No jo on kiva

Mungolife

Moi.

Kävin äsken hammaslääkärillä. Tai no pari tuntia sitten. Ei siellä mitään hyviä uutisia ollut kuultavana. Toi hammas on hajonnut niin, ettei ole enää pelastettavissa, ja se joudutaan poistamaan. Huomenna aamulla siis takaisin hammaslääkärin tuoliin, kun hammas leikataan pois. Se on jotenkin monimutkaisesti siellä, eikä sitä uskallettu lähteä sörkkimään repimällä, vaan huomenna sitten ihan suukirurgi sen leikkaa pois.

Käytiin hammaslääkärin kanssa vaihtoehdot läpi, ja yksikään ei kuulosta kivemmalta. Neljä eri vaihtoehtoa hän luetteli, josta vähiten kamalalta kuulosti hammasimplantti. Joka sekin tarkoittaa siis sitä, että hammasluuhun isketään ruuvi. Kuulostaapa kivalta.

 

(Kuva: Täältä)

Google oli ystävä ja opiskelinkin hammasimplantista kaiken mahdollisen, minkä äkkiseltään löysin. Harmi, että löysin samalla myös hinnat. Yksi hammas 2200 - 4500 euroa?! Ekskusemua. Julkisella puolella ei vissiin hammasimplantteja laiteta, ellei oo monta hammasta irti ja kyseessä oikeesti joku isompi haitta kuin esteettinen haitta. Jos kyseessä olisi takahammas, niin mitään esteettistä haittaa ei sinällään ehkä edes olisi. Enkä mä hymyillessä nää tota mun hammasta muutenkaan. Mutta koska se luu siellä alhaalla haurastuu ilman hammasta ja samalla viereiset hampaat alkaa heilumaan tms., niin lääkäri suositteli implanttia. Ystäväni vinkkasi Tallinnan hammalääkärien olevan huomattavasti halvempia, ja olenkin tässä laittanut jo pari meiliä Tallinnaan. Vaikka itse asiassa sain ajan julkiselle hammaslääkärille maanantaille, kun olen Suomessa. Mutten tosiaan mitenkään hirveän korkealla pidä toivoa siitä, että saisin implantin julkisen terveydenhuollon kautta. Kunhan nyt tulee käytyä.

Ähh, tää on ihan hanurista. Fiilis on aika lailla kuvan mukainen. Onko kellekään laitettu implanttia? Miten meni? Ja kertokaa ehdottomasti jos on kokemuksia Tallinnan hammaslääkärikäynneistä, sitä tuntuu keskustelupalstoilla ainakin moni suosittelevan, kun on ammattitaitoista Suomessa koulutettua henkilökuntaa ja palvelu on puoleen hintaan Suomesta..

Kommentit

HenriikkaV

Siis ootko sä menossa sitä hammasimplanttia laittattamaan tyyliin heti/kohta? Mulla halkesi samalla lailla yläleuasta neljäs hammas (etuhampaasta taaksepäin laskettuna) ja se jouduttiin poistamaan (juurihoidetut hampaat halkeaa ihan hiton helposti...). Mulle päivystyksessä nimenomaan sanottiin, että implantin siihen saa, mutta AIKAISINTAAN puolen vuoden päästä. Noh, vahingosta on aikaa jo ylikin puoli vuotta enkä ole ollenkaan varma oonko menossa hakee tommosta tonnien hammasta itselleni...

Kunnallisen kautta pitäis kyllä saada niitä MUOVISIA hammasimplanteja, niistä jää itselle maksetavaksi käsittääkseni/muistaakseni ~100e.

Anna (Ei varmistettu)

Ei, siis vasta 6 kk päästä siihen voi mitään alkaa laittamaan, mutta haluan varautua jo valmiiksi tähän :)

o (Ei varmistettu)

