"Pakkaan mun laukkuni / Mut vaikka mä minne meen / Vaikka muutan Lontooseen..."

Mungolife

*Toteutettu yhteistyössä Samsoniten kanssa*

MATKALLA. Multa kysytään usein, millaisissa releissä mä matkustan. Aika yksinkertaisissa itse asiassa. Alle 5 tunnin matkoilla en niin mieti, mitä päälleni laitan, kunnes on tarpeeksi lämmintä mukana koneessa. Kun samassa penkissä pitää istumalihaksia kuluttaa tuosta pidempi aika, lennän lähinnä pummin näköisenä mukavimmissa vaatteissa, jotka käsiini löydän ennen matkaa. Tällä kertaa teema oli hyvinkin tuttu “mitä nyt nopeiten käsiini saan”. En paljoa mieti matkanteossa tyyliä, kuin järkeä. Tällä kertaa halusin pukea hatun päähän, ettei se lytisty matkalaukussa. Kaikki muu päällä oleva olikin päällimmäisenä matkalaukussa, kun hiffasin, että pyjamassa en ihan vielä kehtaa lentää minäkään. Täysin eriparia oleva asu, joka ei kovin tyylikäs ole, mutta täysin funktionaalinen lentomatkaan. Siskoni tuli isän kanssa droppaamaan lentokentälle sunnuntaina ja iskin sille tutusti kameran käteen. Tässä niitä ihka oikeita matkustuskuvia. Moni bloggaaja varmasti matkustaa edustavan näköisenä ja kauniina. Meitsi ei lukeudu niihin. Mä meen sennäköisenä kuin meen, ei kiinnosta ulkomuoto matkanteossa.

Tässä samalla kun esittelen tämän matka-asuni, haluaisin välittää suuren suuret kiitokset Samsonitelle, joka on ollut mahtava yhteistyökumppani jo monen vuoden ajan. Ensimmäiset Samsoniten Cosmolitet sain yritykseltä vuonna 2010 valmistautuessani Australian vuoteen. Ne palvelivat erinomaisesti kolme vuotta, jotka sisälsivät jokainen n. 10-15 uutta maata vuodessa ja järkyttävän määrän lentomaileja. Mä tarvitsin matkalaukkuja, jotka kestää mitä vain ja painavat itsessään mahdollisimman vähän. Samsonite vastasi huutoon Cosmoliteilla. Mun punaiset paholaiset saivat karun lähdön elämään. Ensimmäinen matkamme Australiaan oli kaikkea muuta kuin ruusuinen. Lensimme Amsterdamin ja Guangzhoun kautta Brisbaneen. Mulla oli silloin polvituki ja muutenkin vaikeeta. Syystä tai toisesta koneemme teki välilaskun vielä Pekingiin tankkaamaan, ja matka oli helvetilliset 42 tuntia. En mene sen kummemmin siihen reissuun, mutta muistan melko tyhjän olon, kun matkalaukkuhihnalla ei odottaneetkaan uutuuttaan kiiltävät Samsoniten kaksoset.

Syystä tai toisesta ne meidätn matkalaukut päätettiin purkaa Pekingin bensastopin aikana koneesta ja unohdettiin sinne. Ei sinänsä yllättävää ko. Matkan säätö huomioon ottaen. Kun kaksi päivää myöhemmin ne meille tuotiin kotiovelle, katsottiin Merin kanssa aika tyhjin silmin niitä raukkoja. “Ne päätti sitten purkaa ne konetta turhaan laskematta” totesi Meri. Meidän laukut näytti siltä, kun ne olisi raahattu Pekingistä Brisbaneen lentokoneen perässä kuin tölkit hääauton perässä konsanaan. Pikkuiset oli täynnä mustia naarmuja ja näyttivät selvinneen vähintään lohikäärmeen hyökkäyksestä. (no koska se on Kiina, you know?) Ja kuitenkin, tästä kaikesta huolimatta laukut kestivät erinomaisesti vielä kaikki muut reissut päälle. Tänä kesänä siirsin ne rauhallisempaan käyttötahtiin vanhemmilleni, sain nimittäin Samsonitelta uudet, tuliterät versiot. Edelliset olivat toisiksi ja kolmanneksi suurinta kokoa, nyt otin käyttöön isoimman Samsoniten ja tuon kässärikokoisen pienen.

Tässä neljän vuoden kokemuksella en voi muuta kun suositella. Olen vuosien varrella kokeillut kavereiden muita matkalaukkuja, eikä ole Cosmoliten voittanutta. Matkalaukut ovat kevyitä tyhjänä ja 32 kiloa painaessaankin täysin helposti yhdellä kädellä kontrolloitavissa. Mulla matkustaa aina käsilaukku tuon pienen päällä, eikä matkustaminen kyllä tunnu yhtään rankalta. Granted, onhan toi mun isoin Samsu ihan saakelin iso, mutta eipähän tarvitse tunkea sitä ihan täyteen. Matkarajoitus on kuitenkin sen 23 kg suurimmalla osalla lentoyhtiöistä, ja silloin sen voi pakata melko kivasti. Eikä esim. Niin, että isäsi istuu sen päällä kun yrität pakottaa sitä kiinni. Vetskareista voin sanoa sen verran, että kestävät ihan mitä vaan. Myös em. Mainitun kurimuksen.


Mä en todellakaan jaksaisi matkustella näin paljoa paskalla kalustolla. Mulle on tärkeetä mun matkalaukuissa se, että ne helpottavat mun matkantekoa, eikä tee siitä helvettiä. Halpojahan nämä eivät ole. Mutta kyllä väitän näiden olevan hintansa arvoisia.

Tässä mitä ihmeellisempiä sähköposteja lukiessani (“saat 20 dollaria jos teet kaksi postausta meidän nettikaupasta”, “haluaisitko kokeilla tuotetta X vaatimuksilla X, Y ja Z”) olen todella oppinut kunnioittamaan näitä pitkäaikaisia yhteistyökumppaneitani. Tämäkin postaus on kirjoitettu ihan puhtaasti omasta halustani, ei sopimusvelvoitteista, sillä sellaisia minulla ei ole ollutkaan. En koskaan lupaa missään yhteistyössä kirjoittavani postausta, ja kirjoitan ainoastaan niistä, joita voin todella lukijoilleni kehua. Ei ole Samsonitenkaan tarvinnut minulta mitään pyytää, sillä heidän tuote puhuu puolestaan. Kiitos siis Samsonitelle siitä, että olette tehneet mun matkustamisesta helpompaa ja kiitos siitä, että olette olleet niin mainio yhteistyökumppani.

Asusta ei oikein ole mitään sanottavaa, koska tuota yhdistelmää juuri tuollaisena en pukisi päälleni muuten. Kuten olette ehkä muutamassa kuvassa nähneet vilahtavan, minunkin vaatekaappiin on muuttaneet pari Acne Studiosin kenkiä. Niistä lisää lähipäivinä ihan erikseen, ne ansaitevat ihan oman postauksensa nimittäin! Batman-paidan näin Navy Jerrysissa yhdellä tytöllä perjantaina ja hihkaisin silloin, että mun on tollanen saatava kanssa. Suunnittelin jo mielessäni eBay-penkomista, mutta hain Hennesiltä sukkahousuja lauantaina ja kas, siellähän se oli. Älkää pelätkö, mä yhdistän sen jotenkin vähän tyylikkäämmin ensi kerralla. Ehkä. Tai sitten en. Mutta se on BATMAN, ei sillä ole niin väliä. Bleiseri on ikivanha ja farkut ne samat kuluneet revityt boyfriendit. Ainiin! Hattu. Tehtyäni Mungostyleen postauksen hatuista löysin kuin löysinkin oikean harmaan hatun toissa viikolla :) Näytän vähän nuuskamuikkuselta, mutta se on kai ihan söpö hahmo. Ehkä.

Nyt köröttelen tuo sama pikku-Samsu vierelläni junassa kohti Rooman keskustaa. Aion syödä paljon pizzaa, juoda italialaista viiniä, leikkiä gladiaattoria Rooman Forumilla ja juoruta Hannan kanssa rajattomasti. Aion kulkea kapeilla kaduilla syöden gelatoa unelmoiden vanhasta maailmasta ja ihaillen tyylikkäitä roomattaria. Ne vetää kuulemma veroja pariisittarille.

Kaiken muun lisäksi tätä mä rakastan Lontoossa. Halvalla pääsee minne vain, ja parin päivän kaupunkibreikit upeissa Euroopan metropoleissa luonnistuvat helposti. Oli tämä mun tarkoitus täällä tai ei, niin tähän on elämä mut vienyt; elämään matkalaukkuelämää. Pun intended. Todellakin.

Pusuja Roomasta!

Kommentit

Jenna (Ei varmistettu) http://-

Moi, Anna! Oli vain pakko tulla kommentoimaan miten kiva on, että kommentit ilmestyvät nykyään huomattavasti nopeammin kuin ennen!:) Mun mielestä kommentit ja niiden vastaukset ovat niin suuri osa blogia, joten tällainen muutos on ollut todella toivottu - kiitos tästä!

PS. Tsempit täältä ostoslakolle...:)

Anna (Ei varmistettu)

Kiva kuulla, vaikka osuikin kommenttisi just siihen väliin ku olin Roomassa enkä julkaissut kommentteja :D

Jenna (Ei varmistettu)

Haha, naureskelin itsekin vähän asialle...! Ei mutta lomalla kuuluu lomailla!;)

Henna (Ei varmistettu)

Mulla ois uudet lentolaukut hakusessa, nimittäin viime reissulla uskollinen kumppani tulikin liukuhihnalla vetoketju repsottaen hah :D! Oon jo aikasemminki miettiny noita Samsoniten, joten tää postaus tuli nyt hyvään saumaan. Ja ihanan rento lentoasu! Mullakin on tapana tottakai ottaa hattu päähän koneeseen, mikäli sen matkalle haluan, pysyy ainakin hyvänä! :)

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia ja kiva kuulla, että oli hyödyksi :)

Eeva (Ei varmistettu)

Pakko kysyä tuota, että kun sulla on vähän niinku kahdet käsimatkatavarat, niinku toi Samsoniten laukku ja sitte vielä Celinen laukku, niin onko siitä tullu mitään sanomista sulle koskaan? Kun oon miettiny monesti, että saanko ottaa käsimatkatavaroiden lisäksi sitte vielä toisen laukun, mut en oo koskaan sitte uskaltanu ottaa jos ne sanookin ettei saa tai pitää maksaa jotain lisähintoja päälle :D

Anna (Ei varmistettu)

Ei ole koskaan tullut sanomista. Lentoyhtiöillä lähes kaikilla nimenomaan lukee, että saa olla yksi käsimatkatavara ja käsilaukku/läppärilaukku. Eli ei saa olla kahta vetolaukkua, mutta noin saa olla, että on pienempi laukku ja sitten se varsinainen laukku :D Ei ole koskaan mulla punnittu tai valitettu kässäreistä, edes halpalentoyhtiöillä :) Celinestä voisi väitellä onko se liian iso tohon rooliin, mutta ei ole kukaan koskaan mussuttanut. On miesten reputkin esim. isompia usein :)

Eeva (Ei varmistettu)

Ahaa, okei jes kiitos vastauksesta! Uskaltaa nyt ottaa itekkin sitten mukaan tommosen pienemmanki laukun tuohon :)

janica (Ei varmistettu)

Olen itse piakkoin menossa ensimmäistä kertaa elämässäni lentämään. Matka kestää 38 tuntia ja matkustan yksin.
Olisi kiva, jos tekisit postauksen lentämisestä. Miten siellä toimitaan, mitä kannattaa tehdä yms.
Koska tosiaan lennät niin paljon, niin varmaan saisi sellaisia hyviä neuvoja näin ensikertalainen.. :D

Anna (Ei varmistettu)

no mä en oikeen nää mitään järkeä tollasessa, koska mun mielestä lentokäyttäytymisessä ei ole mitään omituista :D kävele koneeseen, istu omalle paikallesi, käyttäydy kohteliaasti äläkä häiritse muita ja kävele ulos.. Ei siinä oikeesti ole mitään eroa vaikka leffassa käymiseen. Jokainen tekee minkä itsellene mielekkääksi tekemiseksi kokee. En oikein ehkä ymmärtänyt, mitä tarkalleen toivoit?

