Peplumeissa // Lempäälä

Mungolife

Blogien muuttuminen on jotenkin niin mielenkiintoinen ja samalla vähän ärsyttävä ilmiö. Muistan blogien alkutaipaleen, kun asukuvat tuli otettua missä vaan ja missä tilanteessa vaan, kunhan sai sen senpäiväisen asun tallennettua kuviin. Nyt seuratuilla blogeilla on kuvaussessiot sovittu kalenteriin etukäteen, bloggaajat kuvailevat toisiaan ja on valokuvaajat käytössä. Tästä tuloksena on todella kauniita ja upeita kuvia, mutta samalla paineita ja tietynlaisen kosketuspinnan katoaminen siitä blogista. Toki mielestäni siihen bloggaajaan saa kosketusta eniten tekstien kautta siitä välittämättä millaisia ne kuvat on, mutta kuitenkin. Kun näyttää niin täydelliseltä, myös ajatus ihmisestä kuvien takana saattaa hieman muuttua.

Mulle tää on henkilökohtaisesti vähän hankala aihe. En tykkää siitä, jos joudun antamaan blogille vain mun 70 %. Vaikka vihaajani varmaan hykertelevätkin, että aina mä teen kaiken vasemmalla kädellä muutenkin, niin todellisuudessa mä käytän aika paljon aikaa ja vaivaa blogiin. Annan tälle sen, mitä mulla on antaa. En ole Suomen paras bloggaaja, enkä varmasti edes kärkikymmenikössä. On yritteliäämpiä, luovempia, kauniimpia, parempia jne. Mutta mä olen mä ja kaikkeni mitä bloggaajana mulla on, annan tälle hommalle. Eikä mun tarvii olla mitään muuta ja ihastelen ja inspiroidun heistä, jotka ovat minua monin tavoin mielenkiintoisempia bloggaajia :)

On omanlaisensa homma pitää tämä taloudellisesti kannattavana ja tuottaa mielenkiintoista kaupallista sisältöä, mutta samaan aikaan tuottaa mahdollisimman mielekästä ei-kaupallista sisältöä rinnalle. Tämä vie aika paljon aikaa, jota ei ymmärrettävästi tässä kotiäiti/yrittäjä -arjessa ole ihan liikaa jakaa. Kaiken muun lisäksi kohtaan jatkuvasti haasteita nimenomaan kuvien tuottamisessa. Kesällä tämä on pienempi haaste, mutta näin pimeänä vuodenaikana tämä on todella haasteellista. Mieheni ollessa töissä, aikaa on tasan tarkkaan viikonloppuisin kuvata. Jos silloin on kamala keli tai ikävät olosuhteet kuvata, niin se mahdollisuus on siinä. On toki vaihtoehto palkata valokuvaaja kuvaamaan, mutta sekin on hieman haaste. Mitä jos sovittuna päivänä sataa tai on ihan pimeetä ja tuulista? Jos saisin sovittua kuvaajan kanssa jonkun päivän, kun äitini voisi tulla katsomaan Dantea miehen ollessa töissä, mun tuurilla taivaalta sataisi varmaan punaista lunta (okei, se ois ehkä kuvaamisen arvoista sinällään :D). Sitten pitäisi perua, ja en tiedä kuinka kivaa se olisi sitten kuvaajasta. Ja koska Suomen talven sään ennustus on mahdotonta.

Sillon joskus aiemmin oli helppoa. Ei ollut vauvaa, jonka aikatauluihin pitäisi muovautua. Oli pikkusisko, joka oli koulussa, eikä töissä, ja jolla oli usein hyvin arkenakin aikaa napsia kuvia. Nyt on pieni poika, jonka ehdoilla mennään. Jos hän sattuu nukkumaan sellaiseen aikaan kun ulkona on siedettävä keli, niin mahtavaa. Todennäköisesti just sillä hetkellä kun me ollaan kameran kanssa takapihalla, kuuluu itkuhälyttimestä rääkäisy ja herra kaipaa valvovaa silmää kotona. Jos hänet pukee pihalle mukaan, todennäköisesti hän haluaa liikkua, eikä todellakaan nököttää paikallaan. Sitten se on ihme temppuilua, kun kuvaajan pitää samaan aikaan viihdyttää Dantea ja ottaa musta kuvia. Ja tasohan ei missään nimessä ole yhdenkään valokuvaajan luokkaa.

Sitten kun mietitte vielä tämän sirkuksen siirtämistä jonnekin, missä on kuvauksellinen tausta. Ehh. Ei nyt ole ihan jokapäiväinen juttu sekään. Toki bloggaajista monet ottaa useammat kuvat saman päivän aikana. Mutta kun senkään järjestäminen ei ole ihan helppoa. Jos vaihtoehtoina talviaikaan on lauantai ja sunnuntai klo 11-15 (jolloin on valoissa), on yleensä niissä muitakin menoja ja sitten kun on aikaa kuvata, niin yleensä lähes aina on jo pimeetä tai muuten vaan kamala sää. Onneksi meillä on ihanat tädit ja mummit Dantella ja usein saadaan kyllä lapsenvahti, jos sellaiselle tarvetta on.

Tää on mulle vaikeaa, koska kaikki asiat huomioon ottaen, mulle järkevintä ja helpointa on ottaa takapihalla tai kotikadulla nopeat asukuvat vaihtelevalla menestyksellä ja sitten toivoa, että ne ovat tarpeeksi hyvät. Toki monilla upeilla bloggaajilla on mielettömiä kuvia ja heilläkin on perhettä, useampiakin lapsia. En ymmärrä millainen pyöritys siellä on kaiken organisoimiseksi, mutta meidän virastoaikaan töitä tekevän miehen ja minun yhdistelmällä valoisaa aikaa talvella on todella rajallisesti. Turvaverkkomme on aina avulias auttamaan, mutta jotenkin tuntuu vähän itsekkäältä pyytää jotakuta uhraamaan viikonloppu tai muutenkin omaa aikaa, jotta mä saisin vähän blogimateriaalia. Ymmärrätte ehkä mitä tarkoitan? Olenkin miettinyt vaihtoehtoja, miten tämän asian voisi hoitaa mahdollisimman fiksusti, sillä tiedän monien teistä kaipaavan asukuvia. Lähinnä halusin kirjoittaa tämän postauksen, koska mua jotenkin harmitti, että vaikka mielessä on varmaan kymmenen kivaa kuvauspaikkaa Tamperella, 95 % kuvista tulee olemaan tällaisia nopeita kuvia meidän kodin läheltä. Ainakin nyt talvella, kun valoisa aika on kortilla.

Olen myös miettinyt ajastimella kotona kuvaamista ja vaikka peilikuvia, mutta kun ne eivät vaan tunnu omalta. En oikein osaa julkaista sellaista materiaalia. Niinpä tässä koko ajan painitaan todellisten ärsyttävien kuvausongelmian äärellä. Optimaalisinta olisi löytää kuvaaja, joka on joustava aikatauluissaan ja valmis keskeyttämään kuvaukset, jos D haluaa päästä syliin yms. Olisi mahtavaa maksaa jollekin pienyrittäjälle tästä palvelusta ja säästää yhteistä viikonlopun perheaikaa, mutta tuntuu jotenkin niin haastavalle. Varsinkin kun mä oon kuvaamisen suhteen tosi jotenkin "haavoittuvainen". Tai kuvaustilanteessa on vaikeaa olla, jos kameran takana ei ole tuttu kuvaaja. Siskolle tai miehelle osaan olla todella luonteva, mutta muuten kameran edessä olo ei ole mulle yhtään herkkua. Manaan välillä tätä muuttoa, sillä ystävystyin Kuopiossa ihanan valokuvaajatytön kanssa, joka osasi ottaa minusta maailman nopeiten tosi kauniit asukuvat. Tää paikkakuntien jatkuva muuttuminenkin tuo oman haasteensa, kun kestää aina hetken ennen kuin tutustuu johonkin niin, että luottaa tällaisten asioiden suhteen. Argh. No, onneksi talvi on ohimenevää ja onneksi on se turvaverkko, joka mahdollistaa aina muutaman tunnin nipistämisen kuvailuun. Toivottavasti se riittää teille ja ymmärrätte tämän. Nostan kyllä hattua kaikille bloggaaville äideille, nimittäin tiedän, kuinka haastavaa se voi ajoittain olla aikataulujen suhteen :)

Toisaalta, tässä lähes vuosikymmenen kestäneessä blogiurassa on yksi tosi hyvä puoli. Itseluottamus on lujittunut sille tasolle, että ei kyllä hirveästi välitä enää siitä, vaikka ei olisi hirveän edukseen kuvissa. On vaan onnellinen, että on ehtinyt napsimaan kuvat ylipäätään. Ja esimerkiksi tämän asun tapauksessa mä tiedän, että löysä peplum-toppi ei todellakaan ole se edustavin vaatekappale minulle, mutta mä rakastan sitä. Ja musta tuollainen hameen ja peplumin yhdistelmä on aina ihana, vaikka tämä kyseinen yhdistelmä saakin mut näyttämään paljon leveämmältä kuin olenkaan. Eipä haittaa. Asu oli nimittäin päällä itsenäisyyspäivän illallisella, jolloin ei tarvinnut miettiä, paljonko lautaselle ruokaa annostelee :D

CRISTELLE & CO. hame
ZARA toppi
HÖGL saappaat
CHANEL laukku
ZARA takki

Sellaisia ajatuksia tänään, kun ulkona oli täydellinen keli ja minä vietin aikaa ulkona meikittä verkkareissa pyörien Danten kanssa ja seuraavaksi sotken tän likaisen tukkani jollekin ponnarille ja suuntaan treeneihin onnellisena siitä, että tänään mulla oli sentään aikaa päivittää molemmat blogit, vaikka ei täydellisen sään asukuvia ehtinytkään ottamaan :)

Kommentit

Oona (Ei varmistettu)

Enpä yleensä kommentoi asuja, mutta tuo toppi on kyllä aivan ihana ️ jos mulla olisi noin pitkät jalat (tai ainakin siltä näyttävät) yhdistäisin sen nahkaisiin housuihin.. Ei sillä, ettei hamekin ole kiva, mutta itse olen enemmän housutyyppi

Ella (Ei varmistettu)

Katselen kymmenen kertaa mielummin ulkona pihallanne otettuja kuvia kuin talon sisällä esim. portaikossa otettuja kuvia. Ulkokuvissa tausta kuitenkin vaihtelee jonkin verran.

Nykyään tosiaan monella bloggaajalla on kuvaaja. Sen myötä kuvat ovat tosi kauniita, mutta toisaalta ne tuntuvat teennäisiltä. Tai teennäisiä ne ovatkin! Jatka siis samaan malliin vaan. :)

Siruli (Ei varmistettu)

Oletko ajatellut, että hankkisit kameranjalan. Siihen kännykkä avuksi ja laukaisimeksi. Voi aluksi tuntua hankalalta, mutta varmaan tottuisit pian. Tuo laukku muuten näyttää hyvältä ja hyvän kokoiselta.

Lucy (Ei varmistettu)

Hyviä ajatuksia :) ja ehdottomasti sitä mieltä, että älä missään nimessä lähde siihen että otat joka päivä kuvia ajastimella tyyliin "portaissa", se tappaa kaiken mielenkiinnon :D mutta koska sulla on tähän asti kaikki kuvat otettu ulkona suht hyvissä olosuhteissa, ei haittaa vaikka joskus vaihtelun vuoksi ottaisit sisälläkin asukuvia :) toisi sitä kaivattua arkisuuttakin blogiisi. Enkä usko sun tapauksessa että se pääsisi silti lipsahtamaan tuohon ekana mainittuunkaan menoon :D

Ode (Ei varmistettu)

Moi Anna!

Mulle hyvä blogikokemus ei muodostu siitä, että kuvauspaikka on upea ja eksoottinen ja kuvat upeita ja siloteltuja, vaan siitä, että saan lukea mukaansatempaavia tekstejä, jotka johdattavat bloggaajan arkipäiväisiin fiiliksiin tai syvällisempiinkin ajatuksiin - siis siihen, johon itse voin samaistua ja josta inspiroitua. Toki ne vaihtelevat kuvat ovat kiva lisä siihen ja luovat moniulotteisemman kokemuksen, mutta minulle ei ole tärkeää se, onko kuva otettu takapihalla vai jossain "kuvauksellisemmassa" lokaatiossa.

Kiitos, että näet vaivaa tuottaessasi blogijulkaisuja, ovat ne sitten kaupallisia tai ei-kaupallisia. Se välittyy kyllä tänne ruudun toiselle puolelle ja sun tekstejä on aina ilo lukea!

Mukavaa joulunaikaa!

Emppu (Ei varmistettu)

Mä olen kans samaa mieltä tuosta! Mungolife on ollu aina ykkös blogi mun mielestä just noiden tekstien takia! Monilla muilla bloggaajilla taas tuntuu et on vaan väkisillä yritetty keksiä muutama lause postaukseen ja itse henkilöstä ei saa blogin takaa mitään irti.

Mariaa (Ei varmistettu)

Mä en itse lue enää ollenkaan kiiltokuvablogeja, en voi sietää sitä yliampuvaa materiaalia, mitä niihin julkastaan. En istassakaan enää seuraa, koska se alkaa jotenkin oksettaa. Ihan tylsää että blogit on menny niin kaupallisiks ja kaikella tehdään rahaa - kuvillakin. Luen just sellasia blogeja, joilla ei ole kun 20-1000 seuraajaa + sitten niitä joitain poikkeuksia, joita selaan kerran-paristi viikossa. Kaipaan niin sitä vanhaa blogiaikaa.

Riikka (Ei varmistettu)

Aivan ihana tuo paita onkohan miten pientä mitoitusta? Täällä meillä päin ei ole zaraa, eikä pääset ite sovittamaan, mutta pakko laittaa ystävä shoppailuasialle, on sen verran kaunis

Riikka (Ei varmistettu)

Vai onkohan tämä jotain vanhaa mallistoa, kun en zaran sivuilta löytänyt?

Minna (Ei varmistettu)

Mitä ihmeen väliä, mitä siellä taustalla on? En tajuu :D Sun kuvat on just hyvä, vähän aitoutta ja todellisuutta tähän kiiltokuvamaailmaan! Vähemmän tykkään niistä täydellisesti sommitelluista, tulee hirveät paineet vaan itselle :)

Ava (Ei varmistettu)

Mä ainakin jopa toivon että sun blogi ei menisi siihen liian tehtyyn malliin, tää on just paras tällaisena tosi laadukkaana mut kuitenkin maanläheisenä! Asukuvissakin kiinnostaa sun lookki eikä ne taustalla näkyvät maisemat :)

Mirva (Ei varmistettu)

Voi Anna, juuri mietin tuossa yksi päivä että onpa sulla ihanan rehellisiä ja erilaisia kuvia. Ei liikaa asettelua, mutta silti kaunista ja harmonista kuvaa.. Nostan hattua kun pystyt ja jaksat pyörittämään kaikkea sitä mitä pyörität. Olet ihanan raikas tuulahdus blogimaailmassa! Ihanaa joulua koko perheellesi <3

Milla (Ei varmistettu) http://Www.moonshapedlittlebox.fi

Aivan ihana tää asu, yhdistelmä toimii todella hyvin ja materiaalien yhdistely varsinkin! Mielenkiintoinen teksti muutenkin, mukavaa kun avasit ajatuksiasi aiheesta. ^^

Salla (Ei varmistettu)

Mielestäni olet ehdottomasti Suomen paras bloggaaja; itse tykkään lukea mielipidepostauksia, niitä sinulta tulee usein, tai vaikka kyseessä olisi tällainen peruspostauskin, on siinä oikeasti sisältöä. Saan myös paljon enemmän irti sinun asukuvistasi kuin huippuvalokuvaajien ottamista kiiltokuvista, joissa bloggaajalla päällään muotiluomuksia, joita tavallisen ihmisen on turha haaveilla omistavansa/ei edes osaisi käyttää.. Olet samaistuttava, se sinussa on parasta. On uskomatonta kuinka usein päivität blogiasi, nyt vielä vauvan kanssa, arvostan sitä. Postauksesi eivät ikinä ole parin lauseen mittaisia vaan niissä on järkeä. Suuret kiitokset blogistasi ja jatka samaan malliin!

Mervi (Ei varmistettu)

Kiteytit mun jokaisen ajatuksen. Kiitos Anna, että jaksat nähdä niin paljon vaivaa blogisi eteen. Postauksissa on aina punainen lanka ja todella paljon vaihtelua. Yhteistyötkin on aina toteutettu tyylikkäästi; löytyy kaikki tarpeellinen info ja aito käyttökokemus kauniiden kuvien lomassa. Parasta on kuitenkin sun ajatusten, mielipiteiden ja tyylin seuraaminen. Ei haittaa yhtään haastavat kuvausolosuhteet, kunhan postauksissa säilyy aitous ja samaistuttavuus. :)

vinkki (Ei varmistettu)

Meikkikuvia/tutoriaaleja voi ottaa itsekin ilman kuvaajaa

Dyyyd (Ei varmistettu)

Heh, tokihan se on totta, että esimerkiksi Alexalla tai Lindalla on ihan todella kauniita kuvia blogissaan. Kuitenkin eniten jään katselemaan sinun kuviasi: mikä se tuo taustalla oleva juttu on, onko siellä pressu vai onko puutarhakalusteet jääneet lumen alle, aika hauska ikkuna, tulee varmasti kivasti valoa sisälle... Tällaiset tavallisemmat räpsyt tuottavat enemmän ajatuksia. Ja kyllähän niissä sinun ottamissasi sommitelmakuvissa sitä siloiteltua ja kaunistakin näkyy.

Eveliina (Ei varmistettu)

Ostan muotilehden jos haluan nähä super lavastettuja asuja ja kuvauksia, eli mun mielestä Mungolife on ihana näin. Aidot blogit (kuten sinun) on niitä parhaimpia, on reseptejä ja höpötyksiä, kauniita asuja, eikä turhaa kiiltokuvaa. Kivaa tulevaa viikonloppua :)

jansku (Ei varmistettu)

Hyvin sä vedät. Puolustukselle ei ole tarvetta. "Heittarit heittaa". Valokuvaajat,naurettava ajatus.

NellaM (Ei varmistettu)

Blogisi on hyvä juuri tällaisena kuin se nyt on, joten ei ole tarvetta uusille taustoille tai kuvaajille. Minua ei ainakaan haittaa pätkääkään, vaikka sama pelto olisi joka kuvassa taustalla. Kiva vaan, ettei kaikilla ole samoja siloteltuja kuvia ja tekstejä blogeissaan. Jatka siis samaan malliin ja Muistorikasta Joulua perheellenne!

Kati (Ei varmistettu)

Jos itse puhtaasti itsesi takia asetat vaatimustason korkealle ja et ole tyytyväinen "vain" kotisi edustalla otettuihin kuviin, niin siinä tapauksessa kuvaajan palkkaaminen voi olla mielestäni perusteltua. En itsekään osaa tehdä asioita ilman, että panostan tekemiseeni 100 lasissa, joten ymmärrän siksi näkökulmasi. Omasta vaatimustasosta on ainakin itsellä hankala antaa periksi, vaikka muut eivät niin kovaa tasoa odottaisikaan.

Mutta mitä tulee lukijoiden miellyttämiseen, uskon sinun murehtivan aivan turhaan ja näkeehän se jo näistäkin kommenteista. Itse en ole edes suurella vaivannäöllä tehtyjen asukuvien ystävä, enkä ole koskaan ajatellut, että asukuvissasi olisi mitään vikaa, päin vastoin. Ja nainen hei, minkä määrän työtä teet muiden kuviesi kanssa?! Aivan upeita asetteluja esimerkiksi ruokakuvissa! Uskon aidosti, että blogisi elämänmakuinen sisältö ei lavastettuine asukuvineen on vain raikas tuulahdus meille lukijoillekin, maailman ollessa niin monessa suunnassa ja niin kovin siloteltua ja muovista.

Kaunis asu muuten, täytyy kaivaa samanmoinen hameeni itsekin kaapista, kun pakkaslukemat ovat täällä pohjoisemmassakin vielä siedettävät! :)

Miljakoo (Ei varmistettu)

Jatka samaan malliin! Ei lukijat välitä hienoista taustoista kuvissa, liian viimeistelty ja täydellinen kuva sitä paitsi antaa vain hieman teennäisen vaikutelman, valitettavasti.
Samalla kun blogi menee eteenpäin ajan myötä niin samalla menevät myös lukijatkin, uskon siis että aika monella lukijalla on tällä hetkellä samankaltainen tilanne kuin sinulla, eli ymmärrystä lapsiperhearjen vaikutuksesta kuviin varmasti riittää.
Ihanaa joulunaikaa!

Emilia (Ei varmistettu) http://happyhoyhen.com/

Ymmärrän sinua täysin! Olen itse vasta pistänyt omat sivut pystyyn ja kuvat on yksi haasteistani tällä hetkellä. Omat kuvaustaidot ovat vielä alkeelliset, joten niitä pitäisi harjoitella reilusti sen lisäksi, että pitäisi olla jo ihan blogisakin käytettäviä kuvia. Olen päivätöissä sivutoimisen yrittäjyyden lisäksi, joten kuvaaminen on käytännössä mahdollista viikonloppuisin juuri tuon valon takia, mutta valoisaan aikaan viikonloppuna on usein myös muuta menoa.

Ihailen sinun kuviasi: sisällä otetut kuvat on kauniisti aseteltuja ja samasta kohteesta saat otettua useita erilaisia ja mielenkiintoisia kuvia. Ulkona otetut kuvat ovat myös kauniita ja maanläheisiä, ei liian sliipattuja, mutta silti erittäin laadukkaita.

Ymmärrän siis turhautumisesti täydellisesti, mutta samalla ihailen blogisi kuvia :)

<3: Emilia

Tuuli (Ei varmistettu)

Mäkin oon ehdottomasti sitä mieltä että tää blogi on hyvä näin :) Maanläheistä ja normaalia! Näistä on paljon helpompi inspiroitua ja näistä saa paljon paremman fiiliksen kuin monista liian silotelluista ja lavastetuista kuvista. Tämä ja hyvänmielen höpötykset tai pohdiskelevat kirjoitukset tekevät tästä blogin johon ei voi kyllästyä.

Tuuli (Ei varmistettu)

Mäkin oon ehdottomasti sitä mieltä että tää blogi on hyvä näin :) Maanläheistä ja normaalia! Näistä on paljon helpompi inspiroitua ja näistä saa paljon paremman fiiliksen kuin monista liian silotelluista ja lavastetuista kuvista. Tämä ja hyvänmielen höpötykset tai pohdiskelevat kirjoitukset tekevät tästä blogin johon ei voi kyllästyä. Niin ja jos saa esittää toiveen, onkohan mahdollista että joskus kerkiät tekemään niitä inspiraatio kollaaseja asuista? Kaikkihan ei näistä tykkää kun kokevat liian kaupalliseksi mutta itse tykkään niistä :)

Tiina (Ei varmistettu)

Tulee ihan toistoa edellisiin mutta mustakin tämä blogi on hyvä juuri näin! Ylipäänsä mä olen enemmän kiinnostunut tekstistä kuin kuvista. Varsinkin sellaiset yleiset höpötykset on parhaita. Kuvat vilkaisen läpi mutta ei mua niissä säväytä mitkään hienot taustat tai valotukset tai säädöt, en mä niistä mitään ymmärräkään :D Ihan tavalliset kuvat käy mulle.

Chantilly (Ei varmistettu)

Heissan!

Täällä ilmoittautuu yksi lukija niiltä ajoilta, kun törmäsin blogiisi ekaa kertaa Simban ollessa pentu. :) Olet oikeassa siinä, että blogit ovat muuttuneet rajusti kaikkien näiden vuosien aikana. Kaipaan eniten vanhoilta ajoilta sitä "tylsää arkisuutta", sitä kun bloggaajiin pystyi vielä samaistumaan. Sai ideoita omaan pukeutumiseen, koska bloggaajan asukokonaisuudet oli rakennettu elementeistä, joita pystyi itsekin löytämään joko omasta vaatekaapista tai helposti "tavallisista" vaateliikkeistä. Toki on kivaa ja inspiroivaa katsoa viimeisen päälle stailattuja katalogimaisia blogikuviakin, koska nautin myös esteettisistä ja kauniista kuvista, mutta kuten pohdit, niin mitään raapaisupintaa ei siinä enää juurikaan ole. Itse palaan blogisi pariin yhä uudestaan juurikin myös tämän arkisemman puolen takia, joten nämä asukuvat takapihalta on juuri sitä Mungolifea, jonka vuoksi täällä on roikuttu kaikki nämä vuodet. :) ;) Ihanaa talven jatkoa!

Paula (Ei varmistettu)

Musta olisi ihana, jos asukuvissa olisi Dante mukana :D (Jep, lapsirakas täälä moi! :D) Sehän olisi nimenomaan sitä sinun tämänhetkistä elämää aidoimmillaan, kun Dante konttaa vieressä tai kävelytät häntä tms :) Ja musta olisi myös kiva jos joitain asukuvia olisi otettu teillä sisällä :) Ymmärrän toki, että se saattaa tuntua ehkä siltä, kotiisi "tunkeudutaan" blogin kuvien kautta jotenkin, mutta jos tämä olisi toteutettavissa, niin itse olisin ainakin mielissäni.

Elisa (Ei varmistettu)

Ennen seurasin paljon enemmän blogeja kuin nykyään. Jätin lukulistalta pois juuri nämä muotilehtimäiset blogit, jotka tuntuvat liian lavastetulta ja epäaidoilta. Sinun blogiasi olen sen sijaan seurannut kohta 8 vuotta ja rakastan tätä edelleen juurikin aidon materiaalin ja arjen näkymisen takia. Sinuun on helppo samaistua. :)

Kata (Ei varmistettu)

Mä niin komppaan noita muita kirjoittajia etten kaipaa siloiteltuja kuvia, joissa aitous on kaukana. Ei sillä ole niin väliä onko valaistus ja kuvausolosuhteet just kohdillaan vaan parasta on just se et sun kuvistasi ja teksteistä välittyy aitous, joka useimmilta bloggaajilta on kadonnut. Sun blogisi on ainut mitä jaksan seurata säännöllisesti. Hyvä Anna, jatka samaan malliin, sä olet ykkönen <3

Liisamari (Ei varmistettu)

Älä koskaan ikinä muutu! Blogi ja etenkin kuvat on just hyvät näin, ihanan arkisia ja jotenkin henkilökohtaisempia kuin valokuvaajan hienossa paikassa ottamat. Keep up the good work!! Ihanaa joulunaikaa teille!

Mona (Ei varmistettu)

Moikka, sulla on ihania kuvia ja just sopivasti. Tuntuisko susta luontevalta ottaa kotona enemmän tilannekuvia tms? Pidän itse sellaisten kuvien katselusta eniten joissa jokaista kristallia ei ole aseteltu vimosen päälle, mutta se on tietenkin tosi paljon henkilöstä kiinni haluaako sellaisia ottaa ja julkaista :) tietty siinä on varmaan aina elämisen jälkiä tiskien yms muodossa, ymmärrän jos sellaisia kuvia ei blogiinsa halua. Entä kolmijalalla ja kaukolaukaisimella kuvailu?

Ralenius (Ei varmistettu)

Ei todellakaan mitään valokuvaajan kuvia! Nää tämmöiset kuvat on tosi jees! Ihanan normaaleja :)

Kristiina (Ei varmistettu)

Mää kyllä tykkään asukuvistasi ihan sama missä ne on otettu. Asuahan mää katson ja kaunista sinua kokonaisuutena, ei ole taustalla väliä! Vaikka toki sen kuvan estetiikka säilyy vähän kivempana, jos ei ole jotain hyrskynmyrskyn tavaravuorta taustalla, mutta sellaisiapa ei ole sulla nähtykään. :D Itse asiassa sekin voisi olla hauskaa joskus :'D mulle tuntuu siis kelpaavan kaikki. Mutta ihanan kaunista kuvasisältöä sä oot pystyny blogiin aina tuottamaan, todella hatunnoston arvoinen suoritus :)

Anni (Ei varmistettu)

Sun asukuvat on about ainoat joita jaksan nykyään katsoa. Juuri siksi, että ne on otettu siellä pihatiellä ja niistä näkee, että tässä asussa oltiin oikeasti jossain. Ei niin, että matkustettiin Pariisiin, kuvattiin 20 eri asua päivän aikana eikä yksikään päässyt oikeasti käyttöön. Asukuvien koko pointti on kadonnut blogien kaupallistumisen myötä. Sulle ei ole käynyt niin ja se on hyvä asia :)

SaaraST (Ei varmistettu)

Halusin vain sanoa että ymmärrän teet just niin paljon kuin ehdit, jaksat ja haluat, ja miten se silloinkin sopii. Mamma-life on haastavaa! Ja epätäydellisyys on kiinnostavampi kuin täydellisyys :)

J (Ei varmistettu)

Luen blogiasi koska sulta tulee paljon hyvää tekstiä ja kuvat kelpaavat vallan hyvin! En tykkää lukea blogeja missä on paljon kauniita kuvia ja muutama hassu rivi missä kerrotaan että kävi tänään tässä ja tässä tapahtumassa ja siinä se, ne on kovin persoonattomia eikä niistä saa mitään irti. Sun blogia jaksaa seurata vuodesta toiseen ja usko pois, panostuksesi kyllä välittyy tänne ruudun toiselle puolelle!

M (Ei varmistettu)

Jatka ehdottomasti näin!! Itselläni on jäänyt seurannasta pois kokonaan blogit, joissa on liian viimeisteltyjä ja valokuvaajan ottamia kuvia. Paljon mielummin katson asukuvia, joihin tavallaan voi samaistua. Blogimaailmassa on mielestäni mennyt liian kiiltokuvamaiseksi. Jatka siis samaan mallin! <3

Camilla (Ei varmistettu)

Komppaan kaikkia edellisiä: blogisi parhaita puolia on liioittelun ja "feikkaamisen" puute. Itse kuvaajan toki tykkään katsella kauniita kuvia, mutta esim. nykyinen blogiskene (ja nimenomaan muotiblogit!) on jo tällaiselle kuvia rakastavalle tyypillekin aika tuskaa. Teennäisyys paistaa, se että pukeudutaan täysin epäkäytännöllisesti mainostamiinsa vaatteisiin ja instatililtäkään ei löydy kymmenen seasta kuin korkeintaan yksi jossa oma pärstä ei näy... ei kiitos. Sulla on todella mielenkiintoista ja elämäntäytteistä tekstiä ja kuvitusta ollut aina. Eletään täysin erilaista arkea ja elämää, ja tykkään sun blogista silti aivan hirmuisesti juurikin sen liioittelun ja "showoffaamisen" puutteen vuoksi.

Mutta jos kuvat mietityttää, niin suosittelen freelancerkuvaajan palkkaamista hommaan. Tampereeltakin löytyy varmasti kymmeniä jotka ottaisivat pestin mieluusti vastaan, itsekin ottaisin! :D Hyvän kuvaajan kanssa herkempikin kuvattava kyllä rentoutuu. Joskus homma vaatii parikin kuvauskertaa, toisinaan joku tunti riittää siihen. Kannattaa kokeilla jos kuvat mietityttää! :)

Emma (Ei varmistettu)

Mun mielestä sun asukuvat on freshejä ja realistisia. :) Tulee aina pienet facepalmit, kun katselee kuvien välityksellä näiden "ammattimaisten" bloggaajien duckface-kekkalointia keskellä suurkaupungin iltapäiväruuhkaa... Joten no worries, oot aito!

Roosa (Ei varmistettu)

Mä en ees kato kuvan taustaa vaan itse asua joten ei haittaa yhtään vaikka ottaisit millillee samas kohas kaikki asukuvat!

EX5 (Ei varmistettu)

Pitkästä aikaa kommentoimassa..
niin kuin joku tuolla aikaisemmin kommentoi, olet heittämällä Suomen paras blogaaja ja juuri niiden tekstien vuoksi. En jaksa lukea minkään älykääpiön mielipiteitä vaikka olisi minkälaiset kuvat ja sun blogia lukisin myös vaikka ei olisi kuvia ollenkaan.
Ihmettelen miten moni blogaaja voi olla suosittu vaikka teksti on puuduttavan tylsää.
Tsemppiä sinne ja jatka samaan malliin, asuyhdistelmiä on kiva nähdä mutta sun lukijat ei pistä pahitteeks vaikka välillä kuvaisit vaikka villasukkiasi.
Ikuinen mungolife fani️

Pilvi poutanen (Ei varmistettu)

Moikka, sanon samaa mitä aiemmissakin kommenteissa mutta siis sun kuvat ja blogi ylipäätänsäkin ovat mahtavia, ja ennenkaikkea tulee fiilis aitoudesta. Monessa blogissa kuvat on toki kauniita mutta ei yhtään samaistuttavia, sen keinotekoisuuden aistii kuvista ja ne jos jotkut myös usein toistavat itseään! Jatka samaan malliin:)

T: kohta 8kk tytön onnellinen mutta väsynyt mami

NA (Ei varmistettu)

Mun mielestä blogeissa on jo aikoja sitten mennyt ihan överiksi tuo kuvista stressaaminen. En jaksa lukea yhtään "kuvablogia" enää. Keskityn niihin kotikutoisempiin tekstiä sisältäviin ja vlogeihin, joissa tavallisen näköiset ihmiset pälpättää tavallisia asioita tavallisissa kamppeissa.

Me ollaan kuvattu nyt monta vuotta kombolla mies ottaa kuvat, on töissä päivät ja yleensä mukana kaksi lasta. Viikonloput, lomat, arkipyhät on kuvattu. Monesti paikassa, mihin pääsee autolla viereen ja lapset istuvat siellä odottamassa tms. On vähän haasteellista, mutta vielä on onnistunut! :)

Katja

Kommentoi