PITKÄT PÄIVÄT, LYHYET VUODET

 

time flies.jpg

Mulla on tosi odottava tunnelma. Sellainen pieni kutkutus, että kohta tapahtuu jotakin mielenkiintoista. Tiedättekö sellainen tunne, kun lapsena oli ennen joulua? Sellainen jatkuva jännitys, joka koko ajan kasvoi ennen jouluaattoa. Voimistu ja muuttui koko ajan lähes käsinkosketeltavaksi. Välillä sitä miettii, miten paljon elämässä onkaan ihania asioita. Yhteen viikkoon voi mahtua niin paljon. Eilen vietin ihanan illan nuoremman siskoni kanssa Helsingissä, tänään oon mennyt työasioissa Helsingissä ja se kaikki on luonut jotenkin tosi hyvän fiiliksen. Kivoja juttuja, kivoja ihmisiä, kivoja tapahtumia. Perjantaina pääsen kampaajan tuoliin, lauantaina hemmottelen itseäni kasvohoidolla. Voi kyllä, valmistaudun jokaista pisaraa myöten siihen, että elämässäni vaihtuu vuosikymmen ja olen virallisesti kolmekymppinen. Lauantaina on tulossa ensimmäinen reissumme ilman Dantea ja se sekä jännittää, että innostuttaa. Vaikka tulen varmasti kärsimään riipivästä ikävästä, on ihana olla neljä päivää kahdestaan mieheni kanssa ja viettämään syntymäpäivääni ihanassa määränpäässä. 

Kotiinpalattuamme on niin paljon kaikkea ihanaa. Amazing Racen järjestäminen on vienyt tunteja ja tunteja elämästäni, mutta ollut todella palkitsevaa ja hauskaa. En malta odottaa. Ystäväni tulevat varmasti saamaan mahtavan kokemuksen kilpailulla, mutta minäpä pääsen viettämään viikonlopun kaikkien rakkaimpieni kanssa. Osaa ystävistämme en ole nähnyt hetkeen, ja oikeasti laskisin varmaan tunteja kaikkiin ihaniin tapahtumiin, ellei niitä olisi yhdellä viikolla niin montaa 😀 Kerron teille Amazing Racesta lisää vielä tällä viikolla, sillä tekin pääsette virtuaalisesti osallistumaan siihen 🙂 Uskon, että teillekin se tulee olemaan aika hauskaa ja viihdyttävää 🙂

Ehkä tää kaikki on vaan sitä, että odotan synttäreitäni. Mä oikeesti odotan, että mä olen 30. Tosi omituista, yleensä ihmisillä on kai näillä main joku kriisi. Ikäkriisistä ei kyllä ole täällä tietoakaan, vaan jotenkin päinvastoin. Muistan kun eräs ystäväni sanoi, että oli vaikeaa kävellä alttarille hitaasti, koska halusi vaan juosta jo siihen uuteen elämään, mutta samalla oli ihanaa nauttia jokaisesta askeleesta ja imeä itseensä sitä tunnelmaa. Mulla on vähän sellainen fiilis. Sellainen fiilis, että mä hyvästelen mun nuoruuden ja kohtaan vihdoin aikuisuuden. Eihän mikään tietenkään muutu, sama ihminen minä olen jaatkossakin ja elän samaa elämää, mutta jotenkin tiedättekö on sellainen olo, kuin kaikki olisi jotenkin eri tavalla. Ja odotan innolla sitä, mitä elämällä on tarjota. Koska nämä menneet 30 vuotta ovat olleet jotenkin niin uskomattomat, niin täynnä tarinoita ja hetkiä, niin paljon kaikkea hienoa ja ikimuistoista. 

Jotenkin aina kun tulee vuosia, niin on sellainen vähän haikea fiilis siitä, miten nopeasti aika kuluu. Mieheni kanssa ollaan paljon puhuttu siitä, että meneekö aika hitaasti vai nopeasti. Mun mielestä aika menee hirveän nopeasti. Äsken mulla oli pieni vauveli, nyt mulla on vilkas taapero. Siltä musta tuntuu. Mieheni taas ajattelee niin, että tässähän on ollut ihan hirveästi kaikkea vuodessa, että onpas ollut pitkä vuosi kun on ollut niin paljon kaikkea. Jossain näin sanonnan, että ”päivät ovat pitkiä, vuodet lyhyitä”. Sellainen fiilis mulla on. Päivät on välillä pitkiä raskaudessaan, jos kaikki menee pieleen ja on väsymystä ja kiukkuinen hampaita tekevä lapsi. Ja välillä taas päivät on pitkiä, koska yhteen päivään voi mahtua niin paljon tunteita ja kokemuksia ja hienoja hetkiä. Mutta vuodet, ne tuntuu tosi lyhyeltä. Ne on täynnä niitä pitkiä päiviä, mutta vähän joka viikko huomaan ajattelevani jostakin, että ”ei vitsi, miten tästäkin voi olla jo niin ja näin monta vuotta”. Eilen näin pitkästä aikaa blogikollegoita, joita en ollut nähnyt pitkään aikaan. Itse asiassa nähtiin viimeksi ennen kuin olin raskaana. Hups. Jotenkin on vaikea ajatella, että siitäkin on jo kaksi vuotta. 

Sehän tässä elämässä niin epäreilua on. Ne hetket, jotka haluaisi pitää ikuisesti, menee ohi niin nopeasti. Nytkin odotan innolla niin monta asiaa, ja hoputan aikaa. Mietin, että aika käyttäytyy niin kummasti. Hoputtaessani se laahaa, ja juuri kun minulle kelpaisi, että aika pysähtyisi kokonaan, se päättääkin lähteä pinkomaan kovemmin kuin ikinä. 

Siksi mä rakastan suunnitella. Matkoja, synttäreitä, tapahtumia. Ne muutama hassu tunti menevät ohi niin nopeasti, mutta pitkällä suunnittelulla ja järjestämisellä voi saada nauttia asiasta jo viikkoja etukäteen.

Mä ajattelin tässä laittaa teille pienen Q&A:n pystyyn tähän liittyen. Mitä te haluaisitte tietää? Kohta on tullut elämän polkuja tallottua 30 vuotta. Mikä kiinnostaisi teitä tästä mun matkasta? Onko jotain pientä ja hassua, jota olette miettineet? Tai jotain syvällistä ja tärkeää, joka kiinnostaa? Kysykää, mä vastaan 🙂 

Kommentit (6)
  1. Täällä on yksi 36v, joka innolla odottaa omia 4-kymppisiään. En ole koskaan potenut ikäkriisiä, ja elämäni on ainoastaan mennyt parempaan suuntaan täytettyäni 30v. Ei siinä tosin mitään valittamista ollut ennen sitäkään. Arvostan terveyttä ylitse kaiken sekä sitä, kun voimme mieheni kanssa kahdestaan tehdä unelmistamme totta.

  2. Hauska kun kysyit, olen vuosia miettinyt tätä. Olet sanonut, että et pese päivittäin hiuksia ja kiharasi ovat aina upean näköisiä. Miten siis pidät öisin hiuksiasi? 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *