Paris definitely is always a good idea

Mungolife

Bonsoir!

Kun sanoin eilen, että palailen illalla Pariisin kuvien kera, en varsinaisesti tarkoittanut tätä iltaa, mutta aina ei mee niinkuin elokuvissa. Mun elämässä oikeastaan aika harvoin menee. Tai sitten menee just niinku leffoissa, onhan nekin aika monimutkaisia. Oon itse asiassa miettinyt usein, miksi edes sanotaan "ei mennyt ihan niin kuin elokuvissa", kun elokuvissa harvoin mikään mene mitenkään suoraviivaisesti vaan.

No, Liisa hilpas meille kylään eilen ja sen sijaan, että olisin pysynyt itseasettamassani aikataulussa, nautin ystävien seurasta. Elämä on elämistä varten, ei aikatuluja :)

Me otettiin tosiaan aivan saatanasti liian aikasin tiistai-aamulla Markuksen kanssa nokka kohti Kings Crossia & St. Pancrassia ja sieltä löytyvää Eurostarin laituria. Unta oli kaalissa siinä vaiheessa n. 3 tuntia, kun edellinenkin ilta vierähti oikein mukavalla illallisella Lontoon yläilmoissa. Ei naurattanut. Eikä varmasti Markustakaan mun zombie-jutut. Nooo, tunnelin päässä näkyi valoa, tai itse asiassa kirjaimellisesti tunnelin päästä näkyi Pariisi ja junasta poistuessani Pariisin puolella oli meikäläisellä todella ristiriitaiset fiilikset koko mestaa kohtaan.

Kirjoitin tuossa kolme ja puoli vuotta sitten Pariisissa vieraillessani, etten pitänyt kaupungista ollenkaan, ja tähän asti se on puheissani ollut koko ajan yksi Euroopan inhokkikaupunkejani. Olen nähtävästi kasvanut vuosien varrella Pariisin tasolle, koska tällä kertaa olin aivan rakastunut kaupunkiin ja vihdoin ymmärsin kaiken sen hehkutuksen, mitä Pariisista kuulee. Lontoo on yhä mielestäni näistä kahdesta viehättävämpi ja hienompi, mutta kyllä oli mukavaa olla väärässä :)

Mitään ohjeita kaupungista en oikein osaa sanoa. Markus puhuu aika hyvin ranskaa ja on vieraillut kaupungissa useasti, joten mulla oli opas, joka vei mua ympäri kaupunkia ja minä sain vain nauttia aivot sammutettuina kaikesta kauniista ympärilläni. Kuljeskelimme päivän aikana varmaan lähemmäs 25 kilsaa ympäri keskustaa, ja taltioin tunnelman kuviin niin hyvin kuin osasin :)

Ensimmäisenä suuntasimme Galleries Lafayetteen tutkimaan laukkutilannetta Celinellä, ja siitä jatkoimme suoraan Printempsiin, josta laukku mukaamme löytyikin :)

Siitä sitten todella riemukkain mielin suuntasimme (Markus taisi olla jopa enemmän riemastunut mun ilosta kuin minä laukusta) Riemukaarelle. Ensin tallaten tietämme kivoja pikku sivukujia pitkin ja sitten peripariisilaiseen tapaan erinäisin jouluisin markkinakojuin varustettua Champs Elyseetä.

Aamu-unisuutta sai hoivattua hyvin pienellä kahvituokiolla näköalana mikäpä muukaan kuin Eiffel :)

Riemukaaren ylätasanteelle kiipeäminen maksoi 9,50 euroa, ja suosittelen kyllä sinne kiipeämistä. Tosin, rapakuntoinen meikäläinen oli aika lailla maitohapoilla kun putkeen tuli talsittua 282 (muistaakseni...) rappusta? No, olipahan upeat näköalat ja huohotuksenkin sai helposti naamioitua ihaileviin huokauksiin. Hissikin löytyy sieltä kun vaan tarpeeksi kyselee, jos jollakin on tilanne sellainen, ettei syystä tai toisesta pysty kiipeämään tasanteelle omin avuin.

Ihailtuamme Pariisin jännittävää rakennetta, jossa kaikki tiet johtavat Riemukaarella ja kaupunki on jakautunut aika lailla symmetrisiin osiin, suuntasimme lounaalle ihan lähestöllä olevaan pikkuruiseen ravintolaan.

Mua vähän nauratti toi mun "veeeeeri petiiiiiit" -salaattiannos. Kun tilasin Caesar -salaatin, tarjoilijan reaktio oli senmukainen, kuin se olisi vauvakokoinen. Markuksen miehinen annos oli melkein puolet pienempi kuin mun :D En tiedä yrittikö ranskalaisherra, oletettavasti paikan omistaja, syöttää mua tarkoituksella, vai onko salaatit siellä aina tuon kokoisia, mutta voin suositella ravintolaa lounaspaikaksi :)

Mua olisi hirveesti kiinnostanut tuo Miss Dior -näyttely, joka olisi ollut vielä ilmainenkin, mutta aika ei mitenkään tollasella päiväretkellä moisiin riitä :/

Tallustelumme johti Palais de Challotille, jolta pääsi ihailemaan tuota Pariisin tunnetuista rakennusta, Eiffelin tornia.

Pitäydyn viimekertaisessa mielipiteessäni Eiffelistä. Ruma ruosteisen näköinen rotisko, joka on harmaa ja jotenkin synkkä. Itäberliinimäinen. Masentava. Enpä ennen ollutkaan nähnyt sitä valaistuna...

Jotenkin valojen syttyessä Eiffeliin, tuntui siltä, kuin koko vartalon läpi olisi mennyt sähkövirta, ja valo syttyi omaankin kroppaan, ei vain koko kaupunkiin.

Kuinka kaunis se onkaan valaistuna ja illan hämärtyessä :)

Iltapäivän herkutteluhetkeen sopi mainiosti macaronsit, ja herranjumala vaikka täällä löytyy Laduree, niin en ole koskaan maistanut niin hyvää macaronia kuin passionfruit-macaron, joka löytyi jostakin liikkeestä matkamme varrella. Voisin mennä Pariisiin vain sen takia uudelleen!

On se vaan niiiiiiin kaunis! ♥ Kyllä. Sama nainen täällä yhä, joka on hetken jos toisen nimittänyt tätä "rumaksi ruostuneeksi rotiskoksi". On käsittämätöntä, miten kaunis jokin monumentti voi olla pimeellä, samalla kun se ei herätä mitään esteettisiä tunteita, ainakaan positiivisia, päiväsaikaan. Mulla oli sellainen olo, että olisin voinut roikkua Eiffelillä vaikka monta tuntia vaan katsomassa sitä ja imemässä itseeni energiaa, joka siitä huokuu. En osaa edes selittää, mikä tuossa oli niin kaunista. Jotenkin niin silmittömän kaunis, niin ei-tästä-maailmassa. Mutta ennen kaikkea jotenkin sykkivä, energiaa valava. Koko kaupunki syttyi jotenkin valoon ja kauneuteen kun iltahämärä saapui.

Vielä ennen kuin lähdimme takaisin saarivaltiolle käväisimme vilkaisemassa, miltä Louvre näyttää kaukaisuudesta Rakkauden sillalta :)

Onneksi keksin haluta Celineni Ranskasta halvempaan hintaan ja onneksi Markus päätti lähteä mukaani. Ranskaa puhuvan oppaan kanssa reissu oli aivan erilainen kuin mitä se muuten olisi varmasti ollut. En tiedä olenko minä muuttunut, vai onko kaupunki muuttunut, mutta kaikki ne pienet asiat, jotka viimeksi minua kiusasivat paikassa, olivat nyt erilaisia. Viimeksi ihmiset oli tylyjä, kukaan ei suostunut periaatteestaakaan puhumaan sanaakaan englantia ja ylipäätään paikka oli jotenkin tympeä. En tiedä loistinko itse kuin hangon keksi alun onnistuneen ostosreissun jälkeen, ja maailmankaikkeus sitten lähetti yhtä hyviä energioita takaisin, vai onko Pariisi todella muuttunut näin kovin kolmessa vuodessa. Nimittäin tällä kertaa ihmiset vaikuttivat ihanan mukavilta, yrittivät parhaansa mukaan auttaa jos englanniksi jotain kysyin ja kaiken kaikkiaan kaupunki oli vaan niin kaunis ja hurmaava, että tuntui kuin olisi eri paikassa.

Olen kyllä kuullut ennenkin samanlaisia kokemuksia. Lähipiirissänikin on monta ihmistä, joita kaupunki ei säväyttänyt ensimmäisellä kerralla, mutta joka vei sitten sydämen myöhemmin. Hyvä siis, että annoin kaupungille toisen mahdollisuuden, sellainen kutina on, että siellä tulee vierailtua todella usein.

Tällä kertaa jäi niin paljon näkemättä! Louvre ja Notre Dame jää ensi kertaan ja samaten ne sadat ja sadat mielenkiintoisen näköiset liikkeet, joiden ohi tallusteltiin tällä kertaa :)

Oli kyllä yksi vuoden ihanimpia päiviä, eikä mikään olisi voinut mennä paremmin! :) 

Kommentit

millamainen

Aaah, ihana Pariisi! Olin jo unohtanut kaikki ne fiilikset, jotka nousee Pariisi-kuvia katsellessa. Nyt ottaa vatsanpohjasta ja tekis mieli varata liput vaiks heti... :>

Anna (Ei varmistettu)

Hahah, mäkin odotan jo seuraavaa reissua innolla :)

Mii (Ei varmistettu)

Niin... Voisko kuitenkin olla, että viimekertainen, lentojen välillä käytetty aika ei vaan EHKÄ riitä tekemään kovin syväluotaavaa arviota koko miljoonakaupungista? Ok, tuli tympeä fiilis ensikosketuksesta, mutta ei ehkä kannata tehdä kovin suurta haloota siitä kuinka joku paikka on paska vaan sen takia, että muutama tunti oli ihmiset tylyjä. Toivottavasti kukaan ei tee tuota Helsingissä, tuskin tulisin itsekään sen perusteella takaisin miten iloisia ihmiset siellä ovat.
Kiva kun oli positiivinen kokemus nyt! :)

Anna (Ei varmistettu)

No itse asiassa olimme tällä kertaa paikalla ihan tasan saman verran tunteja :) Joten jos ihmisellä on oikeus fiilistellä jotakin kaupunkia päivän perusteella, niin toisinpäinkin pitää olla oikeus ;)

Annabanana (Ei varmistettu)

tottakai Anna saa sanoa oman mielipiteensä vaikka ois ollut ranskassa yhden minuutin! Anna ei tehnyt matkaopasta Ranskasta vaan ilmaisi mielipiteensä :)

Anna (Ei varmistettu)

Amen :)

Kabuu (Ei varmistettu)

Ihan hassu tuo Miin kommentti. Aina se ensivaikutelma ei ole niin hyvä, vasta toisella tai kolmannella tai vaikka tuhannella kerralla voi paikka vasta "aueta" ja siihen rakastuu. Samahan pätee myös uusiin ihmisiin, ruokiin, musiikkiin, kirjoihin, leffoihin... Ihan kaikkeen maailmassa! :) Itsehän en kymmeneen vuoteen tykännyt eräästä ihmisestä ollenkaan, sitten jossain vaiheessa se vaan kolahti ja nyt ollaan yli viis vuotta oltu ku paita ja perse, täysin erottomat parhaat ystävät.. :)

Anna (Ei varmistettu)

No nimenmoaan näin :)

Annu (Ei varmistettu)

Tulee ihan mieleen oma keväinen Pariisin-matka ystävien kanssa <3 Riemukaari oli huikea munkin mielestä (joskaan rappuset ei, varsinkin kun samana päivänä kiivettiin rappusia pitkin myös Eiffeliin...) Riemukaareen pääsee muuten EU:n kansalaiset (olikohan alle 24-vuotiaat, en oo ihan varma tästä mikä ikäraja oli) ilmaiseksi. :) Samoin kuin mm. Louvreen, itse iloittiin paljon näistä eduista. :D Näittekö tuon normivalaistuksen lisäksi ne bling bling -valot Eiffelissä? Ne on niiiin hienot!

Oon lukenut sun blogia melkein kolme vuotta, ja tää on edelleen ylitse kaikkien muiden, niinkun aina! (Sun blogin takia aloin vähitellen seuraamaan myös muita :D) Unohdan vaan aina kommentoida, mut nyt Pariisi sytytti ;) Keep going girl!

Anna (Ei varmistettu)

Ei nähty Bling bling -valoja :D Ja mä oon just harmittavasti 25, eli toi alennus ei enää koske mua :/ Kiva, että kommentoit ja ihanaa, että seuraat aktiivisesti :)

Juuls (Ei varmistettu)

Itseasiassa mun käsittääkseni se alennus koskee vielä 25-vuotiaita. eli tavallaa alle 26-vuotiaat pääsee ilmaseks. Ainaki luulen niin. Ainakin mun sisko pääsi Louvreen, Riemukaarelle ja Invalidikirkkoon ilmaseks ja mun sisko on 25-vuotias.

Anna (Ei varmistettu)

Mä jouduin maksaa Riemukaarelle, vaikka oon 25 :/

Juuls (Ei varmistettu)

aijaa :S mun sisko ei joutunu ku näytti ajokorttia et on EU:n kansalainen ja 25-vuotias.

Anna (Ei varmistettu)

Outoa..

Johanna (Ei varmistettu)

Alle 26-vuotiaat EU-kansalaiset pääsee Pariisissa tosi moniin paikkoihin ilmaiseksi. Eli koskee myös 25-vuotiaita. :)

Anna (Ei varmistettu)

Miksköhän mä jouduin maksaa :/

No kiva kuulla että jotkut asiat muuttuneet siellä. Kuullu vaan että varsinkin liike-elämässä ranskalaiset eivät suostu puhumaan englantia vaan heille pitää hankkia tulkki. Jotenki ite saanut sellaisen kuvan heistä että he ovat tosi nyrpeitä ja epäystävällisiä. Huono yleistää ja leimata, tietty joka paikassa on nyrpeitä ja epäsystävällisiä, mutta etenkin ranskalaisista oon kuullu eniten. Oi ranskassa on varmasti paljon nähtävää ja ihania putiikkeja.

Anna (Ei varmistettu)

Kyllä siellä tällä kertaa ihan hyvin englantia suostuttiin puhumaan :)

p.marie (Ei varmistettu)

Itselleni jäi ihan samanlaiset mielikuvat Pariisista, kun siellä ensimmäisen kerran vierailin! Ruma, likainen ja tympeä. Onneksi uskalsin keväällä lähteä sinne uudemman kerran, sillä mielikuvat kääntyivät täysin ympäri <3 Ihanan leppoisa, kaunis ja historiallisen inspiroiva kaupunki :)

Anna (Ei varmistettu)

No niinpä!! :)

Emma (Ei varmistettu)

Mun mielestä Lontoolle tapahtuu tuo sama illalla. Valoisalla Lontoo on vaan jäätävä turistirysä ja kiva kaupunki, mutta pimeellä kun Big Benit sun muut on valaistuna niin jotenkin se fiilis on ihan eri vaikka ne samat turistit on siellä sillonkin!

Anna (Ei varmistettu)

Aaa, mä kyllä tykkään Lontoosta päiväsaikaakin valtavasti <3 Mutta oonkin aika puolueellinen tässä :D

anna (Ei varmistettu)

miten sä nyt ollenkaan pystyt olemaan sun liisa-ystäväsi ystävä kun et yhtään hänen nimestään pidä,koska siitä tulee vain mieleen lissu ;) huomaa kyllä että sulla ei oo minkäänlaista tilannetajua!

Anna (Ei varmistettu)

Mun mielestä mä voin olla pitämättä nimestä, mutta voin silti rakastaa ystävääni :D Hän ihan tasan lukee blogia ja tietää tämän suhtautumisen nimeen ja mistä se kumpuaa.

R (Ei varmistettu)

Olipa kivaa katsoa kuvia Pariisista! :) tehtiin miekkosen kanssa sinne kesällä muutaman päivän mittainen reissu ja molemmat tykättiin kyllä paljon! Meillä oli tavoitteena vain nähdä mahdollisimman paljon nähtävyyksiä (ja mun toive oli käydä Louis Vuittonilla) ja käveltyjä kilometrejä tuli kyllä ihan hullu määrä. Parin vuoden päästä suuntaamme ilmeisesti uudestaan Pariisiin ja silloin keskitytään sitten muidenkin kuin pelkkien must see nähtävyyksien tutkimiseen

Anna (Ei varmistettu)

Yleensä se toinen vierailu on aina parempi, kun ne "pakolliset" on alta pois, ja voi tehdä mitä halajaa :)

Haluaisin niin uudelleen Pariisiin. Ensimmäinen ulkomaanmatkani oli juurikin Ranskaan. Vietettiin viikonloppu Pariisissa ja lähdettiin sitten Normandian alueelle. Vierailu Pariisissa jäi ihan kesken, mutta vaikutti ihanalta paikalta. Kävin Ranskassa 2006 ja silloin meillä ei ollut mitään ongelmia saada palvelua englanniksi. Tätä jännitin ennen matkaa melko paljon, mutta kyllä siellä kaikki ainakin yrittivät. Sadetta pidellessä yhdessä katoksessa luoksemme tuli myös vanha ranskalainen herra, joka puhui oikein hyvää englantia ja jäi juttelemaan meidän kanssa melko pitkäksi aikaa, kun oli ensin kysynyt kolmeen kertaan ettemme vain ole jenkkejä (tämä herra ei ollut kovin suuri jenkkien fani). Normandian alueella pienissä kaupungeissa oli hetkittäin hieman hankalaa, kun vanhempi väestö ei oikeasti osannut englantia. Yrittivät kyllä, mutta kun ei siitä mitään tullut, niin tultiin sitten toimeen elekielellä ja piirtämällä :)

Anna (Ei varmistettu)

Voi, kuulostaa ihanalta :) Ja elekielellä kommunikointi on oikeesti hauskaa :D

Iinajuulia (Ei varmistettu)

oi ihanan näköstä ! ollaan menossa jouluna pariisiin ja matkakuume vaan kasvoi näistä kuvista. Loistava postaus :)

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia :)

Juuls (Ei varmistettu)

Hauska kattoa noita kuvia ku mulla on ihan samanlaisia kuvia monesta paikkaa meijän reissulta :D onnistuin ottamaan reilut 400 kuvaa :D

Ite yllätyin siitä kuinka mukavia pariisilaiset oli. Ku olin kuullut paljon ranskalaisten töykeydestä. Mutta asia oli pikemminkin päinvastoin. Esim kadullaki tarjottiin monesti apua kun kartan kanssa seisoi. Ite tykkäsin. Pariisi on upea kaupunki. :)

Anna (Ei varmistettu)

Hahahah, mullaki oli reilu 300 :D Joo, meilläki oli hirveen ihania ihmisiä koko ajan :)

Juuls (Ei varmistettu)

300 kuvaa yhen päivän aikana? no ihan siihen en pystyny mut pidän munki valokuvamäärää saavutuksena ku otin 2,5 vuorokauden aikana yli 400 kuvaa :D

Anna (Ei varmistettu)

Joo, taas sellanen täysinnormaalisti -meininki :D

samson (Ei varmistettu)

saattaa olla että ihmiset oli ystävällisempiä sulle tällä kertaa sen takia koska Markus osasi ranskaa. Sen takia jaksoivat kuunnella sun englantia kanssa :D tai mä oon kuullu sellasen ohjeen että jos haluat pyytää apua ranskalaiselta niin ensin väännät ranskaksi että anteeksi neiti/rouva/herra voisitteko ystävällisesti auttaa ja puhutteko englantia että ne ei tykkää jos heti kysyy puhutko englantia etkä osaa sanaakaan niitten kieltä.
Mä täällä just harjottelen google translaten kanssa miten nää jutut äännetään nii saan joku pv ranskassa apua :D
terveisin samson joka äänsi kauniisti ranskalaisittain suoraan monshuur (monsieur) not proud.

Anna (Ei varmistettu)

Joo, mä yritän kyllä hirveesti mun yläaste-ranskalla siellä aina vääntää :) Että ehkä se oli se avain myös, kun edes yritin :D

Minttu-Maaria (Ei varmistettu) http://inthefootstepsofcocoandcarrie@gmail.cm

Pariisi vei mun sydämeni jo ennen kuin olin käynyt siellä ja tahtoisin sinne uudelleen. Nuo sun ottamat kuvat ei ainakaan helpota pohjatonta kaipuutani :) Eiffel-torni jäi viime reissulla näkemättä iltavalaistuksessa ja arvaa vaan, haluanko nyt tuon sun kertomuksen takia päästä näkemään sen?

Upeita kuvia kertakaikkiaan ja onnistut välittämään aina kuviesi kautta tunnelmat ja positiivisuuden - ehkä ne Universumin (=Celine-laukun kautta tulleet) positiiviset energiat välittyy tätäkin kautta :)

Mulla on ehkä sama fiilis Lontoon suhteen kuin sulla Pariisin... Kävin siellä syyslomalla ja reissu oli vähän pettymys, mutta uskon vakaasti, että seuraava reissu sitten joskus on paljon mukavampi. Mun kokemus on muuten se, että Pariisissa puhuivat parempaa englantia kuin Lontoossa :)

Anna (Ei varmistettu)

No voi harmi, että Lontoo oli sun Pariisi, tää on nimittäin aivan ihana paikka, ja toivottavasti toisella vierailulla sitten joskus se aukee :)

Sohvi (Ei varmistettu)

Kuvat kertoi enemmän kuin tuhat sanaa. Sydän lähes suli ja tuonne on päästävä! :)

Anna (Ei varmistettu)

Kiva kuulla :)

Haveaniceday

Ihania kuvia. Varasin juuri hotellin joulukuun Pariisin matkallemme, matkaan lähden tyttäreni kanssa.

Anna (Ei varmistettu)

Kivaa, pitäkää hauskaa siellä :)

Hiraeth

Mä olen kanssa käynyt Pariisissa kerran ja en tykännyt kyllä ollenkaan. Ainut mielikuva mikä jäi on harmaus. Mutta ehkä täytyisi antaa uusi mahdollisuus vielä joku päivä, varsinkin kun sinne tosiaan niin näppärästi täältä Lontoosta pääsee. Ja muuten muistan ton kun viimeksi kävit Pariisissa, onko siitä ihan totta jo kolme ja puoli vuotta?! :D

Anna (Ei varmistettu)

On! Uskomatonta, eikö? :D Ja anna ihmeessä uusi mahdollisuus :)

maiju (Ei varmistettu)

The last call- jos et löydä collar-mailia gmalin uumenista niin laita mulle mailia mun uni-osotteeseen, niin katotaan jos kommunikointi onnistuisi!

Vai onkohan tässä nyt suuremmat voimat pelissä haha

Maiju

Anna (Ei varmistettu)

Heippa, toi yliopiston meili tuli läpi, vastaan siihen asap kun ehdin :)

Oona (Ei varmistettu)

Mahtavaa, että tykästyit Pariisiin! Itse olin kyseisessä kaupungissa ekaa kertaa lukioiässä, enkä pitänyt siitä ollenkaan. Jostain kumman syystä kuitenkin valitsin Pariisiin vaihtokohteekseni yliopistossa, joten toinen visiittini oli aika paljon pidempi kuin ensimmäinen;) Aika hullulta päätös tuntui, mutta nyt mulla on niin vahva ja erityinen rakkaussuhde Pariisiin, että kiitän vieläkin järjettömiä tunteella tehtyjä päätöksiäni:) Samaa mietin silloin, onko Pariisi muuttunut vai olenko minä. Joka tapauksessa on ihana löytää upeita kohteita, joihin haluaa aina vaan palata uudestaan. Sun tänhetkinen asuinkaupunki on myös yksi näistä;) Ihanaa viikonloppua, Anna!:)

Anna (Ei varmistettu)

Voin vaan kuvitella. Mulla meni toi fiilistely niinkin pitkälle, että meinasin jo alkaa pitkästä aikaa kertailemaan, mitä ikinä ranskasta aikanaan opin :)

Mi (Ei varmistettu)

Moi, ei liity aiheeseen mutta kun Itella juuri toi mulle burgundyn värisen Acnen Canada -huivin, jonka halusin perustuen ulkona otettuihin kuviisi se kaulassa (väri osoittautui juuri sellaiseksi kuin niissä kuvissa) ja jonka tilasin blogistasi löytyneeltä vinkiltä tilata se Mr. Porterilta, niin tulipa mieleen kiittää erittäin LAADUKKAASTA blogista!

Anna (Ei varmistettu)

Voi miten ihana kulla :) Kiitoksia kovasti :)

Pages

Kommentoi