Pähkinöitä, pt 2.

Mungolife

*Kaupallinen yhteistyö Nutisalin kanssa*

Tykkäsitte kaikesta päätellen viime pähkinäkoulusta ja lupasinkin palailla asiaan herkullisen reseptin ja arvonnan kanssa. Aloitetaan kuitenkin ihan pienellä jatkolla tuolle koululle ja hieman ajatuksia uusista suosikkivälipaloistani :)

Nutisal lähetti mulle maistiaisia kaikista pähkinöistään ja olin erittäin kiinnostunut nimenomaan Dry Roasted Nutseista saamani pähkinäopetuksen perusteella. Kuivapaahdettujen pähkinöiden herkullinen maku saadaan aikaiseksi paahtamalla pähkinät ilman öljyä avotulella tai paahtorummussa. Avotulella paistetuissa pähkinöissä ensin pähkinöihin leivotaan taikinakuori, jonka jälkeen paahtovaiheessa lämpötila pidetään yli 130 asteessa, mikä takaa rapeuden ilman öljyäkin. Esimerkiksi Nutisalin cashewt paahdetaan näin. Paahtorummussa paahdetaan pähkinät ilman taikinakuorta, ja myöksin ilman öjyä. Pähkinät pyörivät siis tulikuumassa ilmassa paahtorummussa, ja paahtamisen jälkeen kuorrutetut pähkinät vielä maustetaan ennen pakkaamista.

Nutisalin pusseissa voi olla sekoitus sekä paahtorummuissa kuivapaahdettuja, että avotulella paahdettuja pähkinöitä.

Kuivapaahto on hyväksi pähkinöiden maun säästämisen kannalta, sillä pähkinöiden ominaismaku pääsee oikeuksiinsa ilman lisättyjä öljyjä. Kuivapaahto säilyttää pähkinän omat terveelliset rasvat ja antaa paremman rakenteen ja rapeuden. Öljyssä paistaminen helposti poistaa pähkinän omat hyvät rasvat, joten kuivapaahto on kaikin puolin hyvä paahtomenetelmä.

Tämä pähkinähiiri on ollut hyvin tyytyväinen tähän mahdollisuuteen ja saamaani tehtävään pähkinöiden maistajana.

Suosikkeja on vaikeaa jakaa tiettyyn järjestykseen, sillä useampi näistä pusseista on todella mieleeni. Natural Mixit ja maustamattomat pähkinät nousevat kärkisijoille terveellisyytensä vuoksi, ja näitä kulkeekin mukanani töissä välipalana päivittäin. Tuo vihreä Natural Mix pussi on suosikkini, joka sisältää maapähkinöitä, cashewpähkinöitä, hasselpähkinöitä, saksanpähkinöitä, auringonkukansiemeniä, manteleita, kurpitsansiemeniä. Toimii muuten vaan välipalana, salaatin joukossa tai vaikkapa aamumyslin /-murojen kanssa. Violetti Sporty Mix on toinen suosikkini, pähkinöiden lisäksi se sisältää karpaloita, mustikoita ja rusinoita, ja on täydellisen hedelmäinen ja pähkinäinen välipala.

Suosittelen kyllä näitä Nutisalin pusseja lämpimästi jo sen takia, että näissä ei mene kymmeniä grammoja hukkaan pähkinäsilppuun, vaan käytetyt pähkinät ovat kokonaisia tai puolikkaita. Pähkinöiden miinuspuoli on niiden hinnassa, sillä nämä välipalat eivät ole halpoja. On enemmän kuin turhauttavaa, jos pussin pohja on ihan silpussa. Tämän välttämisestä iso plussa Nutisalille, sillä pusseissa ei ole juuri yhtään silppua, kuin ihan vähän pohjalla, mitä nyt ei ehkä pähkinöiden tapauksessa voi edes välttää.

Sitten nämä superherkulliset kuivapaahtopähkinät!!

