Not my day

Mungolife

Oikeesti. Tää päivä ei todellakaan ole mun suosikkini tähän asti. Tän voi pelastaa vielä sillä, että Alex O'Loughlin ois matkaamassa kotimaahansa mun vieruspenkillä koneessa. Täällä mä istun Heathrown lattialla ja yritän epätoivoisesti hieman ladata mun akkuja, läppärin ja puhelimen huutaa vähän miinusta.

Mä kerrankin lähdin kentälle ajoissa ja olin täällä paikan päällä yli kaks tuntia ennen lennon lähtöä. Ne aplodit kiitos tähän väliin. No ei siinä, saavuin paikalle, ja yritin lähtöselvittää itseni koneeseen siinä elektronisella laitteella. Hyvin huonolla menestyksellä. Siirryin siitä sitten kovin iloisesti kilometrin mittaiseen jonoon tiskille. Jossa oli nähtävästi pari jotain emiraattisulttaania viemässä kaikille seittemälle jalkavaimolle tuliaisia, nimittäin siinä ei ollut mitääääään järkeä siinä jonossa. Kun vihdoin olin toisena jonossa, niin tulee virkailija kysymään laukkujen määrää. "Yksi". Varmaan ainoana matkustajana, joka oli tulossa tähän koneeseen. "Mene tuonne kulman taakse ykkösluokan lähtöselvitykseen, niin pääset nopeammin". No minähän menen. Havaitakseni, että siellä on 15 ihmistä jonossa. Jahas. Ja takasin sinne omaan jonoon ja mitään keltään kyselemättä takas jonon ensimmäiseks. Sinä aikana oli toki kaikki hankalimmat asiakkaat (jotka olivat vielä hetki sitten takanani) vallanneet tiskit ja siinä sitten taas venailtiin.

(Mun molemmat uudet Taylorit oottelemassa pääsyä koneeseen.. FRENDSin mun sydämen vieneet Taylorit ja vihdoin mullakin Chuck Taylorit valkoisena :)

Olin jo aivan varma, että siinä oli tämä koettelemusten osuus. Halusin ehtiä vielä syömään jonkun lämpimän ruoan kentällä, ja kirjoittaa jonkun kivan postauksen rauhassa. Kun ensin vain saisin metsästettyä jostakin piuhan kameraan. Kun turvatarkastuksessa ei juuri ollut jonoa, niin olin jo hetken onnellinen. Kunnes nähtävästi turvatarkastuksessa ensimmäistä päivää ollut henkilö oli vähän turhan innokas ja siinä lisätarkastusjonossa, jossa tutkitaan laukut pohjaan asti kaikki yksitellen läpi käyden, olikin sitten kuusi laukkua. Olin hirveen tarkkaan repinyt laukustani kaiken esille, etten vaan joutuisi ko tarkastukseen. Meinas tulla itku kun laukkuni lähti liikkumaan sinne väärälle kaistalle ujelluksen kera. Ei nyt enää oikeesti. Siinä sitten kiltisti odottelin viisi laukkua. KUINKA vaikeeta on olla laittamatta käsimatkatavaroihin puolen litran pullo vettä? Tai neljä lahjapakettia L'Occitanelta, jotka kaikki sisältää rasvoja ja litkuja? Oikeesti, ootteko te tosissanne. Ajattelin, että mulla jäi joku huulipuna laukun pohjalle, ja tämä aiheutti kansallisen hätätilan. Eikö mitä. Tämä turvatarkastustyyppi oli merkannut epäilyttäväksi esineeksi mun muovisen hiuskampani. Jonka kanssa matkustan aina, ja joka ei ikinä ennen ole jumittanut tätä tarkastusta. Kiitos aivan kuule mahtavan paljon. Ei mulla nälkä ollutkaan. (Onneksi varauduin mun vajaan vuorokauden lentoihin Gifflareilla, ruissipseillä, kotitekoisella Caesar-salaatilla, suklaalla ja vadelmilla.. Mutta kun halusin jonku kunnon lämpimän safkan!!)

Siinä vaiheessa kun pääsin turvatarkastuksesta eteenpäin tuijotin hetken Go to gate -tekstiä ja lähin tarpomaan porttia kohti. Joka yhtään liioittelematta on terminaalin viimeisin portti. 42 Heathrowssa. Nyt istunkin jo penkissäni kirjoittamassa tätä. Oon rivissä 80, ja tää on varmaan oikeesti isoin kone, jolla oon lentänyt. Harmi vaan, että tullessani paikalleni tässä ikkunapaikallani istui joku Vapaan Kasvatuksen mukula, jonka vanhemmat oli kokenut hänen oikeudekseen repiä kaikki nää kamat tästä penkiltä epäjärjestykseen, ja mutustella penkki ihan keksinmurusille. Kiitos. EIKÄ MUUTEN ISTU O'LOUGHLIN VIERESSÄ.

Jollain ihmeellisellä magialla sain kuitenkin penkin, jossa ei ole edessä penkkiä, eli sain edes jalkatilaa. Ja kun positiivisia asioita miettii, niin molemmille lennoillani sain ikkunapaikan, ja mulla on vain tunnin vaihto. Akkuja sillä ei lataile, eikä ruokaakaan ehdi oikein nautiskelemaan, mutta pääsenpähän Nooniksen hoiviin aiemmin :)

Tajusin muuten tänään, että mulla on eka ihan täysin loma pitkästä aikaa. Kolme viikkoa ei koulua, eikä velvoittavia työtehtäviä. Olen ollut jo sekä Perthissa että Balilla, ja paikoista kirjoittanut blogiinkin, joten ajattelin mennä loman omilla ehdoillani, en kamerani. Kattavia postauksia paikoista on turha odottaa, koska mä aion oikeesti olla LOMALLA! Tässä vaiheessa siis varoituksen sanana lienee paikallaan, että seuraavat kolme viikkoa blogia valloittaa yli-iloinen, energinen ja intoileva bloggaaja, joka puhuu todennäkösesti auringon polttamasta ihosta, komeista aussipojista ja hyvästä ruoasta. On mulla kyllä hillitön kasa asujakin odottelemassa, mutta mä aion postata reissusta tasan sillon kun hyvältä tuntuu, eli jos katoilen vaikka päiviksikin, älkääpä ihmetelkö :D Enköhän oo vaan entistä innostuneemmin blogissa kiinni, kun on kerrankin aikaa, ja päivän suurimmat ongelmat päättää mennäänkö ulos syömään vai tehdäänkö BBQ uima-altaan reunalla.

Perjantaiksi on muuten luvattu +41. Jos en tule tältä reissulta maitokahvin värisenä takas, otan sopimuksen maailmankaikkeudesta irti.

Tästä se lähtee! Mun ensimmäinen kolmen viikon loma ikuisuuksiin! 

Palataan siis Perthin puolelta iloisissa lomatunnelmissa! 

Translation:// I'm off to a holiday in Perth and Bali!! Get back to you from Perth as soon as I get there! :) 

Kommentit

Sofia (Ei varmistettu)

Tiesitkö muuten, että sun mäkissä on muistikortin lukija siinä sivussa?

Anna (Ei varmistettu)

Olen melko varma, että tunnen mäkkini hieman parmemin kuin lukijani, ottaen huomioon, että tää on sylissä aika monta tuntia päivässä :D Ottaen huomioon, että mulla on MacBook Air 11', niin ei, tässä ei ole muistikortinlukijaa. Ja vaikka tää olis se isompi tai Pro, niin siltikään tollanen 7D:n iso kortti ei mee yhteenkään Maciin ;) Ei kannata olettaa suorilta käsin :)

ttuffi- (Ei varmistettu)

pidä oikein ihana loma! <3

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia :)

Hanna (Ei varmistettu)

Mahtavaa lomaa! Rentoudu ja rusketu, niin jaksaa taas :)

Anna (Ei varmistettu)

avoitteena olisi :)

TanjaP (Ei varmistettu)

Aurinkoista lomaa! :)

Anna (Ei varmistettu)

Kiitos :)

Helena (Ei varmistettu)

Voi, tervetuloa Perthiin! Täällä on aivan upeat kelit ja upeammaksi pitäisi tosiaan muuttua. :)

Anna (Ei varmistettu)

Joo, kelit on ainakin aivan ihanat!! :)

Pihlaiida (Ei varmistettu) http://www.beliebelieves.blogspot.com

Voi ei miten ihanan kamalalta sä sait sun lähdön kuullostamaan! :D Ihanaa lomaa, nauti auringosta ja vapaudesta meidän muidenkin puolesta :)

Anna (Ei varmistettu)

Joo ei ollut mun suosikki :D

anne (Ei varmistettu)

No nyt onneksi kaikki lentokenttävastoinkäymiset on takanapäin ja perille pääsy tuntuu entistä makeammalta.:) Oikein aurinkoista lomaa sinulle ja pitäkkee hauskaa!

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia :)

M (Ei varmistettu)

Tiedän että homma on kieli poskessa kirjotettu, mutta en voi olla miettimättä, miten suomalaisia me suomalaiset olemme vaikka voissa paistais. Missä tahansa liikumme, niin käyttäydymme niin kuin olisimme Se Ainoa Ihminen liikenteessä. Jos kauhalla vaatii niin pitää myös kauhalla maksaa, eli yksityislentoja sitten jatkossa vaan, niin ei löydy muruja penkiltä. Vaikka ei kai me koskaan opita, vaikka kuinka matkusteltais. Itsekkyys on suomalaisissa niin syvällä geeneissä ja kaikki muut ihmiset ovat aina häiriöksi. Tämä lienee pienten kansojen ominaisuus.

Anna (Ei varmistettu)

No tässä kannattaa muistaa juurikin se "kieli poskessa" ja samalla muistaa se, että se ei ole itsekkyyttä, ettei halua sietää lapsia, jotka eivät käyttäydy ja aiheuttavat ympärilleen sotkua, jos on maksanut siitä omasta paikasta koneessa ;)

M (Ei varmistettu)

Kannattaa pistää asiat perspektiiviin ja muistaa että lapsen paikasta on maksettu myös. Ehkäpä niitä vanhempia ketuttaa myös jos viereen osuu joku tärkeilevä bloggari, joka ostaa budjetilleen liian kalliita vaatteita ja laukkuja, jotka menevät muruistakin pilalle (=tonge in cheek). Koska olen lapsellinen, niin olen tajunnut että lapset eivät aiheuta harmia, heille vaan on ihmisten kaikista helpointa suuttua, kun se on se ainoa ryhmä, jolle kaikki uskaltavat aukoa päätään. Mutta kun iso mies vetää koneessa perseet, aivastelee vierustoveria päin, istuu jalat harallaan niin että vie sinunkin tilastasi puolet, käskyttää lentoemoa kovalla äänellä, niin siinä on pienet bloggarit hyvin hiljaa ja purkavat sitten kiukkunsa lapsiin ja näiden vanhempiin. Se on jotain minkä tajuaa vasta kun on oma lapsi. Olet vapaata riistaa julkiselle arvostetulle siinä vaiheessa kun sinusta tulee äiti, ja äiti (eikä lapsi) ei voi koskaan voittaa. Mielestäni koulussa pitäisi pakollisiin oppiaineisiin kuulua kuinka eri ikäisten ihmisten kanssa ollaan, sillä Suomessa ei luontevasti olla kenenkään kanssa vaikka oltais reissattu maailman ympäri. Hyvät käytöstavat jäävät kauas maailmalle ja suomalainen minä-minä -asenne pamahtaa päälle samalla kun koneen renkaat Helsinki-Vantaalle. Suomalaisilla on täysin hukassa taju lasten käyttäytymisestä ja olemisesta. Huonoa käytöstä on mm. kun puolitoistavuotias lapsi nauraa ääneen ravintolassa, lapsille osoitetussa leikkitilassa. Huonoa käytöstä on myös kiljahtelu ulkona leikkipuistossa. Millään julkisilla paikoilla ei lasten sovi edes puhua ääneen. Sporassa ja dösässä ääneen puhuminen on suuri virhe. Rattailla hissien käyttäminen on turhaa tilan viemistä tervejalkaisilta, kävelykykyisiltä ihmisiltä. Lapsen kasvattaminen Suomessa on hyvin, hyvin vaikeaa, sillä täällä huonoa käytöstä on kaikki lapsen liikkuminen, puhuminen ja oleminen. Suomessa puutkin hajoaa siitä kun niihin kiipeää, kallioista puhumattakaan. Oman kokemukseni mukaan lapset ovat niitä helpoimpia ja tyytyväisimpiä matkakumppaneita. Turhasta valittajia ja fiiliksen pilaajia ovat aikuiset, jotka eivät ymmärrä että lentokone ei ole heidän yksityisaluettaan, vaan muita ihmisiä tulee sietää. Mutta vaatimukset on suomalaisilla kovat. Täydellinen hiljaisuus, näkymättömyys, kuulumattomuus. Me emme koskaan näytä muuttuvan.

Anna (Ei varmistettu)

"Kannattaa pistää asiat perspektiiviin ja muistaa että lapsen paikasta on maksettu myös. Ehkäpä niitä vanhempia ketuttaa myös jos viereen osuu joku tärkeilevä bloggari, joka ostaa budjetilleen liian kalliita vaatteita ja laukkuja, jotka menevät muruistakin pilalle (=tonge in cheek)"
- Kyseisen lapsen maksettu paikka oli kaksi riviä takana ja keskiosassa, itse istuin eri rivissä, ja oikealla puolella konetta. Lapsi oli siis vaan hortoillut ympäri penkkejä, mikä nyt hyvältä tuntui. Avannut kuulokkeita ja murustellut keksejään ympäriämpäri. Tämä tärkeilevä bloggari lentää niinkin tyylikkäästi kuin paskoissa verkkareissa ja hupparissa, eli kyse ei ole todellakaan "liian kalliista vaatteista", vaan yleisistä käytöstavoista, jotka kuuluu lapsellekin opettaa. Toisen ihmisen ympäristöä ei mennä sotkemaan. Hieman ikävää keräillä persuksensa alta keksinmuruja puoli lentoa. Koska joku äippä ei viitsi komentaa lasta istumaan paikallaan.

"Koska olen lapsellinen, niin olen tajunnut että lapset eivät aiheuta harmia, heille vaan on ihmisten kaikista helpointa suuttua, kun se on se ainoa ryhmä, jolle kaikki uskaltavat aukoa päätään."
- Mä en auo päätäni lapselle, enkä edes suutu lapsille, vaan vanhemmille, jotka eivät osaa opettaa niitä lapsia käyttäytymään. 95 % lapsista kun tuntuu osaavan nämä asiat, niin kummasti se nähtävästi on mahdollista opettaa.

"Mutta kun iso mies vetää koneessa perseet, aivastelee vierustoveria päin, istuu jalat harallaan niin että vie sinunkin tilastasi puolet, käskyttää lentoemoa kovalla äänellä, niin siinä on pienet bloggarit hyvin hiljaa ja purkavat sitten kiukkunsa lapsiin ja näiden vanhempiin. Se on jotain minkä tajuaa vasta kun on oma lapsi."
- A) en ole kovin pieni, vaan aika isokin, B) minä kyllä sanon ihan vitun suorat sanat jollekin känniääliölle lennolla, enkä todellakaan pura kiukkua kehenkään, joka ei sitä ole ansainnut. En tällekään lapselle sanonut mitään, vaan äidin nähden pyyhkäisin penkkini puhtaaksi. Lapsi ei ole syypää, vaan vanhemmat!

"Huonoa käytöstä on myös kiljahtelu ulkona leikkipuistossa......"
- Menitköhän hieman marttyyripuolelle? Lapsen nauru on maailman ihaninta ja tarttuvaa, mutta vaikka lapsi on normaalisti ihana, voi hän silti olla raivostuttava, jos EDELLEENKÄÄN vanhemmat eivät osaa häntä kasvattaa käytöstapoihin.

On lennolla eri asia naureskella ja vaikka ilosta kiljaista muutaman kerran, kuin esimerkiksi kiipeillä tuntemattomien syliin, kaataa niihin mehua tms. kavuta penkkien yli, riehuen juosta käytävillä, potkia selkänojaa koko matkan tai yksinkertaisesti vaan huutoitkeä koko matka. Jälkimmäinen voi toki johtua esim. kipeistä korvista, mutta kummasti on niitä äitejä, jotka osaavat lapsiaan rauhoittaa ja pitää heidät hyvässä hoidossa, ja tyytyväisinä. JA sitten on (nähtävästi kaltaisiasi) äitejä, jotka mieluummin syyttävät kaikesta koko muuta maailmaa, kun se oma kullannuppu ei koskaan tee mitään pahaa, eikä häntä ainakaan äiti ikinä ojenna tai sanoa hänelle vastaan. Koska onhan 4-vuotias tyranni, joka nostaa koko matkustamon korvilleen käytöksellään ihan vaan "normaalia lapsen leikkiä".

BTW: tongUe in cheek ;P

BTW: Budjetissa on hyvin pysytty ;)

K (Ei varmistettu)

Pakko vastata tähän itsekin paljon matkustavana, että minun mielestäni on myös vanhempien tehtävä pitää huolta, että lapsi pysyy hanskassa ja käyttäytyy kunnolla. Liian monta kertaa on tullut koettua lentomatka, jossa olen joutunut istumaan lapsen viereen tai lähettyville, joka on HUUTANUT koko lentomatkan läpi ja vanhemmat eivät tee asialle mitään paitsi korkeintaan "noh, hys hys" ja lapsi huutaa vielä kovempaa. Muut matkustajat pitää ottaa huomioon!

Lapsi on lapsi, tottakai, mutta sitä varten on keksitty vanhemmat, jotka opettavat lapsille käytöstapoja. Itse olen pienestä pitäen matkustanut melko paljon lentokoneella, ja tiedän, että oma äitini olisi kyllä hermostunut jos olisin lennnolla häirinnyt muita kanssamatkustajia.

Minusta se ei ole mitään minä-minä-minä asennetta valittaa häiritsevästä lapsesta; jokaisella on oikeus matkustusrauhaan, tähän kuuluu myös sen lapsen pitäminen aisoissa. Miksi koko koneen pitäisi kärsiä siitä, että yksi (1) huutaa/itkee/riehuu koko matkan ajan?

Olen itse työskennellyt paljon pienten lasten kanssa, ja kyllä lapset osaavat käyttäytyä kun heiltä VAADITAAN sitä! Simple as that!

Anna (Ei varmistettu)

No nimenomaan näin!!

?? (Ei varmistettu)

Much ado about nothing.

Kuulostaa ihan tavalliselta lähtöselvitykseltä/lentomatkalta, siellä kun sattuu ja tapahtuu, tuo nyt ei mistään pahimmasta päästä tosiaan ole. Draamaa ei tarvitse ihan kaikesta väkisin vääntää :)

Anna (Ei varmistettu)

Ja kaikesta kieli poskessa kirjoitetusta ei tarvitse vetää nenään herneitä ;)

Emmi (Ei varmistettu)

Ihanaa lomaa Anna, olet sen kyllä ansainnut :)!

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia :)

Elsberi (Ei varmistettu)

http://themetapicture.com/snakes-have-never-been-more-pretty/ Olit muistaakseni käärmekammoinen ja niin olen minäkin, mutta kato tuo linkki ja et voi kattoa käärmeitä enää pokkana :D

Anna (Ei varmistettu)

Hyi hyi hyi, älkää kiltit linkatko mulle käärmeiden kuvia :/

Sofia (Ei varmistettu)

Trust me, en usko että ketään haittaa puheet hyvästä ruoasta, auringosta ja aussipojista! :D Nauti lomasta ja pidä hauskaa:)

Anna (Ei varmistettu)

Hhahaha, kiva kuulla :)

IraCassandra (Ei varmistettu)

Ihanaa lomaa sulle, oot niin sen ansainnut! :) Äläkä mieti blogia, kyllä me täällä pysytään ;D

Anna (Ei varmistettu)

Kiva kuulla :)

Ace82 (Ei varmistettu)

Mulle tuli jotenkin kauheen paha mieli sun puolesta. En aio heittää yhtään mitään sarkastista tähän eli tosiaan, toivottavasti et jää miettiin tollasia päiviä. Sulla on niin upee suhtautuminen elämään ja yleensä tuntuu useimmat asiat onnistuvan paremmin kuin hyvin, joten aattelin vaan et sä oot nyt kokenut niin monta vastoinkäymistä yhden päivän aikana et sä oot todellakin Aussi-reissus ansainnut. Kuvia paljon, koska me ei näköjään saada stadiin ku lunta, joka sulaa pois eli kiitos kyllä kaikille aurinkoisille kuville. Mulle se lumi tois piristystä, mutta Aussi-kuvatkin kelpaa. :D
p.s. Mua vituttaa kun en saa uuteen puhelimeen siirrettyä yhtään mitään kun en löydä sitä fucking piuhaa (micro-usb tms). Ottaa pattiin myös se, etten osaa suhtautua asiaan asiallisesti vaan tässä jonkinlaisen burnoutin keskellä se tuntuu nyt olevan se pahin vihollinen ja koko puhelin lentää kohta seinään. Onneks on iskunkestävä, seinästä en tiiä...enkä siitä mihin se siitä kimpois.

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia kovasti :) Ja joo, se että joku tällanen asia tapahtuu kun on muutenkin pahalla tuulella, niin se on koko elämä pilalla sitten :D

Ihanat noi valkoset skonssit! Vitsit oon kade sulle kun pääset aurinkoon ja lämpöön. täällä suomessa tuntuu että nyt on alkanut varsinainen pimeä ja harmaa kausi, on jotenkin niin vetämätön olo ja energiaa riittää ainoastaan tytön hoitoon :) sehän oikeastaan riittää, mitä sitä enempää kannattaakaan tehdä.

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia kovasti, piristää kieltämättä aika hyvin tällainen loma :)

Vilkku (Ei varmistettu)

Oi ihanaa lomaa sulle! Munkin haave on joskus päästä ausseihin :). Oon vasta äskettäin löytänny tieni sun blogiin, niin ootko asunnu joskus ausseissa?

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia kovasti :) Olen joo, vuoden 2011 :)

Kommentoi