HEIDI (Ei varmistettu)

paljonhan voi antaa vinkkejä ihmiselle joka ei oo ikinä lentäny! mä oon lentäny mutta kerro jotain vinkkejä sellasiin pitkiin lentoihin :) ite oon tosi levoton ja sellanen 7 tunnin lento on jo mulle pitkä aika olla paikallaan 2 tuntia on hyvä mutta kaikki siitä pidempi..:DD

Anna (Ei varmistettu)

Eikö se ole vähän luonteesta ja persoonasta kiinni, mitä haluaa tehdä? Jotkut lukevat, mä teen usein töitä, jotku kattoo inflight entertainmentia, toiset nukkuu. Hirveän vaikea on neuvoa mitä tehdä lennolla, vähän sama ku neuvoisi miten toisen kuuluu elää :D

Katja (Ei varmistettu)

Mulla on samaiset matkalaukut pinkkinä, kun niitä kerran käteen kokeili, oli ostopäätös aivan selvä! Ekaks ostin tuon pikkuisen ja ajattelin että pärjään vanhalla isolla, mutta jäi asia niin paljon vaivaamaan, että oli pakko ostaa isokin :)
Noillahan on sen 10vuoden takuukin, joten ovat varmasti joka euron arvoiset.

Anna (Ei varmistettu)

Oi, en tiennytkään, että niitä on pinkkinä! :)

Krisse (Ei varmistettu)

Noi Acnen Pistolsit on ehka maailman parhaat kengat - omat ollut kaytossa vuoden ja edelleen nayttaa uusilta, mutta tuntuu mukavilta kuin 10 vuotta pidetyt huopatossut. Love <3

Anna (Ei varmistettu)

Nuo ei itse asiassa ole Pistolsit, vaan Coltit :)

Sanna (Ei varmistettu)

Mä oon just nyt tasan sen sydänhymiön näkönen, sen jolla on ne sydämet silmien tilalla. Siis nää kuvat!!!!! Mä ra-kas-tan lentokenttiä ja sitä fiilistä kun on lähdössä matkalle ja näistä välittyy se ihan täydellisesti. Plus toi asu on täydellinen! En ikinä osaa sanoa sopiiko joku vaate jonkun vaatteen kanssa yhteen, mutta mun silmiin (niihin sydämen muotosiin just nyt!) toi asu on JUST nappi.

Anna (Ei varmistettu)

Haha, hauskaa, koska itse en tykännyt tästä yhtään :D Mutta kiva, että te tykkäsitte :D

Kippuralla

Kiva postaus! =) Millaisia vaatteitta pakkaisit viikon lomalle, esim islantiin tai jonnekin manner-eurooppaan? Jotain pakkausvinkkejä, ennen on riittänyt suunnilleen aurinkorasva ja biksut :D

Anna (Ei varmistettu)

Apua, en osaa kyllä sanoa. Tää on kauhean vaikea sanoa, koska riippuu kelistä, kohteesta, aktiviteeteista siellä, omasta tyylistä, omasta lomailutavasta jnejne.

jopu (Ei varmistettu)

Makuasioita, mutta parhaita asuja pitkään aikaan! Kaikenkaikkiaan, Batman paita, risat boyfriendit, hattu ja pistolsit.. mun mielestä toimii :) tuossa on sellasta säröä ja rokkia.

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia :) Nuo ei itse asiassa ole pistolsit vaan Coltit, mutta pikkujuttuja :)

HEIDI (Ei varmistettu)

mun mielestä sä et oo pummia nähnykkää jos olisit oikeesti rennon asun valinnun niin siitä olis korkkarit ja jakku jääny pois .D mutta tyylikäs oot silti :)

Anna (Ei varmistettu)

No ne jakku ja bootsit ei vieny tilaa laukussa ;) Tennarit vie vähemmän tilaa ku bootsit.

Kommentoi