Naistenpäivän ajatuksia naiseudesta

l-235621

Lähes tasan kaksi vuotta sitten kirjoittelin siitä, miten nainen on naiselle susi. Kansainvälisenä naistenpäivänä aihe on ajankohtainen, ja siksi halusin hetkeksi sukeltaa siihen maailmaan, jossa me, upeat naiset, elämme.

Kirjoitin kaksi vuotta sitten mm. näin:

”Bloggaajana oikeastaan turtuu siihen, että arvostelun kohteena ei ole pelkästään vaatteet ja asusteet vaan myös oma elämä, elämänvalinnat, perhe, luonne, persoona ja ennen kaikkea kasvot ja kroppa.”

”On surullista huomata, miten miesten maailmassa useimmiten jylläävä solidaarisuus on nähtävästi äidinmaidossa jäänyt monelta tytöltä saamatta. Itsestään pitää löytää vakavia virheitä kaikesta mahdollisesta ja ehdottomasti eniten juuri kropasta. Jottei itselleen tulisi niin kamalan paha mieli, niitä virheitä pitää siis myös löytää toisesta. Ettei edes sen oman päänsä sisällä olisi huonompi kuin se toinen.”

”… Monille se varmasti luo paremman olon itsestään. Kun uskottelee itselleen ja kaikille, jotka kuuntelevat, että toisella on jotain huonoa/huonosti, tuntuu, että itsellä menee paremmin. Omat jenkkakahvat tuntuvat ehkä siedettävämmältä, jos samalla halveksuu toista tämän isojen käsivarsien takia. Vähän niinkuin naisten logiikalla ylipäätään. Jos kaveri menestyy työssä, täytyy muistuttaa, että hänen ihmissuhteensa eivät ole johtaneet alttarille. Tai jos toinen nainen saa kehujaan ulkonäöstään, täytyy sivaltaa hänen älykkyyttään. Jos taas joku on älykäs, niin herranjumala, miten se pukeutuu!! Ja jos taas pukeutuu kivasti, niin ei sillä kyllä muuten mitään sisältöä elämässään olekaan.”

Edelleen tilanne naisten maailmassa on yhtä huonossa jamassa.

On tosi surullista, että naisilla kilpailuasetelma on niin verissä ja oman itsensä arvostaminen käy vertaamalla toisiin naisiin tai miettimällä, mitä joku mies on mieltä. Sukupuolitieteilijät voivat väittää, mitä haluavat, mutta totuus on se, että naiset ovat vahvempi sukupuoli. Muuten miehet saisivat kärsiä kuukautiskivuista, synnyttää ja ennen kaikkea syntyä naisille niin luonnollisen epävarmuuden ruoskittavaksi.

Olen viettänyt minuutteja ja varmaan tunteja pakkomielteillen jotakin hiusten väri”virhettä” tai tyvikasvun näkyvyyttä. Mieheni on huomannut lähinnä kun olen nostanut hiukset ylös tai kun väri on muuttunut huomattavasti. Viime kampaamoreissuni johti siihen, että hiuksista tuli tuhkaisemmat kun niistä taitettiin punaisuutta pois. Ja ne näyttää minusta aivan erille nyt. Kun kysyin mieheltä, mitä tämä tykkää, hän ei edes tajunnut, että jokin oli muuttunut. Ehh. Tästä tiedosta huolimatta koko päivä on helposti pilalla, jos tukka on päin helvettiä. Ei ole ihan yhteen kertaan jäänyt nekään päivät, kun olen mielestäni näyttänyt ihan hirveältä, kun kiireessä ei ole ehtinyt meikkaamaan ja naamassakin on joku finni. Ja usein mies on todennut ykskaks, että sä olet jotenkin tosi kaunis tänään tai kehunut jotakin ihan ”outoa” juttua. Siis outoa minun mielestäni.

tumblr_np6zggJGQB1s96knno1_500

On kiva tietää, että kelpaa rakkaalleen erittäin hyvin silloinkin, kun ei omasta mielestään ole kovin edustava. Mutta oikeasti sillä ei ole mitään väliä, mitä kukaan muu edes ajattelee ulkonäöstä tai persoonastamme. Tärkeintä on viihtyä omassa kropassaan, omana itsenään. Mä mainitsin, että mulla on ikuisuusprojekteja aina. Mulla on niitä myös itseni suhteen. Pitäisi olla kauniimpi, terveempi, parempi, hauskempi, hoikempi, viisaampi jne. En ole vielä tavannut naista, jolla ei olisi kesken projekti olla sinut itsensä kanssa. Toki on ymmärrettävää haluta kehittyä ja olla parempi vaikkapa työssään tai harrastuksessaan, mutta naisilla todella usein on osana tätä projektia muuttaa asioita, joihin ei ole tyytyväinen itsessään. Ei siinäkään olisi mitään vikaa, mutta voi kun kaikki naiset vaan oppisivat hyväksymään itsensä sellaisena kuin ovat ja lakkaisivat vertaamasta itseään muihin. Se olisi aika upeeta.

Tuntuu, että nykyään naiset keskittyvät hirveästi puhumaan pahaa toistensa selän takana tunteakseen parempaa mieltä itsestään. Sosiaalista mediaa selataan, jotta voisi naureskella ja irvailla siitä, miten tyhmä tai ruma joku nainen on. Sen sijaan, että sitä sosiaalista mediaa seurattaisiin inspiroitumisen ja ihastelun vuoksi. Kauniit kuvat aiheuttavat monissa edes hieman huonon fiiliksen, sillä on jostain syystä todella vaikaa vaan täysin puhtaasti ihailla ja iloita toisen puolesta. Elämäntapavalinnoista irvaillaan ja keksitään aina se, missä ollaan parempia, ja miten se on tärkeämpää ja parempaa kuin jonkun toisen hieno ja hyvä asia.

Toisen naisen menestymisen hyväksyminen tuntuu olevan todella vaikeaa. Tämän takia netistä löytyy Neuro-videoita ja tämän takia edelleen naisen euro on vähemmän kuin miehen. Naisen saadessa ylennyksen, selän takana puhutaan, miten se tuli reittä pitkin ja office draamat ovat valmiita syntymään. Miksi mies ylentäisi naisen, jos siitä seuraa ylimääräistä harmia? Jos siis voi valita yhtä pätevän miehen, ilman sitä ylimääräistä draamaa? Tukemalla muita naisia, tukisimme itseämme. Mutta yhä edelleen naiset keskittyvät toisten naisten mollaamiseen. Oman elämän konkreettinen esimerkki lienee se, ettei vuosiin ole tainnut mennä yhtäkään päivää, ettei minusta keskusteltaisi irvailevaan sävyyn keskustelupalstoilla. En anna sellaisille ihmisille sitä valtaa, että lukisin heidän ajatuksia minusta, mutta haluaisin kysyä heiltä, miksi? Miksi joku saa nautintoa toisen ihmisen alentamisesta, halventamisesta ja haukkumisesta? Toki ihmisestä voi olla montaa mieltä, mutta miksi joku tuntematon bloggaaja voi aiheuttaa niin vahvoja tunteita ihmisissä, joita ei edes tunne? Maailmassa on satoja ja tuhansia naisia ja miehiä, jotka tekevät mielestäni käsittämättömiä asioita, mutta he eivät aiheuta minussa minkäänlaisia tunteita.

there-is-a-special-place-in-hell-for-women-who-do-not-help-other-women-quote-1

Koen myös toisen naisen menestymisen pelkästään positiivisena. Kollegan saavuttaessa huippuja asioita, olen kiitollinen, sillä hän toiminnallaan raivaa tietä siihen, että itsekin saatan saavuttaa upeita asioita tulevaisuudessa. Ystävän kihlautuessa olen ikionnellinen hänen unelmiensa toteutumisesta ja samalla saan uutta intoa päiviin, sillä voin jakaa onnea jonkun rakkaan ihmisen kanssa. Ystäväni saavuttaessa jotakin, iloitsen sen puolesta, että kun johonkin panostaa, voi saavuttaa. Voin rehellisesti myöntää, että tunnen minäkin välillä kateutta. Kateutta jonkun ihmisen perhetilanteesta, toisen matkustamisesta, kolmannen taloudellisesta tilanteesta ja neljännen asunnosta/esineestä/autosta/mitäikinä. En kylläkään koe omaa kateuttani mitenkään pahaksi. Koen sen inspiraation liekiksi sisälläni. Se herättää minussa halua tehdä töitä oman tilanteeni eteen, jotta voin saavuttaa samaa. En missään nimessä halua vähentää sen ihmisen iloa siitä tilanteesta, tapahtumasta tai onnesta. Päin vastoin. Haluan ottaa mallia ja saavuttaa itsekin!

Toivoisin, että useampi nainen ajattelisi niin. Tukisi ja nauraisi mukana, ilman katkeruutta, kateutta ja kilpailua.

Jaettu ilo on satakertainen ilo, ja jos voisi iloita jaetusti vain omia ilojaan, olisi niitä aika vähän. Mutta kun voi iloita muiden ihmisten puolesta, jokaiseen päivään mahtuu palanen iloa.

Kansainvälisenä naistenpäivänä toivoisin, että jokainen kävisi hymyilemässä omalle peilikuvalleen ja listaisi mielessään viisi ihanaa asiaa itsessään. Että jokainen soittaisi elämänsä tärkeimmälle naiselle ja kertoisi, miksi tämä on niin tärkeä. Että jokainen hymyilisi tänään yhdelle vastaantulijalle, ja kehuisi jonkun täysin tuntemattoman vaatetta/huulipunaa/asustetta tai vaikka ihan mitä tahansa. Kiittäisi ja toivottaisi kaupan kassalla hyvää naistenpäivää. Tekisi pienen kauniin eleen jollekin toiselle naiselle. Eikä niitä tarvitse rajata vaan tälle päivälle, vaan joka päivälle. Sillä me naiset olemme aika mielettömiä! Me voimme saattaa uuden elämän maailmaan, osaamme tehdä suklaakakkuja ja paijata oikealla hetkellä ja oikealla tavalla. Me olemme äärimmäisen hyviä, juuri tällaisena.

Yritetään mielen mustuessakin miettiä, että tukemalla toisiamme, pääsemme paljon pidemmälle kuin yrittämällä vähätellä toisiamme. Vähätellessämme muita, vähättelemme itseämme. Ja tukiessamme muita jakaen heidän onnen, olemme oikean onnellisuuden ovella 🙂

Hyvää kansainvälistä naistenpäivää! ♥

Kommentit (58)
  1. Mahtava postaus! Mäkin ajattelen juuri näin. Hienoa tekstiä Anna taas kerran. 🙂

    1. Kiva kuulla, kiitoksia 🙂

  2. Todella kaunis teksti. Kiitos Anna ja hyvää naistenpäivää sinulle! <3

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *