P*#%&*#

Mungolife

Siis voi p*#%&*# tätä päivää! Huomasitteko, peitin sen ruman sanan. Terveisin: talous, jossa p*#%&*# on nykyään perhonen ja v#%*& on nykyään video tai viisaus tai mikä nyt mieleen ekana tulee. Ois se vähän surullista jos jälkeläisen ensimmäinen sana ois jotain mitä noiden merkkien takaa löytyy, niinpä meillä kotona on 10 punnerruksen sääntö. Trust me, mä laitan mieluummin euron säästöpossuun kuin punnerran kymmenen kertaa, joten ihan hyvin on mennyt. Miehen kanssa molemmat nautimme siitä, että saadaan toisemme kiinni kiroilusta, joten on tarkka tuomarikin aina valvomassa tätä sääntöä. Oon itse asiassa huomannut, että Danten läsnäollessa oon ollut aika hyvä pitämään kirosanat poissa. Sen voisi omaksua kaikkeen puhumiseen.

No anyway. P*#%&*#ttä on tehnyt mieli manata pari kertaa tänään. Ja vielä pari ja vielä pari. Tää mun selän ja alaraajojen ongelma alkaa olla sellainen, joka voi tehokkaasti pilata päiväni. Mä vähän toivoin siellä magneetissa käydessäni, että saan jonku tarkan vastauksen siihen, mikä tätä mun selkää/alaraajoja vaivaa, mut ei. Nyt meni kai kolme päivää aika lailla täysin kivuitta vaikka elin ihan normaalisti. Tänään uusi ruokapöytämme tuli ja siirsin pöytälevyä paikalleen. Kevyt sivuttaisliike, jossa ei ollut kummemmin painoa tai mitään. Tunsin vihlaisun selässä ja tiesin, että loppupäivä menee sitten siinä. Oon jo tottunu, että jompikumpi takareisi menee pakarasta polvitaipeeseen jumiin, mutta tänään vaihtelu virkisti ja oli hirveetä hermosärkyä koko matkalla nivusesta polveen. Hienoa. Loppujen lopuksi kipu yltyi niin pahaksi, että Buranaa naamaan ja levyttämään lattialle. Mikään asento ei tuntunut hyvältä, ja makoilin sitten selkä notkolla kyynärpäihini nojaten mahallani matolla. Ainoa asento, joka ei tuntunut ihan superilkeältä.

Rupesin jo mielessäni miettimään uudelleen, mitä se lääkäri sanoikaan sen magneetin tulokseks. En muistanu nii kurkkasin Omakantaan. Sieltä löytyi tällainen teksti. "Nikamien hohkaluusignaali ovat tavallisia. Ei merkittäviä fasettihypertrofioita. Vasemmalla SI-nivelen alaetuosassa lähinnä sacrumin puolella on lievää läiskäistä ödeemasignaalia, osin ileumin puolella on hiukan skleroosilisää. Jää epäspesifiksi. Nivel on avoin. L4/5-diskuksessa on kuivumaa ja lievää madaltumista, siinä on myös laakeaa protruusiota. Takaannuluksen alareunalla keskiviivan oikealle puolen on hiukan annulus vauriosignaalia. Spinaalikanavassa tai juuriaukoissa ei ole mainittavaa deformoitumista. Muut diskusvälit ovat säännöllisiä eikä spinaalikanavassa tai juuriaukoissa on deformaatiota. Conuksen paksuus ja signaalit ovat tavalliset. Paraspinaalisesti ei ole poikkeavaa." Ymmärsin tosta ehkä 15 % sanoista. Ödeema kuulostaa hauskalta, ja oon joka kerta tota tavatessani lukenut krusifiksi, enkä spesifiksi. En tiedä miksi :D Mikä on hoitomuoto Ödeemaiselle krusifiksille? Mun mielestä kuulostaa diagnoosina yhtä selkeeltä kuin tämä teksti. Miksi lääkäreiden pitää kirjoittaa noin? Paperiin, joka tulee mulle eikä toiselle salakieltä puhuvalle?

Oon käynyt jo jäsenkorjaajalla, fysioterapeutilla kolmasti, hierojalla ja nyt magneettikuvissakin. Enkä vieläkään tismalleen tiedä, mikä helkkari tota mun selkää vaivaa. Raskausaikana ei ikinä ollu näin kovia kipuja ja oon jo vainoharhoissani miettinyt, että ehkä siinä synnytyksessä meni joku jumiin pahasti. Toisaalta miksi oireet olisivat alkaneet viisi kuukautta synnytyksestä? Alan olla epätoivon partaalla tän homman kanssa, sillä tällainen ei sovi ollenkaan kaltaiselleni kontrollifriikille. Mä kestän kaikki sairaudet sun muut sillä, että tiedän, miten ne hoidetaan. Joku kertoo mikä hoitometodi, mikä lääke, mitä pitää tehdä. Nyt tuntuu, että kukaan fyssarista ortopediin ei tiedä mikä on edes vialla ja samaan aikaan mä tuskailen koko illan yrittäessäni löytää hyvän asennon. Päivä on lisäksi sisältänyt hillittömän tempun veitsellä, jonka jälkeen tyrehdyttelin verenvuotoa peukalostani hetken jos toisen ja pari muutakin epäonnista tapahtumaa.

Toisaalta käytiin tänään vauvauinnissa ja D oli ihan onnessaan. Sain myös haettua läjän syyskukkia meidän pihalle ja ihania leikkokukkia kotiin. Benji kävi trimmaajalla ja näyttää ihan pikkupennulta ja on käpertynyt paraikaa mun reiden viereen. Vannon, jos toi osais, se kehräis nyt. Niin tyytyväiseltä se näyttää. Aamu alkoi sillä, että sain kahvin sänkyyn mun poikien tuomana, ennen kuin ehdin avata silmiänikään. Mies oli herännyt aamulla 7 hoitamaan Dantea ja herätti mut vasta 9 kahvin tuoksuun. Ja donitseihin. Ehkä tää päivä ei siis ole ollut ihan hirveän huono. Mut voihan p*#%&*# silti. Voisko tää mun selkä/pakara/reisi-hermokipu vaan loppua tai kertoa, mikä kiukuttaa, että voisin korjata asian.

Nyt ku sain tän valituksen purettua tunnoiltani, tuntuu ihan siltä, että tekisi mieli pyyhkiä tää kokonaan pois. En halua pitää blogia minään negatiivisuuden tyyssijana ja samalla tuntuu ihan hölmöltä valittaa. Loppujen lopuksi mun p*#%&*#-päiväkin on vaan ihan superkiva päivä perheeni kanssa ja iltaa hieman synkentää fyysiset kivut. Mut saan ehkä tän kerran valittaa? Samaa kokeneet, vinkkejä otetaan kiitollisena vastaan. Ja jos joku osaa kääntää ton haltiakielen suomeksi, saa toki kertoa, mikä mun lannerankaa vaivaa :D 

Kommentit

leena (Ei varmistettu)

heippa! Oletko kokeillut osteopatiaa? Mä olen ollut selkävaivainen koko ikäni ja nyt raskaana iskias on helvetillinen. Toinen pakara vuorotellen on kipeä, kipu säteilee jalkaan ja tuntuu että jalka lähtee alta. Kipu on hermomainen ja saakelin ärsyttävä. Hieronta on pahentanu oireita, mutta mulla on auttanu lämmin kaurapussi, venyttely ja eniten osteopatia. Raskausajan osteopaatilla olen käynyt Hesassa Onnissa ja Hoivassa, hoitavat myös synnyttäneitä äitejä keillä on just kaikenmoista kremppaa (hoitavat myös vauvoja, sisko sai avun sieltä vauvalleen joka oli stressaantunut ja jännittynyt). Tsemppiä!

Chatte (Ei varmistettu)

Lähinnä toi lausunto kertoo sen, että mitään kipua selittävää ei oikein löydy. Ei murtumia, selkäydinkanavan ahtautumista, välilevyn pullistumista, nikamavälien romahtamista - tällaista, mikä selittäisi hermopinteen ja kivun. Kuitenkin vaivasi vaikuttaa iskiaskivulta, ja sellaisena itse lähtisin sitä hoitamaan. Mitään varsinaista parannusta tilaan ei käsittääkseni ole, ehkä kannattaa itse opetella huomaamaan ne tilat, jotka provosoivat kivun. Liikkeitä ja venytyksiä, jotka auttavat, kannattaa miettiä. Vaiva menee usein itsestään ohi, mutta kestää monilla pitkään ja on kyllä äärettömän pirullinen. :(

Kirdu (Ei varmistettu)

Tämän yllä mainitun lausunto minullekin kertoo. Selkävaivojen kuvantanuslausunnot ovat aina välillä näin epämääräisiä toivottavasti menee ohi!

Saltsi (Ei varmistettu)

Kokeile kiropraktikkoa? Mulla auttoi niskan pahaan kramppitilaan.

norrja (Ei varmistettu)

Tätä minäkin olin tulossa ehdottamaan! Ehdottomasti kokeilemisen arvoista. Sillä lievittyy/lähtee migneerit ja rankajumit jne, itse SI-nivelen alueen kipujen takia käyn.

Jo (Ei varmistettu)

Minäkin suosittelisin kokeilemaan kiropraktikkoa. Esim Tampereelta löytyy useita.
Kannattaa ottaa tuo diagnoosi mukaan, he osaavat varmaan avata sitä sulle.

Sanna (Ei varmistettu)

Sama, minä vannon kiropraktikon nimeen (etenkin J. Martolaan Hyvinkäällä)! Sieltä minä sain apua alaselkäkipuihini jotka toisinaan vei vasemman jalan alta tyystin.

Anniina (Ei varmistettu)

Akupunktio on ihan loistava suosittelen erittäin lämpimästi :)) saa tällaiset tapaukset monesti oikean ratkaisun jos vaiva kuitenkin tietyssä kohtaa mitä alkaa aina särkemään mutta "oikeaa" syytä ei löydy kuvauksista tai hieromalta :))

Sade (Ei varmistettu)

Moi, itse sain pikaisen avun akupunktiosta. Si-nivelelle tapahtui jotain synnytyksen jälkitarkastuksessa ylös noustessa ja makasin viitisen tuntia terveyskeskuksessa syöden voimakkaita kipulääkkeitä, jotka eivät auttaneet ollenkaan. Tk lääkäri osasi antaa akupunktiota, ja sitä sitten päätettiin kokeilla. Neulojen laiton jälkeen pystyinkin nousta ylös ja kävelin kotiin. Toki äkkinäisiä liikkeitä piti varoa jatkossa ja venytellä säännöllisesti mutta akupunktio laukaisi pahimman kivun.

Petra (Ei varmistettu)

En tiedä voisinko tähän vaivaan auttaa, mutta itse kävin ja käyn OMT-fysioterapiassa niskani kanssa. OMT-fysioterapia on manipulaatiohoitoa, jolla hoidetaan tuki- ja liikuntaelinsairauksia.
Mä olen saanut ihan valtavan avun tästä ja oma OMT on pelastanut mut jo useamman kerran.

Maarit (Ei varmistettu)

Minä laitan sinulle sähköpostilla vinkin. Kuulostaa niin tutulta.

HM (Ei varmistettu)

Ootko käyny ihan kalavalaisella jäsenkorjaajalla? On täysin eri ku pelkkä jäaenkorjaaja. Mieheki kärsi juurikin tosta samasta vaivasta ku sinä ja sai avun vasta sieltä. www.kansanlaakintaseura.fi sieltä löytyy alueesi "hoitajat". Kannattaa aikaa varatessasi mainita tuosta vaivastasi. Miehellä oli lonkat eri tasossa ja se aiheutti sen kivun. Lonkka paino johonkin ja se taas johti johonkin jne jne ja tulos oli tuo. Raukka kun ei sukkia tahtonu saaha aamusin jalkaan

Fysioterapeutti (Ei varmistettu)

Hei! Suosittelen MDT-koulutuksen saanutta fysioterapeuttia tai osteopaattia(jos nykyinen fyssari ei jo ole). Nykyään noita kuvanatamismenetelmiä on alettu tekemään vähemmän juurikin sen takia, että löydöksiä saattaa olla nolla ja asiakas on hirveän kipeä tai vastaavasti löytyy useita pullistuamia ja asiakas pystyy elämään normaalia elämää. Kuva ei siis kerro kaikkea ja focus pitäisi olla asiakkaan tarkassa tutkimisessa ja sitä kautta oikeiden hoitomuotojen löytämisessä. Toivottavasti löydät avun!

m (Ei varmistettu)

Mulla oli joskus samantyyppistä kipua. Kävin myös kaikenmaailman tutkimuksissa, mutta ainoa diagnoosi mitä koskaan sain oli tulehdus. Sain kortisonipiikin kivuliaimalle alueelle, mutta pidempään ei siitäkään ollut apua.

Pitkällä ja vahvalla arcoxia kuurilla kivun sain aina pois. Mutta se myös palasi... ajan kanssa kivut hävisi eivätkä ole tulleet takaisin moneen vuoteen.

Fysioterapeutti (Ei varmistettu)

Ps. MRIssä sulla sanotaan on SI-nivelen kohdalla vasemmalla hieman läiskäistä turvotusta ja sidekudosmuodostumaa, mutta ovat epäspesifejä löydöksiä. L4-5 välilevyssä on kuivumaa ja madaltumissa ja siinä on laakea pullistuma(ei siis työnny niin paljon ulos). Ilmeisesti samassa välissä myös välilevyssä vauriota taakse oikealle. Selkäydinkanava ja hermojuuriaukot on kuitenkin joka välissä normaaleja ja muut välilevyt myöskin normaaleja.

Fysioterapeutti (Ei varmistettu)

*olevan :D

Suspa83

Kuopuksen syntymän jälkeen kärsin selkäkivuista jotka oli jotain niin kamalaa. Sain lääkäriltä lähetteen fyssarille jossa kävin muutamia kertoja. Pakarat oli silloin niin jumissa synnytyksestä joka veti sitten selkään ja jalkaan. Hieronnasta oli jonkin verran apua kun sai pakaran jumin auki. Itse luulin vian olevan selässä mutta ei ollutkaan.

Nyt myöhemmin olen käynyt kehoa huoltamassa osteopaatilla. Suosittelut sille!

Fysioterapeutti (Ei varmistettu)

Äh! Jäi vielä häiritseen.. Sulla on siis sielä lievä pullistuma, mutta koska hermojuuriaukot on auki, eikä hermo ole siis puristuksissa, tuo kuva ei suoraan selitä sinun oireita. Kuitenkin jos pullistumaa on, se voi ärsyttää rangassa olevia muita rakenteita, esim. nivelsiteitä, joista voi aiheutua samanlaista säteilykipua kuin jos hermoa painaisi. Nythän ei tiedetä, mitä tuo pöydän nosto on sielä aiheuttanut..

Vj (Ei varmistettu)

Sanoisin ihan vaan oireiden perusteella että iskias tai fasettilukko. Miehellä on ihan vastaavaa oirehdintaa ja toi fasettilukko on aina auetessaan oikein rusahtanut mutta sit se kipu on poissa.
Miehen vinkki hyvän asennon etsintään: mahalleen jumppapallon päälle ja hengaa vain siinä selkä pyöreänä. :D auttaa kuulemma ihan huomattavasti kipeimpinä päivinä!

Fysioterapeutti nro2 (Ei varmistettu)

Jos kipu on välilevyperäistä, ei selän pyöreä asento ole suositeltavaa koska se vain pullistaa välilevymassaa entisestään kohti selkäydintä. Apu voi olla hetkellinen kipuun mutta pidemmän päälle haitallista. Kuten Anna oli itsekin jo huomannut, kipuun auttaa silloin selän notkistus esim. lattialla maaten ja nostamalla käsillä ylävartaloa ylös. Tämä on lisäksi todella hyvä asentohoito välilevyperäisiin kipuihin, koska asento ikään kuin työntää välilevymassaa takaisin nikamien väliin. Tämä hoitokeino on todella tutkittu. MTD siis nimeltään. Itse suosittelen OMT-fysioterapeutilla käyntiä!

T (Ei varmistettu)

Fyssarille, joka voi ultrata syvät vatsalihakset. Eli ns äitiysfysioterapeutti. Jos siellä on häikkää, voi se ilmetä selkä-, pakara-, lonkkavaivoina/kipuina.

Mai's Stiil

L4/5 nikamien välissä oleva välilevy on madaltunut ja pullistunut toiselle puolelle. Selitää sen miks tietyissä asennoissa/liikkeissä alkaa se helvetillinen hermosärky. Syvien selkälihasten kiinteyttäminen on ihan äärimmäisen tärkeää, ne ottaa painoa pois välilevyiltä. Raskauden aikana sen välilevyt on kuormittunu tod.näk. liikaa. Siihen toi L4/5 väli on aika tyypillinen. Jos sulla on tosi ahdas selkäydinkanava (mikä ei aina tuu esille MRI:ssä) niin toi madaltuma vaikuttaa enemmän siihen hermoon. Jos et saa fyssarilt apua niin Lyrica on sellanen hermosärky lääke jota määrätään välilevynpullistumaan. Jos sekään ei auta niin leikkaukseen. Kivut jää leikkauspöydälle 110% varmuudella. Tsemppiä!

Mun puolisolta leikattiin proplapsi juurikin 4/5 välistä puoli vuotta sitten ja 120% varmuudella kivut ovat vaan pahentuneet vaikka pullistuma on poissa ja hän on työkyvytön edelleen. Joten aina ei todellakaan voi sanoa että leikkaus korjaa ongelmia. Magneettikuvassa ei näy enää pullistumaa vaan pelkkää arpikudosta mutta kivut haittaa jokapäiväistä elämää ja selkä on edelleen tulehtunut .

Ei toi hirveän pahalta kuulosta näin hoitajan korviin :) Toki en minäkään ole täysin ammattilainen kaikessa lääkäreiden ammattikielen koukeroissa.
Työkaverilla oli pahoja selkä ja alaraaja vaivoja, hermokipuja yms, kärsi niistä pitkään ja oli paljon sairauslomalla sen takia. Tutkittiin ja tutkittiin eikä mitään löytynyt. Kunnes sitten kävi jollain fysioterapeutilla/osteopaatilla/hierojalla (en nyt muista juuri mikä oli), mutta kävi ilmi että alaraajojen lihakset ja lihaskavlot olivat vaan totaalisen jumissa. Kunnon hieronnat ja foam-rollerit päälle ja homma laukesi. Ei ollut lopulta sen pahempi vaiva, mutta veti melkeen petipotilaaksi.
Toivottavasti löytyy apua, erityisesti kun on se pikkunen pakkauskin siellä mukana.

Tiina (Ei varmistettu)

Moi! Minulla oli hirveät selkäkivut kun molemmat lapset oli vauvoja, kävin magneettikuvassa, ortopedillä, kiropraktikolla, hieronnassa, vikaa ei ollut ainakaan tutkimuksissa. Kaikki vaan painotti urheilun ja lihaskunnon parantavaa voimaa, ja vaikka treenasinkin paljon, kivut ei kadonneet. Sitten kun lapsi alkoi itse liikkumaan, ei tullut enää kanneltua niin paljon, kivut katosivat! Suosittelen myös hyvää osteopaattia! Tsemppiä!

Tassuttelija (Ei varmistettu)

Moi Anna! Kuulostaa ihan kamalalta nuo oireet ja kivut. Suosittelen ottamaan yhteyttä Primaan, joka on fysiatriaan ja fysioterapiaan erikoistunut paikka Tampereen keskustassa. Pasi Karsikas sekä Petteri Salonen ovat selkäongelmiin erikoistuneita fysioterapeutteja ja ratkaisseet sellaisia selkäongelmia, jotka on muualla todettu ratkaisemattomaksi tai sellaiseksi mille ei voi mitään. Isälleni suositeltiin Pasia, jolla olikin ajat täynnä niin meni Petterille ja ongelmat loppuivat siihen. Vaati itse aktiivisuutta kuntoutuksessa ja muutaman käyntikerran, mutta lakkasi järkyttävät kivut hänellä siihen ja elämä palasi normaaliksi. Isälleni oli mm. ortopedi ja fysiatri jo sanoneet, että tuohon ei auta mikään ja olisivat jatkuvaa kipulääkitystä vain suositelleet. Toivottavasti löydät vaivaan avun, tiedän miten kamalia lamaannuttavat selkäkivut voivat olla! https://www.primatampere.fi/asiantuntijat/

Sara (Ei varmistettu)

Silloinkun länsimainen lääketiede ei löydä selitystä, suosittelen itämaisia apukonsteja. Fyysinen kipu on aina reaktio henkiseen hyvinvointiin. Akupunktio on yksi joka voisi auttaa. Oletko koskaan kuullut kristalliterapiasta? Tai oletko tutkinut esim. mihin tämä sinun fyysinen kipu viittaa henkisellä puolella? Louise Hay on mun go-to silloinkun haluan löytää metafyysisen (metaphysical reason) syyn miksi joku paikka oireilee.

Suvi (Ei varmistettu)

En osaa lausunnon perusteella tarkasti kertoa, mikä vaivaa, mutta kommentteihin kannattaa suhtautua aika kriittisesti. Osa tänne kirjoitetuista neuvoista saattaa olla suorastaan vahingollisia. Monesti, jos tarjolla on hyvin yksinkertaisia ratkaisuja hankaliin ongelmiin, voi miettiä niiden todenmukaisuutta. Jos olisin itse sinun asemassasi, pyytäisin lähetettä/maksusitoumusta fyssarille selän kuntoutukseen.

Sivuhuomautuksena vielä salakielisestä kommentista, että varsinaisesti tuo paperi ei ole siis sinua varten kirjoitettu, vaan nimenomaan lääkäriltä lääkärille, jotta muutokset saadaan riittävällä tarkkuudella selitettyä. Sinulla on toki oikeus nähdä paperi omakannasta, mutta tämä siis selitys salakieliselle tekstille.

Toivottavasti kipu hellittää ja saat apua vaivaasi.
T. Lääkäri

Maria (Ei varmistettu)

No nyt on kyllä kryptisin lausunto sitten mun silmiini ikinä! Voittaa ihan hammaslääkäri tätien ja setien selitykset :-D ihan kuin latinaa olis lukenu. Itsellä ei vielä ole tuollaisia ollut, mutta vanhemmillani joskus ja heitä helpotti se, kun saivat kroppaa roikottamalla "selän auki" :)

Anneliini (Ei varmistettu)

Antti Heikkilä (Eiran sairaala) saa ISOn peukun täältä. Hän on tarjonnut apua monelle ”toivottomaan” kiputilanteeseen joutuneelle ja osaa myös arvioida, onko kyseessä pakaroiden lihasjumeista johtuva iskias-vaivan kaltainen jumitus.

Helen (Ei varmistettu)

Jos kiropraktikkoa haluat kokeilla, niin Niklas Tast Tampereen Kehräsaaren Dextrassa on ihan paras.

n (Ei varmistettu)

Äidilläni on ollut vuosia (välillä pitkiä aikoja tosin oireetonkin) samantyylistä vaivaa. Nyt edellisellä viikolla vaiva paheni ja toinen jalka ei edes kunnolla toiminut. Magneetti- ja röntgen kuvista ei löytynyt mitään. Fysioterapeutti epäilee, että hermo on ollut jumissa, mahdollisesti lihaskalvojen (eli faskioiden) kireydestä johtuen. Netistä löytyy suomeksi tietoa vähän, mutta kuitenkin jonkun verran. Tässä esimerkiksi mtv:n juttu, jossa on haastateltu fysioterapeuttia: https://www.mtv.fi/lifestyle/hyvinvointi/artikkeli/sateilevaa-kipua-ja-kiristava-kroppa-syy-ei-valttamatta-olekaan-lihaksissa/5315420#gs.jFYmhKw

Ja fysioterapeutti tosiaan tätä epäili tutkittuaan äitini. Keskussairaalan ensiavun lääkäri ei osannut sanoa juu:ta tai jaa:ta.

iduska (Ei varmistettu)

Osteopaateista lämmin suositus Jukka Suonpäälle Tampereella (Finlayson). Sivut ei ole kovin trendikkäät mutta Jukka on superhyvä. https://www.fysiocenter.net/yhteystiedot/henkilokunta/

Niina (Ei varmistettu)

Moikka. Kurjia noi sun vaivat. Mulla oli saman tyyppisiä vaivoja raskauden jälkeen. Joku sanoi että kropalla menee pari vuotta ennenkuin se on kokonaan palautunut raskaudesta. Luulen että tuollaiset kipuilut voi johtua ihan siitä kun kroppa on käynyt aikamoisen muutoksen raskauden myötä ja vauva arjessa kun kantaa lasta, imettää ym joka rasittaa kroppaa eri tavalla mitä ennen raskautta on rasittanut. Kroppa vaan ei oo tottunut niihin vauva arjen jokapäiväisiin asentoihin (mitkä itellä ei ainakaan olleet aina kovin ergonomisia). Nyt kun lapsi on kohta viis vee eikä enää oo pariin vuoteen ollut jatkuvaa kantamista ym niin kropassa ei enää vihoittele issias tms. Mullakin silloin vauva vuotena saattoi se issias vetää "jalan alta" eli jalalla ei voinut astua kun pahin vihlaisu tuli. Oli fasettilukkoa lapojen välissä ynnä muuta remppaa kropassa. Kaikki vaivat kuitenkin tosiaan parantu ajan kanssa. :) Tsemppiä siis toipumiseen ja toivon todellaki että saat kropan kuntoon tai jonkun avun vaivoihin ettei tarvi vaan odottaa että aika kuluu ja aika parantaa :)

LY (Ei varmistettu)

Potilaskertomushan on nimenomaan lääkäriltä lääkärille kirjoitettu eikä potilasta varten :) ei taida olla lääkäreillä aikaa kirjoittaa erikseen lausuntoja toisille lääkäreille ja sitten potilaille. Ymmärrän harmituksen lausunnon kryptisyydestä, toivottavasti saat apua vaivaasi!

Emma (Ei varmistettu)

Suosittelen kokeneen fysioterapeutin luona käymistä ja paljon kärsivällisyyttä. Voi olla (mutten toki voi tietää tutkimatta), että ainoa keino pitää tuo inhottava oire kurissa on rakentaa mielettömän vahvat rankaa tukevat syvät lihakset, ja se vie aikaa. Joskus kehoon tosiaan jää "jälkiä" jostain aiemmasta traumasta tai vastaavasta, ja jokin pienikin väärä liike voi kivun taas provosoida. Mutta tosiaan aikaa tämä vie. Ja vaikka kyseessä olisi esim. välilevyn pullistuma, ei siihenkään harmillisesti ole nopeaa ratkaisua, vaan ensin jumppaillaan melko pitkään, ennen kuin harkitaan leikkausta, jonka hyödystä ei voi olla varma. Ammattitaitoinen fysioterapeutti osaa myös neuvoa turvallisissa siirtymissä, nosteluissa ynnä muissa ja antaa vinkkejä helpottaa oireita, jos ne päälle iskevät. Tällaiset ongelmat ovat todella inhottavia, kun ei saa selvää diagnoosia eikä nopeaa helpotusta. Toivottavasti tilanne kuitenkin nopeasti muuttuu kivemmaksi! Tsemppiä, tiedän miten fyysinen kipu vaikuttaa mielialaan. <3

Amaalia (Ei varmistettu)

Siis tällaisen taviksen selkävaivoista kärsivän kokemusperäinen tulkinta tuosta lausunnosta on, että sulla on välilevyn pullistuma 4-5 välissä. Yleensä alemmissa väleissä tulee herkästi pullistumia, eli todennäköisesti saat vielä alempaan väliin pullistuman joskus.

Paras hoitokeino on aika, mua ei ainakaan leikattu vaikka oli tunnottomuutta jalassa ja kävely vaikea (eikä se tunto koskaan parantunut) ja kaksi kertaa menin ambulanssilla sairaalaan. Nuoria ei mielellään leikata. Noh puolisen vuotta meni toipuessa pahimmasta, sen jälkeen purettiin lääkitystä ja toisen synnytyksen jälkeen tulleen hermopinteen jälkeen olen saanut olla kivuton.

Nyt suosittelisin että et tee mitään äärivenytyksiä mihinkään suuntaan, kumarra ja liiku äärimmäisen varovaiseksi. Lisäksi hoitona ehkä paras mulle oli naprapaatti (joka ei edes hoitanut ennne kuin näki magneettikuvat ja pystyi siitä tulkitsemaan mihin kohtaan pullistuma painoi). Fyssari, omt fyssari ja kiropraktikko hoitivat vain kipua, eivät syytä (tai arvailivat lähinnä..). Naprapaatti neuvoi muutamat liikkeet joiden avulla olen ollut kivuton jo vuosikaudet. Jos selkä tulee kipeäksi, teen liikkeitä muutamia päiviä ja helpotus on aina tullut.

Jen (Ei varmistettu)

Kuulostaa juurikin samalta jonka olen kokenut nyt jo neljättä kertaa. Aina,kun vauva on 5-7kk hujakoilla,alkaa mulla selkävaivat. Syy on imetys. Tai näin on ortopedi ja fysioterapeutti mulle kertonut,ja kai se on uskottava kun nyt jo neljännen vauvan kanssa historia toistaa itseään.. Hormonit löysyttää nivelsiteet ja koko kroppa on epätasapainossa,ja kun vielä kantelee tuommosta 8-9kg jötikkää kokoajan sylissä syvien lihasten ollessa vielä heikot,ottaa selkä päävastuun lihastyöstä jne. Se helpottuu ajan kanssa,kun imetys on ohi. Mulla oireisiin auttaa myös pakarajumien hierominen niinkun tuossa ylempänä oli mainittu. Toivottavasti saat oireisiin helpotusta! T. Kohtalotoveri

Nii
En vaihtais sekuntiakaan

Hyvä osteopaatti on mun luottoihminen nro 1 :) On kadonneet selkäkivut, päänsäryt yms.

Toki sulla on synnytyksestäkin vasta se vajaa puoli vuotta, jolloin esim. lentopallo ei nyt vaan ole se armollisin mahdollinen laji hyppyineen ja keskivartalorääkkeineen. Vatsalihasten erkauman voi varmasti todeta vaan ultralla ja osaavalla fyssarilla. Toki kirjoitit jo käyneesi, ehkä tämä asia on ok.

Sitä osteopatiaa suosittelen ehdottomasti :) Mun luottotyyppi katsoo aina tunnin alussa tilanteen ja joko tekee osteopatiaa tai hieroo. Kerran kuussa suunnilleen tätä niin kyllä taipuu.

S (Ei varmistettu)

Heei! En nyt yritä millään lailla päteä, mutta etkös sä itse todennut tossa edellisessä postauksessa, että synnytyksen jäljiltä sun alavatsalihakset ja kore muutenkin on heikentynyt ja sä seisot vahingossa vähän huonossa ryhdissä. Eikös tuo kerro, että luissa ja nikamissa ei ole vikaa, mutta veikkasin, että se väärä asento aiheuttaa sen, että siellä joutuu tekemään väärät lihakset töitä ja se selittäisi kiputilat. Yritä lähteä jumppaamaan sitä keskivartaloa sen minkä kivuilta pystyt, kun ryhti parantuu niin toivottavasti kivutkin vähenee! Paranemisia!

sissi (Ei varmistettu)

Mäkin suosittelen käymään osteopaatilla! Eero Palevaara Sun osteopatia on mun suositus.
Ja varmaan kaikki onkin jo sanonut ja tiedät itsekin että keskivartalon hallinta on a ja 0 tuki ja liikuntaelinten toiminnassa. Tsemppiä!

Mmooi (Ei varmistettu)

Mulla meni tuo ihme selkäkipu ohitte kun pakaran ylhäältä hieroi, siellä on joku piste. Loppui kuin seinään selkäkipu. Tuli muutaman kuukauden kuluttua synnytyksestä olisiko ollut6 kk kannattaa kokeilla jo kävisit hierojalla

Anna (Ei varmistettu)

Tässä pari treeni vinkkiä selkäkipuun, joka erityisesti tuntuu alaselässä, juuri pakaran yläpuolella. Oma selkäkipuni alkoi aikanaan epäergonomisesta työskentelyasennosta ja osteopaatti auttoi joksikin aikaa samoin tukirangan vahvistaminen. Silti kipu on palannut aina välillä on ihan sietämätön "jalat pois" ja pari kertaa mennyt jommasta kummasta jalasta tunto - etenkin, jos olen istunut risti-istunnassa.

Näissä videoissa käydään erikseen kaksi eri kipuvaihtoehtoa eli alaselän kipu tai noidannuoli kai kansankielellä? Ja toinen on välilevypullistuma suomeksi? Videot ovat englanniksi. Mulle auttoi pieni harjoitus heti helpottamaan kipua ja samalla taisin selvittää syynkin, miksi kipua on ylipäätään. Ja treeni toivottavasti pitäisi kivun myös poissa.

Eli alaselän kipu:

Ja välilevyn kipu:

Toivottavasti joku muukin löytää vastauksen ongelmiinsa! :)

Kommentoi