Pääsiäinen

Ihanaa pääsiäistä rakkaat lukijat! Meillä on pääsiäinen mennyt vähän ikävämmissä merkeissä, kun Dantella on korvatulehdus (odotellaan tiistaina soittoa sairaalasta, että saadaan tietää aika putkitukseen) ja meikäläisellä raju poskiontelontulehdus, joka alkaa vihdoin ehkä pikkuisen olla parempaan päin. Antibioottia kuluu siis tässä perheessä tällä hetkellä ja sille vastapainoksi oli pääsiäisen kunniaksi pakko taikoa pieni suklaaöveri. Tajusin just, että oon viimeks leiponu jouluna, mikä ehkä selittää pienoista more is more -fiilistäkinderkakussani.

Meidän pääsiäinen on siis sisältänyt kotona oloa, takapihan auringosta nauttimista lyhyillä ulkoiluilla, lääkärikäynnin, antibioottikuureja ja suklaakakkua. Ei ehkä mikään unelmien pääsiäinen, mutta aina välillä näin. Toivottavasti vaan olisi koko perhe terve ensi viikonloppuna, kun kaikki rakkaat ystävät ja perheet tulevat juhlistamaan pienen ensimmäisiä synttäreitä. 

Mun oli tarkoitus järjestää jokavuotinen aprillipilakin, mutta suoraan sanottuna oon ollut ihan liian loppu tähän sairasteluun, eikä inspiraatiota ole oikein riittänyt avata läppäriä. Pää niin täynnä räkää, että kun aamulla varasin itselleni lääkäriaikaa, olin nähtävästi aika kohmeessa. Kun lääkäri kutsui Vanhasta, kesti mulla hetken reagoida. Oon aika hyvin tässä reilun vuoden aikana omaksunut uuden sukunimeni, eikä Anna Vanhanen edes tule enää mitenkään luontevasti ja automaattisesti. Siksi meni hetki tajuta, että minähän se tosiaan. Vähän nauratti koko tilanne jälkeenpäin, kun se oli mun mielestä erittäin hyvä esimerkki siitä, kuinka jumissa on koko pää tässä räkätaudissa. Tässä mielentilassa ei siis tosiaan luovuus kuki kovin kummoisesti.

Alkavalla viikolla on supertärkeitä palavereja Helsingissä ja aika varattuna mm. Venäjän suurlähetystöön, joten huomenna olisi tarkoitus lähteä Helsinkiin, jos millään olo sitä sallii. Pieniä merkkejä tervehtymisestä alkaa olla ilmassa, joten toivottavasti huomenna jo olo on parempi. Ootan muuten innolla tota Venäjän suurlähetystön vierailua (maailman suurin sarkasmimerkki tähän). Mun on pitänyt luopua mun Venäjän kansalaisuudestani iät ajat (mulla on kaksi kansalaisuutta). Mun Venäjän passi on vanhentunut (hups!) ja kun tutustuin hieman noihin kansalaisuudesta luopumisen ehtoihin, niin siihen pitää olla voimassa oleva passi. Eli mulla on nyt sellainen mukava prosessi, jossa pitää ensin uusia vanhentunut passi (maksaa jotain sakkoja tästä, melko varmasti), ja sitä varten mun pitää ensin käännättää mun avioliittotodistus, koska mun sukunimi on vaihtunut ja sit kun saan mun uuden passin joskus kuukausien päästä, aloittaa varmasti todella ratkiriemukas prosessi kansalaisuudesta luopumiseksi. Eli siis saan ravata tuolla konsulaatissa ensin anomassa uutta passia, jotta voisin mahdollisimman pian luopua siitä. Eikä toi Venäjän suurlähetystö Suomessa oo mikään mun suosikkipaikka vierailla, voin kertoa. Jos joku on joskus manannut Suomen byrokratiaa, niin ehdotan tutustumista Venäjän moiseen. Alkaa Suomen byrokratia maistumaan ihan eri tavalla. Argh, ahdistaa jo valmiiksi.

Koska mä en päässyt jekuttamaan teitä tänä vuonna ja oon täällä ihan marttyyriflunssaisena masistelemassa, kertokaa mitkä on ollut päivän onnistuneimmat aprillipilat?

Kommentit (48)
  1. (toim. Huom. kommentti poistettu)

    1. Kommenttisi ovat törkeitä ja asiattomia, joten jatkossa kaikki kommenttisi menevät suoraan roskikseen, eivätkä tule nähtäväkseni.

  2. Aprillipiloista ei tietoa, mutta toivottavasti jaat tuon kakun ohjeen, nam!

    1. Täytyy jakaa tuo jossakin vaiheessa kun tulee napsittua tekovaiheen kuvia 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *