Nimijuhlat

Mungolife

On jotenkin ihan täysin sopivaa, että mun kamerassa ei ole vauvan nimijuhlista yhtäkään kuvaa. Ei yhtäkään. Oon ottanut kuvia koristeluista ja tarjoiluista ennen juhlia, mutta itse juhlista ei ole yhtään kuvaa. Heitin kameran naulaan tasan klo 15 kun juhlat alkoivat ja sen jälkeen siskoni on ottanut pari kuvaa meistä jossakin välissä. Juhlat jatkuivat aamukolmeen, ja koko sinä aikana en enää koskenut kameraan. No, ehkä se on ihan hyvä näin.

Meillä nimijuhlat olivat kaikkea muuta kuin perinteiset sanoisin. Juhlat olivat toki Danten nimijuhlat, mutta enemmän kyseessä oli läheistemme kanssa kesäisenä päivänä maailman parhaan asian, vauvamme syntymän, juhlistaminen. Kutsuimme lähimmät ystävämme, perheemme ja tietenkin kummit. Dante sai neljä kummia ja yhden kummimummin Lontoo-äidistäni. Vaikka kyseessä ei ollutkaan ristiäiset, halusimme vauvalle kummit. Ei kirkolliset kummit, vaan muuten tärkeät aikuiset ihmiset, joiden on tarkoitus olla lapsen elämässä läheisinä aikuisina ja omalla panoksellaan tuoda hänen elämäänsä jotakin mieletöntä. Neljä rakasta ystäväämme suostui kummeiksi pyynnöstämme ja jokaiselta pyysimme Danten elämään vaikutteita heiltä. Kummitädeiltä kiltteyttä ja kunnioittavan kohteliasta käytöstä muita kohtaan sekä taitoa nauttia elämästä täysin rinnoin. Kummisediltä musikaalisuutta ja pilkettä silmäkulmaan sekä hieman ranskalaista karismaa. Kummimummilta viisautta. Valitsimme kummit perheidemme ulkopuolelta, sillä jokaisella perheenjäsenellämme on jo tehtävä lapsemme elämässä. He ovat tätejä, vaareja, isoäitejä ja mitä vielä. Olemme ahneita, ja halusimme maksimoida niiden ihmisten määrän, joilla on erityinen tehtävä Danten elämässä.


Väkräsin juhliin yhden suklaakakun sokerimassaan ja siihen päälle maailman epämuodostuneimman norsun. Nimiviirin virittelin kahdesta pillistä ja Photarilla tehdyistä lipuista, jotka tulostin astetta kovemmalle paperille. Norsukoristeeseen meni aika pitkään, eikä tulos kuvasta kyllä käytettyjä tunteja, mutta nimiviirikoriste oli kyllä helppo ja nopea :)

Muuna tarjoiluna oli siskoni tekemät superherkulliset voileipäkakut (siskoni bravuuri), virolainen raikas omenainen perunasalaatti, vihreä salaatti, lihapiirakoita, blini-lohi-tikkuja perunakroketteja ja ruissipsejä dipeillä sekä roppakaupalla makeeta. Alkuillasta laitoimme grillin tulille, ja grillimakkaroiden kylkeen sopikin erittäin hyvin tuo perunasalaatti.

Teimme siskon kanssa itse piparmintun makuisia macaronseja ja leivoin piparminttu-kinuski -juustokakun, jonka koristelin suklaadripillä ja kaikella makealla, mitä meiltä löytyi tarjottavissa. Mulla oli pakkomielle vaahtokarkkitikkareista, ja koska niitä ei löytynyt mistään, päätimme tehdä ne itse! Se oli yllättävän helppoa :) Ensimmäiseksi kerraksi sanoisin, että onnistuimme aika hyvin! :) Mä en valitettavasti ottanut välivaiheista mitään kuvia, että melkein pitäisi tehdä uusi satsi joku kaunis päivä, jos blogiohjetta näistä tekisin. Macaronsit tein tällä samalla ohjeella, täytteenä tällä kertaa mascarponea ja vaniljatuorejuustoa sekaisin (50-50 suhteella) ja joukossa piparminttu-uutetta. Toimii.

Ainoa kuva päivänsankarista :D Mini juhli lämpimänä kesäpäivänä söpössä seiloripuvussa.

Koristepuolella mentiin vahvasti sini-turkoosi-valkoisella linjalla ja täällä kotona on edelleen huumaava liljojen tuoksu. Onneksi ei ole hajuallergikkoja lähipiirissä, ois muuten ollut aikamoinen kokemus tää meillä käyminen.

Nimeksi pojalle valikoitui Dante Alexander Pastak ja kun siitä muutama kysymys tuonne edelliseen postaukseen tuli, niin voin hieman nimeä avata. Nimi oli tiedossa jo ennen kuin vauva syntyi, ja kun hän näyttikin mielestämme ihan Dantelta, pysyimme nimessä. Meillä oli myös tytölle nimi valmiina, ja itse asiassa rehellisyyden nimissä on sanottava, että pojalle oli vielä toinen vaihtoehtokin :) Yksi kaikkien aikojen suosikkinimistäni on Damien, mutta se ei oikeen istu suomalaiseen suuhun, ja Dante-nimeen ihastuimme yhdessä. Sen tarkemmin en nimeä aio avata. Lausumme nimen kahdella t-kirjaimella, kun sitäkin joku kysyi. Näin Annana minusta on aika kivaa, jos lapseni ei todennäköisesti joudu aina olemaan pikku-Dante tai DanteSukunimi tai mitään muutakaan sellaista, sillä kaimoja omassa vuosiryhmässä tuskin tulee pahemmin olemaan. Nimi sopii Suomen lisäksi niin venäläiseen, virolaiseen kuin myös kansainväliseen lausumiseen, ja se olikin ainoa vaatimuksemme nimelle :)

Ohjelmana nimijuhlissa ei ollut kovin kummoista. Viihtymistä yhdessä takapihalla auringonpaisteessa syöden ja juoden ja kaikkia läheisiä halaillen. Esittelimme kummit kaikille ja availimme lahjoja. Lahjojen sijaan pyysimme kummeilta Dantelle kirjeitä, jotka hän saa avata 15-vuotiaana. Vaikka lahjoja emme toivoneet, sai poitsu kylläkin aikamoisen lahjavuoren kaikkia ihania juttuja :) Nimeä, ja poitsua juhlittiin siis puolilleöin asti kotioloissa, vaikka itse päätähti nukahti jo 22 aikaan kylvyn jälkeen. Joku sai grillailujen jälkeen hullun idean lähteä frisbeegolfaamaan, joten siellä me olimme aamukahteen samaan aikaan kun mummit vahtivat vauvaa. Myönnän tosin, että itse en malttanut olla kahta tuntia pidempään vaikka vauva nukkui kiltisti.

Sää oli kyllä niin puolellamme kuin olla ja voi ja oli aivan ihanaa nähdä kaikkia läheisiä ystäviä, joista moni vaivautui tulemaan Helsingistä saakka ♥

Me tultiin just Vaajakoskelta imetysohjaajan luota ja vauva nukkuu jo suloisesti kehdossa, joten taidanpa lätkäistä koneen kiinni ja siirtyä hänen viereensä. Palailen huomenna imetysohjaukseen liittyen Mungobabyssa, mutta tänään siellä on muutamia arjen suosikkihetkiäni listattuna :) Käykäähän katsomassa! ♥

Kommentit

Riikka (Ei varmistettu)

Ihanan näköistä teillä! En sanoisi tuota kakun norsua epämuodostuneeksi, en pystyisi itse läheskään tuohon :D
Tuo kirjeidea oli tosi kiva.

Virolainen perunasalaatti (ja pastasalaatti) on muuten parasta! Onneksi muutin just Tallinnaan, niin sitä saa useammin :)

Laura (Ei varmistettu)

Kiitos kun vastasit kysymykseeni, siitä tulee aina hyvä mieli kun välillä tuntuu että bloggarit ovat niin kiireisiä ettei ihan joka pihaukseen ehdi vastata :) Ihan sydän läikähti tuosta kummijutusta, niin ihanan kuuloiset valinnat ja tarkoitukset!

feminaz (Ei varmistettu)

"Kummitädeiltä kiltteyttä ja kunnioittavan kohteliasta käytöstä muita kohtaan sekä taitoa nauttia elämästä täysin rinnoin. Kummisediltä musikaalisuutta ja pilkettä silmäkulmaan sekä hieman ranskalaista karismaa."

Nyt on kyllä niin tympeän stereotypisoiva odotus kummiTÄDEILTÄ ja SEDILTÄ että hyiss. Omia juttujaan kannattaa välillä katsoa kriitikkolasien läpi tai pyytää välillä vaikka jotakuta toista lukemaan, tiedän kyllä että olet konservatiivi monessakin asiassa mutta en vilpittömästi usko että itsekään olet sitä mieltä että naisten tärkein ominaisuus on käyttäytyä ja olla kohteliaita ja miesten rasavillejä muusikoita............

Anna (Ei varmistettu)

Niin, tai sitten meillä on yksi kummitäti, joka on aivan älyttömän kiltti ja kohtelias ihminen ja toinen, joka on hedonisti ja elämästä nauttimisen mestari. Kummisedistä taas toinen on muusikko ja toinen on ranskalainen :D Että ihan heidän ominaispiirteitä toivomme heidän lapsellemme opettavan.

Omaa tulkintaa postauksistani kannattaa myös välillä katsoa muuta kuin haterlasien läpi tai ajatellen, että olen konservatiivi. Jos koko ystäväpiiri tuntee tietyn ihmisen hyvin kilttinä ja kohteliaana ihmisenä, niin sillä ei ole väliä onko hän nainen vai mis, haluaisin hänen sitä tuovan lapseni elämään.

Huoh. Ei kai tällaiseen kommenttiin voi muuta kommentoida edes :D

a (Ei varmistettu)

Aika hassu kommentti siinä mielessä että tässähän toivottiin kiltin ja kohteliaan käytöksen opettamista nimenomaan poikalapselle. :D Sama kai se on mitä sukupuolta opettaja on.

Anna (Ei varmistettu)

No niinpä :D

Sanna (Ei varmistettu)

Onpa ihanan näköistä! Pitääkin laittaa ideat muistiin, koska kohta on siskon poikavauvan juhlat edessä!!

Vapaapäivän kunniaksi päätin siivota kaappeja ja heitellä sieltä turhia papereita pois. Yhdestä laatikosta löysin papereiden seasta Aamulehden Sunnuntai Aisiat-liitteen päiväyksellä 22.08.2010. Älä kysy, miksi ihmeessä olen moista lähes 7 vuotta säilyttänyt!!

Hauskin hetki oli kuitenkin se, että lehden yksi haastateltava oli ollut pian 22-vuotta täyttävä Anna Vanhanen! :D

Anna (Ei varmistettu)

Eikä. Tuo on vielä kaikkien aikojen kamalin haastattelu, jossa kaikkea sanomistani on väännelty miten sattuu.. Heitä roskiin! :D

J (Ei varmistettu)

Katsoin tuota Danten pullosta syöttämistä ja kävi mielessä vauvan asentoa katsoessa, että kannattaa ehkä tutustua tahdistettuun pulloruokintaan. Tämä turvaisi imetyksen jatkumista.

Anna (Ei varmistettu)

Kiitos huolenpidosta, ollaan tutustuttu (olisi mahdotonta olla tutustumatta nykymaailmassa) ja syötetään pullosta juurikin niin :) vauvan asento on oikeen sopiva ja neuvolassa tarkastettu ja on mielestäni hieman tahditonta kommentoida asiaa yhden ylhäältä päin otetun kuvan perusteella, vaikket varmaan mitään pahaa tarkoittanutkaan.

J (Ei varmistettu)

Hämmästyttävän moni ei ole valitettavasti aiheesta kuullut mitään ja vielä valitettavampaa on, että neuvoloissakin on usein vanhentunutta tietoa mm. imetyksestä. Hyvä kuitenkin, että näin olette tehneet, kuva ehkä vääristää asentoa :)

Itse en tätä nyt kovin tahdittomana pitäisi. Moni imetys on loppunut haluttua aiemmin vauvan alkaessa hylkiä rintaa ja tästä syystä ajattelin asiasta mainita.

Enkä tarkoita nyt tällä sitä, että pulloruokinnassa jotain pahaa olisi.

Annika (Ei varmistettu)

Ja miksi tässä ei onnistuisi tahdistettu pulloruokinta? Harmittaa Anna sun puolesta kuinka paljon saat tällästä kommenttia..

Aliisa (Ei varmistettu)

Siis mitä, tuo norsuhan on ihan älyttömän suloinen ja hieno! Ihanan näköiset tarjoilut teillä muutenkin, varsinkin tuo suklaapäällysteinen kakku on tosi kaunis <3

Jennam (Ei varmistettu)

On ihan Ok antaa pullosta, ei kaikki halua imettää. Tämä edelliselle pullo-kommentoijalle tiedoksi :). Ja pullosta voi syöttää usealla tapaa!

Merja (Ei varmistettu)

Hei, Anna olipa hyvä että tapasit miehesi ja menit naimisiin ja sait vauvan. Sinä olet niin täydellistä vaimoainesta kuin myös ihana äitinä, että olisi kauheaa jos riekkuisit jossain sinkkuna cityssä.

Jenma (Ei varmistettu)

Voi hyvät hyssykät mitä kaikkea aina onkaan kun lukee jutut myös täältä kommenttiboksin puolelta
Minua kiinnostaisi ohjeet noihin kakkuihin Joku ihan yksityiskohtanen ohje täytekakkuunki vois olla jees, kun itellä ne tuppaa aina epäonnistumaan!

Maria (Ei varmistettu)

Ihania tarjoiluja ja kaunis nimi! Useamman vuoden olen blogia lukenut, mutta koskaan en muista saaneeni selvyyttä tästä Lontoo-äidistä, onko hän joku sukulainen? Itsellä on Kiwi-äiti vaihtariajoilta :-)

Milla (Ei varmistettu) http://Www.moonshapedlittlebox.fi

Voi miten kaunis nimi! Ja ihanat tarjoilut. Meillä oli pojalle neljä nimeä, joista tykättiin molemmat ja niistä kaksi päätyi meidän muksulle. Tuli juuri hänen näköisensä nimi, en oikein osaisi toista nimeä kuvitella meidän neljävuotiaalle.

Tiia (Ei varmistettu)

Olisiko mahdollista, että laittaisit reseptiä jakoon tuosta minttu-kinuski -juustokakusta? Nyt kuulosti yhdistelmä vaan niin napakympiltä ettei tosikaan :)

Nina (Ei varmistettu)

Mua aina naurattaa (ja pakko vähän pyöräyttää silmiäkin) kun jotkut on niin huolissaan siitä että vauvoja hoidetaan justiinsa tasan jonkun uusimman protokollan mukaan. Älkää äidit syyllistykö tai syyllistäkö muita niin helposti! Ihmiskunta on tähänkin asti selvinnyt ilman että silmä kovana tarkkaillaan tuttipullon oikeaa syöttökulmaa. Anna, varmasti olet paras mutsi lapsellesi! ️

Kommentoi