Olohuoneen keskiössä

Mungolife

Yksi esine, mistä multa useimmiten kysytään, on meidän olkkarin taulu. Kyseinen taulu on tilattu mittatilaustyönä kuopiolaiselta taiteilijalta Noora Svärdiltä, joka toteuttisen meille toiveidemme mukaisesti viime vuonna. Näissä kuvissa taulu ei pääse oikeuksiinsa, sillä värit ovat syvempiä ja kauniimpia luonnossa. Värit ovat jyrkemmässä kontrastissa kuvissa, kun todellisuudessa.

Me haluttiin sellainen taulu, joka olisi meidän talon kaunis keskipiste. Halusimme ison ja näyttävän taulun, joka olisi kuitenkin rauhallinen ja kaikkeen olohuoneessamme sopiva. Nyt kun muutimme taloomme, sille oli valmiina erinomainen paikka ruokapöydän yläpuolella. Tää kuva tosin ärsyttää suunnattomasti mun näköhermoja, sillä ruokaryhmämme ei todellakaan ole valmis. Kaunis ruokapöytämme saapui perille, mutta ruokatuoleja en ole vieläkään löytänyt sellaisia, jotka vastaavat makuamme. Nyt ollaan pidetty terassin tuolejamme ruokatuoleina, ja tuo ärsyttää mun silmiä, koska ne on ihan väärän väriset ja tyyliset. No, ei kiinnitetä asiaan huomiota, sillä taulustahan rupesin kirjoittamaan.

Tilasimme tosiaan taulun Nooralta, joka teki mittojemme mukaan tuon. Meidän taulu on 1,2 m korkea  ja 1,5 m leveä, ja väreinä toivoimme korallisen vaaleanpunaista, mustaa ja harmaata ja siihen kaveriksi kultaista lyöntimetallia. Vaihtoehtoina oli kupari, hopea ja kulta. Meillä on aika sulassa sopusoinnussa kotona monia eri metalleja, sillä mua ei häiritse sekoittaa niitä, vaikka tiedän sen olevan monille tosi no-no. Tykkään, kun tuosta kullasta heijastuu päivällä kauniisti aurinko ja taululle on täydellinen kaveri toisella puolella olkkaria, nimittäin meidän Captain lamppu, jossa on myös lyöntikullan näköinen pinta.

Taulun hintaa on turha sanoa, sillä jokainen taulu on varmasti eri hintainen ja taiteilija itse määrittelee hinnan. Nooraan saa helposti yhteyttä ja hän vastaa tosi nopsasti. Paljon käytiin keskustelua ennen kuin päätimme mikä on meille sopiva koko ja myös Noora antoi siihen mielipiteensä koon sopusuhtaisuudesta ja materiaalien hintaeroista. Me haluttiin iso ja näyttävä olkkarin keskipiste tuosta taulusta, ja sellainen myös saatiin.

Taulu on ollut meillä jo yli vuoden ja rakastan sitä edelleen palavasti. Se on kaunis ja pirteä, mutta samalla rauhallinen ja rauhoittava.

Mittatilaustaulun teettäminen oli tosi kivaa, sillä siinä sai ehdottomasti uniikin kappaleen omien toiveiden mukaan ja samalla pääsi tulemaan suomalaista yrittäjyyttä. Aina plussa. Aion tilata Nooralta vielä tauluun sopivat kaksi kapeaa pienempää taulua olkkarin sohvan ylle tuomaan lisää väriä olkkariimme.

Mitä te tykkäätte taulusta? Ja auttakaa meitä meidän tuoliongelmassa!! Mistä hyvät ruokatuolit?

Kommentit

Elsku (Ei varmistettu)

Livahtiko tämä postaus jotenkin keskeneräisenä julki?

Anna (Ei varmistettu)

Ei, mutta jostain syystä teksti vain katosi näkyvistä. Nyt pitäisi näkyä :)

Katja (Ei varmistettu)

Tuli mieleen, kun pöytä on noin kaunis, entä jos teettäisitte siihen sopivat tuolit?

Sini (Ei varmistettu)

Upea taulu! Ehdotan Kartellin kirkkaita tuoleja :)

Sara (Ei varmistettu)

Olette varmasti hylänneet jo Seiskat. Itse haaveilen niistä ja sellaisilla vielä jonain päivänä istutaan meidän ruokapöytään ääressä. Tuo taulu on aivan upea!

Nea (Ei varmistettu)

Noora Svärdin kädenjälki on ihanaa, tunnistin heti ennen tekstin lukemattakin, että tuon taulun on Noora tehnyt. Otse tilasin meille häneltä taulun 3 vuota sitten ja kuulen jatkuvasti kehuja kaikilta,jotka meillä käy. Äiti&isä teetti salaa meille myös 2 vuotta sitten häälahjaksi pienemmät taulut, jotka ovat meidän makuuhuoneessamme. Nooraan saa ihansti yhteyden sähköpostilla, vaikka itse asumme Tampereella ja silti ei tarvinnut stressata lopputulokseata yhtään :) Joskus sanoin miehelleni, että jos tulipalon vuoksi talosta pitäisi ottaa mukaan 5 asiaa, niin ensimmäinen tilaamamme taulu Nooralta olisi niiden joukossa :,D Mutta enihau, tuo teidän taulu on todella kaunis! Itsekin yhdistelen eri metalleja keskenään. Kun rajoittaa niiden määrää ja sommittelee metallit eri puolille tilaa(+sopivat muiden tekstiilien jne kanssa) niin omasta mielestä lopputulos on kaunis! :)

Nea (Ei varmistettu)

_muutamasta_ kirjoitusvirheestä huolimatta toivottavasti ymmärsit joka sanan :D

Merja (Ei varmistettu)

Hei, katso Kartellin Masters tuolit, saa mielettömissä väreissä. Mutta näkisin ehkä mustat tai valkoiset tuolit pöytänne ympärillä.

Emma (Ei varmistettu)

Nuo teidän terassituolitkin on kyllä tosi hienot, mutta eihän nuo jalat ihan mätsää noiden pöydänjalkojen kanssa. Oletko harkinnut Ton 14 tai käsinojallisia Ton 30 tuoleja? Pöydän jalkojen kanssa samasta puusta tehty moderni penkkikin olisi hieno, mutta taisitte nimenomaan etsiä tuoleja?

Heidi (Ei varmistettu)

Tervehdys!

Kauniin taulun lisäksi katseeni kiinnittyi tuohon valaisinklassikkoon. Pakko ihan tarkistaa, että onko valaisinta tosiaan saatavilla myös vaaleilla johdoilla?

Anna (Ei varmistettu)

Mä en itse asiassa tiedä, kun tuo valaisin tuli talon mukana, eikä olla sitä itse hankittu :)

Karomai (Ei varmistettu)

Ei ole aito Flosin 2097, vaan näyttää siitä 'inspiraation saaneelta' versiolta. Alkuperäistä designia on saatavilla vain mustilla johdoilla.

AnnaV (Ei varmistettu)

Hei,

Oletteko harkinneet Vitran tuoleja? Meillä on Vitran Eames dsr-tuolit valkoisena kromisilla jaloilla ja ollaan oltu tosi tyytyväisiä. Niitä saa muunkin värisenä. Hyvät istua ja sopii monenlaiseen pöytään mun mielestä.

Laura (Ei varmistettu)

Vitsi tää oli kiva postaus. Kuten itsekin totesit suomalaista yrittäjyyttä on aina kiva tukea ja taulut ovat pitkäaikainen hankinta. Tosi kivaa vaihtelua varsinkin näin black friday viikonlopun kertakäyttökulttuurikulutushysterian jälkeen :D

Henna (Ei varmistettu)

Mistä kynttilänjalka ja maljakot on? Muodostavat niin ihanan kokonaisuuden!

Kommentoi