Onnellinen päivä

Mungolife

Hellurei!

Arvatkaa missä mä oon? Ihan yhdessä mun suosikkipaikoista Helsingissä, nimittäin Johannan tuolissa. Väri vaikuttaa päässä ja odotan malttamatonta jo lähtöä. Mini on vanhempieni luona äitini ja siskoni hellässä hoivassa ja ensimmäistä kertaa hoidossa niin, että kumpikaan meistä ei ole läsnä. Armottoman pitkältä tuntuvat kaksi tuntia siis. Pahoittelut pienoisesta blogihiljaisuudesta, on ollut niin vauhdikkaita ja ihania päiviä, etten ole avannut konettani kuin hetkittäin.

Meillä oli jotenkin ihan maailman ihanin tiistai Kuopiossa Minin ja ystävieni kanssa ja sen jälkeen vauhdikas keskiviikko, kun pakkasimme kimpsut ja kampsut ja suuntasimme vauvan ensireissulle pk-seudulle. Jännitin hirveästi matkaa ja pakkasin ihan hermostuneena hirveästi kaikkea, ja loppujen lopuksi vauva nukkui 75 % matkasta ja muutoin katseli ikkunaa ja siinä leikkiviä varjoja ja valoja. Turha huoli sekin. On ihanaa nähdä perhettä pitkästä aikaa, ja eilinen menikin aamuyhteen perheen naisten kanssa hengaillessa. Isäni on työmatkalla vielä, vauva nukahti 22, mies melko pian hänen jälkeen ja me saimme perheen naisten kesken höpötellä rauhassa. 

Tää päivä on ollut mulle kova koettelemus. Aamulla jätin vauvan kahdeksi tunniksi miehen ja äitini ja siskoni kanssa ja suuntasin microbladingiin. Kulmista tuli ihan älyttömän hyvät, ja vauvakin oli kuulemma erinomaisen hyvällä tuulella poissaoloni. Itsehän vaadin WhatsApp-päivityksiä vartin välein. Tästä rohkaistuneena uskalsin jättää vauvan perheeni hoitoon uudestaan illalla ja olla tuomatta häntä kampaajalle mukaani. Turhia kemikaalihajuja. Välissä mies on tullut vauvan kanssa kaupunkiin ja ollaan minin kanssa ehditty seikkailemaan lounaalla Rantapallon edustajan kanssa ja sain piiiiitkästä aikaa sushia. Siis oikeesti, Kuopion ainoa hyvä sushipaikka meni kiinni muistaakseni kolme päivää ennen kuin mini syntyi. Mä en mitään muuta odottanut kuin sitä, että oisin saanut sairaalaan sushia, mutta ei saakeli sitten. Ja vaikka kyseessä on ollut vaan muutto toisiin tiloihin, niin niitä on rempattu koko tämä aika, eli no sushi for me...

----

Postaus alkoi Johannan tuolista ja jatkuu nyt vanhempieni kotisohvalta. Pieni nukkuu huoneessamme ja nää hullut ympärillä tekee keskiyön grilliä täällä. Lontoo-äitini lento tulee näillä näppäimillä Suomeen, kun hän liittyy joukkoon iloiseen niin siskoni ylppäreihin kuin minin kummimummiksi nimiäisiin myöhemmin tässä kuussa. Tällaisia nää Helsinki-päivät helposti on. On niin paljon ystäviä ja perhettä, joiden kanssa haluaa viettää aikaa ja jää suustaan kiinni. Johannan kanssa tuli höpöteltyä niin, että läppäri unohtui ja kotona odotti maailman suloisin vauva. Luulin, että päivän huippuhetkeni olisi ollut ensimmäinen sushi piiiiiitkään aikaan, mutta ei. Vanhemmillani on iso kylpyamme, ja tavallisen kylvyn sijaan täytin ammeen lämpimällä vedellä ja otin vauvan kanssani kylpyyn. En osannut edes kuvitella, miten ihanaa olisi olla iho iholla vauvan kanssa kylvyssä. Pidin vauvaa kellumassa pitkään ja hän makoili pitkään masu masua vasten ihanan rentoutuneen näköisenä. Tekisi melkein mieli hankkia kylpyamme taloomme, mutta ehkä tämä jää mummolan luksukseksi.

Me ollaan tosiaan viikonlopun vietossa Helsingissä ja siksi postaustahti on ollut hieman epäsäännöllinen, eli olematon. Ensimmäinen kerta kolmeen kuukauteen täällä on otettu vastaan ilolla ja mini on päässyt tätien ja mummon jatkuvaan ihailuun ja ihasteluun. Isänikin pääsee vihdoin pian näkemään vauvan kun pääsee huomenna kotiin työmatkalta. En tiedä johtuuko vauvasta vai pitkästä poissaolosta täältä vanhempieni kodista, mutta jotenkin tuntuu herkistävän hyvältä olla "kotona". Vaikka tämä ei koskaan ole ollut mun koti, sillä vanhempani ovat tähän muuttaneet vasta omilleni muuton jälkeen, on tämä silti tietyllä tapaa aina koti. Tuttu ja turvallinen, missä on oma huone, äitin tuttu keittiö, äitin aamupalablinit ja riisipuurot ja kaikki rakkaat koirat ja perheenjäsenet. Ihana olla täällä. Lontoo-äitiäkin näimme paljon häidemme aikaan, mutta tuntuu että siitäkin on ikuisuus. Ihana saada hänetkin tänne.

En tiedä. Aivan ihana olo. Suomen kesä (kylmä ja lyhyt, mutta sentään valoisa), oma perhe, kesäinen Helsinki (jonka ruuhkat ajaa hulluksi) ja kaikki tuntuu nyt vaan niin hyvältä. Kesäkuun ensimmäinen päivä tulee päätökseen niin, että istun kylpytakissa ja villasukissa, Simba makoilee tyytyväisenä vanhanaherrana takan edessä, Benji ja Jedi pyörii kuperkeikkaa ympäri taloa, vauva nukkuu, mies grillaa ja siskot väittelee keittiössä.

Onnellinen olo.

Viikonloppuna juhlitaan siskoni valmistumista, käydään anoppilassa ja viemässä mummini haudalle kukkia. Nähdään kaikkia rakkaita ja nautitaan elosta ♥

Yritän päivitellä kuulumisia päivittäin, kun seuraavat päivät on paljon rauhallisempia menojen suhteen, mutta saatan myös kadota tähän onnelliseen kuplaan. Kuvituksena on mun tän päivän instastory-kuvat, ja yritänkin päivitellä storya vähän ahkerammin, käykää seurailemassa sitä instagramissa @mungoanna :)

Kommentit

Sarkkuli (Ei varmistettu)

Ihanan ihana postaus Tuli itsekin niiiin hyvälle mielelle, sun onnellisuus todellakin välittyy tänne asti

Lukija (Ei varmistettu)

Elo on niin makeaa ja ihanaa, että meinaa verensokeri nousta pelkästä lukemisesta :D Hauskaa reissua!

Maarit (Ei varmistettu)

Hei,
Pakko kysyä sun aivan upeasta Chanelin Boy laukusta & sen herkästä lamb skin materiaalista,
Onko pysynyt hyvänä, ottanut kolhuja yms? Voisitko suositella? :-)
Pohdin sen ja calf materiaalin välillä, ja kyllähän se lampaannahkaisena näyttää vaan niin paljon paremmalta!
Kiitos paljon jos viitsit vastata, apua kaivataan!!

Minnea
Minnean muruja

Onnellinen olo tuli tästä postauksesta ja teidän puolesta! Ihanaa, kun on niin paljon rakkaita ihmisiä ympärillä!

Jennam (Ei varmistettu)

Ihanaa :) muista helliä myös vauvelia välillä kun itsekin saat hemmottelua! Mun mielestä vauvan jättäminen hoitoon ei ole mitenkään pakollista vielä tuossa kohtaa vaikka esikoisen äitinä samoin toiminkin. Toisen kanssa oli jo vähän oppinut elämään lapsiperhe-elämää, missä käytännössä kaikki tehdään lasten kans tai ehdoilla.

Ellaa (Ei varmistettu)

'Missä olit microbladingissä? :)

Ronjajovi (Ei varmistettu)

Lohdutuksekseni voin sanoa, että Hanko Sushi siirtyi Matkuksesta keskustaan, aivan kauppahallin viereen. :) Vielä se ei ole auki, koska remontti on käynnissä, mutta pian aukeaa. ^_^

Kommentoi