Päivän jokaiseen hetkeen – Bataattiburgerit

bataattiburgerit (16 of 18)

Bataattiburgerit. Tuo hetken suurin ruokatrendi jo varmaan parin vuoden takaa ja meidän ehdoton luottoillallinen. Kun kirjottelin noista Arabian 24h-astioista tuossa vähän aikaa sitten, näiden reseptiä kyseltiin sen verran paljon, että päätin sen toteuttaa blogin puolelle. Olin itse asiassa napsinut sopivasti kuvia kokkailun aikana, niin tämä sattui oikein sopivasti 🙂 Kun mietin päivän lempihetkeäni, joka liittyy astioihin, mieleeni tuli ensimmäisenä läheisilleni ruoan laittaminen. Ja mikäs sen parempaa siihen kuin burgerit! Ja jos lähestyvänä pääsiäisenä ei lammas maistu, niin kannattaa kokeilla näitä ja hyvää punaviiniä!

Tarvitset:

TZATZIKI-KASTIKKEESEEN
Kurkkua
Turkkilaista jogurttia
Fetajuustoa
Puolikas sitruuna
Mausteita

PIHVEIHIN
Naudan jauhelihaa 400 gr – 600 gr (mä käytän 10 %)
Kananmuna
Turkkilaista jogurttia
Oman maun mukaisesti täytteitä

+ kaksi keskikokoista bataattia

Ota jauheliha kylmästä huoneenlämpöön n. puoli tuntia ennen ruoanlaiton aloittamista. Aloita leikkaamalla bataatista kahdeksan n. sentin paksuista kiekkoa. Voitele kiekot molemmin puolin oliiviöljyllä ja ripottele päälle reippaasti suolaa ja kanelia. Laita kiekot uuniin. Meillä on kiertoilmauuni ja mä pidän niitä n. 175 asteessa n. puoli tuntia. Kun kiekot alkaa olla melko pehmeitä, ne on valmiita.

bataattiburgerit (1 of 18)

bataattiburgerit (2 of 18)

bataattiburgerit (3 of 18)

bataattiburgerit (4 of 18)

Raasta puolikas kurkku isolla raastimella ja muserra fetajuustoa n. 150 gr joukkoon. Purista joukkoon puolikkaan sitruunan mehu ja 6-7 reilua ruokalusikallista turkkilaista jogurttia. Sekoita hyvin ja mausta pippurilla (ja halutessasi suolalla tms., mä itse käytän vain pippuria). Tzatzikikastike on sillä valmis.

Kippaa huoneenlämpöinen jauheliha sekoituskulhoon. Lisää joukkoon yksi kananmuna ja pari ruokalusikallista turkkilaista jogurttia. Mausta mielesi mukaan. Mä laitan reippaasti persiljaa ja pippuria, ja lisäksi valkosipulijauhetta, suolaa ja valkopippuria. Sitten vaan koko setti sekaisin. 
bataattiburgerit (5 of 18)

bataattiburgerit (6 of 18)

bataattiburgerit (8 of 18)

Painele jauhelihasta ohuita pihvejä. Kannattaa painella ne mahdollisimma ohueksi, sillä paistaessa ne jotenkin aina muuttuvat paksummaksi.

bataattiburgerit (7 of 18)

bataattiburgerit (9 of 18)

bataattiburgerit (11 of 18)

Mä paistan pihvit macadamia-öljyssä, joka sopii erinomaisesti lihan paistamiseen. Laitan hieman öljyä pannulle ja lieden lähes täysille, ja kun öljy on lämmennyt, on pihvien vuoro. Paistan tuolla todella lämpimällä pihvit rusehtaviksi ja käännän sitten. Tämän jälkeen hiljennän hieman lämpöä ja käännän vielä molemmat puolet niin, että liha kypsyy. Me syödään pihvit aina mediumina, mutta jos tykkää kypsästä, paistaa hieman kevyemmällä tulella hieman pidempään 🙂

Pihvien paistuessa voikin valmistella täytteet 🙂 Meillä syödään bataattiburgreissa pihvin ja bataatin lisäksi aina salaattia (joka tällä kertaa unohtui jääkaappiin :D), paprikaa ja avocadoa, sekä tietenkin juustoa ja reippaasti sitä tzatzikia! 🙂

bataattiburgerit (10 of 18)

bataattiburgerit (14 of 18)

bataattiburgerit (17 of 18)

bataattiburgerit (15 of 18)
bataattiburgerit (13 of 18)

bataattiburgerit (12 of 18)
Kiekkojen ylijäämäbataatit paistan aina bataattiranskiksina, joissa on Hannan innoittamana reippaasti kanelia ja hippunen suolaa. Sopii tzatzikin seuraksi erinomaisesti! Ja kun vielä mukana on herkullista punkkua, on illallinen ystävien kanssa aika lailla täydellinen! 

24h astiat Arabialta ovat tässä lähes kuukauden aikana hurmanneet meidät täysin, ja nyt meillä on iloisesti sekaisin Teemaa ja 24h:ta, jossa olen täysin ihastunut tähän kauniiseen Purppuraan! Heikki Orvolan 24h-astiat täyttävät tänä vuonna pyöreät 20 vuotta ja juhlavuoden kunniaksi sarja on nyt puettu tuohon purppuranväriseen Avec-kuvioon. Purppura on muodoltaan Heikki Orvolan ja väriltään sekä kuvioltaan Kati Tuominen-Niittylän. Jos haluatte mahdollisuuden voittaa omia 24h-astioita, kannattaa vielä osallistua tuohon 24h-arvontaan Arabian nettisivuilla tai Instagramissa/Facebookissa #arabia24h -tunnisteella 🙂

Kiitos vielä kerran Arabia 24h -astioista, jotka ovat ilahduttaneet meitä aamupuurosta iltaburgereihin! 🙂

Kommentit (13)
  1. Kiitti kivasta reseptistä! 🙂

    Mulla olis vielä kyssäri noihin bataattiranskalaisiin. Miten saat niistä rapeita, tai ainakin ne näyttää kuvassa tosi hyville. Itsellä on aina ne jääneet vähän sellaisiksi lötköiksi. Onko sulla mikä paistolämpötila ja kuinka kauan pidät uunissa? 🙂

    1. Bataattiranet kannattaa aina huuhdella ja kuivata huolella ennen mausteiden lisäämistä. Tärkkelys häviää pinnalta ja ranskalaisista tulee rapeampia!

  2. Simppelit ja tsatsikin kanssa varmasti maistuvaa! Hyvät kuvat . Itse poistan paprikasta aina tarkkaan kaiken sen valkoisen sisustan ja siemenet.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *