Nimijuhlaviikonloppu

Mungolife

Arvatkaapa kuka avasi läppärin nyt ensimmäistä kertaa tuon edellisen postauksen jäljiltä? Jep, minä. Meillä oli tosiaan toissapäivänä vauvan nimijuhlat, ja täällä vieläkin toivutaan menneestä viikosta. Perheemme olivat käymässä ja rakkaita ystäviä talo täynnä, joten loppuviikko meni kuin siivillä. En tainnut edes kännykkään koskea, ja vietin viikonlopun melko spontaanissa somehiljaisuudessa. Onneksi nämä kesäkuun juhlallisuudet alkaa olla tässä ja pääsee palaamaan arjen normaaliin rutiiniin. Saatoimme juuri parhaan ystäväni bussiin ja olemme ensimmäistä kertaa viiteen päivään ihan vain me kolme kotosalla.

On ollut aivan ihanaa nähdä perhettä, Lontoo-äitiä ja parasta ystävää, mutta samalla on kyllä melko ihanaa olla kotona ihan vaan omana perheenä. Vielä on toki tällä viikolla tiedossa niin reissu Vaajakoskelle kuin juhannusvietotkin, mutta sitten tää elämä oikeesti rauhoittuu, ja seuraavat suunnitelmat onkin vasta heinäkuun puolessa välissä.

Meille osui kyllä ihan uskomattoman ihanat kelit tälle viikonlopulle, ja olemme viettäneet aikaa pääsääntöisesti pihalla, terassilla ja kävelyillä. Jätskillä ja terassilounailla, Puijon Tornissa ja vaikka missä :)

Nimijuhlat juhlittiin siis lauantaina, vaikka vauva on saanut nimensä jo itse asiassa pari kuukautta sitten. Tiesimme nimet molemmille sukupuolille jo ennen vauvan syntymää, joten rekisteröimme vauvan samoin tein.

Meidän pieni sai nimekseen Dante Alexander Pastak, ja on kulkenut sillä nimellä heti syntymästään asti. Harkitsimme pitkään nimen julkaisemista, mutta tulimme siihen tulokseen, että nimi saa olla tiedossa. Hulluimmat stalkkerit selvittäisivät sen kuitenkin jotakin kautta, enkä jaksaisi aina ihmisten ilmoilla miettiä, etten voi puhua lapsesta nimellään, kun joku sen sitten saattaisi kuulla. On ollut hirveän hankalaa blogissakin kun on nimeä joutunut kiertelemään ja olenkin välillä väsyneenä kirjoittaessa ollut varma, että nimi vielä lipsahtaa johonkin väliin.

Nimi on yhteinen valintamme ja ihastuimme nimeen jo jokin aika sitten. Alexander-nimeä löytyy molempien suvuista, joten se tuli pojan toiseksi nimeksi :)

Mä keskityn nyt illallistamaan miehen kanssa ja sitten laittamaan Danten tutimaan, ja palailen sorvi ääreen taas huomenna. On ollut kauhea hinku bloggaamaan, mutta illat on venyneet aina johonkin aamuyhteen milloin sokerimassakoristeita väkräten, milloin Lontoo-maman ja perheen kanssa juoruillen. Välillä on ollut pakko nukkuakin, joten läppäri on jäänyt pölyyntymään. Palaan siis lähipäivinä enemmän nimijuhlajuttuihin, jahka saan kaikki kuvat koneelle :)

Huomisiin!

Kommentit

Laura (Ei varmistettu)

Lausutteko Danten paino ensimmäisellä vai jälkimmäisellä tavulla, ikään kuin Dante vai Dantte? :) Olen kuullut tätä nimeä aiemmin vain ulkomailla. Mukavaa kuulla, että juhlat olivat onnistuneet!

Eveliina (Ei varmistettu)

Onpa kaunis nimi pojalle! Alexander on itelläkin ollut mielessä oman mahdollisen pojan toiseksi nimeksi. Mutta kerrassaan mainio nimi pojalle tuo Dante :) onnea pikkuiselle nimestä ja vanhemmille kauniista nimivalinnasta!

Anna (Ei varmistettu)

Onnea pojalle hienosta nimestä!

Sarashe (Ei varmistettu)

Onnea kauniista nimestä, todella kiva nimi pojalla. Meillä on toisen nimen kaima, Alexander täälläkin.

Petra (Ei varmistettu)

Ihana nimi, onnea pienokaiselle nimestä Dante on ihana nimi, sopii sekä suomalaiseen suuhun että vieraskielisen suuhun. Onnea vielä ️

Anniina (Ei varmistettu)

Onnea pojalle hienon nimen saamisesta :) ja tuosta norsusta kakun päällä tuli hurjan söpö! :D

Johanna (Ei varmistettu)

Tosi kaunis nimi, ja uniikki myös, ei varmaan kauhean monta Dante nimistä ole Suomessa:) Ja sopii hyvin sukunimen kanssa!

Katinka (Ei varmistettu)

Onnea nimetylle pojalle! Kun tiesitte nimen syntymästä saakka, kerroitteko sen myös läheisille vai paljastitteko vasta nimiäisissä? Meillä on sama tilanne, että tiedämme nimet molemmille sukupuolille, mutta tykkään kyllä ajatuksesta, että nimen paljastaisi vasta nimiäisissä.

Rosa (Ei varmistettu)

Moikka Anna! Kirjoittelin jo aiemmin sulle kerran kommentin siitä kuinka olen vuosien varrella bongannut monta yhdistävää tekijää oman elämäni ja sun blogitekstien välillä (viimeisimpinä nyt se että myös minun mieheni nimi on Ville ja menemme kesällä naimisiin Eestissä) ja nyt on pakko kertoa että jos lapsemme olisi ollut poika olisi hänestä tullut Dante :D Kutsuimme tyttöämme itseasiassa kastejuhlaan saakka lempinimellä Danteliina koska olimme kutsuneet häntä Danteksi raskausaikana ennen sukupuolen selviämistä. Dante ei ole niin kamalan yleinen joten voit uskoa että olin todella todella yllättynyt kun luin nimivalinnastanne. :D Paljon onnea Dantelle ja vanhemmille upeasta nimestä ja hyvää kesää koko perheelle!:)

hmclehto (Ei varmistettu)

No mitä sä et osaa tehdä ??? Nää kakut ovat aivan uskomattomia

Anna (Ei varmistettu)

Onpa hauskaa kun teillä vanhemmilla on hyvin tavalliset nimet (en tarkoita tätä pahalla), ja sitten lapsella hyvin erikoinen nimi. :D Liittyykö tuohon Dante-nimeen joku tarina, vai keksittekö sen vaan "ilmasta"? :)

Maija (Ei varmistettu)

Dante on tosi kaunis nimi :) Se on taalla Italiassakin nykyisin aika harvinainen lapsilla, vaikka onkin taalta lahtoisin.

Stella (Ei varmistettu)

Kauniin nimen valitsitte! Minuakin kiinnostaa nimen tausta, mistä sen löysitte? Ja näissä viime postauksissa on ollut usein esillä Lontoo-äiti, miten sulla siellä äiti on?:D Ootko ollut joskus vaihdossa tms?

Nonna (Ei varmistettu)

Mikä sattuma! Meidän vauva olisi ollut Dante, jos olisi ollut poika! :D Erittäin loistava nimi siis! Ja upeita kakkuja, jälleen.

KatieSusanna (Ei varmistettu)

Kiva erilainen nimi :) Mistä keksitte tuon kolmanen nimen Pastakin?

Jade (Ei varmistettu)

Hmm... taitaa olla sukunimi?

Greta (Ei varmistettu)

Se on sukunimi :)

Annukka (Ei varmistettu)

Se on sukunimi

Anne-Mari (Ei varmistettu) http://www.pochetteroulette.com/

Saipa poikanne kivan, sopivasti erottuvan nimen! :) Ja mitä kakkuja, vau :)

Satu (Ei varmistettu)

Hieno nimi ja hienot kakut! Oisko mahista saada reseptiä tuohon matalaan dominoin ja macaronsein koristeltuun kakkuun? :)

Tytti (Ei varmistettu)

Meillä myös Dante poika :)

Kommentoi