Paris, first glimpses

Bonsoir!!

Ensimmäinen ilta Pariisissa on takanapäin, ja voi että rakastun enemmän ja enemmän tähän kaupunkiin!!

Tänään otettiin aamujuna St. Pancrasilta Pariisiin, ja univelkoja tunnin nukkumisen jälkeen vähennettyämme saatiin loihdittua itsemme Pariisiin metroon ja hotelliimme. Tästä otimme lounaan jälkeen suunnaksi Versaillesin, ja mä sain syyn tulla Pariisiin taas kentällä.

IMG_9434

IMG_9440

IMG_9443

IMG_9446

IMG_9450

IMG_9452

IMG_9455

IMG_9456

IMG_9469

Versaillesin alueella kävi aivan järkyttävä tuuli, mutta herramunjee miten upea paikka onkaan! Suihkulähteet on talven ajan pois toiminnasta, ja suurin osa patsaistakin peitetty, eikä kukkiakaan ole, mutta silti ainoa ajatus korvien välissä humisevan tuulen lisäksi oli ”vau”. Huiveihin tiukasti kääriytyneenä äipän kanssa ihasteltiin aluetta, ja todettiin, että kyllä joutuu Pariisiin palaamaan kesällä. Mä haluan nähdä tuon uskomattoman upean paikan täydessä loistossaan, patsaat paljastettuina, suihkulähteet täydessä loistossa ja tietenkin kauniiden kukkien meren ympäröimänä!

IMG_9473

IMG_9474

IMG_9478

IMG_9461

IMG_9484

IMG_9487

IMG_9605

IMG_9606

IMG_9608

IMG_9613

Versaillesin alueelle pääsee kiertelemään ilmaiseksi ja ihastelemaan maisemia ilman mitään velvoitteita. Sisällä käynti maksaa jotain, mutta me ei menty sinne asti. Ehkä kesällä lähdetään vaikka siskojen kanssa kaikki ja katsotaan sitten kerralla kunnolla. Versaillesiin pääsee suoraan metrolla keskustas C-junalla, ja hintaa matkalle tulee 3,90 euroa, eli ei todellakaan hinta eikä mikään. Matka kestää Eiffeliltä n. 25 minuuttia 🙂

Iltaohjelmassa jatkettiin musikaali-linjalla (eilinen Bodyguard oli muuten AIVAN MIELETÖN, tästä pian lisää), nimittäin keksimme aamulla, että while in Paris, pitää siitä ottaa kaikki irti. Ostimme siis jo aamulla liput Moulin Rougeen, ja siellä menikin ilta nauttien kauniista tanssista, laulusta, muista uskomattomista taidoista ja ennen kaikkea puvustosta!

IMG_9620

IMG_9615

Sisällähän ei ollut mitään asiaa kuvata, mutta voi, käykää toki katsomassa noita Youtube-videoita, jos haluatte hieman aiheeseen tutustua! Suosittelen kyllä kaikille Pariisin kävijöille Moulin Rougea. Ellei ole jotain ongelmaa naisten maitorauhasten kanssa, nimittäin ylöosattomuutta show kyllä tarjoaa riittämiin. Pukuloisto on aivan uskomaton, mutta mut hurmas kyllä vanhempi herra siellä lavalla. Esityksen vatsastapuhuja jätti mut aivan sanattomaksi ja naureskelen niille vitsille tässä yksikseni edelleen. Vaikkei ranksaa osaisi Ouita enempää, niin Moulin Rougessa viihtyy varmasti. Vatsastapuhuja puhui sujuvasti shownsa kahdella kielellä, muuten laulut oli ranskaksi, mutteipä tuolla mitään väliä ollut. Fiilis ja ajatus kyllä välittyi 🙂

Meillä oli pieni lippukommellus siinä alussa erään työntekijän kanssa, mutta sitten sen ratkettua saimme talon puolesta shampanjapullon ja vielä paikan manageri tuli pahoittelemaan esityksen jälkeen sähellystä ja kyselemään mielipidettämme esityksestä. Tuli kyllä hyvä fiilis, kun asiakkaasta pidettiin huolta, kun kävi kämmi.

Jos joku Moulin Rougeen suuntaa, niin suosittelen pitämään muutama juttu mielessä. Lippu on halvimmillaan 99 euroa, shampanjapullon saa hintaan 109 eurolla /hlö, ja 175 eurolla saa samalla illallisen. Me otettiin ihan vaan toi lippu, ja käytiin syömässä eri paikassa. Kuitenkin, suosittelen varaamaan paikat hieman taaempaa, jos pelkää käärmeitä. Esitykseen kuuluu osana käärmeiden kanssa yksi veto, ja jos mä oisin istunut etualalla, olisi meikäläisestä todennäköisesti enää vain muisto jäljellä. Ehdottomasti suosittelen siis takapaikkoja, jolloin voi kääntyä muutamaksi minuutiksi pois. Ellei siis halua olla lähietäisyydellä kolmen VALTAVAN kokoisen käärmeen kanssa. Muutenkin väittäisin että paikat hieman etäämpää ovat paremmat, sillä näkee koko shown, kun lava on tosi leveä ja syvä. Ei siis kannata maksaa hulluja hintoja lähipaikoista. Rakennuksessa ainakin näin lauantai-iltana sai olla sangen läheisissä tunnelmissa, aika sillit purkissa -meininki. Istuminen tapahtuu ruokapöydissä, ja kuuden hengen pöydässä istutaan kyllä olkapäät oikein läheisesti kun esitystä katsotaan.

Huikea show joka tapauksessa, suosittelen kaikille!

Huomenna napataan mamman kanssa kahden päivän Hop on Hop off -liput ja pyöritään ympäriinsä. Kovasti tekisi mieli käydä katsomassa myös Kaunotar ja Hirviö, mutta katsotaan jättäisikö sen kesälle sitten, jos päätetään nyt jo, että siskojen kanssa tullaan tänne. Hekin varmasti nauttisivat musikaalista, jossa tarina on melko lailla tuttu.

Mulla on nyt hirvee lista leffoja, jotka täytyy nähdä. En oo vieläkään nähnyt Marie Antoinettea, ja pitää myös Versaillesin vierailun jälkeen katsoa n. sadannen kerran uusiksi lapsuusaikainen lempileffani Rautanaamio. Bodyguard -leffa nousi eilen katselulistalle ja pakko sanoa, että Moulin Rougekin saattaa löytyä levysoittimesta aika pian 😀 Katsotaan, mitä kaikkea huominen siis tuo tullessaan vielä! 🙂 Kovin iloisia, vaikka vähän väsyneitäkin naisia täällä Pariisissa on nyt menossa nukkumaan!

Bonne nuit! ♥

Kommentit (34)
  1. Niin ihanaa, että säkin oot vihdoinviimein lämmennyt Pariisille 🙂 Versailles oli uskomattoman kaunis sillon syksyllä kun me oltiin, mutta myös täynnä ihmisiä. Eli suosittelen jotain alkukevään viikonpäivää, jos haluaa välttyä ihan järkyttyävältä porsaat teurasjonossa-meiningiltä sisällä pääpalatsissa, muissa rakennuksissa oli kyllä tilaa kävellä.

    1. Hahhaha, jooo! Aika roihahtaminen tapahtu marraskuussa 😀 Ja me ajateltiin just jotain arkiaamupäivää, niin saa ehkä vähän rauhaakin siellä 🙂

  2. Ahh Versailles, valehtelematta yksi kauneimmista paikoista missä olen ollut.

    Kesällä jos lähdet käymään siellä uudestaan suosittelen ehdottomasti ostamaan lipun jolla pääsee joka puolelle, on meinaan niin kaunista 🙂 Suuri peilisali on varsinkin näkemisen arvoinen, siellä jotenkin huokuu se loisteliaisuus Aurinkokuninkaan ajalta. Jos ette kerennyt käymään Marie Antoinetten kylässä joka sijaitsee puutarhan laitamilla, suosittelen visiittiä sinne, kauniin idyllisiä taloja joihin liittyy kiinnostavaa historiaa.

    Ihana loppulomaa teille! 🙂

    1. Joo, eiköhän joku tollanen setti tule tehtyä sitten 🙂 Kiitoksia! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *