November, please be gentle

article-2550245-1B225D3100000578-998_634x433

Tää ei oo enää todellista 😀 Oikeesti, tänään mua vaan naurattaa tää lokakuun Murphyn lakien kohtaaminen tässä vaiheessa.

Ensin oli Balin varkausepisodi. Joka on musta vielä käsittämättömämpi nyt ku sillon. Viimeiset päivät Balilla huomio kiinnittyi jatkuvasti siihen, että sadoilla mimmeillä oli laukku selkäpuolella tai sivussa jotenkin kun ajelivat skootterilla. Teki mieli vetää niille turvallisuusvalistus ja ihmettelin enemmän ja enemmän, miten se varas ihan oikeesti edes näki pimeällä sen mun laukun mun ja miehen välistä, saati vielä sai sen sieltä. Ja miksi vaivautui, jos helppoja saaliita on joka puolella?

No ei siinä mitään.

Murphy ei vielä unohtanut mun olemassaoloa. Laitoin läppärin latautumaan ennen lähtöämme kentälle ja rakkaan Airini akku latautuu yleensä täyteen alle parissa tunnissa. Ihmettelinkin lentokentällä, kun akkua oli 21 %. Sillä ei paljoa päässyt töitä lennoilla tekemään, ja vähän kiehuttuani omalle typeryydelleni, annoin koko koneen olla. Eilen aamulla Dohassa laitoin vielä pari meiliä, kun akkua oli 13 % ja kotiin päästyämme iskin koneen latautumaan. Siinä kun lähetin sähköpostia vakuutusyhtiölle tuosta varkaudesta (oh the irony…), ihmettelin, miksi se kone näytää vaan 0% ja sitä, että piuha kiinni, muttei lataa. Otin laturin irti ja zzap. Eipä herännyt enää henkiin ei.

Okei, mun Airi on 3,5 vuotias seniori, josta olen puhunut jo vuoden, että oon kyllä ihmeissäni, miten hyvin se on kestänyt. Yleensä nykyläppärit ei ihan hirveän pitkään elä, ei ainakaan näin rajulla käytöllä. Oon tässä miehelle jo useamman kuukauden manaillut, että joutunee kohta hankkimaan uuden läppärin, koska ei tää voi iäisyyksiä kestää. Vaihdatin mun Airiin akun vajaa pari vuotta sitten, ja se on koko tän käyttöajan toiminut kuin unelma. Silti olin vähän varautunut siihen, että se saattaa hetkenä minä hyvänsä kaatua. Enpä osannut arvata, että se hetki olisi ollut EILEN. Mies puhu jotain virtapiikistä ja lohdutteli, että ei sille pahasti voinut käydä.

Kiikutin koneen sitten eilen huoltoon, johon oli pakko laittaa se pikana. Äsken tuli diagnoosi. Joku hiton logiikkalevy tai vastaava paskana ja arvioksi lähemmäs 600 euroa huolto ja varaosa, plus tietty se pikamaksu 150 euroa. Jahas. Ei kiitos. Siirtävät mulle kaikki tiedostot nyt sitten ulkoiselle kovalevylle ja mä haen uuden koneen kaupasta. Ei se kone ole enää edes tuon huollon arvoinen, joten mitäpä sitä korjailemaan.

No ei siinä. Hieman vaan tuli aikaisemmin nyt vastaan tuo koneen hankkiminen, onneksi olin vähän varautunut jo siihen henkisesti ja vähän budjetillisestikin. Mut on se mukava aloittaa marraskuu tuollaisella parin tonnin yllärillä.

I-want-all-the-alcohol-gif

(Fiilis just nytˆˆ)

Mitäs seuraavaksi vielä? Joko riittäis?

Kommentit (17)
 1. Aika jännä että sulla on kestänyt noin vähä aikaa Airi. Mun Mac on kohta viis vuotta vanha ja vieläkin kuin uus. Mieheni ei arvosta yhtään Applen koneita ja tällä kehuskelenkin sille, että viis vuotta vanha kone ja vieläki kuin uus 😀

  1. Mulla on 2009 iMac, joka on edelleen huippukunnossa, että vähän konekohtaista. Kannettavat läppärit nyt harvemmin kuitenkin kestää hirveän pitkään. Tai näin olen ymmärtänyt. Mäki käytän konetta melkein aamusta iltaan, se on aina mukana laukussa, matkustanut sen kanssa ympäri maailman jne. Ei ihmekään, että tässä vaiheessa sanoi poks.

  2. Moi! Miekin olen ihmetellyt kaverin macejä, toinen kesti vissiin 9vuotta ja nykyinen taitaa olla kohta saman ikäinen. Todellakin olleet hintansa väärti eikä niitä turhaan hehkuteta =)

 2. Hei, miksi et hae tuotakin kotivakuutuksesta? Ikävähennystä voi tulla, mutta varmaan jotain saat takaisin 🙂

  1. Saako muka hajonneesta osasta jotain korvausta? Täytyypä tiedustella, en jotenkin usko, mutta miksipäs ei kysyä 🙂

   1. Moi, Mulla meni läppärin sisältä kans joku.. Kuulostaa samalta ku sun ja meni kotivakuutukseen 🙂 Ikävähennys tuli vaan 🙂

   2. Tottakai saa, miksi ei sais? 🙂 Olen saanut korvaukset simahtaneesta läppäristä, kännykästä, kamerasta ja ties mistä.

    Sitä varten vakuutus on! Korvaa, kun tavarat hajoavat 🙂 Eikä siis vaadi pudottamista tai muuta fyysistä.

   3. Niin ja itseasiassa kun tuo koneen ongelma alkoi jo reissussa voit mielestäni hakea korvausta matkustajavakuutuksesta 🙂 Niissä harvemmin on omavastuutakaan, ikävähennys todennäköisesti kyllä vähennetään.

    1. Joo ehdottomasti matkavakuutukseen! Ei ole lainkaan omavastuuta (ainakaan joissain vakuutuksissa ei ole). Itse sain vuoden 2009 macbookista noin 500e, kun se meni rikki reissussa.:) Se oli jo tosi vanha ja uutenakin maksanut vaan 1000e, joten oli kyllä super hyvä korvaus! Jee vakuutusyhtiöille. Tolla hinnalla sain uuden hyvän pc-pöytäkoneen, joten tulipa jopa upgreidattua tietokone, kun vertasi sitä siihen vanhukseen 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *