Podcast - Hullu kuin äidiksi tullut?

Mungolife

Tällä kertaa podcastissani mukana Irene Naakka, Mutsie-blogista ja nainen Hullu kuin äidiksi tullut -kirjan takana! Oon ottanut teidän kommentteja hieman huomioon ja yritin pitää huolen, ettei musiikki pauhaa kovin kovalla alussa ja lopussa, mutta nyt taisi mennä sinne toiseen ääripäähän, eli hiljaisella on :D No, ei se oo niin justiinsa :) Podcasti on jälleen kuunneltavissa iPhonien ja iPadien Poscasts-applikaation kautta ja Soundcloudissa täällä. Lisäksi podcast löytyy Acast-applikaatiosta Anna Pastak -"kanavalla" vai miksi sitä nyt kutsutaankaan.

Tosiaan. Tällä kertaa mukanani on Irene, joka on kirjoittanut huippuhyvän kirjan odotusajasta ja äitiydestä ja tämän kunniaksi arvotaan näitä kirjoja myös mun Instagramissa!

Käykää siis ihmeessä osallistumassa @mungoanna Instagram-tililläni, sillä siellä on jaossa kolme kirjaa.

Podcast sivuaa aihetta paljon, mutta tosiaan kyseessä on enemmänkin yleistä juttelua äitiydestä ja kuinka erilainen alku meillä on asiaan ollut. Niinpä jos äitiasiat ei kiinnosta, skippaa tämä. Jos taas kiinnostaa, niin kannattaa kuunnella, vaikka kirja ei vielä olisikaan tuttu.

Kirja muuten löytyy myös BookBeatista, ja jos BookBeat on vielä tuntematon, kannattaa tutustua mun postauksiin aiheesta, esim. täällä, täällä ja täällä. Ja jos lataatte BookBeatin nyt, saatte ensimmäisen kuukauden veloituksetta koodilla mungolife.

Kommentit

Alondra (Ei varmistettu)

Todella hyvä keskustelu!
Tahdon ehdottomasti lukea Irenen kirjan,
sillä nuo samat asiat, mitä hän on käynyt läpi, kuulostavat niin tutulta tässä omassa vauvavuodessani.

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia :) kiva kuulla, ja suosittelen lämpimästi, huippu kirja!! :)

Noora (Ei varmistettu)

Musta näiden podcastien taso nousisi valtavasti jos rauhottuisit kuuntelemaan. Tässä erityisesti tuli paha mieli toisen keskustelijan puolesta, koska huomio oli koko ajan sinussa ja sinun kokemuksissa. Älä kiirehdi puhumaan vain itsestäsi.

Anna (Ei varmistettu)

Kiitos palautteesta. Kyseessä on tosiaan Mungolife-podcast :) Ja kun on erilaiset keskustelijat, voi tuo ero korostua, sillä minä olen Ireneä pulputtavampi puhuja, ja Irene on itseäni ujompi puhumaan nauhalle. Irene on rauhallisempi ja mietteliäämpi ja hänellä herää paljon mielenkiintoisia ajatuksia esim. nauhoituksen jälkeen kun mikki on pois päältä eikä sitä tarvitse miettiä.

Tulen jatkossakin keskustelemaan podcasteissa ihmisten kanssa kuten meidän keskustelu menee livenä.

Noora (Ei varmistettu)

Ymmärrän, että olet podcasteissa oma itsesi. Minusta on myös taito huomioida keskustelussa erilaisia persoonia. Minusta Ireneltä tuli paljon hyviä ajatuksia, mutta keskustelu tyssäsi tai jäi kesken, koska huomio siirtyi aina heti sinuun.

Anna (Ei varmistettu)

Kuten sanottua, ihmiset keskustelevat eri tavalla. Sen huomaa hyvin jo näissäkin eroissa podcasteissa esim. Irenen ja Vivianin tai Natan tai Annikan kanssa. En koe itse, että keskustelu tyssäsi tai jäi kesken, vaan se jatkui niin, kuten minä siinä tilanteessa ymmärsin Ireneä.

Olen samaa mieltä, että keskustelussa tulee huomioida erilaisia persoonia. Myös heitä, jotka kertovat, ennen podcastia, että vähän jännittää ja jotka ovat vähemmän puheliaita. En todellakaan halunnut painostaa Ireneä kovasti mukavuusalueensa ulkopuolelle, vaan koin, että minulla on vetovastuu tästä podcastista. Kuten Irene itsekin kirjoitti, tämä ei ole hänen mukavuusaluettaan. Ehkä ajoittain pelko siitä, että Ireneä hieman jännitti näyttäytyi sitten yli-innokkaana vastuunottamisena.

Kukin keskustelee tyylillään, enkä sano, että olisin kovin taidokas siinä, mutta näin minä kommunikoin ja näin se on minulle ihan hyvin toiminut jo vuosia. Ehkä me myös koemme keskustelut hieman eri tavoin, ja siihenkin on meillä molemmilla oikeus :)

Mielestäni kuitenkin yksioikoinen asian tulkinta podcastista taustoja ja persoonia sen kummemmin ajattelematta on hieman hölmöä.

Irene / Mutsie (Ei varmistettu) http://mutsie.fi

Oli tosi kiva jutella Anna! Ja oli turvallinen olo, kun johdit keskustelua joka kuuluu sun hommaan, kun kyseessä on sun podcast! Tunsin myös että olit aidosti kiinnostunut ja innostunut kuulemaan mun mielteitä aiheesta :)

Noora (Ei varmistettu)

Minusta lukijan kritiikin leimaaminen hölmöksi yrittämättä ymmärtää on hölmöä.
Keskustelu antoi sinusta epäempaattisen kuvan. Taustoitahan kuuntelija ei voi koskaan tietää. Väitän kuitenkin tietäväni tämän taustoista paljon enemmän kuin sinä.

Anna (Ei varmistettu)

Siis Irenen taustoista, podcastin taustoista vai mistä taustoista? Mitähän meihin liittyviä taustoja sinä mahdat tietää tarkemmin? :D

Mielestäni tapasi teilata keskustelumme "puhua vain itsestäsi" yms. oli todella jyrkästi ilmaistu, ottaen huomioon, että et tosiaan tiedä keskustelun taustoista. Sen sijaan, että tässä jatkaisit jatkuvasti tuota oman mielipiteesi tuontia ilmi, voisit ehkä katsoa Irenen kommentin ja myös minun pitkän vastauksen sinulle. Minä nimittäin vastasin sinulle selityksellä sille, miksi toinen meistä on enemmän äänessä. Et näillä kommenteilla juuri itse edusta tuota "taitoa huomioida erilaisia persoonia" :D Suoraan sanottuna. Kuten selitin, sille miksi toinen meistä on enemmän äänessä, on syynsä. Jos yrittäisit ymmärtää selitystä ja päästää irti tuosta oletuksesta, että "yritän siirtää huomion minuun", voisit ehkä ymmärtää.

Hölmöä on teilata jokin asia ymmärtämättä sitä. Varsinkin kun jo ensimmäisessä vastauksessani kerroin meidän olevan Irenen kanssa erilaisia keskustelijoita ja Irenen olevan tässä hieman epämukavuusalueellaan. Hölmöä on myös kuvitella tietävänsä minusta tai Irenestä enemmän kuin me itse, tai tuosta meidän podcast-keskustelusta.

Ja ennen kuin hyökkäät jälleen kerran syyllistämään minua siitä, että olen äänessä ja käännän keskustelun vain minuun, niin mietipä asiaa näin. Ehkä minä tiedostin, että kanssakeskustelija ei ole mukavuusalueellaan jutellessa nauhalle ja siksi johdin keskustelua. Se oli kunnioituksesta Ireneä, kohtaan, eikä itsekkäistä syistä. Olisi ollut itsekästä pakottaa Irene mihinkään muuhun.

Noora (Ei varmistettu)

Sekä Irenen taustoista, että aihepiirin. Tämän mainitsin siksi, että kyllä, on taustoja, joita kuuntelija ei tiedä, mutta on myös taustoja, joita sinä et tiedä. On lyhytnäköistä ajatella, että lukijan mielipiteen voi vaientaa vain kommentoimalla "sinä et ymmärrä taustoja". Se menee molempiin suuntiin. Eikä taustoilla oikeastaan ole väliä, koska lukija/kuuntelija kommentoi vain omasta lähtökohdastaan, kuinka hän esim. tämän kyseisen podcastin kokee. Minusta ongelma ei ollut se, että puhuit paljon. Tottakai kyseessä on sinun podcastisi ja sinä olet etupäässä äänessä. Tapa keskustella oli vain minulle hämmentävä ja vieraskin. Ehkä olen tottunut vaan erilaiseen kommunikointiin omien ystävieni kanssa. Minä olen kuunnellut jokaisen podcastisi ja pitänyt niistä. Samoin kuin luen säännöllisesti blogiasi. Tuntuu hassulle, että syytät heti hyökkäämisestä ja syyllistämisestä kun saat kritiikkiä.
Ja Irene, sun kirja on mahtava! Samoin sinä!

Anna (Ei varmistettu)

Kiva, että pidät blogista ja Irenen kirjasta. Tapasi kommentoida tätä asiaa on todella hyökkäävä, kerta toisensa jälkeen. Ehkä mun kommentointitavan lisäksi sun olisi hyvä tarkistaa omasi. Ensimmäiset pari kommenttisi ovat todellakin hyökkääviä minua kohtaan.

Voit toki tietää Irenen taustoista, mutta ellen ole sokea ja olit paikalla tietämättäni tai ellet ole laittanut valvontakameroita meille kotiin ja mun viestintävälineisiin, et voi tietää taustaa tälle podcastille ja sitä, millä ajatuksella millaisin keskusteluin tähän on lähdetty. Kun toinen on silminnähden jännittynyt puhumaan mikille, on mielestäni minun vastuuni olla enemmän äänessä ja tsempata.

Vaikka joku tapa keskustella on sulle vieras, ei se ole sulle väärä. Edelleen, ennen kuin lähtee preachaamaan tiettyä asiaa (kommunikaatiota tässä tapauksessa) toiselle voisi varmistua, että se on itsellä 100 % hallussa.

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia! <3 Ihanaa, että pääsit käymään ja saatiin tämä nauhoitettua :) On niin tärkeä ja iso aihe, että tästä puhuisi vaikka kymmenen tuntia :)

Jonna (Ei varmistettu)

Tännekin välittyi valitettavasti hieman ikävä kuva keskustelusta tai siis siitä, että Irenen kiinnostavat kommentit usein jäivät Annan pulputuksen alle. Tämä kuva siis välittyi kuulijalle tämän podcastin perusteella, sen kummemmin taustoja tuntematta.
Myös jotkin Annan kommentit kuten Irenen surkuttelu podcastin loppupuolella oli jotenkin .. outo. Tai tilanne kuulosti kiusaannuttavalta.

Mira (Ei varmistettu)

Tosi kiva podcast! Itellä on lapsiasiat aika kaukaisessa tulevaisuudessa, mut tästä jotenkin huokui Annan reippaus ja rento ote elämään :)

Anna (Ei varmistettu)

Kiva kuulla :) Ja toivottavasti poscastista huokui myös Irenen todella hyvät ja syvät näkemykset asiaan :)

M (Ei varmistettu)

Irenestä sai todella sympaattisen kuvan podcastin kautta ja häneen oli helppo samaistua, tykkäsin :) Täytyykin lukea tuo hänen kirjansa.

Anna (Ei varmistettu)

Suosittelen :)

Höh, vähän tylsiä kommentteja tuossa ylempänä. En mä ainakaan kokenut podcastia ollenkaan noin, vaan niin, että se on sun podcast ja olet puheliaampi teistä kahdesta. Itse olen samanlainen, että alan innoissani höpöttämään ja täyttämään hiljaisuutta, jos keskustelukaveri on hiljaisempi, se on mun mielestä ihan luonnollinen reaktio, eikä mitään epäkohteliaisuutta. Plus aihe: äitiys on ainakin itselleni sellainen aihe, mistä mulla ihan älyttömästi sanottavaa.

Kiva podcast, lisää tällaista! Tutun kuuloisia ajatuksia teillä molemmilla :) Mulla heräsi kuunnellessa paljon muistoja oman äitiyden alkutaipaleelta (lapsi nyt 11 v) ja nyökyttelin täällä itsekseni :D Niin kökköä tuo syyllistäminen siitä, että on lapsiperheellä on apujoukkoja ja niitä käytetään. Ne jotka tällaisesta tuoreita äitejä ja isiä syyllistävät ovat joko a) kateellisia, koska heillä ei ole ollut apua aikanaan b) "kärsi kärsi, kirkkaimman kruunun saat" -ihmisperseitä- eli jonkinlaisen täydellisen äitiyden suorittamisen pilvilinnoissa eläviä, joiden mielestä asiat nyt vaan yleensäkin pitää tehdä yksin ja mahdollisimman vaikeasti, vaikka siinä sivussa kaikki kärsisi koko perhe . Ihmiskunnan historiassa se, että äiti ja vauva ovat vauvavuoden suurimmaksi osaksi kahdestaan kotona ei ole luonnollinen toimintamalli ihmislajille, vaan ihan uusi juttu. Ei tarvitse mennä kuin Etelä-Eurooppaan nähdäkseen, että tuoreen äidin luona häärii yleensä suunnilleen koko suku apuna, eikä se ole mikään häpeä, vaan tavallinen, toimiva hyväksi havaittu tapa. Meidän yhteiskunnassa tarvittaisiin enemmän tätä, että ei jätettäisi ketään yksin: ei tuoreita äitejä, ei vanhuksia, ei KETÄÄN <3

Mulle kävi aika samoin kuin Irenelle, eli että mun hyvinvoinnista ei välitetty enää ollenkaan sen jälkeen kun vauva syntyi, kohtu unohdettiin painella, virtsatieinfektio jäi diagnosoimatta jne jne. Sillä seurauksella, että olin aivan kanttuvei pari kuukautta (vauvan ensimmäiset kuukaudet), kunne vti kiipesi munuaisiin ja tilanne tajuttiin. Myös masennusseula (pitäisi käsittääkseni tehdä kaikille) unohdettiin mulle tehdä neuvolassa sillä seurauksella, että synnytyksen jälkeinen masennus todettiin vasta kun lapseni oli vuoden ikäinen. Hoitovirheitä sanoisin minä. Mutta en ollut siinä kunnossa että aikanaan olisin vienyt noita asioita eteenpäin. Tulipa pitkä sepustus, mutta siis kiva oli kuulla ajatuksianne äitiydestä. Kaikkea hyvää molemmille äitiyden matkalla <3

Anna (Ei varmistettu)

Just näin kuin tuo sun kommentin eka kappale! Kiitos! Toivon kyllä, että ellei ole omien ikävien ajatusten olettamaa asiasta, on tämä oikea tulkinta podcastista helposti kuultavissa :)

Ja juuri sun kaltaisten ihmisten takia musta on hirveän tärkeää puhua tästä asiasta ja miksi Irenen kirja on niin mahtava! Toivottavasti moni saa apua siitä! :) kiitos kommentistasi :)

A (Ei varmistettu)

Moi Anna! Oon tosi innoissani näistä sun (ja muidenkin) podcasteista, tosi kiva kun niitä
pystyy kuuntelemaan samalla kun puuhailee jotain muuta. Toivoisin, että kohta tulisi podcasti siskon/siskojen kanssa! Lisäksi musta ois kiinnostavaa kuulla sun kokemuksia ”sen oman jutun” löytämisestä. se ois mulle ainakin todella rohkaiseva ja ajankohtainen aihe, kun ite oon vasta lukiosta valmistunut, opiskelemaan hakeva tyttö

Ava (Ei varmistettu)

Alku/loppumusa oli nyt just kohillaan kun kuunteli kuulokkeilla :DD
Hei mulla olis podcast-toive: olis tosi mielenkiintosta kuunnella sun (ja mahdollisesti jonkun muun) juttuja leffoihin ja leffamakuun liittyen :) En tiiä onko toi kauheen syvällinen aihe mutta on ollu ikävä sun kommentteja leffoista joita oot nähny!

Petra (Ei varmistettu)

Mäkin huomasin, että puhuit tässä enemmän ehkä kun muissa podcasteissä, mutta ei siinä mitään pahaa tai väärää ole! Eiköhän meistä kaikki ole erilaisia keskustelijoita eri tilanteissa. Mua ei haitannut yhtään, eikä Irene mitenkään jäänyt jalkoihin. Musta vedit keskustelua hyvin, kysyit Ireneltä asioita, joihin vastasit myös itse. Minäkin olen usein vähän ujo ja hiljainen keskustelukumppani, joten voisin kuvitella että mun kanssa puhuminen olisi samanlaista :D
Tykkäsin podcastistä kovasti, vaikka olen vielä lapseton. Myös äidiksi haaveilevat saivat tästä varmasti paljon ajattelemisen aihetta. Hyvä hyvä!

Tanja (Ei varmistettu)

Aivan mahtava podcast! :) oli tosi mielenkiintoista kuunnella teidän ajatuksia itsellekin ajankohtaisesta aiheesta. Kuuntelin koko setin yhteen putkeen ja olisin sitä kyllä kuunnellut pidempäänkin! Irenen kirja meni myös tilaukseen samantien :D Kiitos!

Saara (Ei varmistettu)

Kiitos hyvästä podista! Tykkään aiheistasi eikä minua ainakaan häiritse pituus, päinvastoin, enemmän kuunneltavaa. Tässä uusimmassa jaksossa olisit mielestäni voinut antaa enemmän tilaa Irenelle. Jos vieras on on ujo, olisit voinut rohkaista esimerkiksi kyselemällä enemmän. Vähän monologiksi meni. : D

sara (Ei varmistettu)

Samaa mieltä edellisen kommentoijan kanssa, olisin halunnut kuulla enemmän Irenen mielipiteitä ja edes hänen vastauksiaan kysymyksiisi, nyt puhuit päälle jo kun toinen oli vasta kertomassa asiaa. Tämä jakso oli siksi ärsyttävä vaikka muuten tykkäänkin kuunnella podcastejasi.

Jenni (Ei varmistettu)

Moikka Anna!

Soundcloudissa nuo pari ekaa podcastia saa ladattua koneelle, joten niitä pystyy kuuntelemaan kun netti ei toimi (esim junassa) Noista muista jostain syystä puuttu se download painike. Olisiko mahdollista saada nuo muutkin niin että voisi ladata, olisi kiva matkalla kuunnella ilman pätkimistä :)

Postauksen ja podcastin julkaisuun nähden kommentti tulee "jälkijunassa", mutta nyt kun olen vaihtanut pyöräillessä radion kuuntelun podcasteihin, on niiden kulutus kääntynyt jyrkkään nousuun :) Pari ensimmäistä podcastia kuuntelin SoundCloudin kautta, mutta tykkään Acastista enemmän, joten oli tosi kiva juttu, kun sieltä löytyy nyt myös sinun podcastisi :) Tätä Irenen kanssa nauhoittamaa jaksoa en ole vielä kuunnellut, mutta ensi viikolla pääsen siihenkin käsiksi, joten itse aiheesta ei ole muuta sanottavaa, kuin että mielenkiinnolla odotan! Kivaa alkavaa viikkoa :)

Kommentoi