Itselläni poistettiin juurikin samasta kohdasta hammas, kun olin noin 12 -vuotias. Implanttia eivät suostuneet tilalle laittamaan julkisella puolella, koska kasvu oli vielä kesken (tai sitten kustannussyistä..). Yksityisen puolen korkeista hinnoista johtuen implanttia ei ole tullut jälkeen päin enää laitettua. Aluksi tyhjä kohta tietysti harmitti, mutta on siihen jo 10 vuoden aikana tottunut :)

ansku (Ei varmistettu) http://les-aventures-danna.blogspot.ch

Mulle on laitettu hammasimplantti! Ite sain sen julkisella puolella, koska mulla ei tule kasvamaan tohon etuhampaan viereen oikealle puolella hammasta ja mulla oli ollut retentiolevy jo kuutisen vuotta. Hyvin meni, ei se sattunut, kun oli niin paljon puudutuksia, kitalakeenkin pistettiin, mutta jossain vaiheessa hammasluuta porattaessa mietin, että mitä nestettä toi on, minkä tunnen mun kielellä... Se oli omaa verta. Toivottavasti en pelästyttänyt, se ei tosiaankaan ollut tarkoitukseni, operaatio ei ainakaan allekirjoittaneella tuntunut paljoa missään! Ei kipua, vaan ainoastaan sellanen tunne kuin joku painais kovasti ientä. Tuntuu ihan normaalilta hampaalta nykyään ja siihen tottuu nopeasti :) Hyvin se menee!

marsanarsa (Ei varmistettu)

Itselläni on juuri implantti projekti käynnissä ja ajattelin vain vinkkaista, että hinnan lisäksi ei ole ollut muuten hirveän epämiellyttävä projekti! Toinen etuhampaista on siis kyseessä ja ruuvi on jo laitettu. Odotellaan tässä kevättä että parantuu ja jotta saa sitten vakituisen hampaan paikoilleen! Pitkä projekti on ollut ja ilmankin olisi voinut olla, mutta ainakin on sitten pysyvä ratkaisu! Tsemppiä projektiin :) Itse kävin ihan yksityisellä ja tähän mennessä on kuluja tullut n. 1500€ ja pari käyntiä jäljellä.

Aurinkopiirakka

Implantteja 3 kpl ja ne on ollut nyt jotain 6 vuotta. Laittaminen meni todella hyvin, mutta oli pitkä prosessi. Vuoden verran siinä kaiken kaikkiaan meni. Ruuvien laittamisen jälkeen paranemisessa meni puolisen vuotta, ennen kuin implantit pystyttiin kiinnittämään. Silloin suu oli kyllä ruma, kun ruuvit näkyivät. Siinä mielessä kannatan ilmplanttien laittamista Suomessa, kun aikaa tähän saa kulumaan. Loppujen lopuksi hampaaseen menee kuitenkin rahaa "vain" luksuslaukun verran ja onhan se sijoitus itseensä. Hyvin laitettuna se myös kestää hyvänä, eikä sen kanssa ole ongelmia jälkeenpäin.

Implantteja ei muut näe/huomaa vaikka ovatkin tuossa näkösällä. Ollaan kyllä testattu, kun kaverit eivät ole uskoneet :D Ainoa ero tavallisiin hampaisiini on pikkaisen pienempi koko ja aavistuksen isompi hammasväli ikenen vieressä. Ienraja on myös ehkä aavistuksen tummempi. Sitä en tiedä miten implantit käyttäytyisivät, jos hampaita haluaisi vaalentaa. Ei ole koskaan ollut ajankohtaista minulle.

Sofia (Ei varmistettu)

Multa on kans nuorena lohjennut poskihammas niin, että se piti poistaa. Silloin ei kyllä kukaan puhunut mistään hammasimplantista tai edes siitä, että hampaattomuus haurastuttaa hammasluuta jne. Putookohan nuo viereiset hampaat nyt sitten?!? :D Etuhampaan implanttiin, minkä onnistuin katkaisemaan kanootin melalla, on onneksi vakuutuspäätös odottamassa, että nyt täytyis vaan varata aika lekurille niin saatais kaunis hymy tännekkin osoitteeseen :)

Päikkis (Ei varmistettu)

Suomessa ei julkisella puolella laiteta implantteja - ainakaan Helsingissä.

limppu (Ei varmistettu)

Mulla on myös edessä kahden hammasimplantin laitto joskus hamassa tulevaisuudessa, kun omistan kaksi maitohammasta vielä 18-vuoden iässä, jotka todennäköisesti jossain vaiheessa lähtevät irti eikä uusia hampaita sitten enää kasva. Eivät mullakaan näkyisi hymyillessä eli julkinen terveydenhoito ei auta, mutta tosiaan kuulemma hammasrivi alkaa vähitellen vinoutua, mikäli niitä implantteja ei laita. Enkä tosiaan tiiä kumpi itkettää enemmän, toi itse implanttien asennusprosessi vai niiden hinta.
Eli omaa kokemusta hammasimplanteista mulla ei vielä ole (eikä toivottavasti pitkään aikaan tulekaan), mutta kaikki myötätunto sulle! Voisitko mahdollisesti tehdä aiheesta sitten jälkikäteen postausta, jotta itsekin tietäisi vähän käytännönläheisemmin mitä tuleman sitten joskus pitää.... Joka tapauksessa tsemppiä koitokseen, eiköhän se lopulta hyvin mene! :)

Toinen tähti oikealle

En juurikaan kommentoi yleensä, mutta nyt ajattelin...

Ensinnäkin, mikä hammas on kyseessä? Jos puhutaan alaseiskasta (7. hammas keskiviivasta), on ehkä jopa rahan tuhlausta laittaa ilmplantti, sillä hammas on niin takana ja kyseessä olisi siis hammaskaaren viimeinen hammas. Jos menetät kuutosen (toiseksi viimeinen hammas jos viisureita ei lasketa mukaan), kannattaa minusta implantti laitattaa, sillä nimenomaan viereisen hampaiden kruunut voivat alkaa kallistua poistetun hampaan tilalle.

Ja yksittäisen hampaan korvaamiseen paras vaihtoehto on ehdottomasti implantti, muita menetelmiä ei oikeastaan kannata edes harkita. Olen nähnyt lukuisia implantin laittoja eikä se ole usein potilaan mielestä juuri hampaan poistoa kummoisempi toimenpide eli sitä ei kannata pelätä.

Itse alan ammattilaisena (ja ehkä puolueellisena koska työskentelen Suomessa?), jos kyse olisi omasta hampaastani, laitattaisin ehdottomasti implantin Suomessa. Täälläkin löytyy tietysti eri tasoisia kirurgeja, mutta huonosti laitettu implantti on... noh, huonosti laitettu implantti. Myös implantin osat itsessään maksavat hyvin paljon (muistaakseni jopa 700e?), joten kirurgin työ on vain pieni osa, iso osa on myös teknikon ja proteetikon työtä, jotka tekevät asennettuun ruuviin sen kruunun kunhan ruuvi on ensiksi parantunut. Yleensä Suomessa yksityisellä implantti maksaa noin 2200-2500e.

Huomioithan, että koko implanttiprosessiin menee helposti yli 6kk. Usein ensin hammas poistetaan, sitten annetaan parantua yleensä 3-6kk, jonka jälkeen laitetaan ruuvi, jonka annetaan luutua väh. 3kk ja sen jälkeen vasta tehdään kruunu ruuvin päälle.

Missä tahansa implantin laitat, toivon ettei tämä ole sinulle se asia mistä pihistää. Hyvä implantti on kuitenkin suussasi toivottavasti ikuisesti (jos hoidat sitä hyvin!).

T. Hammaslääkäri

Toinen tähti oikealle

Haluaisin vielä lisätä, että en toki tarkoittanut ettei Tallinnassa voisi olla aivan yhtä hyviä ja taitavia kirurgeja kuin täällä Suomessakin! Toisen potilaan "hyvä kokemus" ei kuitenkaan aina kerro onko esim. implantti siellä suussa oikeasti hyvä - hyväksi kokemuksen saattaa tehdä ainoastaan mukava lääkäri ja alhainen hinta...

Vylli (Ei varmistettu)

Antaisin vinkkinä kaikille Tallinnaan menoa suunnitteleville, että kannattaa miettiä, että aina kaikki ei mene kuin Strömsössä.
Minulla ei ole moitteen sanaa Tallinnan tasosta yms. mutta matkakuluja kertyy, jos joutuu käydä korjauttamassa, kuten minä.
Vaikka hampaassa on takuu, niin takuu ei korvaa matkaan mennyttä aikaa eikä rahaa,

Muuan seiskan loppu (Ei varmistettu)

Tiedän, että vanha postaus, mutta ihanaa, että jaat tietojasi ihan ilmaiseksi, pientä luksusta, kiitos! Minulta just tuo seiska menee hoitoon huomenna, ja googletellut tietoa, mitä sen poistaminen aiheuttaa hammasrivistölle. Toki tietenkin, kun sitä googlettelee suomeksi, päätyy ihan liiaksi näihin "Koko legorivi nyt menee korkkiruuville"-hysterisöintia à la vauvafoorumit.

tiude (Ei varmistettu)

Yhdellä perheenjäsenellä laitettu hammasimplantti. Ilmeisesti oli oikein harvinaisen haastava tapaus, kun hintaa tuli lopulta viisinumeroinen summa. Onneksi kyseessä oli kuitenkin harrastuksessa tapahtunut vahinko ja vakuutus korvasi koko summan (omavastuuta lukuunottamatta tietenkin).

E. (Ei varmistettu)

voi ei! :( omaa kokemusta ei oo, mutta paljon tsemiä sinne!

Chatte (Ei varmistettu)

Ouh, kurjempi homma. Mutta voin kertoa, että yksi (1) ruuvi leukaluussa ei ole paha. Leukojen siirtoleikkauksen jälkeen mun hammasrivejä pitää paikallaan kuusi titaanilevyä ja yhteensä vähintään 12 ruuvia. Ja kyllä, koko hammasrivistöt irroitettiin leukaluusta ja asetettiin uudelle paikalle. Joten en osaa kuvitella, miten yhden hampaan korvaaminen olisi mikään suuri asia.

Anna (Ei varmistettu)

APUA. Okei, tää jotenki piristi, että jos sä selvisit tosta, mä selviin yhestä pikkuhampaasta :D

Tara (Ei varmistettu)

Tiedätkö mitä, mulla kävi sama viime kuussa. Söin ruisleipää ja hammas (kanssa juurihoidettu) pamahti halki.

Julkisella ei tosiaan tehdä implantteja, jos ei ole kyseessä monen hampaan puuttuminen tai esim. se, että siinä on ollut aikuisiän maitohammas joka on lähtenyt.

Mulle laitetaan kuun lopussa titaaniruuvi ja touko-kesäkuussa se "hammas". Menin ihan suoraan Suomen yhdelle parhaista kirurgeista, Juha Paatsamalle (hammaslääkäriasema Fossa, Helsingin keskustassa). Ihan huipputyyppi vielä sen lisäksi, että osaa asiansa! Hän on siis Leukakirurgian erikoislääkäri ja suukirurgian erikoishammaslääkäri. Poisti multa aikanaan myös kaikki neljä viisuria kerralla. En voi kuin suositella.

Kustannusarvio 2600€, kyllähän se kirpaisee ihan h-vetisti, mutta mun hammas on edestä laskettuna neljäs eli tosi näkyvä niin pakkohan se on siihen laittaa. :/

kysyn vaan (Ei varmistettu)

Mun on nyt ihan pakko kysyä kun olen miettinyt tätä jo pitkään..Olet monesti vastannut lukijoillesi ettet ole mikään google, mutta miksi sinun pitäisi saada käyttää lukijoita "googlena"?

Anna (Ei varmistettu)

Mä en mielestäni koskaan käytä lukijoita googlena? Mä pyysin kertomaan omia mielipiteitä. En kertomaan kaikkea siitä, mitä pitää ottaa huomioon Australiaan muuttaessa, miten viisumin saa ja jos voisin löytää halvat lennot Lontooseen :D On pikkasen eri asia. Mutta toisaalta miksi sinä sitä ymmärtäisit, kun olet vuosia kommentoinut pelkästään negatiivista blogiini :) Heipä vaan Aimer taas ;)

Sanna (Ei varmistettu)

Onhan noi hinnat kyllä ihan järkyttävät yhdestä hampaasta, mutta jos tollaisen summan on valmis maksamaan käsilaukusta, niin miksei hampaastakin ja sitä kautta omasta terveydestä.

see (Ei varmistettu)

Heips. Olen hammashoitajaopiskelija ja eilen kun näin instagramissasi kuvan lohjenneesta hampaasta , arvasin jo, että se täytyy poistaa. Hampaan menettäminen on kyllä karseeta, mutta onneks noita ratkaisuja sentään löytyy ja implantti on kyllä todella hyvä ja luonnollinen vaihtoehto :-) Nyt kun mielipidettä kysyit, niin itse suosittelen hampaan hoitamista Suomen terveydenhuollon piirissä, sillä jos jotain menee vikaan ulkomailla(esim. tulee jotain jälkiseuraamuksia vuosien päästä jne), et saa siitä mitään korvauksia tms Suomessa. Näin ainakin pari hammaslääkäriä puhui viime vuoden puolella, en siitä tiedä sen enempää. Mulla on kova luotto Suomen suunterveydenhoitoon. Tsemppiä hampaan kanssa!

kiira (Ei varmistettu)

Moi! Mulla on vähän samat pohdinnat nyt menossa.. multa poistettiin yläkutonen, se ei onneks näy, mutta tuntuu tosi inhottavalta :D ja oon jatkuvasti sorkkimassa sitä koloa mun kielellä :D mäkin oon ottanut selvää tallinasta ja sit suomen vaihtoehdoista! nyt olis grounponilla tarjous, että tallinnassa puoleen hintaa! Tallinna vähän vaan epäilyttää, kun luin että niillä ei oo mitää hoitotakuita vai mikskä sitä kutsuttiinkaan..

Vylli (Ei varmistettu)

Vastasinkin tuolla jo aiemmin, mutta laitan myös tähän, että kävin Tallinnassa laittamassa juurikin hinnan vuoksi. Nyt ottaa aivoon, kun hammas heiluu ja kulut juoksee..

Soude (Ei varmistettu)

Heippa!

Miehellä tipahti etuhammas, mikä oli vioittunut kouluvuosina. Implantti maksoi yli 4000 ja kaikkinensa projekti kesti vuoden :/ Kivuliain osa ymmärtääkseni oli oman luun kaivaminen keinoluulle kaveriksi varmistamaan ruuvin pysyminen. En tiedä tarviiko kaikissa tapauksissa toimia samoin, mutta miehellä oli muutaman päivän puoli naamaa turvoksissa ja silmä mustana. Luutumista odotellessa meni eniten aikaa ja sekin varmaan yksilöllistä. Tämä tehtiin siis yksityisellä ja pääkaupunkiseudulla.

camilla (Ei varmistettu)

suosittelen marssimaan viroon hammaslääkärille. isälleni laitettiin sielä implantti 200e ja täysin pätevä lääkäri oli

asasfaf (Ei varmistettu)

Tallinnan hammaslääkärihoidoista on käsittääkseni mahdollista saada myös kelakorvaus!

Viivi (Ei varmistettu)

Hei kannattaa ehdotomasti kysyä paljon tulisi hintaa jos implantti valmistettaisiin Helsingin yliopiston hammasklinikalla hammaslääkäriopiskelijoiden tekemänä. He tekevät kaikki vaiheet opettajan valvonnassa (siellä on myös erikoishammaslääkärit). Ainakin "tavallinen" hammashoito, paikkaukset ja juurihoidot jne. tehdään siellä puoleen hintaan!

Momo (Ei varmistettu)

Voi ei! Tosi ikavaa :( Mun aidilla on laitettu varmaan ainakin 4hammasta uusiksi samasta syysta, hiton kallista touhua ja aika moisen kivuliasta myos.. Kuulema hampaiden tuollaiseen kaytokseen saattaa vaikuttaa myos se etta on ns. "narskuttelija" etta jos sulla on leuat kireena ja oisin tapana narskutella ja kiristella hampaita niin kannattaa harkita oikojalla kayntia, ei siksi etta hampaita oikoisi mutta selvittaa jos tata voisi jatkossa estaa "yokiskolla". Se on sellainen hampaiden muotista tehty muovihommeli jota pidetaan yolla suussa ylapuoliskolla ja se estaa sen ettei hampaat hankaa toisiaan vastaan kun oisin niita narskuttelee ja kiristelee :) Itse oon teettanyt tuon yokiskon ja on auttanut paljon leuan kireyteen ja leukojen noloon lonksuntaan jotka on johtunut juuri hampaiden oisesta kiristelysta.. Suomessa siita saa KELA korvauksia ja hinnaksi jaa varmaan 300-400 euroa kiskoineen ja kaynteineen korvausten jalkeen ja kisko kestaa pitkaan, halpa satsaus uusiin hampaisiin verrattuna jos sinulla siita hyotya olisi :D Anteeksi novellipituinen kommentti mutta ajattelin kertoa jos sattuisi niin etta tasta olisi hyotya! Ihanaa kevatta sulle Anna ja kiitos ihanasta blogista!!

Toinen tähti oikealle

Purentakiskon tekee ihan perushammaslääkäri. Ja terveyskeskuksessa kisko maksaa kelakorvausten jälkeen noin 200e maksimissaan.

Anna (Ei varmistettu)

Mulla on itse asiassa ollut moinen joskus nuorena. Ei paljoo auttanut kun otin sen aina unissani pois tai sylkäisin jonnekin :D Aamuisin meni vaan 5 min pidempään, kun jouduin metsästää sitä jostain sängyn alta :D

niin (Ei varmistettu)

Just viimeksi lähijunassa kuulin, kun eräs pirinisti kehui, että fatta maksaa sille 10 000 hammasimplantit.. et Suomessa se vaan kannattaa vetästä piikki hihaan ja sossun luukulle :)

Anna (Ei varmistettu)

Tää on niin vittu tätä!! Angst, tää nostaa mulla aina verenpaineen ihan uusiin lukemiin!! :D

m (Ei varmistettu)

Tuon sun laittama hintahaitari tuonne neljään puoleen tonniin asti kuulostaa kyllä älyttömän kalliilta! Itellä puttuu yksi hammas, siinä on nyt väliaikasesti "silta" eli kahden hampaan väliin liimattu juttu, joka ei siis oo hammasluussa kiinni. Ja tää on siis vaan väliaikainen, eli hammasimplantti laitetaan myöhemmin. Ja ihan siis julkisella käyn, niin tuo oli uutta että ei muka julkisella tehtäs implantteja? Niin ja sillon muutama vuosi sitten arvioitiin implantin hinnaksi 1500-2000 euroa, joka sekin on jo paljon rahaa mutta nuo sun summat on jo kyllä tosi paljon. Silta oli siis vielä ilmainem koska olin alaikäinen.

marikak (Ei varmistettu)

Hei mulla on tää sama eessä, kun täytän kahkesantoista.. Iteltä tosiaan puuttuu ihan luonnollisesti hampaita kolme kappaletta, mutta yks vaan pitää laittaa joten omasta pussista menee... Hiukan pelottaa kyllä se operaatio. Saitko muuten selville tehdäänkö se nukutuksessa vai puudutuksella? Ja jos saa valita mitä itse ajattelit?

Tsemppiä sulle leikkaukseen ja kerro ihmeessä sitte kokemukset täälläkin, niin saan rueta pelkäämään vielä enemmän tulevaa tai rauhottua hieman! :D

Mulle on julkisella laitettu kahteen ylähampaaseen implantit ilmaiseksi. Molemmat hampaat oli 5 kertaa raudoilla yritetty oikoa, mutta hampaat aina palasi vinoon asentoon ahtauden takia. Hammaslääkäri suosittelu implantteja koska hampaat ovat todella näkyvällä paikalla. Olen todella tyytyväinen ollut lopputulokseen! En tiedä sainko implantit ilmaiseksi siksi kun olin alaikäinen vielä silloin. Kannattaa kuitenkin yrittää, olen kuullut tapauksista missä julkisella et joutuisi maksamaan impalnteista mitään, vain työstä :) Toivottavasti saat hampaan kuntoon kohtuullisella hinnalla!

Milla (Ei varmistettu)

Hei ehottomasti meet julkiselle jos vaan mahollista! Ite laitoin just samaises tilanteessa julkisella ja koko suun remontti hoidettu stadin julkisessa h.hoidossa ja voin sanoa että taso erittäin hyvää.. Ja hinnat murto-osa verrattuna ees tallinnan hoitoihin. Lääkäreitä neki on , julkista parjataa usein turhaan. Mäkin sain kaikki rauhottavat ja kipulääkkeet mitä pyysin ja hoito erittäin hyvää!!!

Savon (Ei varmistettu)

Hei, omakohtaista kokemusta minulla ei ole, mutta isäni jaksaa hehkuttaa Tallinnan hammaslääkäreitä. Hän kävi melko pitkälti uusimassa hammaskalustonsa (mm. implanteilla) Tallinnassa ja hän kertoi, että palvelutaso ja lääkärin asiantuntemus oli korkeammalla tasolla kuin Suomessa. Hinta puolestaan on ainakin puolet halvempi... En muista, saiko hän vieläpä matkat kaupan päälle. Sinne vaan (jos ei julkiselta puolelta irtoa)!

Josefiina (Ei varmistettu)

Mulle on laitettu neljä. Puuttuu synnynnäisesti hampaita. Eka poistetaan hammas ja annetaan parantua kunnolla. Sitten laitetaan ruuvin vastakappale paikallispuudutuksessa. Porataan siis reikä kalloporalla leukaluuhun, haisee juin hiukset palais. Sitten laitetaan se vastakappale ja väliaikainen ruuvi sekä tikit. Puoli päätä turvonnut pari päivää eli lepoa silloin. Särkylääkettä ja antibiootit. Puuroa ja muuta pehmosta, kunnes parantunut. Ei saa harjata, semmonen suuvesihuuhtelua vain.

Sitten muistaakseni vasta usean kuukauden päästä laitettiin se posliinihammas, jolle on ensin tehty muotti ja tilattu jostain sveitsistä.

Mulla on ollut nyt yli 10 vuotta ja hyvin toimineet. Julkinen ei erikoistöitä tee kuin synnynnäisiin juttuihin eli kuten mulle. Mutta kyllä sulla lienee hampaaseen liikenee, kun laukkuihin ja kenkiinkin. :)

Ronja (Ei varmistettu)

Mulla mitään kokemusta oo mutta muistaakseni Grouponilla oli just joku tarjous hammasimplantista! Kantsii tsekkaa :)

Nanna (Ei varmistettu)

Ou nou, onpa inha juttu. :-( Mikä hammas tuo lohjennut hammas oli?

Anna (Ei varmistettu)

Oikea alakutonen, eli toisiks viimoinen :/

sannivain (Ei varmistettu)

Moi!

Miten musta tuntuu että kaikki tällänen sattuu aina sulle :D sillon oli se polvi leikkaus, skootterilla tohelointi yms.. :DD

Tsemppiä sulle Anna! :) <3

Sanni

Hmm (Ei varmistettu)

2200-4500 ei luulisi olevan kovin suuri summa, kun kyse on kuitenkin omasta hampaasta ja terveydestä. Siis onhan se paljon rahaa, mutta blogista saamani kuvan, ostoksiesi ja matkojesi perusteella olet ihan hyvätuloinen. Itse vastaavassa tilanteessa ainakin priorisoisin oman suun terveyden ja lykkäisin reissu- tai laukunhankintasuunnitelmia :)
Tietysti on järkevää tutkia, jos on halvempia vaihtoehtoja, mutta turhaan ei kannata pihistellä ja valita lekuria pelkän hinnan perusteella. Sen varmaan tiedätkin.

Riikka (Ei varmistettu)

Voi ei onpa huono tuuri ollut :( mutta kannattaa kyl omaan terveyteen satsata vaikka kerran kirpasiskin. Kuitenkin pidemmän päälle on varmasti viisaampaa hankkia tuo implantti kuten itsekin mainitsit.

Vieras (Ei varmistettu)

Itse sain lähetteen yksityiseltä hammaslääkäriltä julkiselle puolelle hammasimplanttien laittoon, kun tarvitsen niitä siis 4... Multa puuttuu siis rautahampaat tietyistä kohtaa, ei mitään näkyvää tai omasta mielestäni vakavaakaan, mutta sain silti sen lähetteen. Vielä en osaa kertoa mitään operaatiosta, sillä se on vielä edessä.
Sinuna en menettäisi toivoa vielä, koska toi sun hammasongelma vaikuttaa vakavalta, niin LUULISI että saisit asian hoidettua julkisella! :o Pidän peukut pystyssä sulle, ikävää jos joudut maksamaan tonnikaupalla jonkun hampaan takia.

hammaslääkäri (Ei varmistettu)

Hei:) Olen viittä vaille valmis hammaslääkäri ja löysin blogisi sattumalta muutamia päiviä sitten. Kun nyt näin tämänkertaisen postauksesi, päätin auttaa ja kertoa oman mielipiteeni.

On tosiaan kohtalaisen yleistä, että juurihoidetut hampaat joskus halkeavat täysin, jolloin ne täytyy poistaa (halkeavat koska juurihoidossa hampaasta poistetaan myös hammaskudosta sekä juurihoidettu hammas muutenkin haurastuu vuosien saatossa, koska hampaassa ei ole enää verenkiertoa juurihoidon jälkeen). Jos haluaa pelata varman päälle, tätä voi estää melko hyvin teettämällä juurihoidetun hampaan päälle ns. kruunun (sellainen keraamiasta valmistettu, hampaan näköinen "huppu", voit kysyä asiaa hammaslääkäriltäsi, maksaa n. 1000e) Noita kruunuja ei myöskään julkisella puolella tehdä, vaan ne on lähinnä yksityisen hommia. Nyt kuitenkin kun hammas todella joudutaan poistamaan, olen samaa mieltä kanssasi, että implantti on paras vaihtoehto. Implantti on todella kallis, mutta kyseessä onkin monivaiheinen hoito, johon osallistuu usea terveydenhuollon ammattilainen: useinmiten ainakin leukakirurgi, hammasteknikko ja protetiikkaa tehnyt tai protetiikkaan erikoistunut hammaslääkäri. Kyseessä on vaativa hammashoito, sekä tottakai leikkaus, kun leukaluusi paljastetaan ja siihen kiinnitetään ruuvi. Siksi, jos itse joudun koskaan vastaavaan tilanteeseen, aion teettää hammasimplantin Suomessa kustannuksista välittämättä. Aivan samalla tavoin, kuten en lähtisi lonkkaleikkaukseenkaan ulkomaille. Suomessa pystyn varmistamaan, että toimeenpiteen tekijöillä on todella kaikki vaadittava koulutus, välineet ovat oikeat ja materiaalit kunnolliset. Sekä tietäisin, että saan hoitavaltani hammaslääkäriltä apua mikäli toimenpiteiden jälkeen ongelmia ilmenee. Olen kuullut paljon, että Virosta tulee hammaslääkäreitä Suomeen, mutta pitäisin yllättävänä sitä, jos Virossa työskentelisi erityisen paljon suomalaisia, Suomessa koulutuksensa saaneita hamamslääkäreitä yksinkertaisesti siitä syystä, että Suomessa palkkataso on huomattavasti korkeampi hammaslääkäreillä.

Toivottavasti minusta oli jotain apua, voin käydä myöhemmin tarkistamassa tämän päivityksen kommentit ja vastata mahdollisiin kysymyksiin.

Ja vielä hammaslääkärinä on pakko lisätä: muistathan käydä mielellään vuosittain hammastarkastuksessa, ja harjata hampaat kaksi kertaa päivässä fluorihammastahnalla sekä langata hampaiden välit joka ilta, jottei enää sinulle juurihoitoja sattuisi, vaan saisit pitää omat hampaasi koko loppuelämäsi:)

Ceci (Ei varmistettu)

No mutta jos vaarana on että muut hampaat kärsivät niin kyllähän se on enemmän kuin esteettinen haitta?! Eli julkisen pitäs laittaa.

Anni (Ei varmistettu)

Tsemppiä sulle. Mä jouduin sairaalaan hammaslääkärien virheiden takia (hampaaseen ei olisi saanut laittaa paikkaa ollenkaan, syytä en nyt muista) mutta paikka kuitenkin laitettiin, ja se oireili vuoden ajan, aina ihan jäätävän kovalla vihlonnalla jonka seuraksena itkukin pääsi. Sitten vikatikkinä mulle nousi loppuvaiheilla melkein 40 asteen kuume, pyörtyilin ja poski turposi tennispallon kokoiseksi, joten kävimme vielä kerran hammaslääkärillä. Eivät osanneet sanoa minkäänlaista syytä tälle. Päädyttiin lopulta sitten sinne Kuopion Yliopistolliseen sairaalaan jossa vietin yön ja mulle ilmotettiin että siellä on myös jokin mätäpaise?! ja hampaalle ei oo mitään tehtävissä, pitää irrottaa koko lego . Ei muuten tuntunut hirveän mukavalle. Jännitin kroppani joka kerta kun hammasta irrotettiin (otettiin 4 eri osiossa irti...) ja huusin siitä kivusta. Ei ollut miellyttävä kokemus... Mietittiin myöskin hammasimplanttia, mutta niitten korkeitten hintojen takia se poissuljettiin. Mutta ei ole ollenkaan haitannut hampaan puuttuminen ( joka siis puuttuu vasemmasta ylälaidasta heti taimmaisen hampaan jälkeen) eikä sitä edes huomaa, että se puuttuu. Nopeasti siihen tottuu. Tsemppiä sulle !

Emma (Ei varmistettu)

Moikka

Mun oli nyt pakko kommentoida. Itselleni on laitettu kahteen etuhampaaseen implantit. Sain laitettua hampaat YTHS:n kautta joten paljon halvemmalla sain kuin yksityisen puolella. :) Mutta itse prosessi oli kyllä valitettavasti todella pitkä ja puuduttava. Huonot hampaat piti ensin poistaa ja sitten piti käyttää proteesia ennen kuin implantti voitiin asentaa, koska ilman etuhampaita ei voinut olla. Myös piti odottaa, että ruuvit luutuivat ikeneen ja sen jälkeen implantti voitiin asentaa. Lopputuloksen jälkeen olin kyllä todella tyytyväinen hampaisiin ja uudet hampaat voittivat prosessin eikä mitään eroavaisuuksia ole entisiin hampaisiin. Suosittelen kyllä implantit laittamaan. :) Mutta jos koet mitään hammaslääkäri pelkoa niin suosittelen pyytämään rauhoittavia. :)

Pages

Kommentoi