Our Christmas

Mungolife


Onpahan ollut erikoinen joulu. Perheelleni iski jo viime viikonloppuna hirveä influenssa, joka on kaatanut kaikki perheenjäsenet. Tiesimme siis, että tämän joulun suunnitelmat meni hieman uusiksi ja harkitsimme jo joulun viettämistä kotona Kuopiossa. Häämekko-korjausten vuoksi piti kuitenkin tulla Helsinkiin jo ennen aattoa, ja ajattelimmekin, että pääsemme viettämään edes yhden perhejoulun miehen perheen kanssa. Eipä mennyt sekään ihan niin kuin elokuvissa :D

Perhe alkaa olla parempaan päin, vaikka influenssa olikin ollut tosi kova ja äitini joutuikin reilu viikko sitten piipahtamaan yön sairaalassa hyvin korkean kuumeen vuoksi. Vaikka kaikkiin oli jo lääkkeet purreet ja olo huomattavasti parempi, ei uskaltanut ottaa mitään riskejä perhejoulun suhteen. Kuulemma pahin tartunta-aika on sen 3-5 päivää, eikä pahemmin pitäisi enää olla tartuntavaaraa kun kuume on laskenut, mutta kun tuo nyt kuitenkin voi tarttua vaikka kaksikin viikkoa, niin totesimme, että joulun ehtii viettämään myöhemminkin. Onneksi siskoni osti vähän aikaa sitten asunnon, ja otti väliaikaisen muuton vanhemmilleni ennen kuin tulimme Helsinkiin, niin ei mennyt ihan mahdottomaksi säädöksi majoittuminenkaan.

Excuse me miss, I think my hat is a little big.

En tosin raaskinut jättää perhettäni jouluaattona ihan pakastepizzojen varaan. Kokkailin aattona joululaulujen soidessa kinkun ja muut jouluruoat ja kävimme viemässä perheelle hirveät annokset ruokaa ja herkkuja, sekä lahjat. Benjinkin jätimme sinne piristykseksi ja Jedin ja siskon kanssa leikkimään. Vähän nauratti kun aattona seistiin päivystävässä apteekissa ostamassa hengityssuojia, kumihanskoja ja käsidesinfiointiaineita :D Siitä sitten pelmahdimme vanhempien luokse tuomisinamme mm. ne hengityssuojaimet kaikille perheenjäsenille :D Noo, perhe sai ruokaa ja lahjat, ja me saimme edes hetken kokea joulun perheeni kanssa. Taisin tosin hyvin lyhyen vierailun aikana hinkata kädet saippualla ehkä sata kertaa. Parempi olisi varmasti ollut olla menemättä lähellekään perhettäni, mutta toisaalta, tarttuisi tuo influenssa ihan yhtä lailla jossain alennusmyynneissäkin nyt. Vaikkei päästykään viettämään todellista joulua, niin kyllä oman jouluni pelasti se, että saimme edes hetken moikata ja nähdä perhettäni jouluna :) Loppuilta menikin sitten siskon sohvalla leffoja miehen kainalossa katsellen ja suklaata syöden. Ei hullumpaa kyllä sekään.

Joulupäivä alkoi seuraavalla pettymyksellä, kun anoppilankin väki oli saanut jonku hirveän räkätaudin. No ei siinä, ei sitten menty Lahteen, vaan pitkälle kävelylle ja katsottiin Hachiko. Siis ihan oikeesti, kuka julma ihminen on päättänyt ajoittaa Hachikon joulupäivän ohjelmistoon klo 11.25? Might I ask? Olin silmät punasena ku Petterin kuono vielä joskus illalla. Ja miksi mä olen niin tyhmä, että mä katson sen leffan aina uudelleen? Tää tais olla jo kolmas kerta, ja vollotan aina ku pikkulapsi ihan huutoitkua ja sen jälkeen niistän kaks tuntia ku pieni elefantti. Oli pakko hakea Benji Hachikon herkistämänä vanhemmilta illaksi ja miehen siskokin tuli viettämään kanssamme iltaa. Oli aivan ihanaa halata edes jotain perheenjäsentä jouluna, kun muuten on ollut aika kylmää ollut. Jotenkin tällainen joulu avaa silmät sille, kuinka onnekas onkaan. On kaksi perhettä, joiden kanssa on ihanaa viettää joulua. Viikonloppuna on olleet ajatuksissa kyllä he, jotka joutuvat viettämään joulua yksin. Tein pyhän lupauksen, että joku joulu mä vielä menen vapaaehtoiseksi yksinäisten joulunviettoon. Mä en edes joutunut viettämään joulua yksin, vaan oman rakkaani kanssa, mutta silti joulu oli ihan hassu, kun sitä ei päässytkään viettämään perheidemme kanssa. En osaa siis edes kuvitella, kuinka rankkaa on heillä, jotka joutuvat viettämään joulun yksin ilman läheisiään :/

Tänään olemmekin käyneet ystävien luona kylässä, pysähdyimme pariksi minuutiksi anoppilan ulko-ovelle viemään herkkukorin ja joululahjat edes pienenä piristyksenä ja pyörähdimme nopeasti Zaran aleissakin jo. Ilta menee taas sohvalla. Mies kokkailee keittiössä juuri illallista, tai no okei, valvoo mun aluille laittaman wokin valmistumista. Stockan herkusta hain suosikkijäätelöäni (Sian vadelma - suolainen lakritsi ♥) ja suosikkijuustojamme ja katsomista odottaa viimeisin Nälkäpelien osa.

Sellaista tänä jouluna. Onneksi edes pojat ovat olleet suloisia mätsäävissä jouluruseteissaan ja ottaneet ilon irti joulusta meidänkin edestä. Ensi vuonna sitten uusi yritys, ja varmasti hyvin erityinen joulu ensi vuonna tuleekin olemaan :) Huomenna on paluu arkeen sikäli, että blogit alkavat taas päivittyä normaalisti, mutta on tässä aika ihania juttujakin lähipäivinä. Huomenna lähdemme nimittäin kylpylään miehen kanssa, ylihuomenna näen parasta ystävääni ja sitten torstaina aikaisin aamulla suuntaammekin jo kohti uudenvuoden viettoa ihan muille maille.

Eipä tämäkään kyllä hullumpaa ole. Monta mukavaa ja rauhallista päivää oman rakkaan kanssa, olemme saaneet olla terveenä ja syödä kaikkia herkkuja.

Oliko teillä ihana joulu? 

Kommentit

Sanna (Ei varmistettu)

Ah Hachiko.. Samoin minä itken kuin hullu joka ikinen kerta, mikä siinä onkin että silti se on aina katsottava :')

Emma (Ei varmistettu)

Hyvä, että teidän joulu oli ihan onnistunut, vaikka sisälsikin paljon vastoinkäymisiä. Meilläkin perheenjäsenen sairaus hieman latisti juhlatunnelmaa, mutta olimmepahan yhdessä koko perhe, sitä kun tapahtuu valitettavasti korkeintaan pari kertaa vuodessa. On kyllä hyvä avata välillä silmiään oman onnellisuuskuplan ulkopuolelle, itse annan myös kaikki sympatiani heille, joiden joulut eivät ole niin valoisaa aikaa. Mukavia välipäiviä ja toivotaan kaikille onnellisempaa uutta vuotta!

Mä oon kasvanut ulkomailla joten viimeiset 13 joulua vietetty ihan vain oman perheen kesken, tiedän että sekin on todella onnekasta mutta täytyy sanoa että kadehdin kaikkien muiden isoja sukutauluja. Harmittaa kun yleensä moni van valittaa kuinka pitää tavata vaikka puolison sukulaisia, mä taas antaisin mitä tahansa siitä etttä olisi talo täynnä elämää. Kun oon vähän vanhempi niin aion kyllä järjestää hulluja jättijouluja :D

Heidi (Ei varmistettu)

Onpa harmi, ettet voinut viettää joulua kunnolla perheesi kanssa! Mutta onneksi vuodessa riittää päiviä yhdessä oloon:) Mulla oli täydellinen joulu ja joulupäivä oman sekä miehen perheen kanssa. Perheeni nimittäin muutti ihan mieheni perheen naapuriin (välimatkaa noin 50m), joten meidän ei tarvinnut tuhlata matkusteluun aikaa! Arvaa vaan kuinka kylläisinä lähdemme sieltä aina juhlapyhinä kotiin, kun molemmat anopit syöttävät meitä kilpaa:D Joulua varjosti vähän yhden tärkeän ihmisen puuttuminen ja kova ikävä, mutta onneksi skype on keksitty:)

Akialoa (Ei varmistettu)

Mä oon niin samaa mieltä Hachikosta! Katoin sen ekaa kertaa kun oltiin mieheni kanssa vasta alettu tapailemaan. Suureen ääneen olin vielä julistanut että en ole koskaan leffaa katsellessani itkenyt (joka oli kyllä ihan totta - tohon asti) :D. Vollotin kun hyeena ja nenäliinoja meni varmaan paketillinen.. silmät turvonneina ja punaisina loppuilta. Sen jälkeen en ole leffaa pystynyt katsomaan, osuin vahingossa kanavalle kun se tuli eilen ja äkkiä vaihdoin. Menee ihan liikaa tunteisiin tollaset eläinleffat mulle näköjään... :D

julia harjanne (Ei varmistettu)

Meillä sentään onnistui toi joulun vietto, vaikka melkein joka paikassa mentiinkin puolimiehityksellä -tai yskien ja räkien yhdessä :D

Julia (Ei varmistettu)

Mä osoitin flunssaoireita jo pari päivää ennen joulua, mut luulin, että ne on oireita pikkutunneille valvomisesta, mä kun oon niin harvoin kipeenä ja yötkin oli tullu hilluttua ylhäällä. Aatoksi väsymys ja pieni kuumotus nielussa katosi ja vietinkin sen vanhempien luona. Porukoilla piti viettää joulupäiväkin, mut varmuuden vuoksi palasin yöksi kotiin ja katohan, aamulla olin lähes taju kankaalla, niin kipeä olin. Lisäksi kerran vuodessa tapahtuva pikku suklaaturnee kostautui ja yhdessä ekstrapahan flunssan kanssa leväytti koko kroppaan aivan jumalattoman turvotuksen. Laihdutin kesällä monta kiloa ja näytän tällä hetkellä siltä että kaikki on syöty takaisin. Vihaan elämää.

Minnea
Minnean muruja

Äh, ompa ikävää että perheet ovat olleet kipeinä :/ Meidän mökkijoulu Levillä sai myös ikävän käänteen kun koko 7 henkinen porukkamme sai jonkun hirveän mahataudin. Onneksi suurin osa on jo toipumaan päin. Onneksi kuitenkin saimme olla yhdessä. Ja kaikki olimme terveitä vielä jouluaattona.

Kommentoi