PIKKUHILJAA VALMISTA

Mungolife

 

Tässä saa jonkun verran aikaa kulumaan tässä blogimuutossa. Tai rehellisesti sanottuna, tää on aikamoinen savotta. Kun on monen monta vuotta blogihistoriaa, niin tää ei tunnu paljoa helpommalta kuin muutto asunnosta toiseen. Pikkuhiljaa pikkuhiljaa alkaa hommat olla haluamallani mallilla. Oon saanut Instagramissa aika paljon palautetta teiltä erilaisista jutuista ja bugeista, ja pikkuhiljaa toivottavasti aletaan olla voiton puolella :) Ja lupaan, että lopetan tän teknisillä asioilla pommittamisen ja palaan heti huomenna ruotuun Kroatia-postausten kanssa :)

Blogloviniin on nyt päivitetty molemmat blogit, ja jos ennen seurasit blogeja Bloglovinissa, niin siirto on automaattinen kohdallasi. Jos et vielä siellä seuraa, niin kannattaa nyt alkaa seuraamaan Mungolife tästä ja Familylifea tästä. Siellä näkyy aina uudet postaukset ja pääset sieltä aika hyvin seuraamaan kaikkia suosikkeja, jos Bloglovin ei siis vielä ole tuttu.

Sellainen "pikkujuttu", että tosiaan kun tota blogihistoriaa on Rantapallon kanssa niin paljon, että tällä hetkellä Googlella blogiini tuleminen on aika raskasta. Jos oot ennen googlannut esim. Mungolife + macarons Googlessa, niin oot saanut oikean postauksen heti ekana siihen hakuun. Nyt tuo linkki vie edelleen Rantapallon sivuille ja jatkossakin osa niistä tulee antamaan tulokseksi sen Rantapallon. Pikkuhiljaa Googlekin kyllä oppii ja olen pyytänyt tekniikalta, että jos tuo uudelleenohjaus saataisiin jotenkin automatisoitua niin, että haut johtaisi suunnilleen oikeille sivuille. 

Oonkin tänään tehnyt syvätutkimuksen mun Rantapallon aikaiseen Google Analytiikkaan ja nostin tuonne oikealle alemmas sivupalkkiin muutamia suosituimpia postauksia. Onko teillä mielessä jotain muita? Jotain postauksia, joihin haluaisitte suoran linkin, koska ne ei löydy helposti tai Googlesta ei löydy? Joku ruokaohje tai joku spesiaali postaus? Yritän ensi viikolla ottaa aikaa sille, että kategorioin uusiksi noita mun vanhoja postauksia niin, että esim. ruokapostaukset tulisi helpommin haettavaksi tuonne ylävalikkoon, mutta kuten varmasti ymmärrätte, yli 1000 postauksen siirto ei käy kovin yksinkertaisesti :) 

Joku toivoi isompaa ja selkeämpää fonttia, joku toivoi hieman paremmin erottuvaa ja värikästä banneria. Molemmat hyviä ja osuvia toiveita. Myös Familylifen puolella on pientä hienosäätöä tapahtunut tänään (ja siellä on uusi postauskin :). 

Tuleeko vielä jotakin mieleen? Mä käytän tätä blogia niin eri tavalla kuin te lukijat, sillä mä pyörittelen tätä isolla koneella ja ohjausnäkymän kautta, joten kaikki jutut eivät näy mulle yhtä selkeästi. Tuleeko jotakin toiveita mieleen? Onko jotain teknisiä ongelmia? Jotain ajatuksia, mitä toivoisitte juuri tämän ulkoasun suhteen? 

Ja tosiaan, mun blogiin voi kommentoida ilman, että on käyttäjätunnusta, sama Familylifen puolella. Siinä oli eilen jonkun aikaa erikoiset säädöt, nyt pitäisi kaiken olla molemmissa blogeissa kunnossa. Huhhei, josko tässä oltais voiton puolella jo? 

Kommentit

Hanna1 (Ei varmistettu)

Lukeminen täällä lilyn puolella on vaikeampaa puhelimella (toki tietokoneella voi myös olla hitautta mutta itse luen melkeinpä ainoastaan puhelimen kautta) kuin aiemmin rantapallolla, kuvat latautuvat todella hitaasti samoin mainokset tekstin keskellä (mainokset ei minua muuten haittaa), ja se aiheuttaa sen että kun tekstiä alkaa lukemaan niin sitten yhtäkkiä osa kuvista/mainoksista latautuu ja teksti liikkuukin eri kohtaan kun missä oli lukemassa. Vaikea selittää mutta toivottavasti ymmärsit :D Varmaan pikkujuttu tämmöinen, mutta välillä todella ärsyttävää kun pitää kokoaika etsiä uudelleen se kohta mitä olikaan lukemassa! Varsinkin jos lukee vanhempia postauksia ensin niin tuntuu että se sivu kokoajan liikkuu ylöspäin kun niitä kuvia ja mainoksia alkaa sinne väleihin ilmestyä. Ehkä rantapallon puolella oli helpompi kun postaus piti erikseen avata kokonaan jos sen halusi lukea niin ei sitten monen postauksen kaikki kuvat lataudu sivulle yhtäaikaa.. Blogisi on silti edelleen ihan huippu ja jatkan seuraamista vaikka tekniikka välillä ärsyttäisikin :)

pitkäaikainen lukija (Ei varmistettu)

Kommentti fonttiin liittyen. Itsekin luen pääsääntöisesti kännykällä blogiasi, ja tykkään tästä fontista (koko, fontti, ei paksunnosta), se miellyttää silmää eikä ole liian raskas. Vauva- tai siis nykyään family-blogissa puolestaan on hieman enemmän silmille hyppäävä fontti. Voisiko sen saada täsmäämään tähän? Tietenkin voi olla hankala jos on eri alustalla. Tykkään myös tästä kun tekstiä näkyy paljon kerrallaan näytöllä, ei tarvitse jokaisen lauseen luettua scrollata alaspäin vaan voi lukea pitkän pätkän ”tekemättä mitään”. Kiitos blogistasi, mukana olen pysynyt aivan alkuajoista lähtien. :)

SannaKaroliina (Ei varmistettu)

Nykyinen fontti on jotenkin "raskas" ja ainakin puhelimella selatessa rivijako näyttää oudolta ja häiritsevältä. Samaa en ole aiemmin huomannut vaikka pääasiassa puhelimella olen lukenut blogiasi. Toivoisin ilmeeseen samaa keveyttä kuin aiemminkin :)

Itse kun luen yleensä tietokoneella niin tää uus fontti toimii paljon paremmin. Aiempaa ei melkein nähnyt ellei siristänyt silmiä ja lukeminen oli tosi työlästä. Mut katoin tätä sivua nyt puhelimella ja tiedän mitä tarkotat! Puhelimella sivun leveys on paljon kapeampi ja teksti on ns. jaettu tasaisesti koko leveydelle mikä jättää outoja välejä joidenkin sanojen ympärille. Jos tekstin ryhmittää vasemmalle ni tää ongelma luultavasti poistuis. Mut sit tietkoneella ei näyttäis enää yhtä hyvältä :D Hurjaa säätöö haha 

Vierailija (Ei varmistettu)

Hei, olisi kiva, että mobiililaitteella lukiessa saisi zoomattua kuvia. Nyt moni yksityiskohta jää harmittavan pieneksi (ja vanhasta tottumuksesta räpellän ja yritän etätoivoisesti suurentaa kuvaa :D ).

Vierailija (Ei varmistettu)

Tosi kaunis tuo uusi banneri!

Elsianniina (Ei varmistettu)

Oon samaa mieltä! Uusi banneri on tosi nätti ja erottuu hyvin.
Oon lueskellut kommentteja ja on kyllä mahtavaa kun blogisti aidosti kuuntelee lukijoiden toiveita. Kaikkia ei varmasti pysty/halua toteuttaa, eikä kaikki miellytä aina jokaista, mutta on se hienoa, että yritetään!

Annm (Ei varmistettu)

Minulla on aika samat ajatukset kuin ekalla kommentoijalla Hanna1:llä. Luen lähes aina blogeja puhelimella, ja Lilyssä risoo juurikin kuvien hidas latautuminen ja siitä johtuva Hanna1:n kuvailema sivun hyppeleminen. Inhoan myös sivun päälle tulevaa koko sivun peittävää mainosta, se aiheuttaa myös hankaluuksia lukemisessa koska joskus ennen kuin mainos lävähtää silmille on jo aloittanut lukemisen, ja kun mainoksen sulkee teksti palaa takaisin alkuun. Siedän tosi huonosti myös tekstin keskelle tulevia mainoksia. Ärsyttää myös että koska mainokset sisältävät monesti liikkuvaa kuvaa tai ääntä ne pysäyttävät / hiljentävät monesti musiikin jota on juuri kuuntelemassa puhelimella esim. Spotifysta (tähän on varmaan joku asetus puhelimessa/nettiselaimessa mutta en ole vielä löytänyt).

Nämä saattavat kuulostaa monen mielestä pieniltä harmeilta jotka sietää ihan hyvin ja joista on turha valittaa, mutta henkilökohtaisesti itseni kohdalla ne saattavat olla ne ratkaisevat pienet jutut jotka heikentävät lukemismukavuutta liikaa että haluaisin vierailla sivulla. Blogien lukeminen on kohdallani vähentynyt viime aikoina tosi paljon, minulla on enää pari blogia joita aktiivisesti seuraan (sinun blogisi ja yksi toinen). Erään suositun Lilyn blogin seuraamisen lopetin monen vuoden lukemisen jälkeen, isona syynä oli että näiden kuvaamieni teknisten lukemismukavuuteen vaikuttavien juttujen aiheuttama ärsytys nousi lopulta suuremmaksi kuin blogista saamani ilo. Toki tähän vaikutti myös kiinnostuksen hiipuminen itse blogiin / blogien lukemiseen yleisesti mutta tekniset jutut (mainokset jne.) olivat isossa roolissa. Jos on muutenkin vähän kiikun kaakun sen suhteen haluaako jotakin blogia lukea voivat tällaiset jutut olla ne jotka ns. katkaisevat kamelin selän ja seuraaminen loppuu.

Tulipas nyt kriittistä tekstiä :D Tämän kommentin ei todellakaan ole tarkoitus olla sinulle mikään tylytys siitä että valitsit pohjaksi juuri Lilyn tai uhkaus että lukeminen loppuu jos ongelmat eivät katoa, vaan kritiikkiä Lilyä kohtaan (olen myös laittanut heille suoraan palautetta näistä asioista). Nämä ovat vain minun kokemuksiani tästä blogiportaalista. Sinulla oli varmasti omat hyvät syysi valita juuri Lily blogikodiksesi ja uskoisin että sinulla on niin vakaa seuraajakunta että lukijat eivät ihan hevillä teknisten ongelmien vuoksi katoa. Ymmärrän myös että on rajallista kuinka paljon sinä pystyt vaikuttamaan esim. mainosten sijoitteluun ja muihin sellaisiin seikkoihin, joihin saattaisit ehkä itsekin toivoa muutosta. Jään seurailemaan mitä sivuston suhteen tapahtuu ja yritän suhtautua ärsytyksiin jotenkin zenisti, katsotaan miten käy :D

SatuR (Ei varmistettu)

Moi, ensinnäkin kiitos blogistasi! Lukijana oon ollut jo varmaan 9 vuotta, mutta harvoin kommentoin :) Mitä tulee blogin ulkoasuun, oon sitä mieltä että teksti näyttäisi paremmalle jos se olisi tasattu kumpaankin reunaan, sitä on jotenkin levollisempi lukea. Leveästä palstasta tykkään ja fontistasi myös.

Yksi asia mikä mua häiritsee hirveästi on kuvien koko. Pystykuvat on ihan liian korkeita katseltavaksi mun läppärillä! Vertailin viimeisimmästä rapupostauksesta että pystykuvista näen kerrallaan vain alla puolet. Ymmärtänet ettei sellaisia kuvia oo kiva kattoa kun joutuu scrollailemaan edestakaisin saadakseen käsityksen koko kuvasta. Eikä mun läppäri ole edes mikään pikkuinen. Häiritseeköhän tämä muita vai onko vaan olemassa jokin jippo minkä pystyn itse tekemään? :D Mobiiliversiossa ei ole samaa ongelmaa onneksi, pitänee siirtyä lukemaan postauksesi pelkästään kännykällä jos tälle asialle ei pysty tehdä mitään :) Toisaalta tykkään hirmuisesti sun kuvista ja kuvaustyylistä joten mieluusi katselisin niitä isommalta näytöltä.

OriginalJade (Ei varmistettu)

Korkokenkäkoulu on jäänyt minulta väliin, saisiko sen suosikkipostauksiin?

MaaritL (Ei varmistettu)

Minulla on sama mistä Hanna1 ja Annm edellä kirjoitti, eli Lilyn blogeissa harmittaa tekstin ja kuvien hyppiminen ja hidas latautuminen.
Toivottavasti siihen on tulossa parannusta.

Kommentoi