Pennunpehmoisia hetkiä

Mungolife

Hei hei hei!

Koska pentukuvat saavat niin paljon hyväksyntää ruudun toiselta puolelta, niin tässäpä teille ruudun täydeltä meidän pienen ritarin ensimmäisten päivän aktiviteetteja.

Mungostylen puolelle päivittelin juuri asukuvia varsin rennon letkeästä asusta tämän kevään yhdellä hittitrendillä väritettynä :) Käykääs kurkkimassa siis sieltä, jos asukuvia ennemmin kaipaatte kuin näitä tassukuvia.

Jedi on kyllä kotiutunut ihan uskomattoman hyvin. Voisinpa melkein sanoa, että liian hyvin. Kolme päivää tässä on menty, ja taisivat kaikki tänään lähteä töihin ja kouluihin vähän silleen päätään pudistellen ja sarkastisesti kommentoidan jotain tyyliin "eipä ollut murheita, kunnes tämä keksittiin..." Sana riiviö leaps to mind. Jedillä on JÄRKYTTÄVÄ määrä energiaa, ei pelkoa mistään ja silloin kun se ei nuku, se on koko ajan tekemässä jotain, mistä se tietää, että se on kiellettyä. Voimakas ku härkä ja vieläpä uppiniskainen siihen päälle. Vaaralliseksi kombon tekee se, että samalla niin goddamn hellyyttävä ja tyhmännäköinen, että sen sijaan, että saisi komennetteua, mä nauran välillä kaksin kerroin sille. Urpo mikä urpo.

Maanantai meni tämän ryökäleen kanssa pienellä tutustumisella keskustaan. Koira laukkuun, laukku olalle ja nokka kohti bussipysäkkiä. Jedi on tykännyt valtavasti laukustaan, ja nukkuu siellä tosi kiltisti. Bussimatkat menee siis siinä, että tuo ottaa zetoja ja mä saan pienen hengitystauon. Maanantaina olimme siis tutustumassa kummitätiin, aka Vivian Valpuriin, kun kävimme vähän Espalla peuhaamassa ja Vivven kanssa Cafe Espalla lounaalla. Kaveri nukkui koko lounastuokion kiltisti ja villiinty rehaamaan Espalla sitten sen jälkeen haukahdellen iloisesti. Kamala kenkäfetissi sillä on. Tai oikeastaan kaikki mikä liittyy jalkoihin ja kenkiin ja oikeastaan repimiseen ylipäänsä, on parasta maailmassa. Mun kultahippuin maalatut varpaankynnet on maailman siistein juttu. Tennareiden nauhojen availu on sitten hyvä kakkonen. Vivven siroa 41-kokoista monoa tuo kanniskeli narusta mukanaan Espalla, ennen kuin sain ryökäleen kiinni. Shoelover-14, selkeesti. Muutenki tuntuu olevan vähän innoissaan noista naskalihampaistaan, nimittäin jos johonkin pintaan voi hampailla tarttua, niin siihen tartutaan. Eilen paini esim. mun huoneen lattialta mun uuden villakangastakin olkkariin. Painavan ison mohairtakin. Mä nauroin vaan vedet silmissä, enkä pystyny ees komentamaan alkuun. Ei -sana on siis ollut ahkerassa käytössä täällä. Ja Irti.

Näistä kuvista ei kyllä välity yhtään se tasmanian tuholainen, joka täällä pyörii. Heti maanantaina alkoi ruoka maistumaan oikein hyvin, ja varmasti maistuisi enemmänkin kuin mitä annamme. Aina ruokahetkien välissä nimittäin käy haistelemassa kuppinsa ja vähän tutkimassa, josko ruokarasia aukeaisi. Ei se kyllä noille hampaille aukea. Raaka jauheliha on pop, kuivapapanat on kanssa aika kivoja. Velli ei eka tuntunut kelpaavan, mutta eilen ryysti senkin pohjiaan myöden napaansa. Toisaalta, tolla energiankulutuksella ehkä ihan hyväkin kun syö. Vetelee noita ruokia napaansa myös sillä vauhdilla, että ehtii mennä työntämään kuonoansa Simbankin kupille, kun tämä rauhassa vielä lopettelee ruokaansa.

Simba on ollut kyllä täydellinen isoveli! Oikein hymy nousee kasvoille, miten ihana koira meillä onkaan! Kun vauva nukkuu, Simba ei ikinä häiritse. Käy korkeintaan kerran tai kahdesti haistamassa ja tarkistamassa kaverin, mutta muuten ei riehu vieressä tai käy herättelemässä. Kun vauva syö, niin kupille ei edes yritä. Pari kertaa kun Jediltä on jäänyt ruokaa yli, on oikein pitänyt suostutella Simba siihen kupille. "Ota vaan". Katse kohti kaikkia, että onko tämä nyt varmasti OK. "Ota ota, saat ottaa". Vieläkin varmistava katse. Ei ole mustistellut pahemmin, vaikka hellyydenkipeä onkin. Häntä heiluu koko ajan ja hymy nassulla täällä pyöritään. Musta on ollut itse asiassa ihanaa, että tuo meidän vanhempi pörrö on ollut niin läheisyydenkipeä hetkittäin. Välillä Jedin peuhatessa tulee vaan syliin ja istuu siinä rauhassa hetken jos toisen paijailtavana. Simba kun on itsekin niin aktiivinen, että harvemmin sitä saa syliin pidemmäksi aikaa suostuteltua, ellei se ole tosi väsynyt. Nyt kun pentu pyörii vimmatusti ympäriinsä, Simba tykkää vaan tarkkailla sylistä ja samalla ottaa vastaan rapsutuksia. Mä olen kokenut lukemattomia iloisia hetkiä, kun tuo pieni on kävellyt syliin ja vaan painautunut vastaan pitkäksi aikaa. On saanut halatakin ihan kunnolla. Yleensä Simballe jos osoittaa huomiota, se lähtee äkkiä karkuun ja tuo lelun leikittäväksi. Nyt se on ihan jopa sylikoiraillut aina välillä.

Simbankin kanssa ollaan nyt paljon leikitty, jottei koe jäävänsä ulkopuoliseksi, joten sillä on ollut onnenpäivät. Kauhean kiltti se kyllä on. Jedi nimittäin vie sitä ihan sata-nolla. Kun Simballe heittää lelun, Jedi katkaisee siltä matkalla tien ja Simba pudottaa lelun. Mistä Jedi sen iloisesti nyysii ja lähtee juoksemaan karkuun aarteensa kanssa. Eikä Simba puolustaudu ollenkaan. Ollaan tässä pari päivää jo sitä jopa kehotettu ottamaan lelu takaisin Jediltä. Simba tarvitsi varmaan vartin "ota, ota, hyvä poika, saa ottaa, ota vaan" -kehottelua, ennen kuin uskalsi Jediltä viedä tassuista lelua. Jedi istui vähän hölmönä katsomassa ja meni sitten varastamaan sen takaisin. En tietenkään halua, että pojat leluista tappelevat, mutta ei tollanen 7-viikkoinen diktatuurikaan täällä kyllä tule olemaan sopivaa. Ollaan annettu Simban vähän murahdella Jedille ja pari kertaa on antanut haukullakin palautetta. Ihan hyvä laittaa ton uppiniskasen karvaluodinkin päähän tuo arvojärjestys. Se kun tuntuu kuvittelevan johtavansa taloutta välillä. Välillä kun tuo alkaa lelukoiramaisesti haukkumaan Simballe jotain komennusta, niin Simba kyllä palauttaa sen aika äkkiä takaisin. On kyllä hurmaava kaveri tuo meidän kuusivuotias aarre.

Ruokahetket on siis mennyt sopuisasti. Jostain luin, että vanhemman koiran pitää saada ruokansa ensin, ja näin olemme tehneet. Jedi syö tällä hetkellä kaksi kertaa päivässä nappuloita, joissa on joukossa vähän raejuustoa. Kerran päivässä menee Muksu- velliä ja kerran päivässä raakaa naudan jauhelihaa. Simba on ennen syönyt kerran päivässä, mutta jo ennen pennun tuloa vaihdettiin ruokailu siihen, että saa ruokaa kaksi kertaa päivässä. Nyt on syönyt kaksi kertaa päivässä ja saanut vähän jauhelihaa myös Jedin kanssa samaan aikaan :)

Muuten nämä päivät on menny aika lailla leikkiessä ja nukkuessa. Tai siis Jedi nukkuu, mä teen muita juttuja. Öisin sitten oonki saanut n. 5 tuntia yöunia, kun tuo ei oikein vielä tahdo nukkua koko yötä. Liikaa energiaa näköjään. Jedi on kyllä hillitön pentu. Me nauretaan sille koko ajan, kun sillä on sellaisia hölmöjä pomppuja ja ihmesäheltämistä koko ajan. Koko ajan on takatassuillaan tai yrittää jotain tyhmää tehdä. Saanut jo aikaiseksi kerran kiivetä yhden portaan ja koko ajan on kauhee kuhina ja kyttääminen, miten hänkin pääsisi sohvalle, kun Simba sinne koko ajan loikkii. Eilen oli käymässä kummityttöni ja tämän isoveli, ja ajattelin, että meillä lähtee katto irti siitä määrästä energiaa. Jedi kohtasi vertaisensa energian määrässä ja sai vipeltää sydämensä kyllyydestä. Yllättävän nopee toi kakara muuten on, ja noista minitassuista lähtee aika hyvä vauhti.

Kauhulla odotan näitä seuraavaa paria kuukautta. Pakko vähän pyöristää kulmia ton kaverin luonteesta, nimittäin sellainen tahtopaketti meillä on täällä! Mua niin harmittaa, etten osaa kuvailla teille tuota menoa, eikä aina ole puhelin käsillä, että saa videoitua tuota temmellystä.

Kaikesta hulivilinästä huolimatta osaa onneksi olla myös aika rauhallinen. Viihtyy hirveen hyvin sylissä ja on leimaantunut kyllä kaikkiin perheenjäseniin nyt jo. Jedi on nukkunut mun huoneessa pedissään aika kiltisti, tosin on aina herännyt keskellä yötä kauheen leikkisänä. Viime yönä tein vastoin omiakin ohjeita ja periaatteita, ja otin sen sänkyyn kun se ensin hyppi varmaan vartin sängyn vieressä yrittäen päästä sinne. Siihen se sitten nukahti mun kainaloon ja siellä se nukkuikin aika pitkään. Aamulla äiti kävi hakemassa riiviön seitsemän maissa hetkeksi olkkariin, että saisin nukuttua vähän pidempään, mutta kun taas alkoi nukuttaa, niin mun kainaloonhan se könysi sitten. Ensin pyysi päästä syliin ja sitten nukahti siihen. Ihana pieni pörriäinen. Nyt nukkuu tuossa mun vieressä lattialla tassut nassullaan.

Kohta lähdemme vapun viettoon. Simbaa ja Jediä en vielä pitkäksi aikaa halua kaksin jättää, vaan otan Jedin alkuillaksi mukaan. Mennään puistoon ystäväni istuskelemaan piknikille, niin herra Riiviösoturi saa tulla siksi aikaa mukaan. Meillä on kaikki koulussa tai töissä, mutta isi tulee sitten hakemaan kuuden jälkeen rimpulan kotiin. Saas nähä kauanko saan pitää serpentiinit kaulassa, ennen kuin tuo energiapakkaus ne on siitä saanut revittyä irti!

Ihanaa vappua kaikille lukijoille, mä yritän ehtiä vielä iltapäivästä tulla vilauttamaan mun vappuasua! ;)  

Kommentit

Anniina (Ei varmistettu)

Voi että, tässähän tulee ihan koirakuume! :) Ihana veijari kyllä.

Asiasta toiseen. Mun selain antaa seuraavanlaista infoa aina kun tulen blogiisi: Script on the page used too much memory. Reload to enable scripts again. Ja samalla siis koko teksti on ihan siansaksaa ja kuvat ei lataudu. Tämän jälkeen lataan sivun pari kertaa uudestaan, jolloin vieläkin muutama kuva jää näkymättä. Ärsyttävää. :(

Anna (Ei varmistettu)

Hitto, tekeekö se tuota vieläkin :/ Tosi ikävää. Mä valitan JÄLLEEN KERRAN tekniikkaan, pahoitteluni :/

Anna (Ei varmistettu)

Oh I can't get enough of this little boy! <3 and the outfit on mungostyle is perfect, just like you! :*

Anna (Ei varmistettu)

Thanks so much Anna! :)

noora (Ei varmistettu)

Ihania nämä koirapostaukset, mun puolesta niitä saa tulla vaikka kuinka paljon! :D Hyvää vappua! :)

Anna (Ei varmistettu)

Tosi kiva kuulla, niitä mielellään kirjoittelee :)

Rosita (Ei varmistettu) http://siipienhelinaa.blogspot.com

Aikamoinen pakkaus tuo Jedi! Mutta niin suloinen myös! :) Meillä taas on mennyt kahden koiran kanssa ihan toisinpäin: ensimmäinen oli/on hyvin jääräpäinen ja sen kanssa sai taistella ihan kaikesta aina. Toinen taas on ihan nöyrä ja kiltti, joka tottelee ensimmäisestä käskystä. Energiaa niillä on tosin molemmilla aina ollut, toisella vaan tosin vähän vääräntyyppistä aina välillä. Ihaniahan ne molemmat on kuitenkin, mun muruja <3

Anna (Ei varmistettu)

Hahaha, joo, voisi olla helpompaa toisin päin, näin on aikamoinen shokki :D

jep (Ei varmistettu)

Miks raukal on sisälläki panta??

Anna (Ei varmistettu)

Ei se sillä koko aikaa ole ollut. Ekat pari päivää oli suurimmaksi osaksi, jotta tottui siihen, nyt on vaan ulkoillessa ollut :)

Iida (Ei varmistettu)

Vitsi pennut on kyllä tajuttoman söpöjä! :D Pieni varoituksen sana muuten noista kengän mallisista (ja samalla muuten solmullisista, jos joku niitä syöttää) luista! Kaverin pienehkö terrieri vetäs justiinsa nimittäin ton kengän pohjan kokonaisena nieluunsa ja tukehtui siihen... Eikä ole eka koira, joka on kuollut tukehduttuaan tuollaiseen erikoisemman malliseen luuhun. Eli kannattaa olla varovainen, varsinkin jos on ahne koira!

Aurinkoista vappua ja jaksamista riiviön kanssa! :)

Anna (Ei varmistettu)

Hui kamalaa! Meillä ei onneks oo kumpikaan kiinnostunu muusta ku noiden nauhojen repimisestä :D

Essik (Ei varmistettu)

Mulla myös oma meinas just tuohon kengän malliseen tukehtua, niiden kanssa kannattaa olla tosi tarkkana. Ensin meilläkin vaan revittiin nauhoja ja sit kiinnostuttiinkin syömisestä ja sitten olikin jo tosi paikat edessä. :(

Tuo vellin syöttäminen jäi ihmetyttämään, miksi sitä syötetään? Koiran ruokavalio koostuu enimmäkseen lihasta, joten kun saa nappulaa ja jauhelihaa/raejuustoa niin tuo vellin merkitys menee kyllä ohi.

Anna (Ei varmistettu)

Voi kamala :/ Meille on suositeltu pennuille antaa ekat pari vk velliä, ja ainakin Simba tykkäsi siitä kovasti :) Annetaan välillä raejuuston sijaan myös kermaviiliä.

Koira (Ei varmistettu)

Ihania kuvia! Tuo vinkki ruoan antamisesta vanhemmalle ensin on hyvä. Sama pätee kaikkeen muuhunkin: vanhemmalle hihna ensin, vanhempi ensin ulos ovesta, vanhempi ensin oikeastaan ihan kaikessa, missä kumpikin koira on mukana. Eikä kannata pelästyä, jos Simba joskus antaisi vähän rankempaakin palautetta nuoremmalle, koirat kyllä osaavat nämä hommat ja niin se nuorempi oppii paikkansa laumassa. Meillä on kaksi koiraa, ja se vaati yhden pienen tappelun, että välit saatiin selviksi. Sen jälkeen ei ole ollut pienintäkään neuvottelua siitä, kumpi on pomo.

Anna (Ei varmistettu)

Joo, just näin meillä. Äiti antoi just Jedille ekana ruokaa vedoten siihen, että "se hyökkää muuten Simban kupille", mutta oon kaikille korostanut, että ei. Simba ensin, sitten Jedi.

Min_de (Ei varmistettu)

Heippa! En kestä, miten söpö pentu! :D Kommentoin muuten edelliseen Jedi-postaukseen, mutta se on varmaan kadonnut roskapostin joukkoon tai et ole ehtinyt vielä julkaista sitä. Meillä on siis koira, joka vaikuttaa monella tavalla samanlaiselta kuin Jedi. Se otti meille tullessaan koko asunnon heti haltuunsa, eikä ujostellut mitään tai ketään. Se jaksoi myös riehua 4 tuntia putkeen ja pentukoulunkin jälkeen ehkä pari tuntia ja sitten meno jatkui samana... Ihmettelin, kun kaikki aina puhuivat, että heidän koiransa ovat nukkuneet pentuina paljon. Myös aina kun meillä oli hiljaista, tiesi, että pentu on pahanteossa. ;)

On hyvä, että Simba on opettamassa Jediä tavoille ja on hyvä antaa sen osoittaa pennulle sen paikka. Kirjoitin edelliseen kommenttiini (toivottavasti tässä ei nyt tule toistoa, jos julkaisetkin sen myöhemmin), että harmittaa kun monet eivät anna koiran murista esim. jos lapsi repii sitä hännästä. Lopulta voi käydä niin, että koira ei enää varoitakaan murisemalla, vaan puree suoraan. On varmasti hyvä idea opettaa Jedille, ettei se voi varastaa toisten leluja törkeästi ja esim. leikkiessä vetoleikkiä ihmisen kannattaa voittaa leikki välillä.

Muuten; yksi tärkeimmistä asioista, mitä olen oppinut erittäin vilkkaan koiran kanssa, on se, että rauhoittuminen on todella tärkeä taito osata (kannattaa esim. kehua aina, kun pentu makoilee omalla paikallaan rauhallisena). Meidän koiralla esim. yksinolo oli aluksi hankalaa, kun sen kanssa oli koko ajan touhuttu jotain. Se myös koko ajan oli vaatimassa huomiota. Kun vähensin sen huomioimista, koira rauhoittui huomattavasti ja myös yksinolo alkoi sujua.

Oikein ihanaa vappua! Pitää itsekin jo sulkea kone, käyttää koira lenkillä ja sen jälkeen avata kuohari! :D

Anna (Ei varmistettu)

Kiitos neuvoistasi ja joo, vielä on paljon kommentteja vastaamatta :/

tuiki (Ei varmistettu)

helpottavaa kuulla miten hyvin on mennyt!:) meillä kanssa uuden pennun hankinta mielessä, mutta nykyinen 3-vuotias on NIIIN rasavilli että en tiedä pistäiskö se pentua ihan 100-0 vai osaisko se omaksua isoveikan roolin :D

Anna (Ei varmistettu)

No siis, toivoin vielä parempaa vastaanottoa, mutta tyydyn tähän. Vieläkään Simba ei siis tee aloitettakaan leikkiäkseen pienen kanssa, vaikka jonkun verran kyllä temmeltävät jo keskenään. Olivat tänään ensimmäisen kerran 6 tuntia yksin himassa. Kumpikin hengissä eikä puremajälkiä ainakaan ole, joten ehkä ne siitä vielä frendeiksi muuttuvat :D

Uma (Ei varmistettu)

Omg, aaaaaawwwww. Miten joku voi olla tollanen karvatassu!!! Vähän näköjään vauvakuumetta ilmassa...!! Onnea uudesta perheenjäsenestä!

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia! :) On hän kyllä aikamoisen ihana <3

petra (Ei varmistettu)

oi ei ihanaa :D täälläkin pentuaika meneillään, jotenkin tuntuu että meidän pennulla olis AD/HD tms, se on kyllä oppivainen mutta esimerkiksi nyt kun osaa istu, tassun ja maahan niin hän yrittää tehdä ne kaikki samaan aikaan aina kun ottaa namin esille..... :D ja juoksee niin lujaa ettei sitä voi ees tajuta!

tuollainen meillä:

https://scontent-b-mad.xx.fbcdn.net/hphotos-prn2/10003457_223465254515890_1873247194_n.jpg

Anna (Ei varmistettu)

Joo, siis käsittämätön vauhti voi lähteä pienistä tassuista :D

VOI EI MIKÄ SÖPÖLÄINEN!! <3 Tuo ilme!!

Nana (Ei varmistettu) http://pikku-tassun.blogspot.com

Jos tuota teidän ihanalta kiinnostaa muut pennut, ni mun riiviö löytyy blogin puolelta kans (pikku-tassun.blogspot.com) :b aika samalta meininki kuulostaa, vaikka ikää on pikkusen enemmän ja rotukin on eri. Mut ah. Ne hampaat. Ne pitää aina saada kiinni johonkin!

Anna (Ei varmistettu)

Joo, se on kyllä jännä, miten paljon ne voi kutista nähtävästi :D Kaikkeen ne pitää saada iskettyä :D

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia! :)

Jonna (Ei varmistettu) http://lunamuru.blogspot.fi/

Ihan kamala koirakuume tämän pikkuisen söpöliinin takia!! Sheltti on kyllä ihana koira, luultavasti se tulee olemaan seuraava koira mikä meille sitten joskus hankitaan :) Lisää pentukuvia vaan, täällä ainakin jaksetaan ihailla niitäkin!!:)

Anna (Ei varmistettu)

Hahah, no eiköhän niitä kesällä tuu aikamoinen määrä ;D

Kommentoi