Pelitestailuja, herkkuja ja ystäviä

Mungolife

*Pelit on saatu kokeiluun Martinexilta

Me ollaan ihan pelifaneja ja se on ehkä käynyt joissakin postauksissa ilmi. Kuulostaa ihan hassulta ehkä kolmekymppisillä ihmisillä, mutta meidän yhden ystäväporukan mieli-illanvietto on usein kasa herkkuja ja hyviä ruokia, erinomaista seuraa ja pelejä. Kokoonnutaan usein viettämään iltaa ja pelataan tietopelejä ja sanaselityspelejä aamun pikkutunneille. Mielipelejä on ainakin iKnow ja Alias, joita on hauska pelata myös sekoitetuilla pareilla. Tai no itse asiassa se on ainoa semiturvallinen vaihtoehto, sillä muuten saattaa tässä voitontahtoisessa porukassa olla avioerot pinnalla :D No ei sentään, mutta kilpailuhenkeä porukassa todellakin on, ja sitä on kiva toteuttaa pelien merkeissä.

Peli-iltaan kuuluu siis katettu pöytä ja istumisesta hieman puutuneet lihakset. Onneksi väliaikaisessa käytössä sisällä olevat terassihuonekalumme ovat sangen mukavia, nimittäin tämän peli-illan aikana vierähti aikamoinen tovi.

Sain Martinex-yhteistyömme puolesta Pelikon pelejä testattavaksi ja mikäs sen mieluisampi tehtävä! Martinex omistaa pelivalmistaja Pelikon, ja heillä on pelejä ihan jokaiselle ikäluokalle. Me otimme sieltä viisi erilaista testiin ja vietimme äärimmäisen hauskan peli-illan pienellä porukalla, kun ystävämme oli käymässä Kuopiosta. 

Tää kannattaa lukea loppuun, jos on seurapeli-ihminen, sillä olen jättänyt suosikkimme viimeiseksi.

Kättä päälle

Kättä päälle oli ehkä se peli, joka feilasi meillä. Kysymykset oli sellaisia, että peliä voisi tavallaan pelata hauskasti lapsiperheen kesken ja peli voi olla jopa aika lasten mielikuvitusta kehittävä. Kysymykset kuten “mikä ammatti sopisi merenneidoille?” olisivat varmasti kivoja joko lasten kanssa pelatessa tai pienessä tuiskeessa. Kuitenkin osa kysymyksistä oli luokkaa “Miss Suomia.”, mikä olisi ehkä lapsen kanssa tosi hankala. Kuitenkin joukossa on hauskoja “mitä yhteistä on kirjassa ja pähkinässä?” -tyyppisiä kysymyksiä, joten ehkä pienellä korttien esivalmistelulla tästä saisi ihan mahtavan pelin nimenomaan lasten kanssa pelattavaksi. 

Staccups

Staccups on nopea, hauska ja helppo! Tiedättekö kun lapsena pelattiin niitä sellaisia korttipakkapelejä, missä oli kaksi korttipakkaa ja sitten piti jatkaa tiettyyn suuntaan korteilla ja huutaa stiplu, kun sama kortti oli molemmissa pakoissa? No tää on vähän samantyyppinen. Haastavaksi tämän tekee kuppien kaksivärisyys, mutta no, tää on helppo ja tästä on useita variaatioita. Nopeuspeli, vaikennettu nopeuspeli ja strategiapeli. Peli on helppo, sillä sitä voi pelata millaisella kokoonpanolla tahansa (lapsesta vaariin) ja siinä ei ole kielimuureja. Meillä on aika kansainvälinen ystäväporukka, ja ihan perhekin. Vaikka kaikki puhuvat suomea edes jonkin verran, joku Alias on poissuljettu peli perheenä (miehen ja minun perheet siis) meille, sillä suomen taito on kaikilla erilainen. Tämä on ihan mahtava peli esimerkiksi mökkireissulle tai vaikka joulunviettoon, sillä peliä voi pelata miljoona erää ilman että se käy tylsäksi ja sitä voi tosiaan pelata niin mummo lastenlasten kanssa kuin aikuiset keskenään tai koko isolla porukalla. 

Ja sitten päästäänkin meidän kolmeen supersuosikkiin! 

Bananagrams

Bananagrams on ihan super! Pelin idea on hieman scrabblemainen, mutta nopeampi ja itsenäisempi. Jokainen pelaaja ottaa määrän X kirjainlaattoja, joista pitää alkaa rakentaa omaa sanaristikkoa. Dumppaamalla yhden kirjaimen joudut ottamaan kolme lisää ja aina kun saat käytettyä kaikki kirjainlaatat, huutamalla “Kuori”, kaikki pelaajat joutuvat ottamaan yhden laatan lisää. Tätä jatkuu siihen asti, että kasassa on enää vähemmän laattoja kuin on pelaajia, jonka jälkeen ekana ristikkonsa valmiiksi saanut, voittaa. 

Tää yhdistää niin monta hauskaa puolta. Ensinnäkin, tässä kannattaa miettiä strategiaa; dumppaileeko laattoja ja ottaa paljon laattoja, mutta potentiaalisesti saa nopeammin ja enemmän sanoja niistä aikaiseksi, jolloin ristikkoa on helpompi rakentaa. Toiseksi kyse on sanapelistä, mikä on aina hauskaa, kun aviom… “joku” yrittää saada jotain ihan kummallisia sanoja läpi. Kolmanneksi tämä on myös nopeuspeli omalla tavallaan. 

Pelin säännöt on helpot, pelin tempo aika vauhdikas ja peli ei kestä älyttömän pitkään. Ei ole lautaa tai mitään ylimääräistä, vaan banaanipussillinen laattoja. Tästä lisäplussaa, nimittäin tällainen kulkee todella helposti ja vähän tilaa vieden mukana reissussa, mökillä yms. 

Vaikka meillä oli viisi peliä kokeiltavana, tämä piti vetää kahdesti putkeen, oli nimittäin tosi hauskaa! Ei ole hinnalla pilattu, mutta eräältä pelaajalta pisteitä sai myös pelilaatat, jotka ovat näppituntumassa todella laadukkaita ja hyviä käsitellä. 10/10. 

Escape the room

Escape the roomia mä odotin ihan eniten innoissani, sillä mä rakastan pakohuoneita! Tässä on kyseessä pakohuone, jonka voi järjestää helposti omassa kodissa. Ideana tässä on siis selvittää mysteeri tunnin tai kahden sisällä, riippuen ryhmän koosta. Huoneet ja niissä yleensä olevat lukolliset ratkaisut ovat tässä toteutettu kuorina. 

Tää oli ihan hirmukiva! Me selvittiin ulos ja pelastettiin maailma itse asiassa 41 minuutissa, mutta se ei mielestäni tarkoita, että tää olis kovin helppo. Me ollaan käyty paljon pakohuoneissa, joten meillä on aika hyvät lähtökohdat tähän. Lisäksi yleensä me ollaan aina jotenkin pakohuoneissa jääty jumittaa jotain ihan hölmöä, mutta nyt kerrankin hoksottimet toimi kaikilla vuoronperään niin, että löydettiin vastauksia. Oltiin myös aika maaginen tiimiyhdistelmä, sillä kaikki edustimme erilaisia päättelykykyjä, joten kaikki toi omat vahvuutensa pöytään. 

Tää on aivan mahtava jokaiselle pakohuone-intoilijalle. Ainoa miinus on tietenkin se, että peliä ei voi pelata kuin kerran! Toisaalta, peli maksaa 29,90, pakohuonekokemus koko porukalta yleensä n. 80 euroa ja siitä ylöspäin. Tässä on kuitenkin mielestäni mahtavaa se, että pelaamisen jälkeen tämän voi antaa eteenpäin kaveriporukalle. Ihan mielettömän hauska ajatus on aloittajina laittaa tänne pieni muistivihkonen, mihin merkitään suoriutumisaika ja pelaava tiimi. Ja sitten lautapeli kiertoon! Hauska nähdä kenelle se päätyisi vuosien aikana. 

Yksi miinus tässä on. Pelin edetessä ei todellakaan tule mieleen pitää silmällä, mitkä vinkit tulee mistäkin kuoresta. Kun peli oli done, tavaraa oli pöydällä aika paljon ja joutui pinnistelemään muistaakseen sen järjestyksen. Tuotteen uudelleenkäytettävyden ja tällaisen kiertämisen puolesta olisi kiva, jos jossain laatikon kätköissä olisi ohjeet vihjeiden takaisin laittamiseksi. Eihän pelin kierrättäminen ole ehkä myyntitavoitteen mukaista ajatuksena, mutta se on ihan idea, joka on heitetty pelin ohjeissa ilmoille. Olisi siis tällainen kehitysidea pelin tekijöille! Tämän ohjeenhan voisi toteuttaa vaikkapa nettisivulla, niin se ei vahingossakaan pilaa peliä, jos joku malttamattomana avaa laatikkoa turhan reteesti. 

Mä sain idean, että tämähän olisi mahtavaa laittaa kiertoon jollekin lukijalle niin, että joukossa on yhteystietoni. Lukijani laittaisi tämän sitten itse eteenpäin pelaamisen jälkeen jollekin tutulleen tms. Näin peli lähtisi kiertämään ja olisi hauskaa nähdä, miten monta peliä vaikka vuodessa sillä pelattaisiin. Olisi huikeaa, jos vaikka vuoden päästä joku meilaisi mulle kertoen montako peliä on ollut, mikä oli huipputulos yms. Siihen kirjaseen voisi kirjoittaa terkkuja tuleville pelaajille. Eikö ois ihan kivaa? :)

Jättäkää tähän postaukseen kommenttia, niin arvotaan kelle lukijalleni peli matkaisi meiltä! :)

Ja sitten vielä Escape the roomiakin suurempi suosikki! 

SMART10

SMART10 saa meiltä 11/10 pisteet. Oltiin kaikki vahvasti sitä mieltä, että tämä nousi meidän top3-peleihin Aliaksen ja iKnown rinnalle. 

Pelissä on valmiina tuollainen laite, jossa on kymmenen vastauksen peittonappulaa. Keskellä on kysymys. Vastausvaihtoehtoja on erilaisia, kysymyksen ympärillä olevan renkaan väristä riippuen. Ne voi olla totta tai väärin, tai sitten avoimia. Kysymykset ovat usein vaikkapa sellaisia, että “Kuka elokuvaohjaaja”. Näkyvissä on kymmenen elokuvaa, ja sitten pitää tietää ne ohjaajat. Pelilauta kiertää vuorotellen pelaajilla, ja oikein tietäessä saa pisteen. Jos vastaa väärin, mennettää kaikki sen kortin pisteensä ja passaamalla saa pitää pisteensä, muttei enää jatkaa ko. kysymystä. 

Megaiso plussa näistä kysymyskorteista tekijöille! Esim. iKnown kompastuskivenä on ollut toisen pelin liiallinen vaikeus ja toisen ehkä hieman turhan helpot kysymykset. Ennen kaikkea siinä ollaan ihan liian Jenkki-orientoituneita paikoitellen. Lisäksi iKnowssa on ärsyttävää, kun kortteja pitää käännellä ja on usein riski, että jonkun vastauksen vahingossa näkee ja kysyjä ei siksikään voi osallistua itse pelirinkiin. 

SMART10:ssä tuo laite on mahtava! Kortti liukuu sieltä helposti pois paljastamatta mitään vastauksia, eikä kukaan voi kurkkia sieltä mitään. Lisäksi kaikki voivat koko ajan pelata. Kysymykset on tosi laidasta laitaan, sotilasarvoista elokuvaohjaajiin ja pelissä joutuu yhdistämään niin tuotteiden suunnittelijoita kuin maita ja lippuja. Kysymykset on aika yleispäteviä ja kansainvälisesti kattavia, ja per jokainen kortti kymmenen vastausta on helppoja ja vaikeita. Yleensä kymmenen vastauksen joukossa on 2-4 helpohkoa, 3-4 keskivaikeaa ja pari tosi vaikeaa. Tää tekee pelistä ihan mielettömän kivan! Ei tarvii tuntea itteään ihan tyhmäksi, kun aina tietää edes yhden vastauksen. Ja kun on saanut jo sen oman pisteensä, niin seuraavan arvailu on aina riski. Menettääkö jo ansaitun pisteen/pisteet ja arvaa puolivarman vai ei? Strateginen, äärimmäisen yleissivistävä ja todella kiva. 

Me pelattiin tää ekana läpi ja oltiin aivan fiiliksissä. Saatiin peli-illan pelikokeilut päätökseen vasta joskus puolenyön jälkeen ja silti haluttiin ehdottomasti pelata tämä vielä kerran läpi :D Niin siinä sitten istuttiin vielä aamukahdelta kisaamassa ja seuraavana aamuna D heräsi tietenkin 7 pintaan. Eikä edes harmittanut, oli aivan univelkojen väärti! 

Yksi olennainen kehitysidea SMART10:lle on! Kortteja tässä on 100, ja ne on kaksipuoleisia, eli pelikortteja on n. 200. Meillä meni kahdessa pelissä ehkä noin kolmekymmentä korttia. Meillä on jo nyt hätä puserossa, että nämä ei millään riitä niin pitkäksi aikaa kun iloa pelistä olisi :D Saatiin itse asiassa Kuopion vahvistukselta komennus, että peliä ei saa pelata ilman häntä :D Kortithan laitetaan takaisin kojeeseen, ja ne voi tietenkin käyttää uudelleenkin, mutta hyvämuistiset todennäköisesti muistaa nämä. Vieno toiveemme onkin, että näihin saisi lisäkysymys-pakkauksia! :D

Ihan superkiva peli-ilta takana ja voin lämpimästi suositella ainakin Bananagramsia, SMART10 ja EscapetheRoomia niin isänpäivä- kuin joululahjoiksikin vielä loppuvuodelle! Tai miksei ihan vaan viikonlopun viihteeksi. Jos pelailette usein eri-ikäisellä ja erikielisellä porukalla, niin myös Staccups on suosituksen arvoinen. Kättä päälle ei ihan saanut meiltä suositteluja, mutta ryhmädynamiikasta riippuen tääkin voi olla tosi kiva. 

Kertokaa jotain teidän suhtautumisesta peleihin! Lempparipelejä, kivoja muistoja, mitä ikinä :) Ja tietty sen, mikä olisi teistä täydellinen peli, jolle olisi kysyntää. Mä välitän toiveet eteenpäin Martinexille! (Mulla saattaa olla myös muutama hassu oma idea :D) Kaikkien vastaajien kesken arvon tuon EscapetheRoomin, joka pääsee kokeilemaan vuoden pelimatkaa toivottavasti ympäri Suomen!

Kommentit

Johanna (Ei varmistettu)

Hep hep mukana!!! Meillä on 4 naisen porukka joiden kanssa harrastuksena mysteerihuone+illallinen -tyyppiset tapaamiset ja nyt ongelmana on se ettei Kuopioon ole tullut pitkään aikaan uutta mysteeriä ja seuraava on tulossa vasta tammikuussa Tämä peli olisi pelastus tilanteeseen!

Savon (Ei varmistettu) http://deleted

Jess, Escape the room olisi mahtava!
Pitääpä laittaa tuo Smart10 muistiin joulua varten. Pelaillaan lähinnä silloin koko perheen voimin ja Dixit sekä Piirrä ja arvaa ovat olleet hauskoja tähän mennessä. Olisi kyllä ihan mahtavaa, jos jotkut kaverit myös innostuisivat pelailusta ja voisi järjestää peli-iltoja herkkujen äärellä, ah!

M (Ei varmistettu)

Mää oisin lähinnä noista syötävistä kaivannu tietoa, eli mitä juustoja teillä on ja mitä noi suklaalla päällystetyt jutut on? Me ollaan pelattu kimbleä ja yatzya. :)

Satuj (Ei varmistettu)

Hox hox! Pakohuonepeliä on tullut kertaalleen testattua ja mukava olisi päästä kokeilemaan myös lautapeliversiona ystäväporukan kera :)

Venla (Ei varmistettu)

Hep mukana arvonnassa! Ollaan miehen ja muutamien kavereiden kanssa melkosia pelifaneja ja tää ois niin loistava meille. Jos strategiapelit kiinnostaa niin yks peli ihan ylitse muiden noussut on meillä sellainen kun Castle of Mad King Ludwig! Se on huippu ku ymmärtää jutun juonen!

Janita (Ei varmistettu)

Moikka,

Ei nyt sinänsä liity tähän peliaiheseen, mutta mua kiehtoo noi sun herkullisen näköiset juusto/tapaslautaset. Mitä juustoja käytät näissä? :)

Maija (Ei varmistettu)

Pakohuonepelifani ilmoittautuu! Olisi superia kokeilla peliä.

HennaV. (Ei varmistettu)

Varsinkin näin syksyn tullen on ihana kokoontua kaveriporukalla pelailemaan eri lautapelejä! Uusimpana pelinä meillä on Sanasota niminen peli joka onkin ihan huippuhauska :) Muita lempparipelejä on ainakin Rappa kalja ja miehet vs. naiset alias! Olisi tosi hauskaa päästä kokeilemaan tuota escape peliä ystävien kanssa!

Hanna (Ei varmistettu)

Cluedo on varmaan muistorikkain.. voi sitä säännöistä tappelun määrää :D hauska huomata kuinka kilteimmästäkin ihmisestä kuoriutuu ärhäkkä terrieri kun on kyse lautapeleistä. Lautapelit niin kehittävät, mutta antavat sellaisia asioita, mitä ei välttämättä muualta saa :)
Ihanaa kun joku kirjoittaa lautapeleistä :)

-maria (Ei varmistettu)

Mukana! Meillä on kanssa kaveriporukka, jossa kaikki on hulluna lautapeleihin. Tyttöporukassa suuria tunteita herättää Kimble, joka menee lopulta aina siihen, että toisen painaessa noppakupua toinen tyrkkää pelilautaa "vahingossa", että toiselle tulis pasks numero ja sit nauretaan vedet silmissä :D Toinen strategisempi peli, mitä lämpimästi suosittelen testaamaan, on Menolippu, jossa rakennetaan erilaisia junareittejä ja pyritään myös plokkaamaan vastustajien radat. Meillä on versio, jossa ratoja rakennetaan Pohjois-Amerikan kaupunkien välille, mutta tiedän Tästä olevan mm. Eurooppa ja Aasia -laudatkin. Ehdottomasti suosituin meidän porukassa ja pisimmälle yöhön pelattava peli :D

Johanna (Ei varmistettu)

Pakohuonefanina tuota ois tosi kiva testata! Muutoinkin pelivarasto kaipais täydennystä, lempparein siellä ehkä on uusi versio Afrikan tähdestä (kiva peli lapsuudesta, mutta tässä pelikierroksia ja vaikeutta lisätty niin, että aikuisenakin jaksaa pelata)!

Ana (Ei varmistettu)

Mukana! :)

Irkku (Ei varmistettu)

Itse olen todella innostunut pakohuoneista, mutta olisi kiva kaveriporukalla kokeilla lautapeliversiotakin. Lautapelejä tulee pelattua ihan liian vähän, lapset ovat vielä liian pieniä pelaamaan, mutta muutaman vuoden päästä voidaan pelata koko perhe yhdessä.

Katrin (Ei varmistettu)

Hauska idea että tuo peli menisi kiertoon! Kannatetaan Me rakastetaan aviomiehen kanssa peli-iltoja ja onkin kertynyt lautapelejä hyvä määrä talteen. Ylöjärveltä löytyisi pelille välietappi :D

Nauris (Ei varmistettu)

Rakastan noita Pakohuone juttuja! Just eilen oltiin porukalla pakohuoneessa ja voi että sitä riemun määrää kun onnistuttiin pääsemään sieltä ulos :D Eli todellakin haluaisin saada tuon Escape the Roomin käsiini :)

Jennina (Ei varmistettu)

Mä oon kyllä kans lapsesta asti ollu lautapeli-ihminen henkeen ja vereen. Alias on ollut lemppari aina ja siitäkin ollaa pelattu montaa eri versiota. Viime jouluna saatiin Alias miehet vs. naiset ja se on ollu ihan mahtava.
Todella hyvä idea toi, että laittais pelin kiertämään (-: meillä ois sitä varten jo peliporukka valmiina!

Johanna (Ei varmistettu)

Pelit on parhaita!!!! Tutulla porukalla black box on hauska! Pitää päästä testaamaan tota smart10 ehdottomasti!

Annak (Ei varmistettu)

En oo kerenny vielä escape roomia kokeileen, joten todellakin arvonnassa mukana! Itellä lemppari ja muistorikkaimmat pelit on afrikan tähti, alias, cluedo ja monopoli! Pitäis kyllä pelailla useemmin

Chatte (Ei varmistettu)

Mukana arvonnassa! Oon kans lautapelifani, omia lemppareita on Trivial pursuit, Love letter ja Huhupuheita.

Kaisa (Ei varmistettu)

Hauska idea, mukana :)

Resus (Ei varmistettu)

Mä oon kanssa ihan lautapelifani! Niinkuin myös pakopelienkin, joten tuota ois mahtava kokeilla. Sanotaan omaksi lempparipeliksi Carcassonne :)

Katja (Ei varmistettu)

Kiinnostaa todellakin, ei ole aikaisemmin tullut kokeiltua mitään escape room peliä, joten olisi jo aikakin Oma tämän hetkinen suosikkini on porukka peleistä tämä: https://www.lautapelit.fi/Ultimate_Werewolf_ENG

Marjukka (Ei varmistettu)

Oi lautapelit! Meillä pelattiin usein kotona koko perheellä, kun olin mukula. Nyttemmin on jäänyt pahan kerran ja ehdottomasti EscapeTheRoom olisi meille tervetullut! Saisi nähdä, millainen avoriita saadaan miehen kanssa aikaan miehen tyttären ratkaistessa mysteerin. :D

Jen (Ei varmistettu)

Olipahan mielenkiintoinen postaus! Täytyy laittaa pari peliä korvan taakse :)

Sanasota on meillä ihan ehdoton lemppari! Suosittelen lämpimästi tilaamaan sen jostain jos kaupoista ei enää löydy. Toinen peli minkä parissa heilahtaa helposti koko ilta on Haaste! Siinä pääsee tekemään vaikka minkälaisia tehtäviä muiden lyödessä vetoa onnistuuko tehtävä vai ei. :D

Mutta mukana tosiaan Escape The Room arvonnassa.

Skarppi (Ei varmistettu)

Rakastan pakohuoneita ja olisi kiva päästä testaamaan tuota pakohuoneen lautapeliversiota :)

Venla (Ei varmistettu)

Oi vitsi tää olis siisti! Tykkään pakohuonepeleistä, mut ei oo tullu käytyä kun kaks kertaa, kun on niin kalliita. Yritän myös pitää tavaramäärän minimissä, niin olis ihana et voi pelata vaan kerran ja sit antaa eteenpäin seuraavalle!

Tuuli (Ei varmistettu)

En ole mukana arvonnassa, mutta pakko tulla antaa oma pelivinkki ja se on Haaste. Haaste on lautapeli, mutta sisältää fyysisiä tehtäviä, kuten: "pystyykö pelaaja hyppimään yhdellä jalalla pöydän ympäri pitäen pikkulusikkaa suussa, jossa on noppa" tai sitten enemmän ajattelua vaativia kysymyksiä. Muut pelaajat aina laittaa betsinsä puolesta tau vastaan, miten itse ajattelee että vuorossa oleva tulee pärjäämään. Tosi hauska peli!

Riina (Ei varmistettu)

Haaste on super lautapeli!

Sini (Ei varmistettu)

Onpa kätevä tuo pakopeli! Me pelaillaan avomiehen kanssa paljon, ruuanlaiton ystävinä masterchef-peli on paras! Ihania muistoja on myös isompien porukoiden alias-, monopoly- ja scrabble-illoista! :)

Pioni (Ei varmistettu)

Meidän kolmeakymppiä lähestyvä kaveriporukka on myös lautapelien suurkuluttaja ja superfani! Myös Escape Roomit on tultu testattua, joten tämä lautapeliversio olisi huikea saada testiin! Tämä postaus oli kyllä super mielenkiintoinen ja oli kiva kuulla näistä peleistä, joista en vielä tiennyt mitään. Ainakin SMART10 täytyy käydä ostamassa :)

Emmi (Ei varmistettu)

Mä oon kerran ollut kokeilemassa pakohuonetta ja tykästyin kauheesti. Oon yrittänyt saada miestä kokeilemaan mun kanssa, mutta vielä en ole onnistunut, koska hän hieman ahtaan- ja suljetunpaikan kammoisena ei ole ideasta niin innoissani kun mä. Mutta toi pakohuone omassa kodissa olisi täydellinen! :) Ehkä sitten uskaltautuisi lähteä kokeilemaan peliä myös ihan oikeassa pakohuoneessa.
Tää oli kiva postaus, toi Bananagrams lähtee kyllä ainakin lahjatoivelistalle :)

Kata (Ei varmistettu)

Hyvä peli, joka sopii ikään katsomatta ja jota me tykätään pelata on Triominos sekä vanha kunnon Kimble ja Afrikan tähti. Pakohuonemysteerit on ihan koukuttavia ja toi peli olisi niin must! Mukava lukea mitä porukka tykkää pelata, sillä uusia pelejä on aina kiva kokeilla perheen ja kavereiden kesken. Bananagrams lähtee kyllä pukinkonttiin, kiitos esittelyistä.
p.s Mitähän herkullisia juustoja sulla on tuossa pöydällä tarjolla? ;)

Noora (Ei varmistettu)

Mukana arvonnassa!! :)

Gugi (Ei varmistettu)

Oi, ilman muuta mukana huonepakopelin arvonnassa! Mahtava idea :)

Sanna (Ei varmistettu)

Oooh... me ollaan ihan armottomia huonepakopelien ystäviä! Tuota lautapeliä olisi tosi kiva päästä pelaamaan :D
Oma lautapelisuosikki on Carcassonne, aivan loistava peli.

Helmi (Ei varmistettu)

Arvonnassa mukana!
Peli-illat kavereiden kanssa on just parasta :)

Tilde (Ei varmistettu)

Oijoi, toi pakohuone olis ihan unelma! Mun suosikkeja on just tollaset strategia- ja päättelypelit, mut yhtälailla kyl iskee kaikki verbaalisesti haastavat pelit.
Tuli kyl heti hirveet himot päästä pelailee lautapelejä, just sellasta ihanaa yhdessä puuhasteluu ja erilaista tekemistä!

Hanna (Ei varmistettu)

Kiitos tästä mahtavasta postauksesta! Itselläni harvoin riittää kärsivällisyys uusien pelien opetteluun enkä siksi ole moniakaan pelejä oppinut pelaamaan. Mieheni tykkäisi pelailla senkin edestä, niin ehkä tästä innostuneena minäkin voisin taas jotain uutta opetella Tuo Smart10 kuulostaa nimittäin siltä, että aion sen hankkia isänpäivälahjaksi, tai ihan viimeistään joululahjaksi. Ja täytyy vaikkapa joku muistipeli tai vastaava etsiä, että iskä ja poika (1v.) saavat touhuilla sen parissa ja viettää laatuaikaa yhdessä. (Äitikin saattaa kyllä osallistua )

Hilla (Ei varmistettu)

Mukana! Meidän perheen lemppari peli on bezzerwizzer-tietovisa!

JJomi (Ei varmistettu)

Mukana! Kaveripiirin lempparipelit ovat jo aiemminkin mainittu Haaste, Alias ja Afrikan tähti Retkikunnat-lisäosineen. Pakohuoneet on ihan parhaita, joten tuo peli kiinnostaa valtavasti!

Saija (Ei varmistettu)

Mukana! Ollaan myös mieheni kanssa hulluja lautapelifaneja! Parasta vapaa-ajan viettoa on hyvää ruokaa, viiniä ja lautapelejä kavereiden kanssa. Omat suosikit on Dixit, Alfapet ja Carcassonne. Voin muuten lämpimästi suositella tuota Dixitiä testiin! Ihan mahtava peli pelata porukalla.

Anskuuu (Ei varmistettu)

Täällä myös yksi innokas pakohuonepelin pelaaja! Olis siis enemmän ku ihanaa saada kokeilla vastaavaa lautapeliä ja hieno idea laittaa peli tämän jälkeen kiertoon

Emmi (Ei varmistettu)

Oi, ihana ajatus laittaa peli kiertoon. Pelit on parhaita <3 varsinkin kun ikää tulee, huomaa entistä enemmän nauttivansa peli-illoista kuin baareilusta ja riehumisesta. Olisipa hauska päästä pelaamaan escape the roomia porukalla.

Miilu (Ei varmistettu)

Ostamme uusia pelejä vähintään jouluisin ja pelaamme niitä koko perheen voimin: vanhempamme ja sisarukset puolisoineen. Lisäksi meillä on yksi ystäväpariskunta joiden kanssa järjestämme saman tyylisiä illanistujaisia, joten pakohuonepelille tulisi käyttöä. Mukana arvonnassa siis!

Pinja (Ei varmistettu)

Kaikki pelit on parasta ajanvietettä kaveriporukalla! Nyt kun Kuopion läheltä on tullut kaikki pakohuoneet testattua, olisi mahtavaa saada syysiltoihin mysteerejä ratkottavaksi :) Ehdotonta plussaa siitä, että lautapelillä voi sitten ilahduttaa seuraavia pakohuoneista tykkääviä kavereita :)

Chuuko (Ei varmistettu)

Lautapelit on kyllä rakkautta. Perheen kanssa ollaan aina pelailtu perhepelejä, Briteissä asuessa käytiin viikottain board game meetupissa paikallisessa pubissa pelaamassa, ja löydettiin ihan mahottoman hyviä pelejä kun pääsi laidasta laitaan kokeilemaan. Nyt takaisin Suomeen muutettua ollaan miehen koulututuista yritetty löytää peliporukkaa, mutta vähän hiljaista on vielä ollut uudella paikkakunnalla. Oma ehdoton lemppari laitapeleistä on Carcassonne, uusin tulokas pelikokoelmassa jo aiemmin kommenteissa mainittu Castles of mad king Ludwig. Pakohuoneita tai -pelejä en olekkaan aiemmin pelannut. Ootteko btw kokeillu Rappakaljaa, kun tykkäätte Aliaksen tyyppisistä peleistä? Iso suositus sille kaveriporukassa pelattavaksi illanistujaisissa!

Annika (Ei varmistettu)

Lautapelit on ihan loistavia! Heittämällä paras illanviettotapa kavereiden kanssa. Me pelaillaan pelejä ihan laidasta laitaan: Trivial Pursuittia, Cards Against Humanityä ja Cluedoa esimerkiksi. Ihan lemppareihin kuuluu sellainen peli kuin 7 Wonders. Ite en kauheena syty esim. Aliakselle kun en ole niin kilpailuhenkinen, mutta muuten oon pelien suhteen aikalailla kaikkiruokainen. Rupes todella kiinnostelee toi Smart10 ja voi olla, että hankin sen pukinkonttiin. :D Ja toi pakohuonejuttu, tosi hyvä idea lautapelille! Ehdottomasti mukana arvonnassa, ja voisin ostaa sen itsekkin, ellei tuntuis opiskelijabudjetilla tyhmältä ostaa peli jota voi pelata vaan kerran.

Mare (Ei varmistettu)

Ehdottomasti mukana arvonnassa! Meillä on yli kymmenen hengen kaveriporukka, josta osan kanssa on tapana kokoontua just hyvän ruoan ja juonan ääreen pelailemaan porukalla. Meidän lemppareita on strategiapeleistä 7wonders, Menolippu ja ColtExpress sekä tietopeleistä Bezzerwisser, jota pelatessa todellakin parit sekoitetaan niin vältytään parisuhderiidoilta. Lisäks jotain partypelejä kuten Huhupuhetta ja Rappakaljaa on todella viihdyttävää pelailla. Mulla toive pelintekijöille, et mielellään sellaisia, joita voi pelailla porukalla (7-8 hlöä).

Tiia (Ei varmistettu)

Haaste on paras! Sitä on pelattu niin paljon että tehtävät ja kysymykset on kertaalleen jo tehtyjä/kysyttyjä. Vaikka Escape room kertakäyttöinen peli onkin, niin olisi mahtava päästä sitä kokeilemaan ja kierrättämään. Loistava idea siis! Mukana arvonnassa ollaan! :)

O (Ei varmistettu)

Haluaisin kokeilla EscapetheRoomia ja laittaisin sen ehdottomasti kiertämään eteenpäin!!

Pages

Kommentoi