Ostoslakossa

Sain tuossa viime viikolla mielenkiintoisen idean. Tiedätte varmasti aiemmista lausunnoistani, etten ole lakkoihmisiä. Mä oon vähän sellainen luonne, että kun kiellän itseltäni jotain, niin en mitään muuta haluakaan. Suklaalakon toisena päivänä kärvistelisin varmaan tuntitolkulla suklaahimoissani. En siis oikein koskaan ole pitänyt lakkoa mistään. Tai no neljä vuotta en juonut ollenkaan kahvia. Mutta muuten. Olen viime aikoina huomannut paljon muutoksia esim. ruokailutottumuksissani ja meinannut muuttaa ruokatottumuksiani pysyvämminkin. Totesin kuitenkin, että niin kauan kuin syön terveellisesti ihan oman mieleni mukaan, turha aloittaa lakkoa. Se varmaan vain pilaisi mun tällä hetkellä melko terveellisen ruokailuni.

No joka tapauksessa. En ole koskaan harkinnut ostoslakkoa, mutta viime viikolla asia tuli esille. Olen muuton lähestyessä käynyt läpi omaisuuttani ja heittänyt myyntikasoihin taas lisää vaatteita. Samalla kun vaatekaappi on hiemen keventynyt, olen löytänyt jatkuvasti ihania vaatteita omista vaatekaapeistani. Olen huomannut, että vietän suurimman osan ajasta samoissa vaatteissa, enkä käytä kuin 20 % vaatevarastostani, vaikka siellä roikkuu toinen toistaan ihanampia vaatekappaleita. Huomasin myös tehdessäni listausta vaatekaapin kulmakivet -postausta silmällä pitäen, että multa löytyy oikeesti upeat yksilöt jokaiseen tilanteeseen ja tarkoitukseen. Olen viime aikoina löytänyt todella mahtavia löytöjä vaatekaappiin, ja varmaan ensimmäistä kertaa ikinä voin sanoa olevani täysin tyytyväinen vaatekaappiini.

Inspiraation iskiessä yksi ilta keksin äkkiseltään varmaan viisikymmentä kivaa asua kerralla. Puhuimme asiasta Annikan kanssa, ja sain idean. Annikalla on säästökuuri päällä lähitulevaisuutta silmällä pitäen, ja hän on pitäytynyt shoppailusta. Oli kuulemma hirveän helppoa, kun on tiennyt, ettei voi ostaa mitään, niin ei oikein tehnyt mielikään. Siitä sain sitten ajatuksen. Omistan ihania asioita, mutten juuri käytä niitä muutamaa kertaa enempää. Nyt haluan antaa mun ihanille vaatteille niiden ansaitseman mahdollisuuden. Te ette edes ole nähneet montaa uutta ihanuutta, joka kaappiini on viime aikoina muuttanut. Asiaan pitää saada muutos 🙂

0771dba265ec51f416f5af167eacac1a

Täten julistan Mungolife -ostoslakon alkaneeksi. Kuusi kuukautta, ei uusia vaatteita, asusteita tai kosmetiikkaa. Saan ostaa sukkia, pikkuhousuja tms. pakkotarpeellisia asioita, ja loppuunkäytetyiden/rikkoutuneiden tuotteiden tilalle saa ostaa uudet; esim. shampoot jne. Ostoslakko ei koske joululahjoja tai huonekaluja/sisustusesineitä uuteen kotiin (mun on pakko esim. ostaa vaatekaappi sinne..), vaan nimenomaan näitä ”turhia” asioita. Koska oikeasti haluan onnistua, niin annan itselleni hieman köyttä. Mulla on oikeus viiteen jokeriin. Tiedän, että tässä on tulossa vielä Alexander Wang x H&M -mallisto ja varmasti muita ihan mielettömiä juttuja puolen vuoden aikana. Tämän lakon tarkoituksena ei siis ole aiheuttaa itselleni ärsytystä, kun en voi saada jotakin aivan mielettömän ihanaa asiaa, jonka perään itken sitten vuosia. Viimeaikaiset kouluopinnot ovat avanneet aika paljon silmiä omallekin kulutuskäyttäytymiselle, ja tämän lakon tavoitteena onkin suhtautua hieman kriittisemmin shoppailuun ja välttää heräteostoksia. Nyt kun mulla on puolelle vuodelle vain nämä viisi hall passia, niin tulen varmasti punnitsemaan niistä jokaisen huolella. Ei tax freessä harhaillessa löytyneitä aurinkolaseja, ei kivaa paitaa, joka tuli vastaan Zarassa, vaan ostoksia, joita olen joutunut oikeasti harkita.

Odotan mielenkiinnolla, mitä tästä tulee. Pieni sosiaalinen kokeilu itselläni ja minulle todella pitkäaikainen sitoutuminen johonkin valintaan. Katsotaan joudunko luovuttamaan parin kuukauden päästä ja toteamaan, että olen riippuvainen vai huomaanko puolen vuoden päästä, että haluan jatkaa tällä linjalla pidempäänkin.

Blogista on kyllä hyötyä tässä, kun olette mun epävirallisina valvojina. Ruudun toisella puolella on varmasti moni, joka odottaa mun epäonnistumista, mikä motivoi mua entisestään pysymään päätöksessäni. Varautukaa siis näkemään paljon samoja releitä ja samanhenkisiä asuja. Pitäkää peukkuja, että pysyn tässä valinnassa ja onnistun tavoitteessani 🙂 Mielenkiintoista nähdä, miten paljon jää aikaa ja energiaa muille harrastuksille 😀

Kuva: Vogue

Kommentit (137)
  1. Jes! Kuulostaa näin lukijana tosi kivalta idealta. Jään innolla seuraamaan. 🙂

  2. Tosi hauska idea!! Kovasti tsemppiä ”ihmiskokeeseen” 🙂 ois kiva saada jossain vaiheessa postausta vaatekaapin kulmakivistä! Itsekkin koitan parhaillaan rakentaa sitä täydellistä vaatekaappia, jossa ei ole mitään turhaa, mutta sopiva asu löytyy joka tilanteeseen!

    1. Kiitoksia kovasti 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *