Photoshop

Screen Shot 2014-12-04 at 20.02.12

PHOTOSHOPISTA. Multa kyseltiin tuossa taannoin siitä, paljonko muokkaan kuviani. Ajattelin, että raapustelenpa asiasta postauksen havainnollistamaan. Blogeissa tuntuu olevan enemmän ja enemmän naistenlehtimäisiä kiiltokuvia, täydellisiä kuvia täydellisistä ihmisistä, joilla on täydellinen iho, hiukset, vaatteet ja kaikki 🙂 Mä olen aina pitänyt kiinni siitä, etten haluaisi ihan hirveästi muokata kuviani, sillä haluan näyttää siltä, miltä näytän oikeastikin. Omalta osaltani en halua lisätä kenenkään ulkonäköpaineita, joten pidän muokkauksen minimissä. Mun mielestä reippaalla kädellä photaroidut kuvat pitäisi myös ilmoittaa merkillä retusoinnista harhaanjohtavuuden takia.

Mitä mä sitten teen mun kuville? Mä oikeastaan muokkaan vaan värejä, valoja ja kontrasteja.

Tässä pari esimerkkiä 🙂

Screen Shot 2014-12-04 at 20.02.40Screen Shot 2014-12-04 at 20.03.53Before-kuva on suoraan kamerasta, after retusoituna blogiin. Olen lisännyt vähän lämpöä, vähän valoa ja lisännyt värien puhtautta ja kontrastia silmiin. Lisään yleensä kuvissa valkoisuutta ja kontrastia saavuttaakseni hieman kirkkaamman lopputuloksen. Samalla lisään yleensä highlightia ja vähennän varjoja esim. kuvissa, joissa on hattu päässä tuomassa varjoa kasvoille.

Screen Shot 2014-12-04 at 20.23.04

Kuvien yleisilme muuttuu aika paljon, kun niitä muokkaa. Tässä on esimerkki melko hämärässä, inhottavan pilvisessä kelissä kuvatusta asukuvasta. Kuvaan on lisätty valoa, lämpöä ja vihreän ja keltaisen värin saturaatiota. Olen vähentänyt sinistä, ja tuonut hieman lämpöä oranssiin. Kuva on hyvin erilainen alkuperäisestä, eikö?

Siinäpä oikeastaan pähkinänkuoressa kaikki mitä teen kuville. En koskaan, ikinä muokkaisi ulkonäköäni kuvissa paremmaksi. Mun mielestä jokainen joka haluaa näitä muokkauksia tehdä, saa niin tehdä. Mä en kuitenkaan koe tarpeelliseksi kaventaa kasvojani tai nenääni, hoikentaa itseäni jostain kohdista tai suurentaa toisista. En kyllä osaisi tehdäkään sitä. Kokeilin kerran jossain Photoshop-intoiluissani liquify -työkalua, mutta sain sillä aikaiseksi lähinnä katastrofaalista jälkeä 😀 Valo, väri ja saturaatio -muutosten lisäksi saatan joskus kuviin käyttää vielä blurria tai terävöitystä luomaan syvyyttä tms.

Siinäpä se 🙂

Kommentit (5)
  1. Muokkaatko instagramiin meneviä kuvia lainkaan? Löytyykö puhelimestasi muokkaussovelluksia?

    1. Jonkin verran, muokkaan ne yleensä koneella tai Instan omassa ohjelmassa 🙂

  2. Tämä oli nyt kyllä yllättävän mielenkiintoinen ja havainnollinen postaus! Ja todella tyhjentävä vastaus 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *