Our boy

Mungolife

Perheen pienimmästä linssiludesta on kyselty paljon, ja mun on pitkään pitänyt tehdä postaus, jonka tähtenä olisi pikku-Jedi. Pikku-Jedi, josta on tässä välin ehtinyt kasvaa jo aika iso pikkuherra :)

Mun ainoa vaatimus toista koiraa ottaessa, oli oikeastaan sukupuolen lisäksi tietty kasvattaja. Simban ihanaan luonteeseen tottuneena halusimme toisen laatukoiran, kivan kaverin, jonka kanssa puuhastella ja telmiä. Soilen kaikki koirat tuntuvat jakavan yhteisenä piirteenä huikean luonteen, ja se oli meille tärkeintä kun Simballe haimme kaveria. Ja aikamoisen kaverin saimmekin :) Olen jo ennenkin Jedistä kirjoitellut, niitä voi lueskella täältä. Pahoitteluni, jos tulee jonkun verran toistoa, mutta kun Jedistä on niin paljon kyselty, niin tässä olisi tällainen nuoriherra meillä kasvaa ja komistuu päivä päivältä.

En osaa puhua shelteistä ylipäätään, vaan mun kokemus Jedistä on aika lailla subjektiivinen vertaus Simbaan. Simba oli pentuna todella herkkä, vähän jopa arka välillä, mutta todella ihmisrakas ja ihan mieletön vauhtihirmu. Jedi on aivan erilainen persoona. Pikkutuholainen, joka on ollut alusta asti ihan pilke silmäkulmassa ja hirvee vauhti päällä. Arkuutta tässä kaverissa ei ole alkuunkaan, ja on painanut alusta asti ihan sata lasissa. Simba oli pentuna ruoan suhteen mahdoton; se ei vaan muistanut syödä tai jaksanut keskittyä ruokaan, heiluen aina alipainon rajoilla ja alipainon puolellakin. Jedikin on ruoan suhteen mahdoton; tosin vastakohta Simbasta. KAIKKI ruoka maistuu ja herra voisi syödä ihan koko ajan. Jedillä on ihan käsittämätön ruokahalu, ja heti syötyäänkin tulee heti pyytämään lisää ruokaa. Ollaan pari kertaa kokeiltu, tuleeko raja vastaan. Ei se tule.

Cuteness overload.

Jedi on kaikesta tohinastaan huolimatta aika tottelevainen. Tuntuu, että käskyt menevät helpommin perille, ja no, toisaalta onhan se helpompi kouluttaa koiraa, joka tekee mitä vain ruoasta. Toisin kuin edellinen kaveri, jota ei kiinnostanut ruoka metriäkään, joten sillä kouluttaminen oli aika mahdotonta :D Jedi on myös sen verran luonteikas, että valitettavasti se osaa myös olla jääräpäinen ihan yhtä hyvällä prosentilla. Jotenkin näin verrattuna on pakko sanoa, että Simba on aina ollut jotenkin todella lauhkea ja kiltti; Jedissä on enemmän alpha-urosta, joka haluaa tehdä kyllä mielipiteensä poikkeuksellisen selväksi.

Jedi on tänään 7 kk ja 6 päivää vanha, ja painaa n. 5,5 kg. Koossa on aika hyvin ottanut jo Simban kiinni, ja oikeastaan tällä hetkellä alkaa olla jo aika aikuisen koiran oloinen. Tietty pentumaisuus on edelleen tallessa sekä käyttäytymisessä että ulkonäössä, mutta kyllä välillä noita kahta joutuu erottamaan tuon hännän valkoisuudesta suunnilleen, sen verran samankokoisia pölyhuiskuja jaloissa pyörii. Turkis ei tokikaan ole Jedillä vielä yhtä muhkea kuin aikuisella sheltillä, mutta viikossakin tuli aikamoista edistystä siinäkin. 8 päivää poissa kotoa, ja muutos näkyy pojassa. (Näillä näkymin en tule Suomeen ennen kuin vasta joululomalla seuraavan kerran, en tajua miten pärjään ilman mun poikia :/) Sisäsiisteyskasvatus meni aika samalla tavalla kuin Simban kanssa. Ensin hirveä määrä turhautumista ja sitten kuin salamana homma kunnossa. Simballa kesti kylläkin kauan tajuta, että uloskin voi mennä tarpeilleen. Jedi oppi ensimmäisten päivien aikana jo, että tarpeilla käydään ulkona tai sanomalehdillä, mutta ei oikein osannut pyytää ikinä ulos ja livahti aina sanomalehdille kun silmä vaan vältti. Mitään kehitystä ei oikein tapahtunut pariin kuukauteen, vaan tilanne jatkui samana, vaikka paljon kehuimme ulkoilusta ja veimme jatkuvasti koiraa ulos. Sitten ykskaks muutama viikko sitten Jedi oppi sisäsiistiksi kuin yhdessä yössä. Yhden päivän ei ehtinyt kertaakaan sanomalehdelle ennen kuin joku heitti sen ulos. Sitten alkoi katselemaan ovelta merkitsevästi ja sitten menikin muutama päivä, viikko, pari ja vahinkoja kotiin ei tullut. Muutaman kerran veti mielenosoituslirut, mutta nekin on onneksi saatu pois.

Luonteeltaan Jedi on pysynyt hyvin samana koko tämän ajan. Todella ihana pieni koira se on kaikin puolin. Leikkisä ja huomionkipeä, sellainen seurallinen söpöilijä. Kaikessa pitää olla mukana, kovalla tohinalla mielellään, todella aktiivinen pikkuinen. On kovin täynnä rakkautta tämä pallo ja haluaa jakaa sitä kaikille perheenjäsenille. Kuitenkin syystä tai toisesta Jedi on ottanut ykkösomistajakseen Jannan. Jossakin vaiheessa se vaan kiintyi eniten juuri Jannaan; nukkuu Jannan huoneessa ja viettää paljon aikaa nimenomaan Jannan ympärillä pyörien. Muista perheenjäsenistä ei niin jaksa pahastua, jos eivät ole kotona, mutta Jannan ollessa poissa, selvästi kaipaa Jannaa ja etsii tätä. Yleensä Jannan ollessa kotona, Jedi torkkuu sen jaloissa tai jossain lähellä. Muutenkin uni maistuu tälle kaverille, ja useimmiten sen löytää jostain nurkasta nukkumasta.

Simban kanssa suhde on tässä viikkojen edetessä edennyt myös. Jos alkuun ei oikein Simba tuntunut pitävän uusimmasta perhenejäsenestä, niin nyt nämä kaksi ovat parhaita kaveruksia. Kun olimme kesällä veneilemässä, nämä kaksi hakivat toisistaan nähtävästi jotain tukea ja suojaa uudessa tilanteessa, makasivat nimittäin poikkeuksellisesti rinta rinnan koko ajan. Sitä ennen Simba ei koskaan päästänyt Jediä nukkumaan viereensä. Sen veneretken jälkeen alkoi oikeastaan ylin ystävyys. Nykyään menee päivästä todella paljon valveillaoloaikaa siihen, että pojat leikkivät keskenään. Meillä juostaan hippaa, meillä painitaan, ja voi herrajumala meillä pussaillaan! Ja paljon! Kysyin jo kasvattajaltakin onko ihan normaalia, että nämä kaksi pussaileat keskenään niin paljon. Pojat saattavat aloittaa painimisella ja sitten siirtyä nuolemaan toistensa kuonoja. Se on kauhean vaikeaa selittää, mutta siis voi mennä tuntikin siihen, että pojat näykkäilevät ja nuolevat toistensa kuonoja. Kuulemma ihan normaalia hellyydenosoitusta. Kai nämä siis oikeasti pitävät toisistaan.

Molemmat ovat kylläkin sen verran huomionkipeitä, että myös tappeluja meillä näkyy. Kun Simba tulee keräämään multa päivän halisaalista, pitää Jedin tietenkin saada omansa. Siitä saadaan yleensä ralli aikaiseksi. Toista sama viiden perheenjäsenen kohdalla ja jossain vaiheessa Simballa napsahtaa ja se antaa isomman kädestä ihan kunnolla. Siinä vaiheessa yleensä Jedi menee kitisten jonku toisen luokse halejaan keräilemään :D  


"Close enough, huh?"

On ollut ihana huomata, millainen vaikutus tällä pienellä on ollut Simbaan. Simbasta on tullut eläväisempi ja energisempi ja mun sydän sulaa joka kerta kun seuraan näiden kahden painia ympäri taloa ja pihaa. On ne kyllä aikamoiset kaverukset :)

Jedillä on muuten sen elämän ensimmäinen esiintyminen kolmen viikon päästä, pikkuherra osallistuu nimittäin pentunäyttelyyn silloin!

En jotenkin äkkiseltään osaa sen enempää kertoa näin, mutta kyselkää ihmeessä, jos tulee mieleen jotain tästä pikkumonsterista kysyä :)

Kommentit

Paula (Ei varmistettu)

Suloisia molemmat! Ihana, kun Jedi jotenkin näyttääkin semmoselta ilkikuriselta höppänältä ja Simba taas tosi rauhalliselta :D Ne on noi "kulmakarvojen" muodot mitkä sen varmaa tekee :)

Anna (Ei varmistettu)

Se on just toi ruskean puuttuminen silmien ympäriltä. Simban silmät on jotenkin niin symppikset, kun taas toi yks näyttää vaan ilkikuriselta :D

Anna (Ei varmistettu)

Eikääää, miten ihania karvapalleroita <3 täällä pitäis jaksaa ootella vielä ensi kesään asti ennen kuin sheltti saapuu asustamaan :) kauhean pitkältä ajalta tuntuu vielä, eikä nää kuvat ainakaan helpota tilannetta yhtää, haha :D

Anna (Ei varmistettu)

Voi vitsi, se on kyllä sitten kaiken odotuksen arvoista, promise you that!! :)

R (Ei varmistettu)

Ihanat koiruudet teillä! :) Tulee kauhea ikävä omaa koiraa, itsekkin kun ulkomailla asustelen

Anna (Ei varmistettu)

Se ikävä on ihan kamala :/

krista (Ei varmistettu)

En kestä miten söpöjä!! Meinas tulla tippa linssiin, kun kirjotit niin kauniisti.

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia :)

Iina (Ei varmistettu)

Aiotko ottaa Jedistäkin tatuoinnin? :)

Anna (Ei varmistettu)

En. Koiria saattaa muutenkin olla elämän aikana muutama hassu, mutta Simba on aina se rakkain, se ensimmäinen ja tärkein :) Vain Simbuskasta tulee olemaan mustetta iholla. Tähti lisää tulee kyllä Jedille :)

jj (Ei varmistettu)

Voi apua miten ihania kuvia! En yhtään arvannut että Jedi on jo noin iso poika. Sulla on muuten aivan uskomattoman ilmeikkäät koirat. :D
Vanhemmilleni tuli myös toinen koira kaveriksi vanhemman ollessa 8-vuotias, ja huomattiin kanssa selkeä muutos tässä vanhemmassa koirassa. Nimenomaan muuttui eloisammaksi ja on suorastaan pentumainen meininki molemmilla. Mukavaa syksyn jatkoa sinne :)

Anna (Ei varmistettu)

Joo, ilmeitä noilla tosiaan riittää :D Ihan mieletön sirkus välillä kun niiden kanssa juttelee / leikkii, ihan hirveen ilmeikkäitä ja osaa ilmaista omia fiiliksiään jotenkin tosi inhimmillisesti :D

s (Ei varmistettu)

Tää ei auta mun hauvakuumeeseen ollenkaan tää postaus! Ihanat pojat!

Anna (Ei varmistettu)

Haha, kiitos ja anteeksi sopinee siis tähän :D

Kaisa (Ei varmistettu) http://www.lehtimyynti.com/

Voi miten suloinen koira!

Anna (Ei varmistettu)

Hän on :)

Kata (Ei varmistettu)

Kiitos Anna, oli tosi ihana saada postaus pienistä kavereista. Upeita kuvia olet saanut otettua, vaikka nuo eivät yleensä kauaa paikallaan pysy :) Jotenkin tuo sheltti on tullu toiseksi vaihtoehdoksi seuraavaa koiran hankintaa miettiessä. Mutta kamalaa olisi olla noin pitkä aika erossa omasta koirasta kuten sä joudut olemaan noista kahdesta söpöstä opiskelujesi takia. Tsemppiä opiskeluun!

Anna (Ei varmistettu)

Joo, onneksi siskolla on herkässä usein tuo kameran suljin, niin pojista on kertynyt kuvia Jannankin ottamana jo tosi paljon :)

Janika (Ei varmistettu)

Tyypillä on R-kirjain jalassa :) Onks se joku salainen supersankari-merkki? :D

Anna (Ei varmistettu)

Joo, me nauretaan aina sille. RRRReckognised :D Meidän pikku supersankari-monsteri :D

Riia (Ei varmistettu)

Moikka! Aivan ihania poikia ovat:) Kukas heidän kasvattaja on?

Anna (Ei varmistettu)

Bosom Buddy'sin Soile :) Ja onhan ne aika lutuisia pikkuisia :)

noora (Ei varmistettu)

Ihana lukea Jedin kuulumisia. :) Hurmaavia ovat molemmat pojat! <3

Anna (Ei varmistettu)

Ne on <3

hahaa, meillä on näköjään päivälleen saman ikäinen whippetpoika, joka on myös nimeltään Jedi, mahtavaa :D oletteko Lahden pentunäyttelyyn menossa? meidän kakara on myös sinne menossa , niin ikään ensimmäistä kertaa näyttäytymään :) ehkä siis Jedit törmäävät toisiinsa siellä.

Anna (Ei varmistettu)

Itse asiassa ei, ihan täällä Helsingissä menevät :)

laura (Ei varmistettu)

Kiitos näistä kuvista, näitä on aina yhtä kiva katsoa! Itsellä on hirmuinen koirakuume ja juurikin sheltti olisi hakusessa, mutta nykyinen elämäntilanne ei salli koiran ottamista lähiaikoina, niin on hauska katsella shelttejä edes kuvissa. :)

Anna (Ei varmistettu)

no kiva, pientä shelttiterapiaa siis ihan paikallaan :)

Sanna (Ei varmistettu)

Siis mikä siinä on että oli koira ku koira (tai lähtökohtasesti eläin ku eläin) ni jotenki sitä vaan sydän sulaa ja vois vaikka tirauttaa kyyneleen tai kaks kun on vaan jotenkin niin liikkistä?!
Miten muuten, jos näin ajatusleikkinä kaikki sheltit joku päivä vaan loppuisi maailmasta, mutta olisit kuitenkin hommaamassa uutta koiraa - mihin rotuun päätyisit? Mikä siis on sun kakkossuosikki?

Anna (Ei varmistettu)

Haha joo mä oon samanlainen instagramissa tms kun on söpöjä eläimiä :D
Ja ei tarvinnu miettä edes shelttien poismenoa. Jos ottaisin nyt kolmannen koiran, ottaisin varmaan ranskiksen. Mä diggaan niin paljon niistä kurttunaamoista :)

Venla (Ei varmistettu)

Voi söpöisiä tuolla veneessä ja pelastusliivitkin päällä! :´) Ihana kuulla että kaverukset tulevat niin hyvin toimeen keskenään. Onko Jediä sitten tarkoitus viedä useamminkin näyttelyyn? Ja onko Simba ollut näyttelyssä koskaan?

Anna (Ei varmistettu)

Haha, joo ne oli kovin söpöinä tuolloin :D Simba ei oo ollut, kun Simballa oli piilokives, niin sen näyttelyura loppu ennen kuin alkoikaan :D Jedin kohdalla käydään varmasti parissa, on kasvattajan toiveenakin :)

Kristiina (Ei varmistettu)

Ihania kuvia, ihania karvapalloja <3

Anna (Ei varmistettu)

Ne on :)

Jenska (Ei varmistettu)

Meillä on juuri rodunvalinta meneillään monen vuoden haaveilun jälkeen. Sheltti on yksi jota on kovasti mietitty. Kuitenkin tietoa etsiessä muutamassa paikassa mainittiin erityisesti että on herkkähaukkuinen, ajattelin vaan udella että miten on teidän koirien laita? Kerrostalossa kun kuitenkin asutaan!

Anna (Ei varmistettu)

Pah, tää on yleisin "harha" mun mielestä sinänsä, että yleistetään kaikki koirat samana muottiin. Shelteistä usein sanotaan, että ne on arkoja. Ehhhh, mun kokemus kaikista shelteistä on kaikkea muuta kuin :D Välillä vois olla vähän arempiakin :D Meidän pojat ei hirveesti hauku. Jedi saa joskus kohtauksia ja rähisee siilille tms. ulkona, mutta ei ne sisällä juurikaan hauku. Välillä saattaa Jedi yrittää komentaa vähän jos haluaa jotain, mutta hiljenee äkkiä. Simba oppi jo nuorena, että ei haukuta. Se saattaa ilmoittaa haukulla, jos joku ajaa pihaan tms. kun reviiriä koskee asia. Ja ne saa kyllä ääntelemään, mutta ei ne kyllä kumpikaan haukkuherkkiä ole. Meillä kuuluu haukkuminen vaan kun leikitetään sillain, että ne saa haukkua; kun joku tulee alueelle ja kun oikeesti haluaa jotain. Mutta haukkuherkiksi en kyllä poikia voi sanoa :=

Tuija (Ei varmistettu) http://www.tuijastateofmind.wordpress.com

Hei Anna! Ei liity varsinaisesti Jediin mutta on pitänyt jo kauan kysyä että minkä merkkiset sun ripsipidennykset on? Kuinka usein käyt huollattaa niitä? Ja miten pitkät&paksut ne ovat? Sillä ne näyttävät erikoisen hyviltä, kiitos etukäteen!

~T

Anna (Ei varmistettu)

Ne on Xtremen, mä käyn n. 3 viikon välein huoltamassa :) Paksuus taitaa olla se ohuin ihan, se curve tms. ja pituus on kai 11-12 mm :) Tiinu on mun sankari, se laittaa mahtavat ripset :)

Neppi (Ei varmistettu)

Hei!
Voi että kun on kauniita koiria!:) muistatko minkä painoisia simba ja jedi olivat teille tullessaan ja pystyikö siitä ennustamaan tulevaa kokoa ollenkaan? Itsellenikin tulee tällä viikolla oma shelttivauva:)

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia kovasti :) Apua, mitäköhän noi on painaneet. Vajaa pari kiloa kai, en yhtään nyt muista. Jotain 1600 gr ehkä? Kyllä jonkun verran voi yleensä kasvattaja ennustaa kokoa, tai ainakin vanhemmista sitä päätellä :) Ja me tiedettiin esim. alusta alkaen, että Simba on tosi pieni, Jedistä tulee varmaan vähän isomi :) Ihanaaaaa, paljon onnea vauvakotiin! :)

Kaisa (Ei varmistettu)

Heippa, esittääkö joku perheestänne Jedin, vaiko kasvattaja? :)

Anna (Ei varmistettu)

Siskoni, kasvattaja ei ole paikalla siellä :)

Jani (Ei varmistettu)

Kiitos tästä postauksesta koskien mahtavaa ja todella hyvännäköistä Jedi-äijää.
Aivan upean näköinen ja paljon isän näköä ;-)
Onnea sitten ekaan näyttelyyn... toivoo isä-Jedi

Anna (Ei varmistettu)

Haha, vähän kesti, mutta nyt on ainakin kuvamateriaalia :D Katseltiin tuossa juuri taannoin isä-Jedin kuvia ja huomattiin samaa, että näköä on poika sieltä selkeästi perinyt. Ja agility-intoa vissiin, pomput on sen verran mielettömiä :D

TiinA (Ei varmistettu)

Onnea pentunäyttelyyn!! :) se on hauskaa puuhaa! Jedi on komea <3

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia :)

Janica (Ei varmistettu)

Kivoja koirakuvia. Linssilude muuten taipuu samalla tavalla kuin vaikkapa sana "kaide" "kaiteesta". Pitäisi olla siis "kuvia meidän linssiluteesta". Lude, luteet jne. Korjaan vain, koska sanontojen ja muiden vanhakantaisten ilmausten väärin taivuttamiset ja muukin "väärinkäyttö" on nykyisin harmillisen yleistä, koska ihmiset eivät enää tajua mistä sanonnat kumpuavat ja mitä ne tarkoittavat. Tiedän että rapatessa roiskuu eikä kaikkea voi tietää, mutta oli pakko korjata kun särähti niin pahasti korvaan.

Anna (Ei varmistettu)

ai katos, en tiennytkään :D Kiitos tästä tiedosta :)

Noora (Ei varmistettu)

Aivan ihanat koirat sulla! :) tuli ihan mieleen omat koirat, rotu vaan on eri :) meilläkin vanhempi on paljon rauhallisempi ja nuori sitten todella vilkas ja utelias. Aluksi myös vanhempi vähän vierasti uutta tulokasta mutta pian pojat jo leikkivät yhdessä :D vanhempi koirista jouduttiin vastikään lopettamaan ja nyt nuorempi etsii koko ajan kaveriaan :( niin ne koiratkin kiintyy toisiinsa.. :) oli niin hauska lukea tekstiä kun tuli omat koirat mieleen :)

Anna (Ei varmistettu)

Noi vauvat on kyllä ihania :)

Kommentoi