Ihan ykkösenä on tuo burgundyn värinen kuivapaahto-pussi Gourmé Mix. Maapähkinöiden, pekaanien, cashewien ja manteleiden paahdettu ja kevyesti suolattu valikoima on juuri täydellinen yhdistelmä! Pussi menee hyvin leffassa tai illanvietossa, jonkun hyvän punaviinin tai siiderin seurana! Enemmän herkutteluun kuin päivittäiseen makuun tämä.

Tropical Mix on mun pahin koukutus juuri nyt! Maapähkinöiden, cashewpähkinöiden ja pistaasipähkinöiden lisäksi sekoituksessa on reippaasti papaijaa, ananasta, rusinaa ja kookosta, ja näitä voisi mennä helposti ihan hirveitä määriä ja joutuu rajoittelemaan napostelua.


Sininen Enjoy Mix -pussi taas on kuivapaahdetuista sellainen pussi, jota olemme eniten syöneet ihan muuten vaan välipalana. Kevyesti suolattu sekoitus maapähkinöitä, cashewpähkinöitä, manteleita, kuivattuja maisseja, pistaasipähkinöitä, hasselpähkinöitä ja mausteita :)


Uusina juttuina Nutisalilla on maustetut kuivapaahdetut cashewt, jotka toimivat tosi hyvin poppareiden ja sipsien korvikkeena. Pepper & Salt -maku on vähän vahvempi mielestäni ja sopii hyvin juuston ja punaiviinin kaveriksi, kun taas tuo Sour Cream & Onion muistuttaa samanmakuisia sipsejä, eli saa kyllä multa täydet pisteet! :)

Sipsien korvikkeeksi pääsee myös maustetut kuivapaahdetut maapähkinät, joista suosikkini on Sweet Honey. Älyttömän hyviä!! Tässäkin toimii hyvin tuo Sour Cream & Onion ja Mild Chili on myös tosi hyvää, varsinkin jos tykkää chilipähkinöistä :)

Suosittelen näillä keleillä ehdottomasti pitkiä piknikkejä, ja nämä toimivat piknik-eväinä paremmin kuin hyvin!

Valmistelen viikonlopuksi pari herkullista pähkinäreseptiä ohjeineen, ja palaan niiden pariin ihan pian! :)

Sitä ennen teillä olisi mahdollisuus voittaa pähkinäisiä lähetyksiä kotiovellenne! Kertokaa, mikä on parasta pähkinöissä ja kolme teistä saa Nutisalilta ihanat pähkinälähetykset kuivapaahtopähkinöitä ja cashewpähkinöitä!

Arvonta on voimassa sunnuntai-iltaan klo 23.59 asti!!

Kommentit

Kiki (Ei varmistettu)

Pähkinät on hyviä, helppoja ja ravintorikkaita välipaloja! Itse tykkään hemmotella itseäni aina välillä pähkinäsekoituksilla, vaikka ne joskus tyyriitä ovatkin :)

Ralenius (Ei varmistettu)

Parasta on terveellisyys!

Aurelia (Ei varmistettu)

Parasta on maku ja terveellisyys! :)

jemina (Ei varmistettu)

Parasta pähkinöissä on niiden monipuolisuus! Toimii makeissa sekä suolaisissa ruuissa ja ihan sellaisenaan, sekä muuntautuu ihaniksi tahnoiksi ja koristeiksi :)

Lotta (Ei varmistettu)

Jotenkin ajatuksena ois tosi ihana tykätä pähkinöistä, mutta mä vaan kyllästyn niiden makuun tosi nopeesti. Välillä tulee ostettua pussi ja sit ei tarvikaan taas vuoteen pähkinöitä popsia :D Ainut mikä menee useammin on paahdetut cashew-pähkinät kreikkalaisessa salaatissa - ne on vaan herkkua!

Inka (Ei varmistettu)

Pähkinöiden helppous ottaa mukaan evääksi ja terveellisyys ovat mielestäni parasta :-) Ainakin itsellä selättävät myös makeanhimon aika tehokkaasti!

Henriikka (Ei varmistettu)

Pähkinöissä parasta on maku ja se, että ne on vähän terveellisempiä kuin esim. sipsit :)

maria (Ei varmistettu)

Parasta terve ja maailman helpoin välipala sekä protsku lisänä, sopii niin moneen kasvisruokavaliossa :)

Silja (Ei varmistettu)

Parasta pähkinöissä on ihan ensimmäiseksi se maku! :D Ne on vaan hiton hyviä, ei siitä mihinkään pääse. Mutta toisena tulee sit terveellisyys. Hyviä rasvoja ja hivenaineita (peukku). Ja sit kans helppous! Ne on helppo välipala ottaa töihin (tai kouluun jos sellasta käy :D) tai vaikka napsasta ennen salille menoa. Tai sit niitä voi ottaa mukaan vaikka leffaan, toimii tilanteessa ku tilanteessa (toinen peukku :D).

Sara (Ei varmistettu)

Pähkinät päätyvät usein ostoskoriin, kun haluan töihin jotain helppoa evästä. Nälkä lähtee (tai ainakin siirtyy...) jo kourallisen jälkeen :) myös smoothien sekaan on kiva heittää joskus vähän pähkinää, tuo rakennetta ja makua.

Heidi (Ei varmistettu)

Terveellisyys ja monipuolisuus!

sssss (Ei varmistettu)

Monipuolisuus on parasta. Menee esimerkiksi sekä salaatissa että suklaassa. Ja vaikka missä muussa.

sipu (Ei varmistettu)

Parasta pähkinöissä on se koukuttava maku!! Suolainen pikku pallero jonka saa rouskuen pureskella. Aijaijai, pussi menee poikineen

Kriu (Ei varmistettu)

Parasta on tietenkin maku :D Myös rouskuva koostumus miellyttää kovin :)

Noora (Ei varmistettu)

Parasta pähkinöissä on helppo välipala esim hedelmän kanssa, helppo ottaa mukaan mihin vaan, hyvä lisä ruokiin & salaatteihin, terveellistä naposteltavaa ja hyviä rasvoja, monipuolinen valikoima ei voi kyllästyä! Mun suosikit tällähetkellä on kyllä ehdottomasti cashew pähkinät :) nam!

TA (Ei varmistettu)

Pähkinöissä parasta on niiden maku ja helppous, sekä niiden sisältämät terveelliset rasvat!

jensu (Ei varmistettu)

Tykkään pähkinöistä tosi paljon. Parasta niissä on ilman muuta terveellisyys ja herkullisuus. :)

Sannak (Ei varmistettu)

Terveellisyys yhdistettynä hyvään makuun. Naposteltavaa, josta ei tule huonoa omaatuntoa

Annak (Ei varmistettu)

Hankala sanoa mikä on parasta, koska pähkinöissä toimii kaikki! Helppous, maku, monipuolisuus, terveellisyys ja niitä voi käyttää missä vain :)

sarrion (Ei varmistettu)

Pähkinät on niin helppo ja kaiken lisäksi terveellinen välipala. Pähkinöistä saa myös hyvän proteiinilisän ja hyvien rasvojen lähteen ruokavalioon !

M (Ei varmistettu)

Oih, mun lemppareita on maustamattomat cashew pähkinät, ostan aina sellasen 800g pussin ja niitä napsin. Sitten tuo sininen pussi nutisalin pähkinöistä on toinen lemppari. Mää en sipsiä oikeen syö, niin pähkinät korvaa ne hyvin ja karkinki sijasta yritän niitä syödä. Pitää noita muita ostaa myös testiin. :)

Niina (Ei varmistettu)

Pähkinöiden paras puoli on ehdottomasti maku! Aavistuksen suolattu ja paahdettu pähkinä, omnom! <3

Holli (Ei varmistettu)

Oih mikä arvonta <3 Parasta on niiden helppous. Pähkinapussi menee pieneen tilaan, joten sen voi ottaa mukaan minne vaan ja sitten syödä pikkuhiljaa silloin, kun nälkä pääsee yllättämään.

Salli (Ei varmistettu)

Tykkään pähkinöissä eniten niiden monipuolisuudesta! Niitä voi käyttää leivonnassa, ruuanlaitossa, leffaherkkuna, välipalana...

LauraKI (Ei varmistettu)

Parasta on monipuolisuus, ehdottomasti. En pidä suolatuista pähkinöistä, mutta käytän pähkinöitä tuomaan vaihtelua ruokiin ja leivonnaisiin. Salaatissa pähkinät on ehdoton lisä. Mulla on tapana pitää pähkinöitä mukana töissä, ei pääse verensokeri laskemaan kiireisenäkään päivänä kun nappaa kourallisen pähkinöitä nassuun.

Nina (Ei varmistettu)

Mä en ennen oo tykänny pahemmin pähkinöistä, pistaasit oli ainoita mitä söin, mut nyt oon alkanut pikkuhiljaa syömään enemmän ja enemmän erilaisia pähkinöitä ja ne on superhyviä! Syksyllä ja keväällä ne on helppo kantaa laukussa mukana kun on koulussa ja napostella niitä siellä kun nälkä yllättää ennen lounasta. Ja nyt kesällä kun on pienessä siwassa töissä missä tulee paljon oltua yksin, niin siinä kassalla on helppo pitää pähkinäpussia ja napsia siitä niitä, koska harvemmin ehtii takahuoneessa käydä syömässä kun on kiire ja ainoana myyjänä kaupassa :)

Viliina (Ei varmistettu)

Pähkinät ovat kyllä ihan megakoukuttavia. Niitä tulee natustettua päivittäin herkullisen maun ja rakenteen takia. Onhan se kanssa ihan plussaa, että ovat verraten terveeellisiä, niin ei tarvitse potea syyllisyyttä tästä pikkuisesta paheesta.

Linda (Ei varmistettu)

Pähkinöissä on parasta että niitä voi syödä milloin vaan, ne ovat terveellisiä ja tärkeimpänä aivan superherkullisia! <3

Nimbus (Ei varmistettu)

Terveellisyys! Ensimmäinen kuukausi vegaanina on herätellyt ajattelemaan ruoan terveellisyyttä ja monipuolisuutta. Pähkinät sun muut on mulle ihan outoa aluetta, joten to do-listalla onkin lemppareiden etsiminen.

Ida (Ei varmistettu)

Pähkinöissä parasta on maku! Onneksi ne ovat terveellisiä, muuten tämä pähkinähiiri olisi vähän isomman kokoinen... :D

Mauiu (Ei varmistettu)

Se, että niistä saa hyviä rasvoja hyvänmakuisessa muodossa laihdutuksen ja muutenkin terveellisempien elämäntapojen opettelun tueksi! Niitä voi hyvällä omatunnolla herkutella välillä (..päivittäin) vähän :) Ja ne säilyy töissä kaapissa hyvinä pitkään, jos eivät mene vatsaan.. :D

mappe

Parhaimmat asiat tulevat pienissä paketeissa:) sopivasa määrin terveellisiä: mineraaleja, proteiinia, hyviä rasvoja, vitamiineja..jos ei ennätä syödä, jopa pieni määrä jeesii pahimman yli, eli kaikki se energia!:) ne tekee ruuasta kuin ruuasta tai juomastakin herkullisia. Pähkinäletut on muuten hyviä;)

Kirsi (Ei varmistettu)

Parasta pähkinöissä on terveellisyys - tarjoan mieluusti myös lapsille niitä välipalaksi.

ttaa (Ei varmistettu)

parasta on se, että pähkinöitä voi mussuttaa hyvillä mielin, miten paljo tekee mieli ilman et tulee ähky tai morkkis!

Maariah (Ei varmistettu)

Parasta on terveellisyys ja herkullisuus. Meillä lapset ovat myös suuria pähkinöiden ystäviä.

Tia (Ei varmistettu)

Niiden monipuolisuus ja helppous! Ja ofkoors maku!! Näppäriä ja hyvä välipaloja töihin tai reissuun ja yhtä hyvin sopii nautiskeluun ja naposteluun sekä leipomiseen ja ruuanlaittoon. Ja terveellisyys on tietty iso plussa!

Lotta (Ei varmistettu)

Parasta on hyvä maku ja hyvät rasvat :) Ehdottomia lemppareita on cashew-pähkinät! Terveellistä herkkua:)

Emma (Ei varmistettu)

Parasta pähkinöissä on ihana täyteläisyys. Ja se että niiden ansiosta on maapähkinävoita. Ainoat miinukset hinta ja hurja energiapitoisuus, minkä vuoksi niitä täytyy napostella hyvin maltilla. Muuten söisin kourakaupalla päivittäin!

Maku! Huonointa monen jo mainitsema kalorimäärä, koska lemppareitani cashew-pähkinöitä voisin vetää helposti varmaan 200g kerralla :D Mutta jos näillä herkuttelee harvoin niin eipä sellaiset överit niin paljon haittaakkaan haha. Käytän tosi paljon pähkinöitä ruuanlaitossa, varsinkin wokeissa ja ja myös pähkinävoita esim. smooothieissa eli kyllä taidan olla ihan kunnon fani.

Nannah (Ei varmistettu)

Terveellisyys ja maku. Itse syön pähkinöitä päivittäin, välipalana ja jogurttirahkan, hunajan sekä marjojen kanssa.

Anna (Ei varmistettu)

Pähkinöissä on parasta se, että ne on huippuhyviä PLUS myös terveellisiä!! Ei tule huonoa omaatuntoa siitä, että välipalaksi napostelee pikku pussillisen pähkinöitä, vaikka ne maistuvatkin ihan herkuilta<3

Mirka (Ei varmistettu)

Maun lisäksi parasta on tietysti terveellisyys sekä helppous just esim. välipalana :-)

Sunna (Ei varmistettu) http://www.rantapallo.fi/alpenglow

Vegenä arvostan pähkinöissä proteiini- ja rasvapitoisuutta. Hyviä protskuja ja rasvahappoja kun saa välillä aika huonosti ruokavaliosta muuten .

Jennun (Ei varmistettu)

Parasta pähkinöissä on niiden monikäyttöisyys. Soveltuvat niin leivontaan kuin ruoanlaittoonkin. Ovat oiva keino terveellisten rasvojen saantiin vaikka joka aterialla. :)

Noora (Ei varmistettu)

Parasta pähkinöissä on ehdottomasti niiden terveellisyys ja maku :) vedin pienenä suolapähkinäöverit ja meni monta vuotta ennen kuin aloin taas syömään niitä uudelleen :D

JossuT (Ei varmistettu)

Terveellistä naposteltavaa, parasta :)

Sonja (Ei varmistettu)

Parasta pähkinöissä on tietenkin maku ja terveellisyys! :)

mira (Ei varmistettu)

se, että niistä saa terveellisesti energiaa nopeasti :)

nannneih (Ei varmistettu)

Se miten hyviä, mutta kuitenkin terveellisiä pähkinät ovat! Paras pikkunaposteltava esim televisiota katsoessa :)

Hulijo (Ei varmistettu)

Kätevyys ja maku: helppo kuljettaa, säilyy pitkiä aikoja avattunakin, hyvän makuisia ja lähtee makeanhimo ;)

Pages

Kommentoi