Olohuoneen keskiössä

Yksi esine, mistä multa useimmiten kysytään, on meidän olkkarin taulu. Kyseinen taulu on tilattu mittatilaustyönä kuopiolaiselta taiteilijalta Noora Svärdiltä, joka toteuttisen meille toiveidemme mukaisesti viime vuonna. Näissä kuvissa taulu ei pääse oikeuksiinsa, sillä värit ovat syvempiä ja kauniimpia luonnossa. Värit ovat jyrkemmässä kontrastissa kuvissa, kun todellisuudessa.

Me haluttiin sellainen taulu, joka olisi meidän talon kaunis keskipiste. Halusimme ison ja näyttävän taulun, joka olisi kuitenkin rauhallinen ja kaikkeen olohuoneessamme sopiva. Nyt kun muutimme taloomme, sille oli valmiina erinomainen paikka ruokapöydän yläpuolella. Tää kuva tosin ärsyttää suunnattomasti mun näköhermoja, sillä ruokaryhmämme ei todellakaan ole valmis. Kaunis ruokapöytämme saapui perille, mutta ruokatuoleja en ole vieläkään löytänyt sellaisia, jotka vastaavat makuamme. Nyt ollaan pidetty terassin tuolejamme ruokatuoleina, ja tuo ärsyttää mun silmiä, koska ne on ihan väärän väriset ja tyyliset. No, ei kiinnitetä asiaan huomiota, sillä taulustahan rupesin kirjoittamaan.

Tilasimme tosiaan taulun Nooralta, joka teki mittojemme mukaan tuon. Meidän taulu on 1,2 m korkea  ja 1,5 m leveä, ja väreinä toivoimme korallisen vaaleanpunaista, mustaa ja harmaata ja siihen kaveriksi kultaista lyöntimetallia. Vaihtoehtoina oli kupari, hopea ja kulta. Meillä on aika sulassa sopusoinnussa kotona monia eri metalleja, sillä mua ei häiritse sekoittaa niitä, vaikka tiedän sen olevan monille tosi no-no. Tykkään, kun tuosta kullasta heijastuu päivällä kauniisti aurinko ja taululle on täydellinen kaveri toisella puolella olkkaria, nimittäin meidän Captain lamppu, jossa on myös lyöntikullan näköinen pinta.

Taulun hintaa on turha sanoa, sillä jokainen taulu on varmasti eri hintainen ja taiteilija itse määrittelee hinnan. Nooraan saa helposti yhteyttä ja hän vastaa tosi nopsasti. Paljon käytiin keskustelua ennen kuin päätimme mikä on meille sopiva koko ja myös Noora antoi siihen mielipiteensä koon sopusuhtaisuudesta ja materiaalien hintaeroista. Me haluttiin iso ja näyttävä olkkarin keskipiste tuosta taulusta, ja sellainen myös saatiin.

Taulu on ollut meillä jo yli vuoden ja rakastan sitä edelleen palavasti. Se on kaunis ja pirteä, mutta samalla rauhallinen ja rauhoittava.

Mittatilaustaulun teettäminen oli tosi kivaa, sillä siinä sai ehdottomasti uniikin kappaleen omien toiveiden mukaan ja samalla pääsi tulemaan suomalaista yrittäjyyttä. Aina plussa. Aion tilata Nooralta vielä tauluun sopivat kaksi kapeaa pienempää taulua olkkarin sohvan ylle tuomaan lisää väriä olkkariimme.

Mitä te tykkäätte taulusta? Ja auttakaa meitä meidän tuoliongelmassa!! Mistä hyvät ruokatuolit?

Kommentit (17)
  1. Livahtiko tämä postaus jotenkin keskeneräisenä julki?

    1. Ei, mutta jostain syystä teksti vain katosi näkyvistä. Nyt pitäisi näkyä 🙂

  2. Tuli mieleen, kun pöytä on noin kaunis, entä jos teettäisitte siihen sopivat tuolit?

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *