Onnellinen matkaaja // Pariisi

pariisi (1 of 1)

Noniin, salaisuus on nyt ulkona ja voin taas puhua normaalisti ja salailematta 😀 Tällä hetkellä olemme menossa Brysselistä Lontooseen reissumme viimeiselle osuudelle. Brysseliin suuntasimme eilen aamulla Pariisista, ja se oli oikeastaan se, minkä ympärille reissumme rakensimmekin. Rakas ystäväni Viivi täytti 30 eilen ja miehensä järjesti hänelle yllätyssynttärit. Minulla oli itse asiassa työjuttujen puolesta asiaa Lontooseenkin tässä kesäkuun aikana, joten kaikki asiat mukaan laskettuna järjestimme tällaisen pienen Euroopan kiertueen itsellemme. Mies ei ole koskaan ennen ollut Pariisissa, joten aloitimme Ranskasta, huristelimme Thalysilla Brysseliin ja tänään jatkamme tosiaan kohti Lontoota. Lennot Brysseliin ovat usein niin kalliita, sillä sinne ei lennä halpalentoyhtiöitä, ja taloudellisesti olisi ollut vaikeaa perustella viikonloppumatkaa Brysseliin. Pienellä järjestämisellä saimme pelkkien Brysselin lentojen hinnalla koko tämän reissun. Lensimme Helsingistä Orlyyn Norwegianilla, varasimme ajoissa Thalysin ja Eurostarin ja Lontoosta palaamme myöskin Norwegianilla Helsinkiin 🙂 Tää on kiireisille muuten ihan tosi toimiva ratkaisu, jos haluaa nähdä kolme kaupunkia yhdessä lomassa! Meidän matka lentoineen ja hotelleineen oli n. 500 euroa per henkilö, joten ei todellakaan paha hinta mielestäni. Norwegianilta saa usein todella halpoja lentoja kun ajoissa varaa ja juna Pariisista Brysseliin oli 20 euroa. Eurostar Lontooseen Brysselistä vuorostaan 60 euroa, eli suosittelen ihan ehdottomasti tällaista järkkäilyä, jos kiinnostaa näissä kolmessa kaupungissa käydä.

Meillä kävi myös ihan mahtava tuuri hotellin suhteen Pariisissa, ja voin ehdottomasti suositella. Majoituimme Hotel Alexandrine Operassa, joka on ihan Liégen metroaseman vieressä. Kävelymatkan päässä on mm. Moulin Rouge ja Place de Clichyn monet ravintolat. Sacre-Coeurille käveli rentoa kävelyä puolisen tuntia, ja sama Champs Elyséelle. Varasimme hotellin tosi ajoissa ja kolme yötä oli muistaakseni n. 400 euroa. Huone oli toki pieni, mutta ihan tarpeeksi tilava. Ranskalainen parveke löytyi niin huoneesta kuin kylpyhuoneesta ja palvelu pelasi erinomaisesti. Aamupala sisältyi hintaan, ja tarjolla oli croissantteja ja leipiä, munakasta ja pekonia, sekä hedelmiä, juustoja ja jugurttia, eli oikein sopiva breku ennen kaupungille lähtöä.

pariisi (13 of 14)

pariisi (6 of 14)

pariisi (10 of 14)

pariisi (9 of 14)

pariisi (3 of 14)

Itse en olekaan ollut Pariisissa kesällä, vaan ainoastaan keväällä ja talvella. Nyt olikin aivan mahtavaa kierrellä Pariisin katuja lämpimässä auringossa kaiken ympärillä ollessa vihreää ja kukkivaa. Louvren edustan puisto oli aivan ihana näin lämpimillä kesäkeleillä ja muutenkin tykkäsin Pariisista näin kesällä vielä enemmän kuin muuten! Vaikka lämpö taisi torstaina käydä 27 asteessa, ei ollut sellainen hikisen kuuma keli missään vaiheessa, vaan mukavan piristävä ilma.

Koska mies oli ensimmäistä kertaa Pariisissa, kiersimme minulle tuttujakin nähtävyyksiä jonkin verran. Kävimme Versaillesilla, tällä kertaa peräti sisälläkin asti. Puutarhat eivät olleet vielä ihan täydessä kukkaloistossa, mutta kauniita silti. Sisältä Versailles oli aivan upea! Ehdottomasti pääsylipun (n. 15 euroa) maksamisen arvoinen. Tulvien vuoksi Versaillesille pääsy oli hieman haastavampi kuin luulimme, sillä RER:n keltainen linja ei ollut toiminnassa. Pienen seikkailun jälkeen löysimme kuitenkin perille, ja miehen mukaan Versailles oli kyllä yksi vaikuttavimpia paikkoja, missä on koskaa ollut. Kävimme pyörähtämässä Louvrella ja Notre Damella, Riemukaarella, Champs Elyseellä ja Eiffel-tornilla. Valitettavasti matkaa varatessa emme tietenkään olleet varautuneita tulvien ja lakkojen jälkimaininkeihin, emmekä myöskään futiksen EM-kisoihin. Ensimmäisiä ei voinut ennustaa, jälkimmäinen oli hieman omaa tyhmyyttä. Sinänsä ei futisturistit mitenkään matkaamme vaikuttaneet, mutta kyllä Eiffel-tornilla oli aikamoinen meininki nuo päivät. Torstaina kävelimme yli 16 km Pariisin katuja ja nähtävyyksiä ihastellen (Huawei P9:n askelmittari ollut aika hyvin käytössä :D), joten emme millään jaksaneet mennä EURO 2016 -avajaisseremoniaan Eiffelin juurelle. Katselimme showta sivusilmällä telkkarista illallisella ja totesimme, että sellainen ihmismassa oli yli omien voimavarojen pitkän päivän jälkeen. Perjantaina käväisimme Eiffelillä ja meininki oli aikamoista. Eiffelillä on yksi näitä Ranskan järjestämiä ulkoilmakatsomoita, joihin on kerääntynyt ihan todella paljon ihmisiä. Ranskan peli oli 21 ja olimme Eiffelillä noin 19 aikaan. Kannatuslaulut raikas, bisse virtasi ja kannattajia oli PALJON. Perjantainakin tuli tassuteltua sellainen 14 km ympäriinsä, joten pelin katsomaan jääminen tuntui vaan yksinkertaisesti liian raskaalta. Britti-futisturistit eivät ehkä muutenkaan ole sitä helpointa sakkia kestää väsyneenä, joten karkasimme karkeloita.

Oli kyllä jännittävää nähdä Pariisi näin ”alert” tilassa. Versaillesin puutarhaa kiersivät maastopukuiset sotilaat kiväärit tanassa (vai miten niitä kannetaan? :D) ja joka paikassa oli todella paljon isoin asein ja luotiliivein varustautuneita poliiseja. Sireenien äänet kävi aika tutuksi tässä parin päivän aikana. Kun lähdimme Bir-Hakimin asemalta Eiffelin läheltä n. tunti ennen pelin alkua, väittäisin, että asemalla oli n. 100 poliisia. Pelkästään siinä yhdellä metroasemalla. Ovathan nämä kisat todellinen turvallisuusriski Pariisin ja ylipäätään Euroopan viimeaikaiset tapahtumat huomioon ottaen, mutta hienoa, että Pariisi tai Ranska ei lannistunut. Kyllä, kaikesta huomasi, että turvatoimet on äärimmilleen kiristetty, mutta samalla olo oli jotenkin hyvin turvallinen.

Brysselissä emme juuri kaupungilla pyörineet, vaan suuntasimme suoraan junalta Viivin ja miehensä kotiin. Olen oikeasti kärsinyt jo kuukausia siitä, että olen joutunut kontrolloimaan joka lausettani Viivin kanssa puhuessa 😀 Siis kun yleensä voi vapaasti höpöttää mitä vaan, niin nyt oli pakko varoa viikkotolkulla, ettei sieltä lipsahda joku ”sitten kun tullaan käymään”, tai ”kohtahan me nähdään” tai muuta vastaavaa. Viivi ei tosin jättänyt yllätyssynttäreistään juuri mitään yllätykseksi. Pieni ystäväni on varustettu sangen pippurisella tahdolla, ja miesraukkansa on joutunut syöttelemään murusia tiedosta siellä täällä kun raudanluja tenttaus synttäreistä on paikallaan. Kiitos Luojan, kun järjestin miehen yllätystä, hän totesi vaan, että hän ei halua tietää mitään, hän haluaa yllättyä. Olisin foldannut kuin tulitikku paineessa, jos tuo olisi kysynyt mitään. Jotenkin ounastelin, että Viivi saattaa tehdä yllätyksestään hankalan ja vielä junamatkalla Pariisista Brysseliin yritin vielä huijata häntä uskomaan, että ollaan Pariisissa. Jotenkin siinäkin jo tuli sellainen fiilis, että kyllä se jotain tietää.. Ja no, kaikki tämä salailu oli hieman turhaa 😀 Kyllähän me käveltiin sisään vähän sillai Wuhuuuuu, ja vaikka ilme oli vähän yllättynyt, niin sieltä tuli heti sellainen ”MÄ ARRRRVASIN” 😀 Olen kuulemma liian hyvä ystävä siihen, että olisin jättänyt tulematta, kun kuin Pariisissa jo olin. Kiva kuulla, mut perkele, yllätykset ois vielä kivempia!

Nojoo, toisaalta jos Viivi olisi jossain Jyväskylässä päivää ennen kuin täytän 30, niin kyllä ehkä itsekin oivaltaisin, että hän tulee yllättämään minut syntymäpäivänäni 🙂 Oli ihanaa viettää aikaa rakkaan ystävän kanssa, vaikka emme vuorokautta pidempään paikalla olleetkaan. Jotkut ystävät vaan on sellaisia, että vuodet tai etäisyys ei koskaan tule väliin. Olemme tunteneet Viivin kanssa jo 9 vuotta, ja tiedän varmasti, että tämä ystävyys säilyy aina. On harvinaislaatuisen ihanaa, kun elämässä on joku, joka on kuin perhettä, jolle soittaa aina kun on jotain positiivista tai negatiivista, aina kun on oikeastaan jotain. Ja tietää aina, että hän ei koskaan kahdehdi, ei koskaan tuomitse, ei koskaan mieti mitään pahaa. Joku, joka aina ymmärtää, kuuntelee, iloitsee yhdessä ja suree rinnalla. Olen onnellinen, että minulla on kaksi tällaista ystävää olleet jo kohta kymmenen vuotta, ja tiedän heidän pysyvän aina. Vaikka siis läheisiä ja rakkaita ystäviä on toki enemmän, on vaan tiettyjä ystävyyssuhteita, joissa on sanatonta pysyvyyttä, sellaista turvaa ja rakkautta, jonka tietää kestävän aina ja joka antaa niin paljon hyviä hetkiä elämään. Kaukana ystävistä asuminen on opettanut sen, että nämä ystävyydet ansaitsevat aina huolenpitoa ja molemminpuolista panostamista. Siksi minulle oli itsestäänselvää, että järjestän työasiat niin, että pääsen karkaamaan Brysseliin ystäväni suurena päivänä.

pariisi (11 of 14)

pariisi (4 of 14)

pariisi (1 of 14)

pariisi (7 of 14)

No anyway, Brysselissä vietimme synttäreitä alkuun nelisteen hengailemalla ja mysteerihuoneessa vinkkejä etsimällä. Ai että, mä oon ihan koukussa! Mysteerihuone oli aivan sairaan siisti!! Meillä oli tunti aikaa löytää pommin Brysselissä piilottanut henkilö (jotenkin aika karu aihe ehkä :D) ja meillä menikin ihan tosi hyvin! Ihan sekunneista jäi kiinni, että oltais päästy ulos. Viimeinen lukko oli avaamista vaille selvitetty, sillä oikeat numerot oikeaan järjestykseen saimme juuri sekunnilleen tunnin kohdalla. Emme vain ehtineet avata boksia ja tulla ulos huoneesta. Että korpesi 😀 Mutta, voi vitsi, että oli hauskaa! Meillä oli kyllä hankala huone ja tosi jännät ja tosi vaikeat vinkit, mutta hyvin meni silti! Ja hauskaa oli! Suosittelen kyllä kaikille lämpimästi, jos ette vielä ole kokeilleet. Meidän on pitänyt mennä jo iät ajat Kuopion vastaavaan, mutta jotenkin se on jäänyt koko ajan 😀 Viivi arvasi oikein, että meikäläinen olisi aivan tulessa tuollaisessa, koska kaikki etsivä-, salapoliisi- ja muut mysteerit ovat minulle ihan superkoukuttavia! Pakko päästä kokeilemaan uudelleen 🙂

Ilta jatkui rankkasateesta välittämättä tapas-ja viinipaikassa (Etiquette, tosi kiva paikka) Viivin ystävien seurassa ja voi että oli mukavaa tavata meille uusia ihmisiä ja niin mukavaa porukkaa. Ihanaa tietää, että rakkaalla ystävällä on uudessa kotikaupungissaan niin mahtavia ihmisiä. Tamppasimme Jeux D’Hiverin (miten ikinä se kirjoitetaankaan) tanssilattiaa porukalla aamukolmeen, ja sekin on muuten paikka, jota voisin suositella. Kaunis terassi ja sijainti keskellä puistoa. Tosin, ottakaa korvatulpat mukaan, musiikki soi TODELLA kovaa.

Ihana vuorokausi siis Brysselissä takana, ja nyt olemme tunnelissa matkalla Lontooseen. Illalla on vuorossa illallinen Annikan ja miehensä kanssa, ja päästään pitkästä aikaa näkemään näitäkin ihania ystäviä! Viimeksi näin Annikaa puoli vuotta sitten, ihan kamalaa. Aika menee niin nopeasti, ja on ihan hassua, kun ennen asuimme saman katon alla, ja nyt saadaan hädin tuskin kaksi illallista vuodessa järjestettyä!

pariisi (8 of 14)

pariisi (12 of 14)

COS mekko
ZARA korkkarit
CHANEL laukku
H&M hattu
CÉLINE aurinkolasit

Ahh olen niin onnellinen, voisin kirjoitella vaikka kuinka pitkät päivät! On ihanaa nähdä ystäviä ja viettää heidän kanssaan laatuaikaa! On ihanaa imeä itseensä Pariisin kaltaisen upean kaupungin energiaa ja Lontooseen pääsy tuntuu suorastaan kutkuttavan ihanalta! Ja kaikki tämä oman rakkaan kanssa. Olen kyllä niin onnekas! Ainoa miinusmerkki on ihan kauhea hepuli-ikävä mun pientä Benjiä kohtaan, mutta se ei kuulemma ole edes huomannut, että me lähdettiin. Jedin kanssa rallia on vedetty aamusta iltaan ympäri pihaa ja kotia, joten en ehkä turhaan murehdi ikävää. Ei silläkään ole ikävä meitä. Minä pääsen näkemään omia rakkaita ystäviä, ja Benji omiaan 😀 En ehkä siltikään malta odottaa, että pääsen pussailemaan pienen taannoksiin 🙂 (Tätä ikävää auttaa hei tosi paljon se, että mies istuu vieressä ja selaa Benjin kuvia ja videoita puhelimessaan. Ikävää ei myönnä, tietenkään :D)

Asuna yksi Pariisin asuistani, jonka peräti muistimme taltioida kameraan. COSista Helsingin-viikonloppunani löytämä mekko on ollut ihan täydellinen hellemekko kaupunkilomalle, ja pitkän päivän turvana oli hattu ja aurinkolasit. Kengät vaihdoin kahdesti päivän aikana, sillä jalat on aikamoisella koetuksella tuollaisilla kävelyretkillä. Iltaa kohti uskalsi jo vetää korkkarit jalkaan tuomaan ripauksen lisää naisellisuutta asuun!

Mitäs te tykkäätte Pariisin asustani? 

Käyn läpi hieman Pariisin kuviamme ja teen kattavamman Pariisi-postauksen lähipäivinä 🙂 

Kommentit (13)
  1. Mä asuin Brysselissä 12 vuotta joten tiedän aika hyvin ton lento-ongelman. Esimerkkinä esim. että olen lentänyt BXL-Etelä-Ranska väliä meno-paluu 20 eurolla, kun taas Bryssel-Helsinki on melkein mahdotonta löytää alle satasella. Virkamiesten syyhän tämäkin on haha kun ne lentelee niin paljon väliä, että hinnat voi pitää pilvissä. Vinkkinä muille, että aika moni tekee niin, että lentää joko Hollantiin tai Saksaan ja tulee sieltä junalla – junamatka on ehkä tunnin ja liput saa aivan tajuttoman paljon halvemmalla.

  2. Todella kaunis Pariisi-asu ja sopiikin hyvin Pariisin tunnelmaan 🙂 Mulla on ollut ihan jäätävä Pariisi-kuume jo tässä jonkun aikaa kun viimeksi kävin siellä noin 7 vuotta sitten! Kyllä se aika hurahtaa.. Mieskään ei ole käynyt koskaan Pariisissa, joten kattavampi Pariisi postaus kuulostaa erittäin hyvältä! Toivottavasti pääsisimme käymään siellä jo syksyllä 🙂 Muutenkin postaus oli ihanan positiivinen!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *