Outfits - January

Mungolife

Tammikuussa oli asupostailu aika laiskaa nähtävästi, sillä niitä ei näkynyt blogin puolella kuin viisi kappaletta. No, ollut sen verran kiireistä, että ihan ymmärrettävä, ettei kuvailemaan ole juuri ehtinyt.

Tässä kutienkin nämä tammikuun asukuvat tarjolla :) Eipä ole koskaan ollut noin tiivistettyä vaatetarjontaa yhden kuukauden aikana :D Kaikissa kuvissa joko nahkahame tai nahkahousut. Neljässä kuvassa sama laukku, kolmessa samat kengät. Kahdessa sama neule, ja kahdessa sama bleiseri. Kolmessa oli sama huivi ja myöskin kolmessa vieläpä sama takki, se ei vaan nyt päässyt näihin kuviin mukaan. WILD. Suorastaan.

No joka tapauksessa, mikä oli teidän suosikkinne? 

Näissä koostepostauksissa on mulla yleensä ollut tapana niputtaa yhteen koko kuukausi, mutta tammikuussa ehti tapahtuu niin paljon, etten oikein tiedä, mitä siitä sanoa. Isoja juttuja on ollut, muuttosuunnitelmia ja -toteuttamisen aloitusta, lopputentteihin opiskelua ja whatnot. Kuukausi meni kuin siivillä, ja luulen, että tää helmikuu menee vieläkin nopeammin.

Mun piti kasata lista kaikesta, mitä tulee ikävä Lontoossa, mutta jotenkin nyt on katse niin Helsingissä ja odotan malttamattomana sinne pääsyä (taidan tämän postauksen ilmestyessä olla jo matkalla neljän matkalaukun kanssa..), että mieleen ei ole tullut kuin niitä asioita, joita EI todellakaan tule ikävä. Lontoon mun inhokkiasiat, olkaapa hyvät:

Vesi. Mulla ei todellakaan tule ikävä Lontoon vettä. En tiedä tarkalleen mitä mineraalia täällä on vedessä paljon, mutta mä en vaan siedä tän veden makua. Oon elänyt käytännössä tän 2.5 vuotta sillä, että olen juonut vichyä, filtteröityä vettä tai pullovettä. Mä rrrrrrakastan suomalaista kraanavettä, joten tää on ehdottomasti ansainnut sijaintinsa ykköspallilla inhokkiasioista. Täällä kun keittää teeveden, tulee siihen sellanen outo kerros päälle (ei kaikissa taloissa, mutta vanhoissa taloissa kyllä usein), joten oon viime aikoina juonut nihkeesti teetäkin. En vaan kestä sitä makua. Suurin osa ihmisistä juo vettä ihan tostanoinvaan kraanasta, mä en vaan pysty. Veden suhteen oon tosi valikoiva.

Lämpö. Tulee kyllä ikävä noita kelejä ulkona, kun täällä on keskimäärin aina 5-10 astetta lämpimämpi kuin Suomessa, mutta ei kyllä tule ikävä näitä asuntoja ja lämpötilaa. Vaihtoehtoja on yleensä kaksi. Elä lämpimästi ja maksa itsesi kipeeksi tai maksa itsesi vähemmän kipeeksi ja jäädy puolikuoliaaksi. Tätä kirjoittaessa istun peiton alla lämpimät kotivaatteet ja villasukat päällä, kädessä kuppi kahvia ja silti mulla on sormet esim. aivan jäässä. Terkkuja vaan sinne Helsingin kaukolämpöön ja mukaviin alle 50 euron sähkölaskuihin kolmelta kuukaudelta. Musta on ihanaa, kun jatkossa ei tarvii venkoilla jatkuvasti boilerin kanssa, jotta saavuttaisi jonkun optimin lämpötilan ja rahankäytön väliltä.

Ruuhkat. Mulla on sellanen olo, että en oo koskaan ollut Helsingissä ruuhkassa. Koska niitä nyt ei voi huumorillakaan verrata Lontooseen. Välillä aamulla saa yrittää tunkeutua metroon vartin verran kun ne on ihan täynnä. Ja sitten saa matkustaa ku makrillina purkissa ja yrittää hillitä pienimuotoista paniikkikohtausta kun on tunnelissa jumissa tuhannen muun ihmisen kanssa. En oo klaustrofobinen, mutta pieni ahtaanpaikankammo löytyy.

Lähetit. Kristus oikeesti, musta tuntuu, että kaikilla lähettifirmoilla tässä maassa on kilpailu siitä, kuka onnistuu mahdollisimman hyvin välttämään paketin toimituksen. Mä kuitenkin istun himassa aika paljon opiskelemassa ja töitä tekemässä ja silti oon joutunut hakemaan paketteja millon mistäkin. Perjantaina istuin täällä jumissa, koska tiesin, että UPS:n laatikot tullaan hakemaan klo 9-17.30 (kiitti timeframesta) välillä ja sunnuntaina istuskelin taas panttivankina omassa kotona, koska patja tuodaan 8-20 välillä (vielä parempi). Yritäpä tuona aikana mennä lähikauppaan tai suihkuun, ja voit olla varma, että alakerrassa odottaa "We missed you. Mene timbuktuun hakemaan pakettisi". HV. Maksoinpa tuossa vähän aikaa sitten 7 puntaa siitä, että paketti toimitettaisiin tiettyyn aikaan. Klo 18 ja 21 välillä tiettynä päivänä. Sattumalta olin himassa kun se tuotiin 14.20. Honest to God. Suomalaiset lähetit sentään tuo paketit sopivana aikana, ja aina on korkeintaan joku neljän tunnin aikaväli. Hermes on täällä pahin. Mä en ole ikinä, koskaan, saanut Hermesin pakettia perille hakematta sitä jostain skutsista. Jumalten lähettiläs my ass.

Siinäpä nyt ne pahimmat, jotka mieleeni tulivat. 

Kommentit

Tanja (Ei varmistettu)

Hyvä kirjoitus, nauratti etenkin tuo viimeinen "jumalten lähettiläs my ass". :D Hyvää matkaa Suomeen!

P.S. Suosikkiasu on kakkonen - tosi simppeli mutta niiiiin tyylikäs.

sara (Ei varmistettu)

Hermes on aivan perseestä :D Just toi "mene timbuktuun hakemaan pakettisi" on aika osuva kuvaus tästä. Ne jättää sen aina jonneki kuuseen. Mä löysin kerran pakettini ulko-oven edestä, enkä siis asu kerrostalossa vaan ihan tällasessa pienessä rivitalossa (ja vielä semi-ison tien varrella) joten joku olis ihan hyvin voinut napata sen mukaansa siitä (tää tais kyllä olla muistaakseni Royal Mail). Onneks ei ollu mikään superkallis juttu, ja onneks sain sen otettua sisälle ennen ku joku nappas. Käsittämätöntä :D

saaraw (Ei varmistettu) http://saarawal.blogspot.fi

Kaikki viisi asua on kyllä enemän kuin mun mieleen, vaikka samat elementit onkin jossain asuissa niin silti asut on erilaisia, mikä on musta inspiroivaa,että aina ei tarvitse kaikkii asuihin kaikkea eri vaan samoistakin asioista saa yhsiteltyä erilaisa yhdistelmiä! Kuitenkin lempparit on ehkä eka sekä sitten ruo farkkupaita asu!:)

Sandy (Ei varmistettu)

Muutin pois Lontoosta 5 vuotta sitten, mutta muistan elävästi sen ällön kerroksen joka siihen teen pinnalle tosiaan aina muodostui! Ewwwww!!!!

Muutenkin toi sun inhokkilista on tosi osuva: lähettien toimitusaika slotit on ihan uskomattomia - muistan itsekin kiroilleeni tämän asian kanssa monet kerrat. Ja metro - joo ei ole ikävä :). Talojen lämmitys - siellä asuessani valitin aina kylmyydestä ja kirosin brittitaloja alimpaan helvettiin. Sitten muutin Uuteen-Seelantiin ja nyt vasta tiedän miten paljon voi sisätiloissa oikeasti palella :)

Nanna (Ei varmistettu)

Hei, ihan mielenkiinnosta lähdin kysymään: Saitko ikinä oikiksesta notaarin papereita, ennen kuin lopetit?

Anna (Ei varmistettu)

En :)

liinanen (Ei varmistettu)

mulla on ollut samat ongelmat myös täällä helsingissä, pahin on DBD.

Linda (Ei varmistettu)

Hei, et ole koskaan esitellyt Hermesin ostoksiasi täällä? Mitä kaikkea sinulla on sieltä? :) ps ihanaa muuttoa takaisin Suomeen!

Anna (Ei varmistettu)

Hermes on kuljetusyritys Briteissä. Mulla ei ole Hermesin tuotteita.

IraCassandra (Ei varmistettu)

Ehdoton lemppari on pipoasu! <3

t (Ei varmistettu)

Ei ne lähetit aina suomessakaan osaa: TNT:ltä ilmoittivat päivän jona tuovat paketin. Pyysin äitiäni kotiini aamupäiväksi jotta en missaa lähetystä, kun itse saavuin reissusta vasta iltapäivällä. Tullessani hain postin ja siellä oli lappu "yritimme toimittaa" ja päivämäärä edelliselle päivälle... UPSin kanssa saa myös joka kerta taistella, viimeksi näin seurantasivuilla jo kolmatta päivää, että paketti on tullut Suomen upsin toimitettavaksi ja ihmettelin että mihin se on jäänyt luuraamaan. Maanantaina (paketti ollut siis suomessa jo keskiviikkona) menin jälleen katsomaan seurantakoodilla ja sinä aamuna oli ilmestynyt merkintä, että yritetty toimittaa perjantaina, well played, mistään en ois voinu tietää, kun ei sitä missään lukenut.. Yritin vaihtaa toimitusaikaa, koska tiesin että en olisi seuraavallakaan yrityksellä kotona, ei onnistunut netissä ja puhelimitse piti luovuttaa puolen tunnin jonotuksen jälkeen. Seuraavana päivänä tuli postista lappu, että on saapunut paketti, hieman hämmentyneenä menin hakemaan sitten tilaukseni sieltä. posti <3 :D

Biatch

Ei pidä tilailla niin paljon sitten. ;D Musta siinä vedessä on paljon kalkkia, lasin reunukseen jäi pesunkin jälkeen kalkkiviiruja. Mä luulin että se jäätyminen johtui yksinkertaisista ikkunoista ja niistä seinien rakennusmateriaalista, jos suomessakin tehtäisiin ulkoseinät tyyliin kipsilevystä niin eiköhän oltais jäässä ihan kaikki. :D Yritä mennä toiselta puolelta Helsinkiä toiselle puolelle Helsinkiä niin että matkassa on vähintään kolme vaihtoa ja huomaa kuinka matkanteko ruuhka-aikana vie lähes 3h (ihan naurettavaa oikeasti). Tai: talvi ja vr:n lähijunaliikenne. :D :D Briteissä tyyliin kipsutat kulman taakse toiseen julkiseen, Helsingissä meet pimeän 2km:n puistikon läpi löytääksesi toisen julkisen joka liikkuu. :P

saara (Ei varmistettu)

Haha, noi kaks ylintä kuvaa on hauskasti vierekkäin kun seisot samassa kohtaa ja kuvan autotkin on just samassa kohtaa! :D

teresaelina (Ei varmistettu) http://teresa-isa.blogspot.fi/

oi ihania kuvia!

Julia (Ei varmistettu)

”We missed you. Mene timbuktuun hakemaan pakettisi”. :DDDDDDDDDDD Tää oli mahtava postaus!

Oona (Ei varmistettu)

Mun mielestä ehdottomasti kivoin asu noista on tuo eka! :) Toka on myös mun silmään nätti. Musta on kiva, että oot käyttäny samoja vaatteita ja asusteita ja oot silti saanu erinäkösiä ja toimivia yhdistelmiä, tästä saa itsekkin insipiraatiota :)

K (Ei varmistettu)

Hauska postaus, lisää näitä! :)

Marja (Ei varmistettu)

Mää oon käyny Isossa-Britanniassa kunnolla Edinburghissa ja Oxfordissa. Lontoossa vaan läpikulkumatkalla. Sillo kahdeksassa tunnissa vaan suhattiin metrolla edes takaisin ja käytiin kattomassa "pakolliset nähtävyydet". Tykkäsin silti kovasti. Vettä en siellä juonut muuta kuin pullosta. Edinburghissa oli tosi hyvä vesi ja siellä join vaan hanavettä. Itse ehkä tykkäsin enemmän Edinburghin menosta kuin Oxfordin, mutta molemmissa oli oma viehätyksensä. Suosittelen noita kaupunkeja, jollet oo käyny vielä.

nini (Ei varmistettu)

Oon ollu totaali koukussa sun blogiin jo pitkän aikaan, mutta kommentoinnissa valitettavan laiska. Hiljaisempi lukija siis täällä! Aloin lukemaan sun blogias muutama vuosi (? en tiedä, ajantaju on helppo kadottaa..) kun näin sun upeat reissukuvat, missä sulla oli se ihana kirjava reppu ja rantatunika. Ne oli niiiin inspiroivia ja tietysti herättivät levottoman matkailijasieluni sisälläni!
Anyways, halusin vain tulla kertomaan, että luen sun blogipäivitykset aina ensimmäisenä, koska sä vaan satut olemaan mielenkiintoisin bloggaaja mun mielestä :) Sun tekstit on aina hauskoja, mielenkiintoisia, hyödyllisiä, inspiroivia, piristäviä jnejne. Kiitos siis sulle hyvästä työstä! Ja onnea parille uuteen kotiin! Sisustusjuttuja odotellessa :D

Vivian (Ei varmistettu) http://Moonshapedlittlebox.blogspot.com

Kauniita asuja ovat kaikki, tosi naisellisia. :) Ja hyvä muuten tuo lista nuista Lontoon huonoista puolista, kiva tietää nuo asiat ja viimeinen kohta rupesi hymyilyttämään, vaikka kivaahan se ei varmasti ole. Uskomattomalta touhulta kuullostaa. Onnistuit kirjoittamaan hyvin ajatuksia herättävästi! :)

Hemppe (Ei varmistettu)

Siis joo komppaan tuota vettä ! Oon ollut kaks viikkoa (vasta) täällä Skotlannissa vaihdossa, ja tää vesi on hirveen makuista täälläkin. En pysty ollenkaan juomaan sitä, en sitten yhtään. :D Ikävöin kovasti kotiSuomen vettä <3

Kiia (Ei varmistettu)

Ykköskuvan asu on mielettömön kaunis ja tyylikäs! Ihana!

Kommentoi