Ostoslakosta

Mungolife

Kirjoittelin lokakuun puolessa välin suunnitelmastani pitää puolen vuoden ostoslakon tarkastellakseni kulutustottumuksiani. Päätin tuossa pari viikkoa sitten lopettaa tuon ostoslakon. Syitä päätökseen oli useita. Alunperin ideani oli laittaa itseni sosiaalisen testiin, haastaa itseni ja toivottavsti löytää uusia aspekteja omasta kulutuskäyttäytymisestä. Mun ensimmäinen virhe tämän haasteen aikan oli nimittää sitä ostoslakoksi. Toinen virhe kyseisen tempauksen kanssa oli siinä, että kirjoitin siitä blogiini. Koko "ostoslakon" idea oli kiva projekti itselle, haaste ja sosiaalinen kokeilu. Ei selvittäminen tuikituntemattomille siitä, miten mun höyrystin-hankinta ei liity mitenkään tähän projektiin tai tenttailu ja tivailu siitä, mikä on jokeri, ja eikö tämä ole ihan uusi tuote ja MITENSESUNLAKKONYTONEDENNYT?! Ihme kun ruokaa sai ostaa, ilman että siitä kysyttiin kuuluuko ostoslakon piiriin :D

En ajatellut kirjoittaessani siitä blogiini, että siitä syntyy sellaista kommentointia, mitä siitä tuli. Vähän jokaisen vaatekappaleen kohdalla, jota ei ollut hetkeen näkynyt blogissa, tuli vittuilevaa kommenttia siitä, miten se ostoslakko nyt menestyy. Jotkut lukijat käyttäytyivät ikään kuin ostoslakkoni olisi velvollisuus heitä kohtaan ja siitä mahdollinen poikkeaminen rikos heitä vastaan. Tuollainen tappoi koko fiiliksen lakkoa kohtaan ja nosti kapinahengen pintaan. Kuten sanoin, oli virheellistä nimittää tätä projektia ostoslakoksi. Olisi pitänyt rautalangasta vääntäen nimittää se "vaate- ja asustehankintojen vähentäminen ja tarkempi pohdinta ennen hankkimista jotta oppisin enemmän ymmärtää omia kulutusvalintojani ja kulutuskäyttäytymistä". Ensin tein väärin, kun otin käyttöön jokerit. Sitten tein väärin, kun sain ostaa sukkia, pikkuhousuja ja sisustusesineitä. En muista missään vaiheessa kirjoittaneeni, että aloitan askeettisen elämisen, vaan lähinnä halusin vähentää turhan tavaran hankkimista ja pohtia syitä, miksi ylipäätään shoppailen ja millainen ostaja olen.

Kyllästyin siis koko lakkoon ennen kuin edes pääsin jokereissani loppuun ja päätin lopettaa koko kokeilun. Tiedän, että teitä ihania lukijoita on reippaasti enemmän kuin hatereita, mutta välillä kyllä tekisi mieli laittaa koko blogi lukkojen taakse ja antaa salasana vain valituille. Olisin jotenkin kuvitellut, että ostoslakko herättäisi enemmän positiivista kuin negatiivista, mutta toisin kävi ja siksi oma mielenkiinto sitä kohtaan oli aika lailla pohjalla. En minä aloittanut jotain mielekästä projektia saadakseni hyväksyntää. Enkä ainakaan sen takia, että saisin jatkuvaa nillitystä ja kuulustelumaista tivaamista siitä, mikä tuote on ja ei ole uusi. Jatkossa olen viisaampi ja erinäiset sosiaaliset kokeilut itselläni pidän myös visusti itseni tiedossa. Viime aikoina olen muutenkin halunnut avata enemmän sisältöä henkilökohtaisemmaksi eikä vain räteistä ja rytkyistä kertovaksi. Se oli taas yksi virhe.

Mutta niin, mitkä oli kolmen kuukauden tulokset? Ainakin se, että vaatekaappi keveni huomattavasti. Se ei sinänsä liittynyt ostoslakkoon, vaan siihen, että omaa omaisuutta tuli myytyä pois aika reippaasti. Samalla ostoslakon aikana tuli pohdittua niitä syitä, miksi shoppailee ja mitä heräteostoksia tekee. Uskoisin, että tuo kokeilu tulee vähentämään mun shoppailua huomattavasti juuri niiden omien oivalluksien takia. Minusta olisi aivan tosi kiva jakaa näitä oivalluksia teidänkin kanssa, mutta en kyllä ole niin masokistinen, että asettaisin itseäni taas arvosteltavaksi kovin sanakääntein. Jääkööt siis mun tietoooni vana.

Joka tapauksessa, en koe, että missään asiassa ehdottomuus on hyvästä, ja sama pätee tähän ostoslakko-asiaan. Mun mielestä on paljon parempi idea miettiä ostosvalintoja tarkemmin jokaisen tuotteen kohdalla, ilman pakkoa, rajoituksia ja ehdottomuutta. On tyhmää jättää jotakin kauan etsittyä ostamatta, vain sen takia, että on asettanut itselleen jonkun rajoituksen. Esimerkkinä mainittakoot mun musta nahkatakki, joka alkaa olla jo tosi kulunut. Olen pelännyt sitä päivää, kun se sanoo sopimuksen irti jo aika pitkään, ja yrittänyt löytää samaa takkia oikeankokoisena eBaysta. Löysinkin sen itse asiassa alkuviikosta. Jos olisin tädyellisessä ostoslakossa, en olisi sitä voinut ostaa ja se olisi jäänyt harmittamaan kuukausiksi ellei vuosiksi. En koe, että tuollaisen asetelman plussat ja miinukset kohtaavat.

Vaatteet on mulle rakas harrastus ja työtänikin, josta nautin. En halua tehdä siitä jotenkin hankalaa ja rajoitettua, negatiivisuuden sävyttämää, vaan haluan pikemminkin keskittyä hyvien, kestävien ja laadukkaiden tuotteiden ostamiseen. Niin tarpeeseen kuin haluunkin. En halua lopettaa shoppailua, haluan vähentää sitä merkittävästi ja erityisesti vähentää hölmöjen heräteostosten tekemistä. Olen tällä hetkellä hyvin tyytyväinen mun vaatevarastoon, mutta samalla on myönnettävä, että aivan varmasti tässä kevään mittaan löytyy montakin sellaista juttua, joilla sitä vaatevarastoa haluan rikastuttaa :)

Kaikin puolin olen tyytyväinen omaan kokeiluuni, vaikka se kesti vain kolme kuukautta. Opin tästä myös ainakin sen, että jatkossa pidän tällaiset asiat omana tietonani ja kerron sitten tulokset vasta jälkeenpäin.

Nää tällaiset aina muistuttaa siitä, miksei halua kertoa omia juttuja. Se on jotenkin niin damn surullista, kun olisi oikeesti niin paljon kaikkea mitä tekisi mieli jakaa ihan työnhausta treenaamiseen ja koulujutuista hassuihin tapahtumiin omassa elämässä. Yleinen negatiivisuus saa mut vaan usein siihen pisteeseen, että haluan pitää kaiken positiivisen vieläkin lähempänä ja pois blogista :/

Kommentit

Kata (Ei varmistettu)

Miten musta tuntuu, että tää sun ostoslakko oli tälläsenään enemmän kuin onnistunut! (Jos siis ei lasketa mukaan näitä negatiivisia kommentteja). Vaikka et tuonutkaan esille sen tarkemmin sun saamia oivalluksia, niin tällä varmasti tulee olemaan pitkäkestoiset positiiviset vaikutukset sun ostoskäyttäytymisessä. Olis kiva jos tekisit joku kerta, jos ei ihan omaa postausta, niin ainakin jonkun pienen vinkkilistan meille lukijoille siitä, miten olla mahdollisimman viisas kuluttaja kaupoilla käydessä ja netissä shoppaillessa. :)

Anna (Ei varmistettu)

Laitetaan harkintaan :) Ja kiitos kommentistasi :)

Tiiaanna
cake & copper

Tuo vihan määrä minkä saat on kyllä käsittämätön! Ihmiset selvästi lukee näitä tekstejä mustavalkoiset lasit päässä, valmiina provosoitumaan...

Itse "ostoslakosta" - mielestäni ideasi oli todella hyvä, kaikkien ihmisten pitäisi harkita ostoksiaan tarkemmin ja miettiä mitä vaikutuksia sillä omalla ostamisella on. On hienoa, että tätä asiaa on viime aikoina tuotu esille. Vaatteen elinkaari on kuitenkin iso prosessi, johon vaikuttaa moni asia.

Olen myös yrittänyt ostaa vähemmän vaatteita ja panostaa kestäviin materiaaleihin. Monet hutiostokset ovat jääneet kauppaan ja vaatekaappi on keventynyt paljon. Tietysti ostan pakollisia asioita, esimerkiksi juurikin alusvaatteita, sukkia ja urheiluvaatteita, mutta mietin tarkemmin muiden ostosten kohdalla. Tarvitsenko minä tätä oikeasti? Useimmiten en. Jos joku pyörii mielessäni useita päiviä tai löydän jotain vuosia etsimääni, palaan kauppaan ja kiikutan tavaran kassalle. Näin uskon, että se sinunkin kohdallasi on ollut :)

outie

En kestä. Tää on just se miks mä luen vain sun blogia, en kommentteja.

Mä toivon todella, että sä saat jonkun upean työn tän blogin ansiosta. Vastapainoksi kaikelle tolle typeryydelle, mitä tän vuoksi joudut sietämään.

Anna (Ei varmistettu)

Haha, no voi kiitoksia :) Toivottavasti saan jonkun upean työn, mutta toivottavasti saan sen sen takia kuka olen ja mitä osaan :) Blogi on osa sitä tietenkin :)

Kaisa (Ei varmistettu)

Onpa typerää, että et omassa blogissa voi julkaista mitä haluat! Olen nyt jonkin aikaa aina silloin tällöin lueskellut blogiasi. Ihmetyttää kyllä paljon, kun jossain postauksessa kirjoitit jotain tyyliin että keskustelupalstoilla arvostellaan kulmakarvojasi .... :D Onhan se perkele kumma jos ihmisillä ei parempaa tekemistä ole, kuin puida keskustelupalstoilla tuntemattoman ihmisen asioita, mutta omapa on mokansa.

Itsekin ostelen paljon turhaa. Lähinnä siis sellaisia että kaupassa aivan ihana ja käytän kerran ja sitten unohtuu kaapin pohjalle koko rytky.. Nyt olen vähän pyrkinyt sellaiseen, että aina kun uuden vaatekappaleen ostan ,joku vanha olisi laitettava kirppiskassiin.

nik-ki (Ei varmistettu)

Osaat nykyään hyvin itsesäälimisen :) olen lukenut blogiasi alusta asti ja nykyään et ajattele enään meitä sinun mukavia lukijoitasi ollenkaan. Nälvit vaan postauksissa kuinka et kerro meille mitään enään itsestäsi ja kuinka olisi paljon kerrottavaa. Yrittäisit keskittyä itse negatiivisten tunteiden sijaan positiivisiin ja miettiä mitä me mukavat lukijat haluaisimme. Mutta blogisi taitaa olla vain sinua varten ja auot siinä päätäsi lukijoille joka kuukausi.. Unohda negatiivisuus ja viesti positiivista elämääsi myös blogin puolelle. Elämässäsi tuskin olet mikään negatiivinen ja kaikesta valittava ja itseensä ottaja :)

Anna (Ei varmistettu)

"Meitä mukavia lukijoita". Vau, jos tuo kommentti on sinusta mukavan lukijan kommentti, niin vau..

nik-ki (Ei varmistettu)

En ole kuin muutaman kerran aikaisemmin blogiisi kommentoinut. Olisi mukava jos miettisit mitä lukijat saavat näistä kirjoituksista missä puhut negatiivisistä kommenteista mitä saat ja kerrot ettet niiden takia halua kirjoittaa eri asioista. Tämäkin kirjoitus oli muuten oikein ihanaa luettavaa :) Et antaisi niille mollaajille sitä onnistumisen tunnetta ja jättäisit ne omaan arvoonsa. Ehkä sinun mielestä olen ilkeä mutta tarkoitukseni ei ollut olla ilkeä. Anteeksi jos alkuperäisellä kommentillani pahoihin mielesi. Se ei ollut tarkoitukseni.

Anna (Ei varmistettu)

Mun mielestä välillä voisi miettiä myös, että jos kirjoittaa blogiin reilu 300 postausta vuodessa, suurin osa lukijoille, niin onko se ehkä kuitenkin OK, että välillä kirjoittaa jotain, mistä lukijat ei ehkä saa mitään, mutta itse bloggaaja saa? Jotain, missä pääsee vähän purkaa turhautumistaan ja ärsytystä? Kai blogi on sellainen alusta, jolla bloggaaja saa kirjoittaa jotain sellaista, mistä kukaan muu, paitsi bloggaaja, ei hyödy? :)

Noora (Ei varmistettu)

Sinä "mukava lukija" voisit myös keskittyä negatiivisten tunteiden sijaan positiivisiin tunteisiin ja miettiä, että mitenköhän tälläiseen tilanteeseen on jouduttu?
Tuskin ainakaan johtuu näistä sinun - ja muiden mukavien lukijoiden iloa, kannustusta ja elämänmyönteistä asennetta ylitsevuotavista kommenteista :) !!

Minä vain (Ei varmistettu)

Toivottavasti kaikki voi pian paremmin!

tyttönen (Ei varmistettu)

Mielestäni edellämainittu kommentti oli oikeasti ihan rakentavaan sävyyn kirjoitettu. Ei se,että uskaltaa antaa myös ei niin positiivista palautetta tee lukijasta automaattisesti hateria tai "epämukavaa". :)

Tanya (Ei varmistettu)

Mäkin olen ihan ihmeissäni, että taas tämmöinen lukijoiden mollauspostaus. Eikö se ole ihan luonnollista, että maailmaan mahtuu kaikenlaista mielipidettä ja ihmistä. Se on kai vain hyväksyttävä, jos on julkkis tai bloggari. En tykkää negatiivisuudesta, mutta siihen ei kyllä lankea vain jotkut lukijat vaan myös kirjoittaja itse. Tuommoinen ostoslakko olisi hurja toteuttaa, eikä se ole iso asia, että sen jättää kesken. :)

iiiida (Ei varmistettu)

Anteeksi mun on ihan pakko kommentoida. Enään ei oo sana. Se on enää. Ja empä ny muutenka kommentistas hirveesti tykänny.

M (Ei varmistettu)

empä ei ole myöskään sana, se on enpä..

jonna (Ei varmistettu)

Se on muuten enpä eikä empä..

saara (Ei varmistettu)

Nii. Ja empä ei myöskään ole sana. Se on enpä.

Eeva (Ei varmistettu)

Anteeksi mun on ihan pakko kommentoida. Empä ei oo sana. Se on enpä.

Cee (Ei varmistettu)

Anteeksi mun on ihan pakko kommentoida. Empä ei oo sana. Se on enpä. :P

Muuten haluisin vaan kiltisti kysyä, minkä takia otat itseesi niin kovasti se, että joku on eri mieltä kanssasi? Tai siis usein tulee sellainen olo, että jos joku kritisoi, ihan ilman mitään vittuiluja ja ilkeilyjä, nouset heti puolustuskannalle. Ymmärrän että olet kärkäs ja äkkipikainen, mutta loppupeleissä niin mukava ja fiksun oloinen nainen. Kaikki kritiikki ei ole huonoa kritiikkiä, ja varmasti saisi aikaan täällä kommenteissakin hyvää keskustelua :) Harmi että päädyit tähän tulokseen ostoslakon suhteen, olisin mielelläni kuullut mietteitäsi.

Cee (Ei varmistettu)

Niin ja se mikä piti kans vielä sanoa oli se, että itse olen pistänyt merkille sen, kuinka tän kokeilun aikana sun asut on jotenkin selkiytyneet. Varmasti myös siksi kun olet niin paljosta luopunut, joten jäljelle on jäänyt yksinkertaisia ja kauniita vaatekappaleita (periaatteessa ne kuuluisat vaatekaapin kulmakivet :D), jotka sopii kaikkien muiden kanssa. Jotenkin sun tyyli on nykyään niin klassisen simppeli, tykkään ihn hurjasti.

Anna (Ei varmistettu)

Haha, varmasti tuo on osittain vaikuttanut :D Ehkä eniten vaikuttanut kylläkin se, että on ollut niiin kiire, että on jumittanut aika perusvaatteissa :D

Anna (Ei varmistettu)

Mä en sinänsä ota sitä itseeni, vaan enemmänkin tulee sellainen samanlainen reaktio kuin jos kuulen homovastaista puhetta tai vaikka sovinistista puhetta jossain. Tulee vaan sellanen, että jumalauta tämä on väärin, minä en ole hiljaa vaan sanon mielipiteeni takaisin. Mun mielestä hiljaisuus vaan ruokkii sitä öyskäröitsijöiden meininkiä; kuvittelevat, että voivat kävellä kaikkien yli. Mä en suostu siihen, en suostu olemaan kenellekään ovimatto ja vaadin edes jotain käytöstapoja ihmisiltä. Usein turhaan, mutta sanonpahan mielipiteeni edes ääneen.

Heli (Ei varmistettu)

Mitä vittua oikeesti? Eli sun kanssa ei voi olla eri mieltä?

Anna (Ei varmistettu)

Ei, apua, luin ton kommentin väärin. Toki asiallisesti saa olla eri mieltä, tarkoitin tuolla vastauksellani niitä vittuilevia ja ilkeitä kommentteja.

Cee (Ei varmistettu)

Jäi vähän epäselväksi siis se mun oikea kysymys, eli mites sitten niiden asiallisten kommenttien kohdalla? :)

Anna (Ei varmistettu)

Asialliset kommentit on ihan asia erikseen. Niitä otan mielelläni vastaan. Tosin asiallisen rajakin on vähän häilyvä usein. Joku voi pitää asiallisena kommenttina esim. asiallisesti ilmaistua kommenttia, jossa pohditaan mun psyykettä, periaatteita, moraalia tms. Mun mielestä henkilön persoonan kritisoiminen, vaikka se tapahtuisi asiallisin sanakääntein, on myös väärin. Mun mielestä kritiikki saa liittyä oikeinkirjoitukseen, postausten asetteluun ja sisältöön, valokuvien laatuun, asujen toimivuuteen jne. Mun henkilökohtaisten asioiden, luonteen tai persoonan kritisoiminen ei sitten ole asiallista mun mielestä koskaan. Voi toki asiallisesti kommentoida, mitä sanoin, mutta johtopäätösten vetäminen siihen ja sen jälkeen syväluotavan psykoanalyysin tekeminen minusta ei. Kuten sanoin, veteen piirretty viiva, missä menee asiallisuuden raja. Mun mielestä kommentti, joka on ilmaistu asiallisesti, mutta jonka tarkoitus on joko satuttaa tai sitten nälviä toisen persoonaa, ajatuksia tai henkilökohtaista elämää, ei ole asiallinen.

Ab (Ei varmistettu)

Samaa mieltä! Mun mielestä myös todella typerää loukkaantua jos solvaukset kuittaa selkeästi kuitenkin hymynaamalla. Olisinpa itsekin noin epäitsekäs, mukava ja ajattelevainen :)

Mulla on just nyt rautalanka käsilaukusta loppu mutta VR:ltä on tulossa kiskoa jossa kuulemma lukee jotakin sellaista, että bloggaaja itse haluaisi (konditionaali) sydämestään jakaa positiivisia asioita, mutta haluaa suojella itseään ja läheisiään. Vittu mikä akka tosiaan.

Anna (Ei varmistettu)

:D:D:D <3

Outi (Ei varmistettu)

Mun mielestä sun oatoslakkokokeilu kuullostaa onnistuneelta

Outi (Ei varmistettu)

Jestas, mihin mun kommentista katosi suurin osa :) Jatkoin tuota sen verran että kuullostaa siltä kuin lakko olisi onnistunut, shoppailu on hauskaa ja saahan siitä nauttia. Järkevästi olet mielestäni pohtinut kulutustottumuksiasi :) Lisäksi haluan toivottaa hyvää kevättä ja onnea uuteen elämänvaiheeseen :)

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia kovasti :) Ja joo, kyllä sen lakon pointti ja tarkoitus tuli tässä kolmessakin kuukaudessa hyvin perille :)

Riikka (Ei varmistettu)

Toi kokeilu oli kyllä kiva idea- harmi ettei tullut sanottua aiemmin! Se sai mutkin tarkastelemaan omaa ostokäyttäytymistä. Mitä mulla on jo, tarvitsenko oikeasti mitään uutta ja rupesin myös tarkastelemaan tuotteiden materiaaleja ja käyttöikää. Vaatekaapista lensi myös iso läjä turhaa pois :) jotkut ottaa nää jutut niin tosissaan ja oikein asiakseen vahtia ostoksia, ovat varmaan vaan innoissaan kokeilusta väärällä asenteella. Mutta se mitä halusin sanoa oli, että kiitos tästä, nostit ainakin minulle hyviä ajatuksia ilmaan :)

Anna (Ei varmistettu)

Tosi kiva kuulla, kiitoksia :)

Tatjana (Ei varmistettu)

En muista olenko aiemmin kommentoinut blogiisi vaikka olenkin sitä lukenut jo vuosia. Olen yleensäkin ennemmin hiljainen lukija kuin aktiivinen osallistuja vaikka ymmärrän, että monille bloggaajille lukijoiden kommentit ovat yksi iso osa miksi edes bloggaavat. Vaikka itse en kommenttiboksin keskusteluihin osallitu ja arvoin niitä edes luen, jaksan aina ihmetellä mikä saa jotkut lukijat lukemaan blogiasi vuodesta toiseen, jos et heidän mielestään osaa tehdä mitään oikein. Jos heillä ei ole mitään hyvää sanottavaa, miksi pitää sanoa yhtään mitään? Toki keskustelun suola on varmasti se, että kaikki eivät ole samaa mieltä asioista, mutta jokaisen aikuisen ihmisen tulisi kyllä osata esittää mielipiteensä ilman että loukkaa vastapuolta.
Mun salainen paheeni on vauva.fin av-palstan ketjujen selailu. Sielläkään en osallistu keskusteluun, kunhan vaan seuraan, mutta erityisesti siellä olen pistänyt merkille miten ilkeitä ihmiset osaavat olla. Miksi pitää ruotia toisten valintoja kovin sanakääntein anonyymisti jollain keskustelupalstalla, eihän sinun tekemiset tai tekemättä jättämiset ole muilta pois? Harmittaa niin sinun kuin näiden negatiivisten ihmisten puolesta, miksi täytyy kuluttaa aikaansa jonkin sellaisen parissa mistä ei pidä. Maailma on blogeja pullollaan, jokaisella luulisi löytyvän mieluista luettavaa.

Noh nyt minulla vaan meni kuppi nurin, olen tätä tosiaan pitkään ihmetellyt.
Haluaisin kai vain sanoa, että vaikka haterit ovat ehkä kovaäänisimpiä, on täällä lukijoina paljon hiljaisia ihmisiä, jotka nauttivat postauksistasi eivätkä ole samaa mieltä lynkkausjoukon kanssa. Pitäisi vaan sanoa se useammin.
Itse lukisin mielelläni myös niitä henkilökohtaisempia ajatuksia, mutta ymmärrän täysin miksi niitä ei ole tulossa. Itsekään en pystyisi jakamaan itselleni tärkeitä asioita tuhansille ihmisille reviteltäviksi.
Tsemppiä muuttoon ja kaikkea hyvää! :)

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia paljon ihanasta kommentistasi :)

ulla (Ei varmistettu)

Sun pitäis miettiä sitä, et vaikka saisit satojakin negatiivisia viestejä päivässä, niin se on silti minimaalinen osa sun tuhansista lukijoista :) Me hiljaisina pysyttelevät lukijat seurataan uteliaina ja tyytyväisinä sun tekemisiäsi. Kaikissa palveluissahan se menee niin, et kynnys valittamiseen on matala, mut kehuja tulee harvemmin annettua.

Anna (Ei varmistettu)

Näinhän se varmasti on :) En ymmärrä tuota koko toimintamallia, koska mulle ei tulisi ikinä mieleenkään jättää negatiivista kommenttia tuntemattomalle ihmiselle :/

Kate (Ei varmistettu)

Minuakin oikeasti ihmetyttää että niitäkin on niin monia, mitä heillä oikein päässään liikkuu, kun ei siihen mitään loogista selitystä ole paitsi omat ongelmat tietysti.

jaana (Ei varmistettu)

:D tuota minun on kyllä vaikea uskoa.

Anna (Ei varmistettu)

Voin rehellisesti, yhtään liioittelematta sanoa, että en ole koskaan jättänyt anonyymiä kommenttia minnekään. Jos jotain sanottavaa on, olen sanonut sen koko profiilillani.

Saikku (Ei varmistettu)

Onpa kurjaa, että mielestäni tosi mielenkiintoinen kokeilu sai tuollaset mittasuhteet. Ostolakkoa on mun mielestä ollut kiva seurata ja se on herättänyt ajattelemaan juuri noita kulutusasioita ja karsimaan heräteostoksia. Kuulostaa myös siltä, että perimmäinen tarkoitus sun ostolakossa toteutuikin, vaikka nämä negatiiviset jutut painoivat päälle. Olen samaa mieltä sun kanssa siitä, että usein tekee virheen kun ryhtyy johonkin lakkoon. Tääkin on tietty yksillöllistä varmaan? Omalla kohdalla oon huomannut, että jos haluaa karsia jotakin tapaa/asiaa, niin lyhyt täyslakko alkuun toimii, jonka jälkeen ei tarvitse olla niin ehdoton. Silloin tottuu jonkun asian poissaoloon arjesta, mutta pidempiaikainen lakkoilu vaan mun tilanteessa johtaa ylilyönteihin lakon loputtua. En tiiä saitko asiasta kiinni kun tää selittäminen tuntu nyt todella haastavalta :D

Anna (Ei varmistettu)

Just noin, tuo on mustakin toimivin malli :)

nuunuu (Ei varmistettu)

Vähän erityyppisestä lakkoilusta (ja ihan eri tarpeeseen) tässä kyse, mutta huomasin itsekin alkoholinkäyttöä vähentäessäni että ensin tiukka täyslakko toimi. Sitten pystyi miettimään haluanko ja pystynkö joustaan vai meneekö heti uudestaan överiksi. Onneksi löytyi kultainen keskitie.

Katie (Ei varmistettu)

Yeah! Tämä oli taas todiste siitä et joillakin ihmisillä ei ole elämää....;-) Tsemiä Anna typerien komnenttien kanssa. I know that onneksi tyhmät kommentit lopulta pääosin vain vahvistaa itseään. Jos luet kommentteja niin tsemiä muuttorumbaan!

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia kovasti! :)

Mun mielestä on täysin sun päätös, millaisen ostos"lakon" tai iha vaan shoppailun vähentämisen pidät koska hei sä elät omaa elämääsi ja teet omat päätöksesi :) Mutta hienoa kuitenkin, että siitä jäi sulle jotain käteen, vaikka et meille lukijoille sitä täysin halua/voi jakaa.

Anna (Ei varmistettu)

Niinhän sitä voisi kuvitella :D :)

R (Ei varmistettu)

Tosi inhottavaa kuulla, että joudut rajottamaan noin paljon sitä mitä tänne kirjottelet. Olis ihan huippukivaa kuulla just noista em. asioista ja kaikesta kivasta mitä sun elämässä tapahtuu jne mutta ymmärrän kyllä erittäin hyvin ettei tosi kivoista ja ihanista asioista halua ottaa paskaa niskaan jatkuvasti. Voi että miten ärsyttääkin kun ihmiset on niin typeriä :(

Anna (Ei varmistettu)

No just tämä. Olis oikeesti niin paljon ihania asioita mun elämässä, joista mielelläni kertoisin, mutta en koe, että haterit ansaitsee mitään positiivista elämäänsä, kun tuovat mulle vaan negatiivista. En halua antaa positiivisia, ihania asioita alttiiksi sille negatiiviselle energialle :/
Toisaalta kun mietin, että laittaisin blogin salasanan taakse, tuntuu se ylivoimaiselle hommalle. Mikä estäisi hatereita sitten pyytämästä sitä salasanaa? Olisi hirveän vaikeaa rajoittaa haterit sen ulkopuolelle rajoittamatta kivoja lukijoita, koska hehän ovat minulle kasvottomia :/

Pages

Kommentoi