota pois :)

elli (Ei varmistettu)

Kauniit sormukset ja onnittelut sekä tulevasta lapsesta että onnea huokuvista häistänne! :)

Itsekin en voi kuin kehua platinaa sormusmateriaalina, omat kihlasormukset hankimme Tokiosta. Yleisestikin ottaen platina tuntuu olevan Japanissa (ehkä myös muualla Aasiassa?) yleisimpiä sormusmateriaaleja ja sitä arvostetaan yli kullan nimen omaan sen kestävyytensä ja arvonsa takia. En sitten tiedä, miten hinta suhtautuu Suomen tai Brittien platinasormusten hintoihin, mutta veikkaisin halvemmaksi ja ainakin valinnanvaraa Japanissa siis on pilvin pimein (+ tax freenä ostaminen). Puhumattakaan siitä, millainen show ylipäätänsä on, kun kiertää japanilaisia sormuskauppoja ja ostaa sieltä jotain :'D

Eli ehkä semmoisena geneerisenä vinkkinä, jos vaikka joku lukijoistasi nyt platinaa miettii ja sattuu Japaniin olemaan menossa, niin kannattaa tsekkailla Tokiosta esim. Ginza (mm. Tasaki, mistä omani on ja joilla on oma patentoitu 95% platina + 5% palladiumia ym. setti sormuksissa ja tunnettu brändi) ja Okachimachin alue lähellä Uenoa (vähän hämympi paikka ja paljon pienempiä liikkeitä, mutta täältäkin saa laadukasta tavaraa aitoustodistuksineen) sekä Omotesando, missä pystyy tilaamaan ja suunnittelemaan haluamansa platinasormuksen joltain paikalliselta korusepältä (joskin valmistusaika n. 3 kk eikä postitus Japanin ulkopuolelle välttämättä vaihtoehto). Varmasti myös muualla Japanissa hyviä sormuskauppoja on pilvin pimein, mutta Tokiosta löytyy todennäköisesti myös niitä englantia taitavia myyjiä... ainakin vähän isommista sormuskaupoista. :)

Anna (Ei varmistettu)

No siinähä jolleki vinkkiä, jos Japanin matka on tiedossa :) Ja tosiaan, platinan harvinaisuus ja kestävyys kai noi suurimmat syyt sen kalleudelle on, itse tykkään myös siitä, että se pysyy valkoisempana tai "kylmempänä" kuin kulta :)

Ja kiitoksia! <3

Pakko kysäistä tuosta tax freestä, että uskaltaako japanista tosiaan tuoda näin arvokkaan korun ja vielä kentällä hakea siitä tax freet, kun silloinhan siitä pitäisi maksaa tulli suomen päässä? :D Mieleen on jäänyt tarina miehestä joka osti sveitsistä rolexin, haki tax freet ja yritti kävellä tullin ohi se ranteessa, mutta tax free tiski oli ilmoittanut Suomen päähän joten kiinnihän jäi.
Lontoo tietenkin hyvä siinä mielessä ettei noita ostorajoituksia ole!

elli (Ei varmistettu)

Hmm, voihan tuokin riski siihen liittyä vaikkakin Rolexi-tarina kuullostaa omaan korvaan huonolta säkältä yhdistettynä merkin tunnettavuuden huomioon ottaen herkästi silmäänpistävään investointiin (plus lentokentän sisällä tapahtuva tiedonkulku on todennäköisesti tahokkaampaa). Me tosin saatiin hoidettua tax freet ja kuittitositteet passeihin suoraan jo ostopaikassa, ja lennettiin Suomeen sormukset sormessa. Missään vaiheessa ei tullia tuntunut asia sen kummemmin kiinnostavan, vaikka passiin nidottuja kuitteja ohimennen Japanista lähtiessä virkailijat vilkaisivatkin (toisaalta Naritalla on aina niin paljon reissaavaa väkkee, että ei siellä yksinkertaisesti voi työntekijät ehtiä syynäämään kaikkea ja kaikkia vaikka muuten systeemin tehokkuus ois viimesen päälle). Tilanne voisi tosin olla toinen, jos kyseessä olisi tosiaan kaikessa hulppeudessaan kilometrin päähän kimaltava koru, jonka puusilmäkin tajuaisi hävyttömän kalliiksi (not my case, obviously).

Tiuku (Ei varmistettu)

Kannattaa kuitenkin toimia ennen brexitia.

Satu (Ei varmistettu)

Todella kauniit ja ihanan sirot sormukset! Minulla on kapeat pienet sormet ja halusin sirot valkokultaiset sormukset. Miehelleni oli taas tärkeää teettää sormuksemme Suomessa ja kiertelimme yhdessä liikkeitä ja pajoja muutama vuosi sitten kun sormuksille tuli tarve. Ihmettelin silloin kamalan massiivista sormusten tyyliä täällä Suomessa? Siis lähinnä että rungot olivat yleensä todella leveitä. Kihla- ja vihkisormuksen yhdistelmät olivat järjestäen aivan liian massiivisia makuuni. Ihmettelin tätä ääneen ja kerroin hakevani siroa sormusta. Minulle vastattiin monesta eri paikasta että leveämpi sormus kestää paremmin elämää ja kulumista ja siksi kapeita ei suositella... Miten mahtaa olla? Lopulta minulle teetettiin pyynnöstämme kapeampi malli mutta myös tällöin kultaseppä varoitteli ettei vaan tehdä liian kapeaa. Ehkä platina on tosiaan myös tässä suhteessa kestävämpää... :)

Anna (Ei varmistettu)

Niin, en tiedä. Mulla on sukulaisia, joilla on kapoinen sormus ja hyvin on kestänyt vuoein käytössä. Vuosikymmenten. Kyllä laadukkaan käsityön pitäisi kestää. Mun sormuksilla on elinikäinen takuu, joten en ole kovin huolissani tuosta, aika näyttää :) Ja kiitoksia! <3

K- (Ei varmistettu)

Itsekin mietin tuota kapeiden sormusten kestävyyttä, kun viime syksynä katselimme miehen kanssa kihloja eivätkä leveät mallit houkutelleet yhtään. Mutta ainakin minulle kultaseppä vakuutti, että kunhan sormus on väh. 2 mm leveä, sen pitäisi kestää normi käyttöä ihan hyvin, joskin 3 mm voi olla hiukan vielä tukevampi. Ekstrakapeaa 1 mm sormusta eivät suositelleet päivittäiseen käyttöön.

Toki riippunee myös materiaalista; korkeampi karaattimäärä kultasormuksessa tarkoittaa myös suurempaa pehmeyttä ja lisää näin ymmärtääkseni sormuksen vääntymisriskiä. Platinasta tai muista materiaaleista en sitten tiedä tarkemmin.

Anna (Ei varmistettu)

Mun kihlasormus on 1,8 mm ja vihkisormus 2,0 mm, ja ainakin kun itse kysyin näiden kestävyydestä platinassa, niin mulle sanottiin että tässä kokoluokassa nuo on erittäin kestäviä :) Eli voi tosiaan olla, että kestävyydet on eri luokkaa sitten kullassa.

Satu (Ei varmistettu)

Niimpä sitähän minäkin ihmettelin! Joissakin liikkeissä ei kapeita malleja ollut ollenkaan tarjolla. Ehkä tämä oli joku muotijuttu? Tosiaan tästä on muutama vuosi aikaa. Mun mielestä perinteisemmät sormusmallit ovat juuri noita sirompia ja myös omilla sukulaisillani ovat vuosikymmeniä käyttöä kestäneet. :)

Emppu (Ei varmistettu)

Suomesta oli tosiaan hankalaa löytää kapeaa, siroa sormusta. Itse menin kihloihin juuri ennen vuodenvaihdetta, joten en tiedä onko tämä joku pysyvämpi tyyli täällä. Sain monessa liikkeessä ihmettelyä siitä, että haluan kapean sormuksen. Mielestäni moni timanttikin näyttää jotenkin hassulta-epäsopusuhtaiselta, jos se runko on kovin leveä. Turusta sitten onneksi löytyi yhdestä liikkeestä täydellinen sormus.

Anna (Ei varmistettu)

Mulle tärkeintä oli se, että sormukset eivät tunnu arjessa painavalta tai puristavalta, ja siksi halusin kapean sormuksen. Kun kokeilin erilaisia, niin huomasin, että timantit näyttää musta nätimmältä just kapeammalla renkaalla :)

Anna (Ei varmistettu)

Mun mielestä Suomessa edelleen on tosi paksuja sormuksia, mikä on jännä :o

Satu (Ei varmistettu)

Joo jännä juttu. Mekin käytiin useammassa kultasepän liikkeessä pääkaupinkiseudulla, ja muistan että useampi kultaseppä ihmetteli miksi haluan kapean sormuksen?? Eikä kapeita malleja tosiaan juurikaan ollut täällä tarjolla. Ja ihan laatusormuksia haettiin. Mun mielestä kapea runko korostaa myös kauniisti kiveä ja muutenkin itseä miellyttää sirommat mallit. Mun sormukset on 2mm ja 2.1mm, alle 2mm ei kultaseppä suositellut päivittäiseen käyttöön. Tosin platina voi olla kestävämpää :) Kieltämättä kun katsoo 85v mummon keltakultaista sormusta niin kyllä se taitaa olla hieman kaventunut ja kaiverruksetkin haalistuneet<3

Anna (Ei varmistettu)

Nooo, jos tuo sormus ja liitto kestää reilu 55 vuotta, niin saa sitten munkin sormus näyttää siltä, että elämää on nähty :D Sopii mulle :)

Anne-Mari (Ei varmistettu) http://www.pochetteroulette.com/

Kauniit sormukset! Ihanaa että sormuksilla on tollanen tarina takanaan :)

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia <3

Krista (Ei varmistettu)

Kyllä ei ole totta puoletkaan mitä kerroit jalometalleista/timanteista. Ei kannata aina luottaa siihen mitä myyjät kertovat. Mutta kauniit ovat sormukset ja todella hyvä valinta tuo platina :)

Anna (Ei varmistettu)

Kerrotko siis mikä tästä ei ole totta? Kun näyttäisi jokainen asiaan liittyvä artikkelikin tukevan tätä asiaa :)

Eve (Ei varmistettu)

En nyt siis kestä yhtään! Sulla on TISMALLEEN samanlainen kihlasormus, kun mun ystävällä. Ihan käsittämätöntä! Hänellä myös platinasormus korkealla istutuksella ja emerald- timantilla pienten timanttien kehyksellä. Siis aivan identtinen! Ihan hullunkurista :D Hänen sormuksensa on tosi Suomesta.

Anna (Ei varmistettu)

Aijaa, hauskaa :) Onnittelut ystävällesi, hänellähän on aivan upea sormus siis ;) :D

Kommentoi